yaşamak o kadar zor ki

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayatbu.jpg

Yaşamak zor,yaşatmak zor yaşlanmak zor...
Biz neyin zor olduğunu görmedik ki neyin kolay olduğunu anlayabilelim...
Teknoloji ilerliyor, ulaşım hızlanıyor, bilgisayarlar her işi yapıyor,google her her türlü bilgi veya belgeyi veriyor,
Çamaşırlari Makine, yıkayıp kurutuyor,bulaşıklari makine yıkıyor! bazen kendimizi gereksiz, gayesiz, faydasız , değersiz hissedebiliyoruz..

insan Ruhu Bir işe yaramak, hayır yapmak istiyor...diyerek Dün huzur evine yaşlıları ve Süleyman dedeyi ziyarete gittim..
Huzur evinde İngilizce konuşuluyor ama garibim ,kimsesiz Süleyman dede İngilizce bilmiyordu ki etrafi ile tarzanca konuşuyordu..agla..:,
Burada Çok mu yalnızın diye sordum..
-Şah damarından daha yakın olan var iken ben nasıl yalnız olabilirim ki dedi...haline şükrediyor, elinde Kur'an,dilinde Dua vardi...
Yusufu sordu...hayırlı evlat ,hayırlı insan, Hayırlı yaşam diyordu..
O an kendimden ve insanliktan utandim...

Bizler Şükretmeyi,sevmeyi, merhamet etmeyi, Ağlamayı Unutukca ;yavaş yavaş,duygularımızı ,kendimizi kaybediyor.. Robotlaşıyoruz.......
Rüzgara doğru koşmak,Yürümek ,yağmuru hissetmek,Hayal kurmak ,gökyüzünü seyretmeyi, Gökyüzününün rengini bile unuttuk..
Kafamızı kaldırıp gökyüzüne bile bakamıyoruz, temiz bir nefese hasretiz. Manzaraları resimlerden seviyoruz Hayatı yaşayamıyoruz;
film olan hayatları izleyerek vakti geçiriyoruz. İçinde değiliz işte dünyanın sadece seyircisiyiz. ...

Hayatı yüzeysel yaşıyoruz. Her konuda derinlemesine düşünüp, fikir yürütme zahmetinden ,muhabetten yok-sunuz. Anlık ilişkiler, günü birlik dostluklar,
anlık mutluluklar, sevinçler ve gereksiz koşuşturmalar içinde kaybolup gidiyoruz..
Kendimizi hayatın durmak bilmeyen kargaşasına öylesine kaptırdık ki; İç dünyamıza ruh alemimize, yolculuk yapamıyoruz..
Ne bir yetimin gözyaşı, ne bir hastanın ahı, ne bir annenin feryadı, ne zalimin zulmü, ne toplumun sorunları, ne milli ne manevi değerlere karşı gelişen olaylar bizi ilgilendirmiyor artik!!

Anlayacağınız, yaşamak bize ne kadar zor gözükürse gözüksün işler tam tersi..sanki!!Yaşam kolaylaştı zorlaşan, ağırlık yapan kendimiz ,ruhumuzdur...
Hayat,zor da kolay da değildir. Biz ne yapıyorsak odur. Yani hayatı zorlaştırırsak zor olur.
Bakış açımıza göre değişir..yaşamak o kadar zor değil!!yaşamı ,Hayatı ,zorlastlaştıran bizleriz...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
İnsan olmak zor ,Kul olmak tarifsiz güzel...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yaşamaktan yoruldum artık...yoğun gündelik işler arasında boğuldukça boğuluyorum..ve halene hiç bir şeye yetişemiyorum
İşte atıyorum kendimi o en güzel felaha...Beni en rahatlatacak yere...Nasihatlerin kalbime akacağı mekana........
huzurun zirvesine çıkacağım o şahikaya....Bir namaz molası...

Herşeyin ilacı..haydi kalk yerinden, yönel O'na... içini dök yana yakıla....
Seni anlayacak en güzel yere...İşte Rabbim... yaşamaktan yoruldum...
Geliyorum huzuruna !!Allahım sen bana güç kuvvet ver.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hayathvh.jpg

Hayat bu ya, Yüreğimizi yoranlar,Yordukları Seven bir yüreğin hiç farkına varmadılar ya İşte Buna Yanarım...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
tumblr_ndn3o878O81tit7t7o1_500.jpg

Bize değer vermeyen insanlardan uzak durmamızı isteyen bir Peygamberimiz var.
Bunun ne demek olduğunu kalbiniz yorulunca anlıyorsunuz…
İbrahim Tenekeci

"İnsanları tamamen razı etmek çok zordur hatta imkansızdır. Dolayısıyla sen daima, Rabbini razı etmeye çalış, tek derdin ve gayen bu olsun."
İmam Şafii (r.a)

acilangul1

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
tumblr_ndn3o878O81tit7t7o1_500.jpg

Bize değer vermeyen insanlardan uzak durmamızı isteyen bir Peygamberimiz var.
Bunun ne demek olduğunu kalbiniz yorulunca anlıyorsunuz…:tamam:.

Senin değerini bilmeyene; bırak kendi değersizliği ile kalsın deyip, yoluna devam edeceksin...aassd..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
İmtihan olunan için hayat ve yaşam kolay olur mu? Aslında çok da kolay onu da söyliyeyim ama,
Nefis sizleri rahat bırakmıyor ki, rahat bırakmayınca da rahat bırakması için onunla savaşıyorsunuz, dövüşüyorsunuz, vuruşuyorsunuz!
İşte hayat bu, yaşam da.
Kolay gelsin güzel üyeler. :)
Muhabbetlerimle.

Üst Alt