tesettür

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm ,benim kafamı kurcalayan bir konu var bayadır hassas bir konu olan tesettür ailem benim çok istese de benim bir türlü içimde örtünmeye dair bir hisssiyat oluşmadı bir türlü aslında birazda aşırı baskının ters tepmesiydi bendeki yani sonuçta ben örtüneceksem ailem için değil Allah rızası için kimsenin etkisi altında kalmadan örtünmek isterim,yalnız son yıllarda tesettüre karşı içim ısınmaya başladı ve çevremdeki tesettürlü birçok bayanı gözlemledim de tesettür kavramı bambaşka bir hal almış çıkmış birçok örtülü bayan arkadaşlara şahit oldum inanın başı açık birinden daha çok dikkat çekiyorlardı bazılarında da başları tamam kapalı ama kıyafet olarak başı açık birinden farksız giyiniyorlar özellikle katıldığım bazı düğünlerde gelinlerin başörtüleri öyle farklı ve anlam veremediğim bir takma şekilleri var ki bu konun ayrıntıları hakkında bilgilendirirseniz çok iyi olur çünkü çevremde şahit olduğum birçok genç kız dışarıdan etkilendikleri bazı cafcaflı rengarenk başörtülerine imrenerek tesettüre karşı yanlış bir yerleştirme yapıyorlar,bunlar tamamen benim şahsi görüşlerim ve izlenimlerim.belki bu konuya bu aralar hassaslaştığım için farklı yaklaşıyor da olabilirim ama yinede ne bileyim benim tesettürden beklentim bu değil hayırlı geceler...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Aleykümselam kardeşim, dediğin gibi şu anda tesettür amacından çok uzaklaşmış durumda. Tesettür örtünmek, yani kendini belli etmemek, dikkat çekmemek demek.

Bu gün yapılan ise tam tersi, tesettür adı altında son derece dikkat çekici kıyafetlerle boy gösteren hanımlar ne yaptıklarının farkında değiller sanırım. Siz madem tesettürün anlamını biliyorsunuz, bugün yapılanların yanlış olduğunun farkındasınız. O şekilde giyinmek zorunda, onlara benzemek zorunda değilsiniz. Aklın yolu birdir. Alttaki linki de okuyabilirsiniz.

https://www.islamiforumlar.net/misa...lumu/31194-islamda-tesettur-nasil-olmali.html

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm gülcem kardeşim;gözlemlerinde doğru olanlar var ama eksik senden ricam bir din kardeşin olarak araştırmana şimdi sana söyleyeceğim pencereden bakarak devam etmen,öncelikle sana cazib görünen tesettür diye adlandırdığın o kapalı açıklardan olan arkadaşlardan bir kaç tanesine müsait ortamda güzel bir dille''bu şekilde kapanmayı neden tercih ettiklerini modamı?hoşlarına gittiği için mi?etrafa hoş görünmek için mi?olduğunu sorun lütfen.
Tabi bu soruyu önce kendinize de sormayı unutmayın,sonra kendinize bir kuran tefsiri edinip tesettür ayetlerini kendiniz okuyun Yaradanın kapanmamızı istemesinin amacı nedir?ahzab suresi59 ayet olması gerekiyor hanımların tesettürüne dair gerekli acıklamayı o ayetin tefsirindede bulacaksınız inşallah sonra hadisler ve menkıbeler var onlarıda okumalısınız o zaman anlayacaksınız ki şahit olduğunuz ve sizi bile imrendiren tesettür sandığınız şeyin lanetlenmiş ahir zaman alameti olduğunu Allah cc emrettiği tesettürün bu olmadığını o örtündüğünü iddaa edenlerin Allah rızasıyla uzaktan yakından alakaları olmadığını size verilen akılla idrak edebileceğinizi ümid ediyorum dualarım haktan yana doğru düşünüp karar verebilmeniz için kardeşim Allah cc emanet olun selametle kalın.

