Bismillahirrahmanirrahim..
Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla;
Neden Kuran-ı Kerim de her sure Bismillahirrahmanirrahim ile başlıyor? Allah'ın isimleri arasında KAHHAR ve MÜNTEKİN de var ?
Neden her surenin başında Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla diyor da KAHHAR ve MÜNTEKİN olan Allah'ın adıyla demiyor?
Rabbim rahmetim azabımı geçti demiyor mu ey akıl sahibi? her surenin rahmetle açılmasını da geçelim kuran ı okuyalım çoğu surede de çok affedici olduğundan bahsetmekte?
Kişi önce kendini affetmeli Rabbim tevbe ettiğimizde zaten kabul etmekte.. Allah'ın bilinen 99 isimlerine bakalım kaç tanesi azap ile ilgili kahretmekle ilgili? Peki günümüzde neden azabı anlatılıyor sadece? İnsan korktuğu şeye yaklaşır mı? Nerde sevgi nerede infak? İslam sevgi ve barış dini değil mi?
Bir paraf atalım.. yukarıda mühürlerle ilgili yaşayacaklarınızla ilgili bir takım bilgiler verdim lakin Allah'ın size verdiği mühürlere ve lütuflara güvenerek BEN OLDUM derseniz tepetaklak olursunuz..
Hz Yakub a.s yusuf yusuf diye ağlarken Cebrail A.S vahy getirdi..
Ey Yakub! bir daha yusuf dersen Rabbim seni peygamberlikten silecek buyurdu.. sıddıklığımıza mühürlerimize lütuflara güvenip ben oldum dersek BENci olursak peygamberlikten silmekle tehdit eden Rabbim bize verdiklerini AN bile sürmeden geri almaz mı? O yüzden hep korku ve ümit ile son nefesimize kadar mücadeleye devam.. Korku da yanlış anlaşılmasın en büyük korku Rabbimizin bizi sevmeme hoşnut olmama razı olmama korkusu ve ibadet edememe ve O nu anamama korkusu olmalı..
Gelelim lütuflara.. Lütuflar olmasaydı dervişin gönlü çatlardı acaba Rabbim beni sevmiyor mu diyeElbette hedefimiz sadece ALLAH olmalı biz bu alemde şunu öğrendik ' istemeyene isteyenden daha fazla veriliyor' YAŞAYIN ve GÖRÜN..
Şanlı Peygamberimiz SAV miraca çıktığında Rabbimiz şöyle buyurdu:
- Ya Habibim! sağına ve soluna bak tüm alemi senin için yarattım.. buyurdu..
Şanlı peygamberimiz ne sağına ne soluna baktı sadece hedefe kilitlendi Rabbine doğru baktı ve gözü bile kaymadı.
bu da Necm suresi 17. ayette geçmekte
17 – Peygamberin gözü kaymadı, şaşmadı, aşmadı da.
Hz. Peygamber (a.s.) Rabbine o kadar yönelmişti ki gök melekûtunda temaşa ettiği sayısız güzellikler onu meşgul etmedi.
İşte hedefimiz Allah olmalı, sağa sola bakmamalıyız lakin Rabbim o kadar lütufkarki o kadar güzellikler veriyor ki bakmamak çok zor bakıp takılı kalmamak hedefe doğru ilerlemek önemli
Rahman hiçbir şekilde ihtiyacı olmadığı halde kuranda BİZ diye hitap ederek melekleri hitabına katmakta.. Biz kimiz ki BEN olalım BEN diyelim kardeşlerim?
alkis:;:Selamun aleyküm yunus emre kardeşim, isminde güzel söylediklerin de kat be kat güzellikler adına Allah razı olsun..
Faydalı bilgiler çok önemli şu zamanda, şu yaşadığımız hengamede ve bunca insan yolunu kaybetmişken, böyle faydalı bilgiler ilaç gibi geliyor sağ olasın...
Ne çok bilmediğimiz var değil mi? ahir zaman, ah zaman ah! çok zor bi zamandayız aslında! çok tehlikeli! imanını devamlı yenilemek, bu yolda ilerlemek zorundasın!

İster insan kılığında, ister kendi kılığında şeytanların kol gezdiği şu anlarda; temkinli olmada ve faydalı bilgiler öğrenmede, öğretmede ve uygulamada fayda var...
Hep beraber çıkalım inşallah ahir zamanın karanlığından...
Selam ve dua ile sağlıcakla kal kardeşim..