Hatıralar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ahh Allah RAZI olsun sureyya bacim .. en iyisi ben bizim vakte goree sahurumu yapip sizin saate gore de iftarimi acayim..
ahh bu haksizlik..dfgtndfgtn
bizde daha 9 saat ciik iftara kaldi,... 9 saatcigi cocuklarima sorsaniz 9 ayy gibi derler hee :tüüh:,bhoff
cocuk iste zaman ve mekan anlayislari bizden cook farkli..

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
sırıtık.:,Allah razı olsun ama daha çok erken İstanbul 20.30

ahh Allah RAZI olsun sureyya bacim .. en iyisi ben bizim vakte goree sahurumu yapipr sizin saate gore de iftarimi acayim..
ahh bu haksizlik..dfgtndfgtn
bizde daha 9 saat ciik iftara kaldi,... 9 saatcigi cocuklarima sorsaniz 9 ayy gibi derler hee :tüüh:,bhoff
cocuk iste zaman ve mekan anlayislari bizden cook farkli..
aa siz nerlerdesinz?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
cddvb..insanliktan nasibini alamamis firawn Ulkesinde..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
:selamunaleykum;
Kardesim bu muhabbet bana tebbesum ettirn bir ANi mi hatirlatti.. yine boyle cook sevdigim SILam dedigim diğer sitede boyle bir konu gecmisti..
genc bir kardesimiz de Ablam Sen nerdesin diye sorunca ben de ona size yazdigimi yazmistim.. firawn ulkesinde bu genc kardesimiz demez mi..
__Ahh MISIR da misiniz..bhoffbhoff
ne cook gulmustum o sozune..
tekrar yazdim degilim.. ehh genc.. temiz yurekli ensar kardesim ne bilsin ki Firawn lar bir degil.. binlercesi.. ama bir tanesi hepsinin basi oldugunu..
MUsa lar oldukca firawn larda olacaktir kardesim..

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
yok ben anladım sormayacam öyle bi soru :)
ne diyeyim Rabbim yardımcınz olsun.

ama gerçekten komik bir anı imiş :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
amin cumlemize..
ahh kardesim.. Rabbimin her isinde binlerce hikmet..ve rahmet var imis..ben bunu su son 10 seneye kadar anliyamamistim..
Kiziyordum.. zaman zaman sitemler ediyor.. agliyordum.. megerse Rabbim her kullunu ozel bir hizmet ve sebep icin dunyanin cook farkli mekanlarina..islam-i mubin yayilsin.. genislesin diye biz insanlari tohum gibi farkli topluluklara dagitilmisiz..bbnn..
burasi BATI yook Dogu artik pek fark etmiyor..
mülkün yegane sahibi, tek hâkimi Allahü Azimüşşân'dır. O
islamiyet Mekke de basladi ama bugun dunyanin her yerinde islam ve muslimanlari bilmeyen cook azdir..
her seyin bir sebebi ve sebepleri yaradan Rabbim vardir..
bir gun sizleri buraya davet etmek isterdim..buralari kucuk istanbul gibidir..mrhbba..
hee oralari da affedin kucuk.. new york gibi olan yerlerde var cook ACIII ama gercek..hhım

beydeba

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah c.c her yerde zamandan mekandan münezzeh ve daima bizimledir...Bedenimiz, okyanuslar, dağlar ardında da olsa özlediğimiz topraklara, Ruhumuza gurbet yok o daima Rabbinin yanında... Elhamdülillah

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah c.c her yerde zamandan mekandan münezzeh ve daima bizimledir...Bedenimiz, okyanuslar, dağlar ardında da olsa özlediğimiz topraklara, Ruhumuza gurbet yok o daima Rabbinin yanında... Elhamdülillah
Amenna ve Sadakna.. iste simdi HAKKI soylediniz..
dusmanlarim.. firawnlar bana ne yapabilir ki? ben Rabbimi de cenneti ve sevdiklerimi de yuregimde tasiyorum.. ben Gurbette isem onlarda benim ile.. iste bunu anliyamiyan insanlar hep mahzun olur..