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm,hayırlı cumalar hepinize Hümeyra hanım siz beni yanlış anladınız yada ben ifade etmede hatalı davrandım,ben o bahsettiğim kişiler gibi örtünmeyi aklımdan bile geçirmedim zaten onları anlamakta sorun yaşıyorum, bana cazip gelmiyor o şekil örtünmeleri, tam tersi çok itici ve yanlış geliyor,örtü konusunda da az çok kafamda bir model çizdim zaten edindiğim bilgiler ışığında,birkere benim örtünmeden kastım sadece başın kapanması değil giyim kuşam olarakta tam tesettüre bürünme yapılacaksa bir bütün olarak yapılması doğru olan etrafımda tanıdıklarımdan bazılarının geleneksel olarak taktıklarını, bazılarının evlendikten sonra eşleri istedi diye, bazılarının ise tamamen şu andaki rengarenk çeşitliliği fazla olan ve git gide daha çok dikkat çeken tesettür modasından etkilendikleri için örtünmüşler inanın Allah'ın rızası için örtündüm diyen o kadar az ki, buda şaşırtıcı geldi bana burada paylaşmamın nedeni örtü hakkında bilgisizliğimden ziyade bazı genç kardeşlerimin burada örtünmek istiyorum diye başlık açtıklarına şahit oldum burayı takip eden yüzlerce kişi var sessiz çoğunlukta olan sizden alacakları bilgi ile en doğru şekilde tesettür hakkında burada yazdıklarınızı okuyarak doğru bildiklerinin aslında yanlış olduğunu görebilecekler inşallah o yüzden sizlerden yardım istedim verdiğiniz bilgiler içinde Allah razı olsun,iyi geceler...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ve aleyküm es selam Gülcem kardeşim,bende yanlış anlamış olabilirim sende kusura bakma kırdım incitti isem hakkını helal et ve o arkadaşların kapanma adı altında yaptıklarını anlamaya çalışarak zamanını tüketme efendimiz bir hadisi şerifte onlar için ''ahir zamanda kafaları deve hörgücü gibi olacaklar olacak onlar lanetlidir''diyor daha ötesini düşünüp anlamaya çalışmaya gerek var mı? yukarıdaki ayeti kerimeyi tefsirini nüzul sebebini bulup okuyarak kendin için güzel bir başlangıç yap derim, kardeş tavsiyesi olarak, doğruyu biliyorsun ayeti kerimedeki gibi örtülerimiz omuzlarımıza sarkacak ziynetlerinizi örtecek diyor Allah cc ,hadisi şeriflerde hanımların tamamının avret olduğu yazılı bu yüzden örtülerimiz şeffaf ve bedeni saran olmayacak ben eminim ki içine bu güzel hevesi koyan kalbini uyandıran Rabbim bu kaidelere de uyarak bir ayeti kerimeyi daha amel ederek Allah cc emrine uymayı size nasip edecektir inşallah tez vakitte... ha bu arada düşmanın hileleri var hak yolunda atacağınız bu adımda türlü vesveselerle sizi caydırmak için bıkmadan size saldıracaktır Allah'tan yardım dileyerek yine Allah'a sığınmanızı tavsiye edeceğim çünkü bende geçtim o yollardan hayatta yapamayınca rüyalarımda uğraşıyor bazen tesettürümle güzel haberlerinizi inşallah buradan duymak ümidi ile YERLERİN VE GÖKLERİN VEDE ARASINDAKİ YARATTIKLARININ SAHİBİ YÜCE ALLAH'A EMANET OLUN.Selamün aleyküm veRahmetüllahi ve berekatüh.

mimi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm,
Hayatim da bir kere çok yoğun sıkıntı yaşadığım bir dönemdi.Öyle ki başıma bir başörtüsü kapatmak istedim, o kadar ki başka bir dayanağım yoktu beni Allah'a yakınlaştırdığını düşündüğüm o örtüden başka, yalnızlığımın derecesini düşünün... Ama gerçekte tesettüre gireceğimizi hiç zannetmiyorum. Buna rağmen Allah tarafından benim kapanmama istendi, mesaj aldım filan diyenlerin ne yaşadığını gerçekte çok merak ediyorum doğrusu.. Hepinize iyi aksamlar.

