Allah RAZI olsun sureyya kardesim.. daha 9 saat var.. ve hic bir hazirlik yok yine.. simdi isten eve geldim..
icimde acaip bir mutluluk var bugun.. tarifi edilemez..
belki de dun gonul yaslarimdan sonra Gokkusagi cikti ne dersin..
aslinda bu bolumde hep her gun Ramazan dan bir esinti yazmak isterim.. ama duun cook uzgundum..yazamadim ..
sadece Aci mi sessizce yazdim ve haykirdim..
Dun gece camide bizim cocuk vakfi tarafindan iftar verilince..
ozelden yabanci komsularimi.. is arkadaslarimi.. ve ozellikle turk ve bosnali kardeslerimin gelmeleri icin SIKICA tenbih etmistim..
iftara 1 saat kala gozum yasli caminin yolunu tutum.. hamd olsun cook guzel tam 600 kisi ve uzerinde ahcimiz yemekleri hazirlamis ve her masa..
benbeyaz ortunun uzerinde kirmizi guller vazolarda yerlestirilmisti..
sanki dugun bayram yeri idi..
iftara biraz kala baktim. ki Turk ve bosnali yakin arkadaslarimdan ve onlarin cocuklari yoktu..
Allahim!Niye gelmemislerdi ki.. bu gece benim icin cook ozeldi..
baktim caminin onunde islami okulun servisi otobus boylu boyunca uzanmis ..
Hizmet icin kiyamda bekliyordu..
soforunu de cagirdim.. lutfen bana yardim edermisin deyince kabul etti hanim kardesimiz..
hani Nasredin hoca ya sormuslar Sen evliyamisin? O da evet evliyayim.. demis..
bakin ispatliyayim..
Su karsimdaki agaci 3 kez cagiracagim o da gelecek..
Hoca efendi 3 kez cagirmis.. ehh ne gelen varrr ne giden..
Nasredin hoca da evliya da kibir olmaz.. O gelmezse biz gideriz ..
deyip agacin yanina gitmis...
ben de o misal.. butun arkadaslarimin KAPISINA tek tek gittik..
Yahu sevgi.. serife..fatma.. hakan.. serkan..ibrahim.. nerdesiniz ya HUUU..
Siz gelmeseniz ben Size gelirim.. deyince onlarda cook mahcup oldular.. ve okul servisini 2, 3 kez getirip camiye turlar yaptik..
en sonunda camiye geldigimizde ezan okunmus.. her kes orucunu acmis..namaza gidiliyordu..
hep beraber Hamd olsun kildik.. sonra yemekhaneye.. cadirlara her yer doldu..
gencler..camiye genc bir hava bir nese getirmislerdi.. cocuklar civil civil kosturuyorlardi..
Allahim .. bu ne guzel bir Ramazan bereketi diye gozyaslarimi tutamadim..
iftardan sonra genclik..tessekur ettiler.. iyiki gelip bizi aldin.. cook guzel bir ramazan aksami yasadik.. diye..
o kadar cook memnun kaldilar ki bu aksam.. hepsinin tekrardan geleceklerini soylediler..
tabiki ben de gidecegim.. gencler arasinda ruhum genclesti.. bugun Hamd olsun cook mutlu ve huzurluyum..
Diyar-I gurbetten.. Hayirli iftarlar size.. Can lar..
https://www.youtube.com/watch?v=3mSJoiaQ3vw