Hatıralar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
28tbramadan3ap5rk2.jpg

Allah RAZI olsun sureyya kardesim.. daha 9 saat var.. ve hic bir hazirlik yok yine.. simdi isten eve geldim..
icimde acaip bir mutluluk var bugun.. tarifi edilemez..
belki de dun gonul yaslarimdan sonra Gokkusagi cikti ne dersin..
aslinda bu bolumde hep her gun Ramazan dan bir esinti yazmak isterim.. ama duun cook uzgundum..yazamadim ..
sadece Aci mi sessizce yazdim ve haykirdim..
Dun gece camide bizim cocuk vakfi tarafindan iftar verilince..
ozelden yabanci komsularimi.. is arkadaslarimi.. ve ozellikle turk ve bosnali kardeslerimin gelmeleri icin SIKICA tenbih etmistim..
iftara 1 saat kala gozum yasli caminin yolunu tutum.. hamd olsun cook guzel tam 600 kisi ve uzerinde ahcimiz yemekleri hazirlamis ve her masa..
benbeyaz ortunun uzerinde kirmizi guller vazolarda yerlestirilmisti..
sanki dugun bayram yeri idi..
iftara biraz kala baktim. ki Turk ve bosnali yakin arkadaslarimdan ve onlarin cocuklari yoktu..
Allahim!Niye gelmemislerdi ki.. bu gece benim icin cook ozeldi..
baktim caminin onunde islami okulun servisi otobus boylu boyunca uzanmis ..
Hizmet icin kiyamda bekliyordu..
soforunu de cagirdim.. lutfen bana yardim edermisin deyince kabul etti hanim kardesimiz..
hani Nasredin hoca ya sormuslar Sen evliyamisin? O da evet evliyayim.. demis..
bakin ispatliyayim..
Su karsimdaki agaci 3 kez cagiracagim o da gelecek..
Hoca efendi 3 kez cagirmis.. ehh ne gelen varrr ne giden..
Nasredin hoca da evliya da kibir olmaz.. O gelmezse biz gideriz ..
deyip agacin yanina gitmis...
ben de o misal.. butun arkadaslarimin KAPISINA tek tek gittik..
Yahu sevgi.. serife..fatma.. hakan.. serkan..ibrahim.. nerdesiniz ya HUUU..
Siz gelmeseniz ben Size gelirim.. deyince onlarda cook mahcup oldular.. ve okul servisini 2, 3 kez getirip camiye turlar yaptik..
en sonunda camiye geldigimizde ezan okunmus.. her kes orucunu acmis..namaza gidiliyordu..
hep beraber Hamd olsun kildik.. sonra yemekhaneye.. cadirlara her yer doldu..
gencler..camiye genc bir hava bir nese getirmislerdi.. cocuklar civil civil kosturuyorlardi..
Allahim .. bu ne guzel bir Ramazan bereketi diye gozyaslarimi tutamadim..
iftardan sonra genclik..tessekur ettiler.. iyiki gelip bizi aldin.. cook guzel bir ramazan aksami yasadik.. diye..
o kadar cook memnun kaldilar ki bu aksam.. hepsinin tekrardan geleceklerini soylediler..
tabiki ben de gidecegim.. gencler arasinda ruhum genclesti.. bugun Hamd olsun cook mutlu ve huzurluyum..
Diyar-I gurbetten.. Hayirli iftarlar size.. Can lar..
kgüll..,kgüll..,kgüll..,
https://www.youtube.com/watch?v=3mSJoiaQ3vw