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
yaa merak ettim gerçekten orası neresi ? :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
sevgili arkadasim bugunku muhabbetimiz beni hep gecmisime goturuyor nedense..
istanbulda imamhatip lisesinde okurken.. Elhamdullilah cook basarili bir ogrenci idim..
fakat cografya hocamiz.. beni bazi dini sebeplerden dolayi.. pek sevmezdi..
ben de Ona kendimi sevdirmek ispatlamak icin derslerine cook calisir..
her konuda bilgimi gosterir iken O halen.. benim ile degil.. sahsima degil ama inancima biraz sertce bakiyordu..
ve bir gun benim ile dalga gecmeye baslamis..
ve benim ile eglenirken.. biraz KIRILmisim sanki..
ve sordu..ehh filozof.. evliya celebinin KIZI soyle bakalim turkiyenin bas kenti neresidir? diye butun sinif gulmeye basladiginda cook utanmis ve
_ washington
dedigimde sinif birden sessizlige burunmus ve hocam beni ofise gondermisti..
Musliman.. feraset Sahibi olurmus Vesselam.. heehhım

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
yani washington' dasınz demekki :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayir degilim kardesim.. ama oraya bagliyiz..dayi;.: ehh herkes bir yere bir menzille bagli olur ya.. o mana da degil..çook kommiik
sadece Oranin egemenligi altinda bagliyiz anlaminda.. yoksa biz oraya bagli olamayiz..hamd olsun kimmiz?kimlerdeniz? safhimiz da belli menzilimiz de?? mrhbba..

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
iyi bakalım hyırlısı olsun kardeşim. siz şimdi hala oruçlusunuz sanrım...

iftar yaklaşıyor hazırlıklar başladımı bakalım.bizimki başldı gibi :) tam 1 saat var...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
azadrv0.png

est. sureyya kardesim imamhatiplim..özür diliyecek bir durum yok.. cook mahcup olurum..
bizler muhacir ensar kardesligimiz var.. birbirimizi tanimak.. muhabet baglari kurmak isteriz..
Ben Size yuregime yakin hissetim din kardesligine Gonul dostluguna ben davet ettim..Sizde Allah RAZI olsun icabet ettiniz..
Bir Kuş Uçuruyorum Yüreğimden
Gökyüzünün Maviliğine
DOST Diye Başlayan Bir Ferman Ayağında
Kanadında İki Damla Yaşım..
Konarsa Sabah Ezanında Pencerenize
BENi de Katın Olurmu Niyazınızda...DUA lara...AMİN lere ...
Ben de sizleri katayim yuregimdeki Muhabbet ve dua baglarina..

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun canım arkadaşım.beni duygulandırdınz Uzgunnn
iyiki tanıdım sizi.iyiki varsınz...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
4963798959_ac56c7491f.jpg

Cumlemizden imamhatiplim.. cumlemizden.. iftara 4 saate yakin kaldi hamd olsun..huzurluyuz..mutluyuz Kul olabilmenin sukrundeyiz..
bu aksam iftar icin bizden 2 saat uzakliktaki baska bir sehre gidip Turk camisinde ins. iftarimizi acip teravih namazini orada eda edecegiz..(resimdeki camiye gidiyoruz)

Gün gelir; yâr dahî göçer gider, çiçeksiz kalırsın...
Fânîliğin mukadder netîcesi tatları kaçıran"ı tatmak değil de nedir?
Hem çiçek fânîde solacak ki bâkîde açacak! Kural-ı hayâtı lâyıkıyle koyan böyle koymuş; bize başım gözüm üstüne demek düşer..
Bize Eyvah değil; Eyvallah demek yaraşır.
HAYIRLI GECELER KALBİ SELAM VE DUA İLE...bize hayirli iftarlar size hayirli geceler efendim..
kgüll..,kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
160909_local_kadir01.jpg

