Yaşamak zor,yaşatmak zor yaşlanmak zor...
Biz neyin zor olduğunu görmedik ki neyin kolay olduğunu anlayabilelim...
Teknoloji ilerliyor, ulaşım hızlanıyor, bilgisayarlar her işi yapıyor,google her her türlü bilgi veya belgeyi veriyor,
Çamaşırlari Makine, yıkayıp kurutuyor,bulaşıklari makine yıkıyor! bazen kendimizi gereksiz, gayesiz, faydasız , değersiz hissedebiliyoruz..
insan Ruhu Bir işe yaramak, hayır yapmak istiyor...diyerek Dün huzur evine yaşlıları ve Süleyman dedeyi ziyarete gittim..
Huzur evinde İngilizce konuşuluyor ama garibim ,kimsesiz Süleyman dede İngilizce bilmiyordu ki etrafi ile tarzanca konuşuyordu..agla..:,
Burada Çok mu yalnızın diye sordum..
-Şah damarından daha yakın olan var iken ben nasıl yalnız olabilirim ki dedi...haline şükrediyor, elinde Kur'an,dilinde Dua vardi...
Yusufu sordu...hayırlı evlat ,hayırlı insan, Hayırlı yaşam diyordu..
O an kendimden ve insanliktan utandim...
Bizler Şükretmeyi,sevmeyi, merhamet etmeyi, Ağlamayı Unutukca ;yavaş yavaş,duygularımızı ,kendimizi kaybediyor.. Robotlaşıyoruz.......
Rüzgara doğru koşmak,Yürümek ,yağmuru hissetmek,Hayal kurmak ,gökyüzünü seyretmeyi, Gökyüzününün rengini bile unuttuk..
Kafamızı kaldırıp gökyüzüne bile bakamıyoruz, temiz bir nefese hasretiz. Manzaraları resimlerden seviyoruz Hayatı yaşayamıyoruz;
film olan hayatları izleyerek vakti geçiriyoruz. İçinde değiliz işte dünyanın sadece seyircisiyiz. ...
Hayatı yüzeysel yaşıyoruz. Her konuda derinlemesine düşünüp, fikir yürütme zahmetinden ,muhabetten yok-sunuz. Anlık ilişkiler, günü birlik dostluklar,
anlık mutluluklar, sevinçler ve gereksiz koşuşturmalar içinde kaybolup gidiyoruz..
Kendimizi hayatın durmak bilmeyen kargaşasına öylesine kaptırdık ki; İç dünyamıza ruh alemimize, yolculuk yapamıyoruz..
Ne bir yetimin gözyaşı, ne bir hastanın ahı, ne bir annenin feryadı, ne zalimin zulmü, ne toplumun sorunları, ne milli ne manevi değerlere karşı gelişen olaylar bizi ilgilendirmiyor artik!!
Anlayacağınız, yaşamak bize ne kadar zor gözükürse gözüksün işler tam tersi..sanki!!Yaşam kolaylaştı zorlaşan, ağırlık yapan kendimiz ,ruhumuzdur...
Hayat,zor da kolay da değildir. Biz ne yapıyorsak odur. Yani hayatı zorlaştırırsak zor olur.
Bakış açımıza göre değişir..yaşamak o kadar zor değil!!yaşamı ,Hayatı ,zorlastlaştıran bizleriz...