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Iftar, bir anlamda Mevla Teala'nin emrini emrettigi sekilde yerine getirmenin güzel bir zaman dilimidir. Yüzler gülectir. Mütebesisimdir. Kalpler ve gönüller birbirlerini neseyle kucaklar. Hepsi Mevla'nin emrini yerine getirme mutlulugunun bir ifadesi olarak. Boslukta hissetmezsiniz kendinizi. Ayaklariniz saglam bir sekilde yere basmistir Mevla'nin emrini yerine getirmenize mütevellit.
Sevgili Peygamber bosuna buyurmamisti, oruclu kardeslerimin iftar anindaki yapacagi dualardan sakinin diye. Yine kendi mübarek lisaniyla, "Iftar aninda yapilacak dua ve temennilerin geri cevirilmeyecegini beyan etti.."
Tab ki iftar aninda gene sorumlulugumuza binaen gönlümüzde bir hüzün olur...
Sevdiklerimizi, sevenlerimizi, dostlarimizi hatirlariz ama yanimizda yoklardir...
Dahasi, fakirlikten, acliktan ve bir takim musibetlerden mütevellit din kardeslerimizin iftar sofralarindaki tabaklar bostur.. Yiyecek, icecek yoktur... Onu hatirlarsiniz, hem sevinci ve hem de hüznü iftarinizla paylasirsiniz...
Aslinda bu müslümanin genel hayatinin ve yasaminin bir resmidir...
Müslüman hayatinin ve yasaminin hangi "an" ve "nokta"sinda sevinci ve hüznü beraber paylasmadi ki...
Iftariniz mübarek olsun.. Orucunuz makbul olsun... Gönlünüz mesrur olsun... Zihniniz berrak olsun... Ask'i kucaklayiniz ve o ask'ta yol aliniz, ki insanlar sizden kacmasinlar... Sizleri kucaklasinlar...
Görüsürüz gönül dostlari...
Selamlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve İnsan Aldandı
Selamün aleyküm ..gönül dostlarım
icim sizliyor..yüreyim yaniyor yazmaya..anlatmaya yüregim elvermiyor ki kalem tutayim...
Allah(c.c)hic kimseyi aclıkla imtihan etmesin..
Rabbim onları açlıkla bizi de insanligimiz ile imtihan ediyor..bu imtihan cook cetin cook cetin Rabbim..
Where is A humanity?insanlik Nerede?
BE a HUMAN ! İnsan olmak gerçekten hem kolay hemde çok zor. nefsini yenerek ..insan olabilmek.. iste bütün mesele burada..
Doğu Afrika’yı etkisi altına alan kuraklık Kenya, Somali de durum içler acısı...
Ülkenin güney bölgelerinde yaşayan halk, buraya yardım ulaşmadığı için ölümle her gun selamlasiyor..
her gun kara bedenleri beyaz amel defteri ile Rabbine Hakka kavusuyorlar..caresiz.. mazlumca bir teslimiyet..
en cok da cocuklarin durumu canimi cook acitiyor Rabbim..
ya o cocuklar bizim olsaydi ve caresiz olan anneler biz olsaydik.. ??
Yüce Rabbim afrikada yaşam mücadelesi veren insanlara evlatlarına yardım et...
Binlerce ölen o çocukların annelerine babalarına Allah sabır versin...Evlad acisi ile imtihan cook zordur..
Sözler var biriktirdim. Zamanı gelince söylenecek… Yollar var arşınlamak istedigim..
Yıldızlar tüm dünyanın çatısında aynı renk, berrak, ışıl ışıl… Ve gözler var; ışığa muhtaç…
Işığın kıymetini bilmez karanlıkta kalmayan.Işıl ışıl dünyayı Afrika’nın fersiz gözleriyle gördüm..
Tanımadığım bilmediğim mazlum insanların yüzlerindeki ..Acıdan burkulan yüreklerimiz çırpınıyor bu yüzlere baktıkça...
başka şeyler görüyorum bu çehrelerde..Her biri birer girdap boğuluyor! bu girdaplarda..
Adının çevresinde dönüp durduğum , dolanıp savrulduğum yer Afrika..Kenya..
Siyah kıta..kara yazgılı kara insanların yaşam savaşı verdiği kara kıta…İçim hep buruk bunlara bakmaya ..cesarettim yok Rabbim..
Allah cc. bizleri insan esref-i mahlukat olarak yaratti oyleyse insan olalalim!insanca insana yarasir bir sekilde davranalim..
Bizi yoktan vareden yüce Rabbim Afrika da ve yeryüzünde sıkıntı ve cefa çeken bütün insanlara yardım etsin.
Allah hepinizden razı olsun.Rabbimizin rahmetinin bir tecellisi olan insandaki merhameti ... yeşert Rabbim..

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Rabb'im bu güzel hizmetlerinizi ebeden müdavim kılsın inşallah...
Mevla Teala yar ve yardımcınız olsun...
"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" buyurmş Peygamberimiz...
Peygamberimiz'in "özel duası"na da mazhar olursunuz inşallah...
O günler yakındır... Hatta an'lıktır bilinmez...

Sevinin! Gariplerin, fakirlerin yanındasınız,
Niyyetinizle Mevla Teala'nın rızasındasınız,
Kalpleriniz dayanmaz şahit olduklarınıza ağlarsınız,
Günler güzelliklere gebe, ümitliyim, İslam'a yakınsınız...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
art_famine-420x0.jpg

