Mevlana, Şems vs gibi zatlar, Muhammed efendimizin ayağının tozuyum demişler, 700-800 senedir onların bu beyit ve sözlerinin gönülden gönüle dilden dile gelmesi, Allah'tan aldıkları bir değerlerinin olduğunun ispatı değilmidir, Bu Zat'ların vs. vs olarak geçiştirilebilecek Zat'lar olamıyacağının da bir delili değilmidir. Ben öyle düşünüyorum. Ben vs bile olamamda, bu Zat'lara vs diyebilmekte ayrı bir makam ve cesaret. Eğer bu Zat'lar Allah'ın Veli kulları ise ki ben öyle olduğuna inanıyorum, incitmek Allah korusun beni korkutur.
Sanırım ya okuduğumuzu anlamıyoruz ya da okuduğumuzu anlamaya mani başka sebepler var.
Bakın diyoruz ki; bu dinin sahibi Allah'tır ve nasıl yaşayacağımızı, nasıl ibadet edeceğimizi, çok affedersiniz nasıl tüküreceğimizi, hatta tuvalet adabının nasıl olması gerektiğine kadar herşeyi en incesine kadar açıklamıştır.
Ölçü edinilmesi gereken iki kaynak Kuran ve sünnettir. Bunun dışandakiler ise ister bir şeyh, ister bir yönetici, ister bir hoca, ister bir başka kimse olsun, kim olursa veya ne olursa olsun Allah ve Rasulünün koyduğu ölçüler dışında ölçüler belirleyip, insanları buna çağıramazlar.
Yaşantıyı şekillendirecek hayat nizamı sadece ve sadece Allah’ın kitabı Kuran ve onun açıklayıcısı olan Rasulullah’ın sahih sünnetidir.
Bu konuda hemfikir gibi görünüyoruz, sizlerde bizim gibi düşündüğünüzü söyleceksiniz lakin realite bunun tam tersi.
Edille-i şer'iyyeyi sayarken Kuran'ı en başa yazarız, ama ortaya çıkan tabloya bakarsak kesinlikle Kuran'ın "pratikte" ilk sırada olmadığını görürüz. Hatta size şunu söyleyeyim, hadislerin bile ön sırada olduğu tartışmalıdır. Onların gözünde
"alimlerin görüşleri" birinci sıradadır. Öyle ya; biz bir ayeti ya da hadisi bugünkü şartlar için düşünürken, bin yıl önceki şartlarda algılayıp yaşamış bir alimden daha iyi anlayamayız ki.
O halde buyrun alimler dinine tabi olmaya!
Mevlana ve diğer Tasavvuf Şeyhlerinin eserlerini okuduğunuzu söylüyorsunuz, Allah aşkına bu nasıl bir okumadır? Klasik olacak ama siz hiç
"kabak" hikayesini okudunuz mu? yani
"Bir Hanımefendi Bir Hizmetçi ve Bir Eşek… İhtirasın acı sonuçları" veya
"Cuha'nın Kadın Kılığına Girmesi" hikayesini ? Vallahi bu beyitleri buraya aktarmayı ar ederim. Google'u açın ve kendiniz araştırın aman dikkat çocuklardan uzak tutun.
Bunlar iftira veya kulaktan dolma bilgilerle birilerini karalamak değildir Mevlanın Mesnevisini bizzat okudum. Bakın daha başka neler diyor;
"Bu kitap, Mesnevi kitabıdır.
Mesnevi, hakikata ulaşma ve yakin sırlarını açma hususunda din asıllarının asıllarının asıllarıdır. Tanrı'nın en büyük fıkhı, Tanrı'nın en aydın yolu, Tanrı'nın en açık burhanıdır. Mesnevi Alemlerin Rabb'inden inmedir; Batıl ne önünden gelebilir, ne ardından. Tanrı onu korur gözetir; Tanrı en iyi koruyandır, merhametlilerin en merhametlisidir."
Bilmiyorsanız söyleyeyim bu iddialar Allah'a iftiradır ve tek kelimeyle küfürdür.
Tasavvuf konusuna gelince.