Seni düşündükçe içim titriyor canım BABAM!
Anlatayım istiyorum bendeki seni... ama kelimeler çok kifayetsiz...!!! Ellerim titriyor, boğazım düğümleniyor... yazamıyorum...!!!
Seni anlatmaya nerden başlasam, nasıl anlatsam seni? Yazacağım her kelime, senin eşsiz yüreğini betimlemek için o kadar sığ kalacak ki...
Bir gün bile beni alıp karşına: kızım bu yanlış, bu dogru demedin; bir gun bile sesini yükseltmedin, yasak koymadın... Kucağından hiç inmezdim, ama senden hep korktum... Bana saygının yasak koyarak, sert davranarak kazanılmayacağını öğrettin. Seni uzmekten, hayal kırıklığına uğratmaktan hep çok korktum babacığım...
Mağrur ve asil duruşunla, o kocaman yüce gönlünle, taviz vermediğin dürüstlüğünle, alçak gönüllülüğünle, sonsuz şefkatinle, herşeye rağmen yüreğindeki o insan sevgisi ile... kısacası yaşamınla; yaşamıma ışık tuttun sevgili babam.
Çocuk nasıl yetiştirilmelidir bilmiyordun, bunu belki farkında olmadan yaptın... Lakin, bana insan nasıl olunur; suskunluğunla, asil duruşunla, örnek kişiliğinle öğrettin BABACIĞIM... Bunun, nasihattan çok daha etkili ve değerli bir meziyet olduğunu bilmeden öğrettin.
Ne zaman etrafımda beni şaşkına çeviren çirkinlikler ile karşılaşsam, seni hatırlıyorum sevgili babam... Sana hayranlığım kat be kat artıyor...!!! Bana bu dünyada 'herşeye rağmen' senin gibi insanların var olabileceğini hatırlatıyorsun... yüreğim hafifliyor sonra...
Ve bana henüz farkında olmadığım, ama yaşarken farkedeceğim kim bilir daha neler öğrettin...
Biliyorum ki, kaç yaşına gelsem de; bana "yavru kuşum" diyeceksin. Kaç yaşına gelsem de; o sürekli oturduğun koltuğunun dibine çöküp, başımı dizlerine koyacağım ve kapayacağım gözlerimi... Sen de usulca okşayacaksın saçlarımı... ve ben tüm dertlerimi unutacağım o şefkatinle...
Rabb'ime hergun hamd-u senalar ediyorum, senin gibi bir babam olduğu için... Biliyorum ki ne yapsam da hakkını hiçbir zaman ödeyemem...
Seni Rabb'ime emanet ediyorum CANIM BABAM...
Rabb'im bana senin yokluğunu göstermesin; benim canımı senden önce alsın inşaAllah...
Deruni...