Selamun aleykum.. uzaktaki mechul sevdigim guzel Dost...
Nasilsin diye sormussun..Nasil olayim ki?
Afrika ülkelerinden Somali, Kenya ve Etiyopya’da son 60 yılın en kurak mevsimi yaşanıyor...
Yaklaşık 11 milyon insan ..kardesim..susuzluk ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya iken nasil olabilirim ki?
Ekim ayına kadar gerekli tedbirler alınmazsa bölgede kitlesel ölümlerin yaşanacağı bilen bir insanın kalbinde huzur olur mu Ki?
Ve acliktan,hastaliktan ölen en cook cocuklar.. bebeler....masumlar..caresiz kardeslerim..evladlarimiz olursa...insanin CANI yanmaz mi?
Kimsesizlerin ve yoksulların,bu miskinlerin hâli yuregimi kanatiyor..
bu olayin ardindaki hikmeti anca Sen bilirsin..Rabbim..bizim bilmedigimiz,ama Sen in Rabbim Sen in takdir ettigin ..
muhakkak ki bir hayir,bir hikmet bir sebebi vardir..
Onlar aclik ile bizler insanligimiz..vicdanimiz ile birbirimiz ile imtihan ediliyoruz..hangisi daha zor acaba?
Vicdan sahibi olan, kendi bedeninde yara görmek istemediği gibi, Allâh’ın diğer mahlûkâtında da görmek istemez...
Allâh’a hamdolsun yaram yok, fakat başkalarının ızdırâbı bizim vicdânımı tir tir titretiyor...
Hasta kardesinin yanında oturan insan, sıhhatte olsa bile, hiç keyifli olabilir mi?
Zavallı miskin bîçârelerin hâlini gördükçe, yediğim her lokma boğazıma diziliyor...
insanligin çilesiyle derinleşen kâmil mü’minlerin ince ve hassas gönüllerinde âdeta bir mahşer kaynar...
Bu yürek yanışı, onları Hakk’ın merhamet dergâhına açılan kapının eşiğine getirir..
YARRAB..YARABB..kendimden gectim..mazlumlar icin Rahman KAPINDA yim..diye yureginden yakarir.. yalvaririr
Rabbine yonelir..
Allah, Allah’ demen, Allah’ın ‘Buyur ey kulum’ demesidir. Allah’ın ismini anmayı Sana nasip etmesi az şey midir?
iste caresizlik..bazen oyle bir nimettir..ki insanin en zayif oldugu An aslinda insanin ayni zaman da en guclu oldugu An dir da..
acziyetini bilmek.. hissetmek ve Alemlerin Rabbi olan Allahin Rahman kapisinda Sabr-i cemil ile beklemek..
Somali de yaşayan kardeşlerimiz şu anda açlık içinde kıvranmakta, yardım her yerden ulasiyor..
kepce ile verilenler kasik ile de olsa da karinca kararinca ulasiyor..gene de yetmiyor…
Bunun sebebi emperyalist devletlerin yaptıkları zulümler ve din kardeşlerimizin çaresizliğine karşı duyarsız kalan biz müslümanlarız. Nasıl olsa birileri yardım ediyordur diye düşünür çoğumuz....neden O birileri de biz olmiyalim ki?
hayra ..guzelige.. insanliga neden bir tutam tuz da biz katmiyalim ki?
Yardım edende vazifesinin bittiği kanaatinda bitmiyor iste...
ihtiyaç hâd safhada. İhmalin neticesi biçare insanların canına maloluyor. ..
Peygamberimiz sav. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” buyuruyor..
İmkanlarımızı zorlamalı, duyarlılığımızı artırmalıyız...
Bu vahim tablodan haberi olmayan kardeşlerimize mevzuyu ve ehemmiyetini hatırlatmalıyız...
bu olay gundemde tutulmali..ve insanlik adina daha neler yapabiliriz diye careler aranmali...
Peygamber Efendimiz(sav) ümmeti olmamız bunu gerektiriyor...
Hatırlayalım ve vefa gösterelim: Somali İslam’ın ilk yıllarında, mekke döneminde eza ve cefadan bunalan müslümanlara kucak açan ilk ülkedir, ilk hicret edilen yerdir...
cook seyleri unuttuk.. unuturulduk.. gaflette daldik.. asl ve ozumuzden cook uzaklara dustuk...
Yunus Emre ; “Yaratılanı severiz, Yaratan’dan ötürü…” derken ve sarı çiçekle içli ve derin bir hasbihâle dalarken, varlıklardaki ilâhî kudret mührünü seyretmenin ulvî hayranlığıyla mest olmuş bir hâldeydi…
Hüdâyî Hazretleri, hangi çiçeği koparmak için elini uzatsa, o canlıların kendi dillerince Hakk’ı tesbîh ettiklerini işitip hiçbirini koparmaya kıyamamıştı…
Hak âşıkları için kâinatta hikmetsiz ve sebepsiz bir varlık yoktur...
her seyin bir var olus sebep ve hikmeti vardir.. ve hep hikmetler icinde birbirimiz ile imtihan edildigimizi bilmeliyiz..
Bütün mahlûkat, onları yoktan var eden Kudret Sahibi Sanatkâr’ın idrâk ötesi mükemmellikteki ilim, kudret ve sanatının bir eseridir.
niye bizler de Onlar gibi içli ve derin hissedip duyarli olamiyoruz..?
11 milyon balik ..tavuk ölmuyor ben-i Adem insan..insanoglu.. ölum ile yuzyuze..
niye bu kadar duyarsiz..acimasiz..duygusuz..hissiyatsiz olduk.. hic bir sey hissedemiyoruz sanki...
cunku bizler Sevginin asil kaynagindan.. cook uzaklastik..
Sevgiyi..Sevmeyi.. Merhameti..Aşki Insan oldugumuzu ve bu dunyanin gecici bir han oldugunu unuttuk..
Allahim bizlere sevmeyi..merhameti ,Aşki ogret cunku biz sevmeyi unuttuk...
Bu ummetin tas kalbi yeserseydi, Afrika kurumazdi!...ve KURUMIYACAK..ins..
Bütün Güneşler Afrikalı Bir Çocuğun Gözlerinde Batıp...ve dogdugunu bilseydik..
bir insanin kurtulup hayatta kazandirilmasi icin her seyimizi verirdik.. cunku bilirdik ki.. bir insani kurtaran bir insanligi kurtarmis gibi ecire nail olacagini ve tirr tirr titrerdik..
Elhamdülillah Rabbimiz bizi ..Müslüman olarak!!ve bunun şuuru ve bilinci dahilinde hidayet üzere bulundurmuştur...
Bundan daha büyük nimet ve mutluluk yoktur ....
Allah bize yeter,Kulluk payesi bize yeter. Allah bizi müslümanlıkla aziz kıldı.... Elhamdülillah ..
O, ne güzel bir vekil,O ne güzel bir dost,ne güzel bir yardımcıdır. ..Allah-u ekber... ALLAH-U EKBER...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
africa-orphanage-q.jpg

