Selamün aleyküm. İyisinizdir inşallah. Bir rüya gördüm ve yorumunu merak ediyorum. Ben ve arkadaşlarım okuldaydık ve sıraya geçmek için aşağı iniyorduk. Sonra benim sevdiğim çocuk da bizim indiğimiz merdivenin başında durmuş, öğrencileri sıraya girmesi için çağırıyordu ve üstünde okul üniforması vardı. Ben onunla göz göze gelince başımı öne eğiyordum. Sonra biz sıraya giriyorduk ve o da sıraya geliyordu ama üstünde kahverengi kürklü siyah mont, siyah pantolon ve bot vardı. Sonra da benim yanımdaki sıraya geçti. Rüyam bu kadar ama ben sürekli rüyalarımda bu çocuğun beni sevdiğini görüyorum. Normalde ben onu seviyorum ve benim onu sevdiğimi biliyor ama o beni seviyor mu ben bilmiyorum. İnternette biraz araştırdım ve bilinç altımda onun beni sevmesini istediğim için bu rüyaları gördüğümü söylüyorlar. Acaba bu rüyalarım bilinçaltı rüyalar mı yoksa o da beni seviyor mu. Yoksa bu rüyaların farklı bir mesajımı var. Eğer bana yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler, böyle bir blok açıp insanlara yardım ettiğiniz için. Allahın selamı üzerinize olsun...
Selamın Aleyküm. Nasılsınız? İyisinizdir, İNŞALLAH.
Ben rüyamda Baküdeydim, pencereden dışarıya bakıyordum. Onunla bizim evimize giden kısa yol açılmış bizim evîn sokağında misafirler vardı. O onlara hizmet ediyordu. Onu görünce halamın kızı bana bak o geldi dedi. Saçlarının ön tarafından uçları beyazlamışdı. Ben de kendi-kendime " Saç renginin pigmentleri öyledir" dedim. Sonra anneme onu gördüyümü haber vermeye mutfağa gitdim, babam orada olduğu için, kulağına fısıldayarak söyledim. Sonra odamda pencereden onu seyr etmeue devam etdim. Halamın kızı bana, hadi, dıaşarı çık bîsiklet sür dedi. Bende deli misin? dedim. Sonra o da beni gördü ,yalnış hatırlamıyorsam. Televizyoncular gelmişdi. Sevdiğim hayır işi yapmış. Bir hastanın masrafları için gece-gündüz çalışmış. Verdiği reportajda" Bunun için hep çalışdım. Çünki günler bitiyordu, sabah oluyordu." gibi şeyler Dedi. Bir de bir şey daha söyledi. Tam olarak hatırlayamıyorum, fakat, birinin ona çalışması için ruh verdiyi gibi anlama geliyordu. O zaman en son karşılaşmamız aklıma geldi. Sonra parayı hastaya verdi. Bende kendi-kendime çok iyi bir şey yapmış, ama keşke, gizli yapsaydı, böylece ALLAH'ın daha çok hoşuna gîderdi dedim. Sonra televizyonda eğer o parayo hastayı değilde, kendi içîn harvasaydı Türkiyede okurdu gibi şeyler söylediler.
Lütfen, yorumlar mısınız?
Merhaba ben sevdiğim kızı rüyamda gördüm çok mutlu görünüyordu ve bana sarılıyordu bunun anlamını hala çözemedim bana yardım eder misiniz ?
çok teşekkür ederim ,Allah razı olsun...aleyküm selam Hayirdir insallah
bu Rüyanin bilinç altı rüyalar mı yoksa o da Sizi ,seviyormu sorusuna gecmeden;
ilk once Rüyanin ne oldugunu bir bakalim..
Rüyalar insanin ruh duygu ve icinde bulundugu psikolojik ve maddi manevi ortam hâl ve duruma göre değişir..
Hemen herkes her gece rü'ya görür. Bu rüyaların bir kısmı karmakarışık şeylerdir. Bir kısmı günlük olayların rüyaya yansımasıdır.
Bir kısmı da daha önceden hiç düşünülmeyen hayal edilmeyen şeylerin görülmesidir. Gördüğümüz rüyaları kaynakları bakımından üç grubta toplayabiliriz:
1. Rahmanî
2. Nefsanî
3. Şeytanî
Bunlardan nefsanî rüya ya geçmişe dair hatıraların veya kişinin arzu ettiği şeylerin görülmesidir.
Şeytanî rü'ya şeytanın telkîniyle görülen rüyalardır.
Rahmanî rüya ise ya doğrudan doğruya Allah tarafından veya melek vasıtasıyla kalbe yansıyan ve gaybî manaları taşıyan rüyalardır.
rüyalar içimizden ve dışımızdan gelen etkilerden şekillenir. Hayal bu etkileri biçimlendirilir.
Rüyalarımızda önceden yaşadığımız olayların izleri vardır. Çocuğun arzu edip de ulaşamadığı şeyleri gece rüyasında görmesi gibi...
her insan rüyasında tatmin olmamış şuur altına itilmiş istekler rüyada su yüzüne çıkar.
Rüyaları şuuraltıyla izah etmek bazı rüyalar için doğru olabilir. Fakat genelleme yaparak her rüyayı bununla izaha kalkmak doğru değildir.
Öyle rüyalar vardır ki bunlar şuuraltından yansıyan birer görüntü olmayıp gaybdan kalp gözüne akseden kalpten kalbe yansiyan parıltılardır...
rüyalarin gercek manasini ancak Ruyalarin Sahibi Allah bilir..
Rüya bir idrak işidir. Zira rüya insanların kalblerinde yaratılan ve oraya yerleşen şeyin hayal etme ve düşünme yoluyla idrak edilmesi demektir...
Herseyin hayirlisini Allah tan dileyin..bu ruyanin gercekliligini ins. zaman en iyi sekilde beyan edecektir.. Siz yeterki sevginizde Sabir ile samimi olun..
daha cook gencsiniz...her kadin sevdigi tarafindan sevilip sevilmedigini,kalbinde bilir..bu soruyu bana degil kalbinize sorun...
Hem seven kalptir Siz degil O yuzden ;senin beni sevme şeklin, benim sana olan sevgimi değiştirmez...değiştirmiyorsa iste asil olan sevgi odur...hy..
"tahir'i zühre sevmeseydi artık,yahut hiç sevmeseydi tahir ne kaybederdi tahirliğinden?!.."
Sizi bilmem ama ben;Onun,bakışlarindan sevilmediğimi anlarim..herkese baktigi gibi bakar.. gözlerinde Can ve pirilti yoktur...
çok zor bir olay değildir ama bazen insan anlamak istemez, şiddetle karşı çıkar, sevildiğine kendini inandırır, halbuki çok kolay bir yolu vardır,
ilgisizlik. karşındaki insan seninle ilgilenmiyor, hal hatır bile sormaktan yüksünüyorsa, işte o an sevilmediğini anlamak anıdır.
o an kabuğumuza çekilip, düşünmek, ve bir hal çare bulmak anıdır....![]()