Allah RAZI olsun..Can.. dun aksam iftar ve teravih icin baska sehirdeki bir Turk camisine giderken hadi koy yollarindan gidelim dedik..
az gittik uz gittik dere tepe duz gittik hep Mısır..tarlalari.. boylu boyunca..
istedigin kadar topla etraf da hic kimse yok.. sadece Allah cc ve Mısır..tarlalari..
ama bu bize dinimize ecdadimiza ..yakismaz..en iyisi
bir ciftlige girip biraz Mısır..alayim dedim tazecik..:.dost.
bir bayan vardi birazcik tonbulca 150 kilocuk..dfgtnMısır..almak istedigimi soyledim bizim ufakliklar cook sever ateste pisirip yemeyi...
bayan dediki:kendiniz koparirsaniz 1 cent 1 kurus koparilmis alirsaniz 10 kurus tanesi.. tmm dedim koparmak isterdim biz de koylu cocuguyuz ama vaktim yok..en iyisi koparilmis alayim lutfen..
hanim da benim ufakliklari gorunce onlara pismis Mısır..teklif etti alirmisiniz cocuklar diye..
ehh al haberi cocuktan demisler 6 yasindaki kizim..
no tesekkur annem oruclu iken yemek not nice guzel degil dedi..
bayan afaladi nasil yani.. ben de musliman oldugumuzu ve bu Ay bizim icin kutsal oldugunu ve bir ay boyunca Allah icin oruc tutugumuzu ve nasil
ve kimlerin sadece oruc tutugunu kisaca anlattim..
bayan demez mi: ahh ne guzel demekki ben de 1 ay oruc tutup ac kalsam bu vucudum guzel bir caziplige, cekicilige sekle semale girerdi seklinde konusunca..
__tebbesum ederek dedim ki Hay Allah iyiliginizi versin..
beni guldurdunuz.. lakin oruc insanin sekil ve semalini guzel bir sekle sokmak icin degil..
insanin ruhunu.. kisiligini karakterini duzeltmek daha guzel melekler misali bir bicime sokmak icin tutulur..
yani oruc bizi duzeltir disipline sokar..biraz sohbet edip ayrildik..
en nihayet Turk camisine varir varmaz istanbulun havasini hissettim..
beyler caminin arka bahcesinde doner donduruyorlar..gencler izgara yapiyor hanimlar mercimek corbasini kazanlarla hazir etmisler
miiss gibi kokan ramazan pideleri yapilmis.. en sevdigim lahmacunlarin kokusu cigerime kadar isliyordu...
hmm hmm enfes bir koku..bir de deniz kenari olsaydi deyince kizim bir kase su getireyim de sen deniz san olur mu deyince ne guldum.. biz deryalardan bahsediyoruz cocuk akli iste bir kaseyi derya saniyor..neyse..
hemen bizi buyur ettiler.. halkimiz hamd olsun cook misafirperver..
aksam namazi ezani istanbulun o guzel.. manevi havasinda okundu..
hurmalar ile orucumuzu acip hep beraber 100 kisiye kadar vatandasim
Gurbette omuz omuza Can Cana Rabbimin huzurunda durduk..
sonra omiss gibi yemekleri afiyet ile yedik.. turk caylari demlendi icildi..koyu bir sohbet.. cocuklarimiz bahcede .. ayse..fadime gii nerdesin.. fatma ablam.. derken teraviyi de kilip sevgi ve muhabbet ile vedalasip evime cook gec geldik..
ins. bu aksam farkli bir cami olan Bosna camisine gidecegiz.. Allah in izni ile.. selametle kardesim.. Gurbetten Sila ya selam ve dua ile saglicakla kalin...
kgüll..,kgüll..,kgüll..,

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
oh sizinkide güzelmiş.hergün değişik yerlerde iftar ev teravih :)
-----------------------------------------------------------------
eee arakdaşlar iftar hazırlıkları ne alemde vakit yaklaşıyor :)
alanyada iftara 1 saat kaldı..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum sureyya bacim bu aksam ins. evime 1 saat uzaktaki Bosna camisine gidecegiz.. sila-i rahim ve Ramazan ziyareti..
Yani hergün değişik yerlere gidemiyorum malesef sadece cuma ve cumartesi aksamlari.. cunku teraviler cook gec ..bitiyor..
ertesi gunu de bu muhacir calisan bir insan.. ertesi gunu is yerimde erkenden bulunmam lazim..
diger gunler evime 5 dak uzakliktaki Lubnanli kardeslerimin insaa ettigi ..
ama butun muslimanlara acik.. ve gonul sohbetti bulunan
yakin camiye her aksam gidip 500 ,600 din kardesim ile iftarimizi acip namaz ve ibadetimizi topluca yapiyoruz hamd olsun..
Ateşin yakmadığı İbrahim'i, kuyuların boğmadığı Yusuf'u, bıçağın kesmediği İsmail'i koruyan Rabbim,gül Muhammed aşkına bizleride korusun İNŞALLAH kardesim..
Hayirli bereketli iftarlar size..

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
aleykümselam kardeşim.olsun yinede güzel...topluca iftar ve topluca ibadet.Rabbim kabul etsin.
teşekkür ederim...bizim iftar bitti.şimdi de teravih zamnı.artık size hayırlı iftarlar diyeyim...ama daha baya var sanrım sizin iftara...

Üst Alt