Selamun Aleykum..Eyy Insanlik..
Peygamber Efendimiz (SAV) “Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz...
Kim, kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür....
buyururken acaba bizler Kimi rehber edinmekteyiz?
Somalide acliktan.. kivranan insanlar bizim kardeslerimiz degil mi?
farkinda degilmisiniz? Afrika ile ayni anda bizim de bir yanimiz kuruyor.. bir yanimiz.. yok oluyor.. bir yanimiz..öluyor..
Afrika yi gören taş olsa çatlar..insan nasil dayanir bu aciya?insanın içi sızlıyor..vicdani haykiriyor
insanlik Nerede?NEREDE.........
hani vicdan aynasi dedik.. insanlik aynasi dedik..
bunlar nedir bilirmisiniz?bu aynalar oyle tilsimli ve hikmetlidir ki her kes baktiginda ancak kendini görebilir..
kaybedecek hic bir seyim yok... insanligimdan.. baska..iste onu kaybedersem...diye agliyan.. insani hatirladim..
Yaa insanligimizi kaybedersek???insan olunmadan Kul da olunmuyor.. derdi Rah. annem...
Yarın mahşerde ne cevap vereceğiz?
Su yasadigimiz hayatta bir bakalim.. bunca israf ...bu gidisat nereye?
bugun Afrika Yarin neresi?Olacak??
yasanan insanlik dramini kucuk pencereden degil.. daha evrensel bakalim lutfen..
bugun bollukta yasiyan bizlerin.. Yarin cocuklarimizin.. gelecek nesilerimizin yasamiyacagini nerden bilebiliriz ki?
Olanlardan ya ibret alip Kissadan Hisse misali.. yada bir gun Cumle Aleme ibret olabiliriz..
Afrikadan.. somali.. Kenyadan o cigliklar mahseri andiriyor..
aylardir anneler caresiz.. aylarca gozu onunde evladinin caresizligi ile yanip kavruluyor...
Allahım! Perîşan,gaflette olan kalbimize hayat, karışmış aklımiza istikâmet ver…
bazi kardeslerimiz ise....iste afrika Hak etti veya etmedi tartismasinda giriyor..
gercekten su anda o tartismayi yapma zamani degil...
ve bizlerde Hak edip etmediklerini sorgulama.. yargilama HAKKINA Sahip degiliz...
Somali li manevi KIZIMIN Cook CANI yanmis olacak ki bir gun Gozyaslari ile Sordu:
"neden neden ..Neden Hoya...?"
dediginde aynen sunlari burada da belirtebilirim.. ki bazi kardeslerimiz farkli fikir ve dusuncelere lutfen Allah RIZASI icin kapilmasin..
Allah cc.Adilliği sadece bu dünya ile değerlendirsek yanlış...fikirlere sapabiliriz..
cunku hayat bu dunyada baslamadi ki bu dunyada sonuclansin....
Yaşam dediğimiz, sadece ölüm ve doğum arasındaki
süreçten mi ibaret? oldugunumu saniyorsunuz?
Esitlikten bahsediyor..bagri yanmis Somalili KIZIM...
Guzel KIZIM canin yandigini biliyorum ama senin o bahsedigin esitlik anlayisi sadece bir noktadan gecmiyor ki???
bir insanin herhangi bir x konuda eksikligi varsa baska bir x konuda üstünlügü vardir. Olaylara objektif bakalim...
Rabbim Her kulla eşit koşullar sunmamis gibi gorunulebilir..ama ote yandan bizim goremedigimiz zahiri farkli nimetler vermistir...
Herkesin rizki ..yasam sartlari bir degil ki..oyle olsaydi... o zaman bir cook guzeligi ogrenemezdik ki?
birlik.. beraberlik.. zekaat.. vakif.. yardimlasma..merhamet duygulari gibi..
Islam dini ferdi din degildir, bütünlük kardeslik dinidir, ac insan da olacak tok insan da olacak, ac da imtihandadir tok da...
Allah cc. yeryüzü sofrasına, her mahluka yetecek nimetini sermiştir...Rabbim her Canliyi Yaradirken onu RIZKi ile yaratmistir..
fakat acgozlu..bencil , zalim emperyalist devletlerin yaptıkları zulümler ..ve Sömürgecilik sonucu Afrika bugunku duruma gelmistir..
Tabiki bizlerin de duyarsizligi..bunda etkili olmustur..
yani bizlerin duyarsizligi da bu yasanan ACI olaya biraz sebep olmustur..
Affet Bizi Allahim...Affet....
bu Kainatta her sey bir sekilde birbirine bagli veya da ic icedir..
Rabbim mukkemel bir Evreni yaratmis iken biz zalim insanlar Evrende ki dengeyi bozmustur...
Amerika da en basli hastaliklarin basinda obozite sismanlik hastalığı gelir..
insanlar sanki yemek icin yasiyor.. yasamak icin yemiyorlar..
boyle bir durumda "nimet azlığı" ndan söz etmek, insafsızlıktır....
Rezzak, yeryüzüne nimet ve bereketle dayayıp döşemiş, bu alemde İsraf edilmemesi gerektiğini....
kişilerin mal/mülk biriktiriminde, belirli bir nisabdan sonra fakirin hakkına tecavüz ettiklerini...
dolayısı ile zenginin malında fakirin hakkı olduğunu ve bunun verilmesini emretmiş.
Ayrıca Dinimiz aça, zayıfa, yoksula el uzatılmasını da tembihlemiş...acaba bizler bu emirlere ne kadar uyup Ask ile sarilmaktayiz?
Allah cc. yarattığı nimetlerin adil paylaşımı için, kanunlar koymuş, kurallar vaz etmiş.
Sevgili peygamber efendimiz sav."Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" buyurmus...
Sözüm sana değil ey guzel insan.. Benim sitemim kendi gönlümedir...
Yeryüzü, şu iletişim asrında Hiç bir mazeret, o açlıktan ölenlerin vebalini bizden alamaz.
Afrika da ,Somali'de bugün insanlık yeniden açlık sınavında. Orada kuraklık ve kıtlık yüzünden insanların aç kalarak ölmelerine ilgisiz kalınması tüm insanlığın ortak ayıbıdır...
HAYRİHİ VE ŞERRİHİ MİNALLAHİ TEALA
Hayır ve şer Allah(cc)'tandır. Yani hayrı da, şerri de yaratan Allah(cc)'tır...
Hayır ve şer hepsi birer imtihan vesilesidir..
İslâm âlemi bir arınma ve sınav döneminde Allah-u Alem...
Allah Akibetimizi Hayr etsin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
top_story18.jpg