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gülcem kardeşim o başlığı ben açtım. Sağ olsun gönül sızım hocanın yorumu bana iyi geldi. Seni çok iyi anlıyorum kardeşim. Anlatması zor. Beni ibadet başında görüp aa sen böylesin ama neden kapanmıyor sun ah birde kapansan diyen çok ses işitti bu kulaklarım. Hakkını vereceksin onun. Bu gözler nelere şahit oldu ah bir bilsen. Bu da olacak . Eminim kardeşim.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm arkadaşlar; mimi arkadaşımız aramıza hoş geldiniz,mesaj aldım gibi bir cümleyi kuran insan cahilliğinden kuruyordur bu cümleyi, oda sizi yanıltmaya yetmiştir. Gaybı sadece Allah cc bilir o yüzden kimseye öyle mesaj gibi bir şey gelmez ,vahiy inmesi ise efendimiz sav ile son bulmuştur,geriye içine ilham gelmesi kalıyor ki buda ancak vicdanın rahatsız olmasıdır. Hak sözlerini duyunca kulluğunu hatırlar bende yapmam lazım der ve eski haliyle o gerçeği duyduğu zaman arasındaki fark ona mesaj almak gibi çok büyük mucizevi bir durum gibi gelebilir.Yoksa kimseye mesaj gelmez.Kula gerekli mesajların hepsi açık olarak Kur'an'ı Kerimde yazılıdır zaten ve o da bütün insanlığa inmiştir.
Kendiniz içinde ''gerçekte tesettüre gireceğimi sanmıyorum'' yazmışsınız,bir zamanlar benimde aklıma gelmezdi ama bu gün elhamdülillah tesettürümle çok mutluyum,Allah cc emirlerini yerine getirmek imanın kuvvetlenmesine yoldur o yüzden Rabbim size de nasip etsin inşallah mecbur hissettiğinizden değil gerçekten kulluk vazifeniz olduğunu idrak ederek.Selametle Allah cc emanet olun.

mimi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hümeyra arkadasim tesekkür ederim. Yazdiklariniza cani gönülden katiliyorum. Tek bir ek yapabilirim. Herkesin inancinin derecesi Allah ile kendi arasinda bir konu bence. Bu da hiçbir kulun derecesini belirleyebilecegi bir konu degil, insallah bir gün ben de bir gün basimi kapatirim. Ama bunun bir mertebe oldugunu düsünmüyorum. Yani her insan inancini ve imanini farkli sekillerde yerine getiriyor, kimseninki bir digerininkinin aynisi degil. Umarim fikirlerime tolerans gösterirsiniz benim de sizinkilere saygi duydugum ve tolerans gösterdigim gibi. Allah'a emanet olun.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
İnsan inanç ve iman dairesinde ,ilim ışığında Rabbimin verdiği hidayetle öyle yol almaya başlayınca ki bu; tıpkı ılık esen meltem ile bir sal ile böyle kendinizin sakin suda ilerlemesi gibi o huzur ile dingin ,emin,mutlu şekilde ahirete, yar olan RAB'a kulluk yolculuğudur işte o zaman bence diye bir şey olmadığını yalnız Allah cc biz kulların hayrı için hazırladığı istekleri olduğunu anlarsınız çünkü Allah cc kula zulüm etmez...
Başımızı kapatmak birbirimize üstünlük değil oda Allah cc hanımların hayrı için istediği bir ameldir,efendimiz sav veda hutbesinde söylediği gibi ''üstünlük takvadadır''yani Allah cc korkarak onun istek ve emirlerine uymaktır.
Size ben değil Rabbim verebilir toleransı buda onun rızasıdır,hidayetidir ya verir ya vermez biz kulları bilemeyiz bunu,biz aciz kullarına onun öğrettikleri ışığında hareket ederek din kardeşimizin zorlandığı yada daha hazır olmadığı konuda ona el uzatıp kırmadan incitmeden sevgi ve saygı çerçevesi içinde yanında,yaren olmaktır.
Gün gelir geride bıraktığımız hatalı sözlerimize düşüncelerimize,üzülürüz çünkü artık Hak vardır,hakikat vardır serde,geride kalan sözlerin düşüncelerin Hak ile hakikat ile arasında gözle görülmeyen kalın duvarlar perdeler vardır ve o perdeler hidayetle ilimle kalkar ve perdelerin kalkması hangi kula nasip olmuşsa o geriye dönüp baktığında neleri eğri tutuğunu anlar!Tüm din kardeşlerime Rabbül aleminin hidayetle yolunu açması duası ile sizi yerlerin ve göklerin sahibine emanet ediyorum niyeti ve özü güzel olan mimi kardeşim selametle Allah cc emanet olun.acilangul1duaa..

Üst Alt