Gusül abdestinde vesvese

hasobam07

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Haziran 2013
Mesajlar
37
Tepkime puanı
0
Gusül abdesti alırken vesvese oluyorsa ne yapmam gerekir? Gusül abdestinde vesvese. Abdest Alırken Vesvese Geliyor, Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar ben gusul abdestini en aşağı 1,30 saatte alıyorum, bazen 2,30 -3 bile oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım, iğne ucu kadar yer kalmıcak sorusu beni zorluyor.

1) gusulde kaşlarımızı yıkamalımıyız?
2) kulagımı nasıl yıkamalıyım? (2 kulagım için 1 kova su gidiyor)
3) birde avret yerlerime kaç tas su döksem temiz olur, sabun sürmüyorum.
4) ben ayaklarımı göbegimi ayrı yıkıyorum, ayakta yıkanırken kafamdan aşağı su döksem ayagıma kadar gitmez mi? çenemin altını nasıl yıkıyacam bilemedim.
5) kafamdan aşagı su döktügümde boynumun üzerindende geçer demi ?
lütfen yardımlarınızı bekliyorum psikolojim çok kotu azap gibi gelmeye başladı boy abdesti.

Yönetim/Edit;
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Selamünaleyküm, sen bunu hastalık haline getirmişsin güzel kardeşim. Öyle gusül alınmaz. Ancak kendine eziyet edersin.

1.Gusülde kaşlar yıkanır, vucudunda su değmeyen yer kalmayacak!

2.Bir kova su değil bir avuç su yeter kulağını yıkarsın, fazla içine su kaçırırsan olmaz! Kendine zarar verirsin.

3.Avret yerlerine niye sabun sürmüyorsun? Bunun kaç tası olmaz. Temizleyeceksin işte.

4.Herhalde şaka yapıyorsun. ayağın, göbeğin ayrısı gayrısı olmaz. Bütün vücuduna su değecek.

5.Kafandan aşağı dötükten sonra bir de boynuna doğru dök.

Güzel kardeşim, nasıl gusül abdesi alıyorsunuz anlamadım. Bizim sitemiz dahil bir çok yerde bu en ince ayrıntısına kadar anlatılmış. Senin durumun normal değil. Bu düşüncelerle yaşanmaz. Girersin banyoya, önce avret yerlerin temizlersin, ellerini yıkarsın, ağzına, burnuna üçer defa su çekip temizlersin. Sünnetlerine uyacam dersen normal namaz abdesti alırsın. Vaktin yoksa güzelce vucudunu yıkayıp çıkarsın.
 

Mardinli4757

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
7 Eylül 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Gusul abdestinde vesvese

Ben gusul abdesti aldigimda bana cok vesvese geliyor acaba bacagimin bir yeri kuru kaldimi ya da kolum falan yardim edrsenz svnrm
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Ben gusul abdesti aldigimda bana cok vesvese geliyor acaba bacagimin bir yeri kuru kaldimi ya da kolum falan yardim edrsenz svnrm
Forumda bu konuda yazılar mevcut, onlardan faydalanabilirsin. Mesela;
 

hicbiri

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Aralık 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
4
Konum
istanbul
Sesler duymaniz gayet normal. Cogu insan bu sesleri duymamazliktan gelir, kimisi de cok onemser herseyin onunde görür. Bu seslerin cogu kalbte bulunan lumme-i seytandan gelir. Size surekli abdest alirken namaz kilarken vesvese verir. Abdest alirken ellerinizi yikarsiniz daha suyu dokerken şurası kuru kaldi tekrar yika diye vesvese verir.

Burada asil olan felsefe sudurki bunu dusunurseniz kendi kendinizi kontrol altina alirsiniz.

1. Bizim gorevimiz abdesti almaktir. abdestin kabul olup olmadigini sorgulamak ya da abdestin kabulunu tayin etmek degildir. Abdesti alma gorevi bizim. Bu konuda kanaat vermek kabul etmek ise Allah a aittir.

2. Şeytanin şeytanlasmasinin en onemli faktörü; Allah'a tam anlamiyla %100 ibadet ettigini dusunmesidir. Hicbir varlik Allah'a tam anlamiyla (varligina layık) ibadet edemez. Biz herne yapabiliyorsak yapalim mutlak Allah'a ihtiyac duyariz bizler herkonuda muhtaciz, herkonudaki muhtacligimizi bismillahirahmanirahim diyerek Allah'a.sunuyoruz ve sunmaliyiz.

3. Normal zamanda vesvese geldigini hissettiginiz zaman Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm diyiniz. Azim kelimesini icinize cekerek soyleyiniz. Midenize kadar cekiniz. Eger vesvese kesilmiyor ise buyuk olasilikla bu sizin husnu kuruntunuz olabilir.

4. Abdest aninda gelen vesveseye kulak asmayiniz. Siz ne kadar.kulak asarsaniz o kadar sesi artacaktir. Siz kulakasmadikca ses zamanla.kaybolacaktir.
 
Üst Alt