Selamun aleykum.. Ahiretligim Nasilsin?Canim...
beni sorarsan.. hüzünlüyüm,siyahlara gömülmüş,Kara yüzlü, amel defteri beyaz insanlar...icin Yakarislardayim..
bazen ACI ..kimsesizlik.. yetimlik farkli mekanda farkli hissedilirmis derlerdi de inanmazdim..
Biliyorsun Canim..Afrika ülkelerinden Somali, Kenya ve Etiyopya’da son 60 yılın en kurak mevsimi yaşanıyor...
Yaklaşık 11 milyon insan ...susuzluk ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya iken nasil huzurlu ..mutlu olabilirim ki?
Aya çıkarken sizler, bir kez daha bakın yeryüzüne!
Buradayız! Afrika’da… Küçük siyah karıncalar olarak görünsek de insanız..hem de aç insanlariz..
Vicdan sahibi olan,..her insanin hissedigi caresizligin, yetersizligin girdabinda kivranmaktayim..
yüreğim...Kerbelânın gönlüne düşen ateş gibi...Taif'te sana atılan her taşın çaresiz kalışı gibi...
İbrahim'i atacakları yangın yeri...yağmura hasret sahra dehlizi...Yusuf un kuyusu Zuleyha nin yuregi gibi..
İçimde bir SIZI adını koyamadığım..bile bile yandığım,Yana döne Rabbime yakardigim bir ruhaniyet icindeyim..
Affet beni ahiretligim inan dualarimda kendimi ve cocuklarimi..Seni bile unuttum.. su gunlerde..
Afrika..Kenya somalide ki cocuklari ACI ceken insanlari Sahit oldukca oyle bir yürek yanışım var ki...
Hakk’ın merhamet dergâhına açılan kapının eşiğindeyim..
YARRAB..YARABB..kendimden gectim..mazlumlar icin Rahman KAPINDA yim..
diye yuregindem yakarir.. yalvaririr ..Onlar icin Rahman ve Rahim Olan O`nun huzurundayim her An...
Ahiretligim.. bugun Sana, Dostuma muhabbete geldim..
beni kabul edermisin?yuregim ile yuregin hemhal olmaya ihtiyacim var bugun..
Seni Cook sevdigimi bilirsin.. nasil sevmem ki..
Cennet Ehlinin annesi Sevilmezmi ki?
kac insan hayatta iken evladinin Cennet Ehli oldugu haberi ile mujdelenmistir?
Evlad hasreti ile beni tercüme eden bir yürekte demlenirken kalbim aksamin hüzün vaktinde..
Yakub’un Sabrına Züleyha Kelamları Döküp Yusuf’u İfşa edip Edesim Var...bugun...
Ah Ahiretligim.. aslinda bizi birbirine bagliyan.. sevdiren.. muhabet baglarini kuran cenneteki Can Kuslarimizin Sahibidir..
Canim.. cook uzaklarda bir garip garipliigin Çorak ,mahzun ..kara topraklarindayim..
olur ya Cuma gunu yazamazsam bugunden Yazmaya karar verdim..
Eyy yuce Rabbim...
Hangi Kuyuya Yusuf Olacak Gönlüm ki züleyha Karsılıksız sevsin Beni..
Kim İbrahim Diye Yakacak Sinemi?insa/Allah kara gozlu yetimlerin Sahibine Talibim...
Sen'den gelene gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme...
yürekten kocaman bir EYVALLAH...
Rabbim Sen takdir etmis isen.. muhakak ki bunda da bir guzelik..bir hikmet ve bizim icin hayir vardir...
olmadığına üzüldüğünüz şeylerde sizin için hayır vardır onu siz bilmezsiniz ben bilirim diyor RAHMAN c.c.
Biz ne kadar istesekte bizim hayrımıza degilse nasip etme..
Gönüller sultanı Mevlana Hazretleri'nin hizmetçisine: Bu gün evimizde yiyip içecek birşey var mı?"
diye sorup, hizmetçisinin de "Hayır hiç birşey yok" diye cevap vermesi üzerine sevince garkolup ellerini Yüce Dergah'a açarak:
"Allahım, sana şükürler olsun ki, evimiz bugün Peygamber evine benziyor"
sozlerini hatirladim ahh Ahiretligim Kara KITa da kenya ..somali deki her ev masa/Allah peygamber evine benziyor....
Ahiretligim biliyormusun.. Somali de.. kenya da her caminin yaninda bir de medrese bulunuyor..
ve her medresede en az 200 cocuk var.. ve bu cocuklarin buyuk bir bolumu yetim..
ve caminin yardimi ile o cocuklar bakiliyor..
ayni saddet devrindeki camileri andiriyor..ins. bir gun.. gidip gormeni isterim..
heleki Ramazan da bir baska guzeldir.. oralari..
seni son gordugumde yemek yiyemedigini istahin olmadigini soyluyordun..
seni oraya goturmek lazim.. o cocuklarin o pilavi.. pirinci yerken yuzlerindeki mutlulugu ve oyle lezzet ve istahla yiyorlarki onlara bakarken insanin sevinc gozyaslarini dokmemesi imkansiz gibi..
o cocuklarin o pilavi yerken yuzlerindeki.. his ve duyguyu bir turlu ne oldugunu cikaramadim..
koca tepsilerde pilav.. gelir.. ve her hallkaya sadece bir tepsi pilav duser..
kasik yoktur 4 parmaginin arasinda pirinci kavrayip dondurur kucuk kofte seklinde yaptiktan sonra da afiyet ile agzina atarsin..
haa arada bir senede bir de elma da gelir kucuk parcalara bolunur.. ve uzerine TUZ ekilir..
niye hayret ettin ki?
cunku onlar ACI dan baska hic bir tad bilmiyorlar..
hic hayatlarinda sekeri gormemis tadmamis lar.. o yuzden elmayi da tuzlu yerler.. cook ilginc..
ama onlari yemek yerken bir seyretsen.. sanirsin ki ball.. kofte pirzola yiyorlar.. oysa o pirinc cook da tadsiz..
acaba bizim mi agzimizin tadi kalmamis yoksa Rabbim onlara o yoksulukta ozel bir tad duygusu mu vermis ki anliyamadim gitti..
haa orda annelerin isi de kolay..
amanim.. oglum tabagindaki yemegi bitir diye hic soylediklerini de duymadim..
Güzel Allah'ım değil mi ki SEN kullarına "Bana yönelin Benden isteyin dualarınızı kabul edeyim"dedin. Bende yüzümü Sana çevirdim, elimi Sana uzattım....
silahı ağlamak ve sermayesi ümit olan şu kulun Senin kapına geldi, eğer affeder merhamet edersen bu senin şanındandır....
Ama eğer bağışlamazsan hangi kapıya gideyim?hangi kapı var?
Senden başka YaaRab yokki onun kapısına gideyim...
Tüm zerrelerimle Sana sığınıyorum.RABBİM...AFFET BİZİ.AFFET BİZİ....
dunyadaki butun mazlum kardeslerime Rahmet et...
Mustafa Demirci - Özleminle Ey Sevgili - YouTube

