Ey Rabbim! Beni ve soyumu, namaz kilanlardan eyle. Ey Rabbimiz! Duami kabul eyle. . . (ibrahim Suresi )
inşallah kardeşim temennimizharikaaAllah RAZI olsun ...kardesim...
neden ayrildigimi anlatmistim..
cunku..imanim zayif..korktum ki o beni bie sekilde etkileyip namazlarimi biraz bosvermiyeyim..
zaten Diyar-i kufurdeyiz..gunde 5 kere ezan seni...ilahi..davet etmiyor..
Dun vicdanim ile hemhal ettim..ve dun Cuma gunu munasebeti ile onu aradim.. konustuk..
O`nun cokca dua ediyorum..
bu sevdigim..bir gun ibadet takva Ehli olsun diye..
bir gun camiye gitmeye basladigini duyarsam bu benim icin mujdelik bir haber olacaktir ins.
Yukarida güzel bir anekdot vardi namaz icin...
Peygamberimiz ve sahabiler döneminde ve onu takip eden dönemlerde namazi gecir sonra kaza et anlayisi icersinde kaza namazi kilmalara ya da bilgisine ulastiginiz var mi, okudugunuz kitaplardan vs.
Namazi vaktinde kilarsiniz, namazi gecirmis iseniz mesru bir sebepten, kazaya birakmak icin degil) onu gelen diger vakitte eda edersiniz, kaza falan da demessiniz niyette...
Kitaplarimizda su gecer..
Namazi vaktinde kilarsin, kilmazsan sonra kazasini eda ederim mantigi ve anlayisi kitaplarda yer bulmaz.
Bitmistir o.
Diger namazlarina devam edeceksin. Kilamadigin namaz Allah ile senin aranda...
Asil bilgi buna matuftur ama bugün bu bilginin irzina tamamen gecilmis, namazlari kazaya birakma anlayisi yayginlasmis ileride yaslaninca da genis vakit icersinde kazalarin da tamamlanacagina iman edilmistir...
Iyi de yapiyorlar...
Müctehitlerin ictihatlarinin irzina gecis sadece cahil cühela insanlarla degil, okumus insanlarla da gecilebiliyor.
Namazlari birak 70 yasinda kaza edersin...
Ne kadar güzel ya...
Öyle bir sey yok..
Namazini kilarsin, keyfen gecirmissen o namaz kilinmaz öyle bir anlayis yoktur, cünkü böyle bir seyin bir örnegi yoktur ki...
Bugün bu anlayis hocalarimiz tarafindan dillendiriliyor..
evet bende aynı fikirdeyim, geçmişte bu forumda kaza namazı ile ilgili tatrışmalar yaşanmıştı ilginizi çekerse linkten bakabilirsiniz... https://www.islamiforumlar.net/namaz/422-namazin-kazasi-hakkinda-gorusler.html
"'Allah Allah diyorum yazılarıyla insanın gönlüne mühür vuran bu kişi.."
EVET BU bu kişi..cocuk ruhlu basit bir insanmis.. aynen oyle.. :tüüh:,:tüüh:,
sasirtici An ..ve Yan `larim ve deli dolu yasadigim hic beklenmedik.. yan larimda vardir..xxzzl..
İşte benim şaşırtıcı özelliklerimden biride bu,aslinda butun mesele..bizlerin su an Sanal veya Yalan alem dedikleri bir mekanda olmamizdan geliyor sanki..
Insan oglu bir muamma!! evet bir Mechul..!!
bilinc alti bilinc ustu dedikleri duygulari..
yureginde kainati tasiyan ve 4 mevsimi bir anda yasiyabilen tek canli..
ve insan bir butuntur..
insanin tek bir parcasini ..yazisini.. sozunu ..davranisini elle alip..
onun Hakkinda karar vermek istersek ,,cook yanilir ..
bir cook konuda da şaşıririz!
cunku puzzle gibi bir butunu cozemedigimiz icin gercekten karsimizdaki insanin ne veya Kim oldugunu anliyamayiz..
O yuzden hep boyle şaşırkinliklar yasamaya devam edecegiz..agla..:,bbnn..![]()
:maasallah:Sakin yanlis anlasilmasin ve yanlis anlasilmamasi icin de "umumun" önünde dillendiriyorum...
Gönül Sizim'a...
Masallah ya...
Mevla Teala senin o emsalsiz aktivite halini hic bir zaman soldurmasin...
Güller gibi aktivite halin de her daim aca dursun... Daha ne diyeyim...
PC'nin faresiyle bile hizina yetmismek mümkün degil...
Yoruldum...
İşte benim şaşırtıcı özelliklerimden biride bu,
konu hüzünle dolu olduğu için biraz tebessüm eklemek istedim
ama sizi daha fazla üzdüm herhalde, dedimya benim yan larımdan biride bu
Bir sizden iyi olmasın muhabbet ehli bir kardeşimle yaptığımız bi muhabbetimizde o kardeşimiz bana ne dese iyi
sen ölüyü bile güldürürsün
Latife vesile kilinarak, ayni pencereden bakmak da mümkün olur aslinda...
Ne dersiniz...?
Vesile latifedir ve güldürmektir ama,
O latifenin arkasinda ziyade hikmetli bir derinlik de olabilir diye düsünüyorum...