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tanzania_0036.jpg

Allah Allah mademki burasi HATIRALAR..bolumu cook sevdigim bir hatirami buraya devr etmek istiyorum.. musaadenizle..
2008 yillinda su kuyulari acilmasi icin Afrika ya gittigimizde.. bir afrikali cocuk beni gorunce korkmustu..
cunku hayatinda ilk kez beyaz tenli mavi gozlu bir insan gormustu..Hoyoo HOYOOO diye bir cigliklar atmisti ki.. Anne Anne O melek diye
cook sukur gercek yuzumu goren oldu hee dfgtndfgtn
10 yildir evimde Somali li manevi KIZIM oldugu icin.. onlarin dillini gayet guzel konusur ve anlarim..
amanim.. korkma dedim.. inan bende sizin gibi bir insanim!!
sadece sizler gibi ACI..huzun..aclik.. caresizlik ile pismemisim.. o yuzden ham..cig sut gibi beyazim demistim..utngc..
gozlerim mavi..her seyi mavi goruruz...bizim dunyamiz sizin gibi sadece siyah ve beyaz tan ibaret degildir..
onlari kendi yasamimi anlatsam zaten inanamazlardi ki..Cenneten bahsettigimi dusunebilirdi..evet cennet gibi ama her seyi sahte ve yalan..
neyse o kenyali cocuk o kadar sirin ve tatli idi ki.. o zeytin gozler.. kivir kivir saclar..inci gibi disler..yerim ben onu..:tamam:.
yahu ben burada dislerimi beyazlatmak icin ne cook ugrasiyorum.. onlar ise firca bile yokken bir cogunun disleri saglam ve inci taneleri gibi kar beyaz..
ordan bir zeytingozlu yu evladlik almak istemistim.. ama sonra gordum ki..
onlar o yoklukta bile bizden daha cook mutlu idiler..
annesinin etrafinda afrikanin yoklugunda sevgi dunyasinda yasiyorlardi..
kiyamadim.. kiyamadim!bir evladi annesinden.. dogdugu topraklardan.. koparmaya kiyamadim.. cunku ben de bir Anneyim..agla..:,agla..:,
daha sonra cantamdaki yemeklerden vermek istedigimdeqqww..kqqww..k
izin vermemislerdi..
yahuu neden? amerikada hayvanat bahcelerinde degiliz ya.. hayvanlari beslemeyiniz levhasi mi eksik ti?
yahuu bunlar insan..ve cocuk..
olmaz!dediler..onlar gunde sadece bilmem sadece kac gram yemeye aliskinlar.. fazla yedirirsen onlara zarar verebilirsin demislerdi..
yani onlar devamli ne tok nede ac kaliyorlardi..
Onlar bizim gibi yemek icin yasamiyorlardi..Yasamak icin anca ihtiyaclari kadar yemegi..yiyorlardi..
hic sisman insan yoktu.. sadece kirli sulardan karinlari sismis ACI icinde kivranan cocuklar vardi..
Dis tedavisi ve bakimini sordugumda hepsi gulmustu..sırıtık.:,
oyle bir olay olmamasina ragmen nasil olurda bu insanlarin disleri cogu mukkemel di..
nedeni ise.. afrika da hic tatli yenmezmis..
yani cikolata.. kahve.. pasta..cay.. sigara yoktu.. sadece gunesten aldiklari D vitamini vardi..
ALLAH'ım Ramazanı Şerif Hürmetine Afrika'daki Kardeşlerimize Yar ve Yardımcı Ol ..Rabbim, Sen Mucibsin, dualara icabet edensin..
Dualarımıza icabet et inşallah bu Ramazan-ı Şerif'in hürmetine amin..
Somalideki kardeşlerimize yardım et ya Rabb..onları açlık ve susuzluktan koru amin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

56032.jpg

Eyyy Afrikanin masum insani Biz sizi anliyamayiz ...
Açlık ve hastalıktan ölen çocuğunu gömmeye bile fırsat bulamadan geride kalan çocuklarını kurtarmak için yola devam etmek zorunda kalan annenin acısıni idrak bile edemeyiz..
Kendisi köyde kuru toprağın başını beklerken, belki yiyecek bir şeyler bulur ve kurtulurlar umuduyla eşini ve çocuklarını kamplara doğru uğurlayan babayla aynı şeyleri hissedebilir miyiz?
İnsanlık adına bir çocuğu kurtarıp bir annenin ızdırabını dindirmek düşüncesiyle ..
hic bir seyin olmadigi ülkeye giden gönüllülerin feryadını duyabilir miyiz?
kepcelerle gonderilenler kasikla da ulassa yetmiyor.. Yetmiyor diyen haykirislara cevap verebiliyormuyuz?
Göğüs kafesi, incecik derisini yırtacak gibi duran çocukların yüzü sofraya oturduğumuzda gözümüzün önüne geliyor mu? Tabağımızda kalan yemeğin, dökülen kırıntıların Somali’de hazine muamelesi göreceğinin farkında mıyız?
Gönderdiğimiz yardımların sadece onları değil, aslında bizi kurtaracağını biliyor muyuz?
onlari acliktan bizleriin insanligimizi koruyacagini biliyormuydunuz?
Bu soruların cevabını verebilmek için gelin bir gün iftar sofrasına bir parça ekmek ve bir bardak suyla oturalım..
veya 2 gun sahursuz oruc tutalim..
bizler iftari buyuk bir heyecan ve mutluluk ile beklerken acaba onlar neyi bekliyorlar.. hic dusundunuz mu?

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Ahhhh su madde savaslarinin müsebbipleri, madde icin yapamayacaginiz bir sey yok...
Serefli bir yasami ikame etmek icin girdiginiz yerlerde nice masumlari, mazbutlari katlettiniz... Coluk cocuk demeden iclerini disariya cikarip paramparca ettiniz... Maddeyle gözü dönmüs agalara usak olmus asker lesleri, hayatta kalan mazlumlarin da irzlarina gectiniz, hapisanelerde hepsini iskenceden gecirdiniz, binlerce masum kiz cocuklarini imha ettiniz, nerede olduklari belli degil, ya katlettiniz ya da toplu tecavüzden gecirdiniz,
Hani siz serefli bir toplum dikta edecektiniz,
Dikta edeceginiz yerdeki o zalim düzen sizden daha insafliymis...
Siz madde'ye tapmadiniz mi,
Siz masum insanlarin ancak olsaniz olsaniz les kargalari olursunuz...
Yukaridaki iki kare fotografta madde tapiciligini resmetmekte...
Madde savaslarinin oldugu bir dünyada güclüler ve onlarin usaklari yerler de yerler, insan ölmüs, birilerine tecvüz edilmis, cok da umurlarindaydi...
Hadi bu lanetli insanlarin durumu böyle...
Biz de müslümanlar olarak birbirimizle kavgaliyik iyi mi...?
Afrika acmis... Insanlar acliktan ölüyorlarmis... Perisanlarmis...
Iki vasifli insanin oldugu bir dünyada bu böyle devam edecek gibi...
Birisi maddeye tapmis vuruyor da vuruyor... Seni doyuracam ama diyor, gel bana, dinime gir, para var bende, kadin kiz var ben de, her türlü güzellik var bende diyor...
Digeri de müslüman güzel vasifli ama onlar da birbirleriyle ugrasmaktan yardimci olamiyorlar gariplere...
Hey insanlik... Sen coktan ölmüssün be... Batsin bu dünya...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun.. ammena ve sadakna..
"Hey insanlik... Sen coktan ölmüssün biz Seni Allah`in izni ile diriltmeye geldik''
bu sozu soyliyen 6 yasinda orta dogunun bir cocugudur..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
AHİRETTE SENİ KURTARACAK BİR ESERİN OLMADIĞI TAKDİRDE FANİ DÜNYADA BIRAKTIĞIN ESERLERE KIYMET VERME / Bediuzzaman Said Nursi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum...
Aslinda burada birbirimizi ilim, irfan ile tamamliyoruz..
sizlerin bildiklerinizi ve yasadiginiz mekani ben bilemem.. ozelikle Fikhi konularda oldukca zayifim..
sizde benim BATI daki Gurbet, muhacir yasantimi bilemezsiniz..
boyle Dost muhabbeti ile hep birbirimizden daha guzele, iyiye ve Dosta Dost ile gidebilmektir..arzu halim.
Cenab-ı Hakk'ın muhabbet!aşk zinciri kimin ayağına takılmışsa onun için korku yoktur, gam çekmekte yoktur....
Bu zincir, dünya zincirini kıranlara takılır. aşk zincirini takmayi Rabbim cumlemize nasip etsin ins/Allah..
SALAT SELAM DUA İLE SELAMETLE kardesim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Pazarda karşılaşan ashabın Asr suresini okuyarak ayrılması gibi birbirinden ayrılmak ve yenileriyle bu şekilde buluşmak…
Dolduruluşa gelmemek ve dolmuşa binmemek gıybet girdabına girmemekle mümkün. ..

Vehmin üflediği zanlardan kaçınmak bizi kor kelam etmekten koruyacaktır
Övüldüğünde ve yerildiğinde değişmeyen, ihlâs sahibidir.” Rüzgârlarda sakin bir duruş sergilemek köklü bir iman göstergesi olsa gerek.
Arif inceliği ile herkes kendini ölçebilir...velhasili kelam..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
brockville-winter.jpg
<!-- haber -->
Hayirli sabahlar efendim..Nasilsiniz ben de hamd olsun iyiyim..Simdi cocuklarimi ana okulluna biraktim.. okullari araba ile 5dak.yuruyerek ise 25 dak alan bir mesafede..
Her Sabah cocuklarimi okulla biraktiktan sonra arabami da okullun parkinda birakarak evime yuruyerek, kosarak,hayal kurararak,, maziye takilarak o Rabbimin bize sundugu tertemiz havayi derinden soluyarak evime dogru gelirim..
Belki de bir an yanliz kalip kendimi, yuregimi hissetmek duyabilmek bir an da olsa varligimi sadece insan oldugumu hissetmeye ihtiyacim vardi..
Her yer karlar altinda benbeyaz bir gelin gibi..
sadece yollar erkenden temizlenmis ve tonlarca tuz atilmis olur..
ben ise yaya kaldirimindan karlar uzerinden yurumeyi cook seviyorum.. yerden 20 cm kalinligi olan kar soguktan donmus sanki uzayda yuruyormusum gibi bir his olur icimde,,
kar uzerinde yururken veya kosarken kendi ayak seslerimi dinlerim..
KIM? bu ne kadar agirim ki?karlar uzerinde yuruyebiliyorum..
sonra cocuklugum aklima gelir Sabah Istanbulda kalkip biraz kiyida kosede kar gorsek pijama ile sokaga cikip kar dansi yaptigimi ve sevincten cilgina dondugum o cocuklugumu...
ANNE!KAR YAGMIS ANNE KAR VAR!rah. annem niye sevinmez di ki? hic anlam veremezdim..belki de sobada yakacak odun komur kalmamisti..
garip anam..sokaklarda odun ariyacakti...yada beni yuregine koyup isitacakti.. o zayif yasli bedeni ile..ellerimi nefesi ile isitacakti...sonrada alnimdan opup..
Surmeli..kinali Kuzum.. diye sogugun sessizligine garipligi ile..gomulecekti..Cocuk akli bunlari nerden bilebilirdim ki?
AHH Kizim o kar taneleri kadar basina RAHMET dussun emi.... sozlerini bir an duyar gibi oldum...
sonra tekrar bu soguk ulkenin soguk sokaklarinda yururken sanki birisi adimi seslendi...hemen arkama donup bakarim kim?olabilir ki?kimim var ki?seslensin?
Allah Allah niye hemen arkama bakmistim ki?
Subhana/Allah..niye sagima, soluma, onume gokyuzune bakmamistim ki?Aninda Arkama donup bakmistim.....
demekki bilincalti aslinda hep yuregim gecmislerde kalmis, yasadigim o mutluluklari sevgileri, arkam da hasret ozlem ile ariyordum.. ya cikip gelirse?ya cikip Gelirlerse....ya tekrar cagirdiklari seslenirlerse...
sonra bir ara Gokyuzune baktim!gokyuzunun masmavi...görkemi ve hayalini çizdiğim bembeyaz bulutlarının altında bir an Sanki Rabbimin Rahmetini,eserini, Uzaklarda gülümseyen gökkuşağının simasinda hissetim...Ve yoluma devam ettim... <!-- /haber -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tudorrevivalruthlondon500.gif

Bugun Kuzey amerika da cok buyuk bir kar firtinasi var her yeri alip goturuyor..
Resmi okullar, hastahaneler, yollar hep mecburi kapatildi ve insanlar evlerine haps oldular...
Burada Cok yasli ,saliha kimsesiz bir ninemiz var..
dun Onun cok hasta oldugunu duydugumda ins. Yarin sabah couklarimi okulla gonderdikten sonra Sana sevdigin yemekleri yapip gelecegime soz vermistim..
ki dun gece tv. de Yarin buyuk bir kar firtinasinin Amerikanin kuzeyinden bulundugum sehre dogru geldigi ikazini tv de seyeredince..
hemen Yasli muhacir nineme verdigim Sozu htirlayip bir ahh cektim..
Sabah ola Hayr ola diyerek uyumusum..
Sabah kalktigimda baktim ki gece gorevliler butun gece calismis ve Ana yollar acik idi ama kar daglar gibi evlerin onlerine yigilmis ve evlerden cikislar kapatilmisti...
Hay allah...
Arabam Garajda cikabilirdim ama Garajin onunde belime kadar kar vardi...bu nasil olacakti?
Yasli ninem de bekliyor dun soyledigim andan beri Sevinc ile kapimi gozluyordu..
Onu cok seviyorum ayni Rah.annem gibi garip bir muhacir bir kimsesiz bir saf yasli insanimiz...
Neyse ne olursa olsun denemeye karar verdim.. ve kar temizleme makinasini alarak disari cikip sadece arabam ile cikabilecek kadar bir hendek, tunel acmaya basladim..tam 2 saatimi aldi kan ter icinde kalmistim..
su an eve girdim.. biraz kendime gelip ins.. yolla cikabilirmiiyim sozumu bir sekilde tutabilirmiyim diye tekrardan bir azim ile disari cikacagim..
gorusmek uzre gonul dostlarim.. selametle ins.. yasli muhacir ninem gitmeye onun duasini almayi Rabbim nasip eder ins.... kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yusuf kuyuda da mutluydu; züleyha'nın yanında da... Şimdilerde; ne Züleyha'lar yetiyor Aşk'a; ne de kuyudakilerin Yüreği Sabra...
Bazen dil söyler yürek dinler, bazen yürek haykırır dil susar..! Bazen de ne dilin yüreği vardır söylemeye ne de yüreğin dili vardır "senin yerin başka" demeye
...iste boyle huzunlu ve SUSKUN gunlerden birindeyim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
73487_172925792719751_149393975072933_615632_605356_n.jpg

kendimi bildim bileli hep tehlikleyi, heyecani sever! hareketli yaramaz,haylaz ama cok da merhametli bir Cocuktum..
O yuzden ikide birde kendimi yaralar..ACITIRDIM!rah. annem KIZDIGINDA ise..Annemin CANI yanmasin diye..ACIMA di ki!derdim..
Saklama yeteneği yüksek olan güçlü biriyim.
Hatta gözlerimden yaşlar düştüğünde bile şu iki kelimeyi söylerim: 'Ben iyiyim'ki..
Simdi halen aynisini yapiyorum.. en cok canim yandiginda bile..küçüklüğümde yaptığım gibi rüzgarı arkama alıp Acımadı ki !diye haykiriyorum.. neden bunu yapiyorum..

cunku..cocukiken acilarimin sebebinin ben simdi ise Rabbimin takdiri oldugunu bildigim icin sadece Rabbime teslim olup..ACIMADI ki diyorum..
sevdiginden..gelen insani ACITIRMI..insan hic SEVDIGINI ACITIR mi?Ki...kgüll..,

Üst Alt