Ve Aleykümselam kardeşim, Rüyaniz hayr Olsun.
Allah Rahmet eylesin Başınız sağ olsun,ona dua edin...
hey gidi dünya hey!!Bugün varız yarın yokuz .
Zaman su gibi akıp geçmekte hergün ölüme daha da yaklaşmaktayız tek gerçek ölüm sonrası hayat AHİRET ...
Rüyalarınız bu sorularin birer yansıması
Rüyada ölmüş babayı görmek;
olayları çok derin konulardır, bu rüyaların çözümlemesi sizin rüyayı gördüğünüz andaki duygusal durumunuza vicdan muhasebesi ile yakından bağlıdır.
inşallah amelleri iyidir. Bizimde gidiceğimiz yer orasi ...
Ölüm Bir Son Değil; bir başlangıçtır, geride kalanlarin imtihanidir..
doğumla bu âleme kavuşulduğu gibi, ölümle de bir başka âleme kavuşulacaktır.
özlemleri, hasretleri simgeler.yaşamın acımasız olduğunu düşünüyorsunuz oysa her yaşanan
her şeyin bir sebebi ve hikmetti vardir..Allah Hiçbir şeyi Boşa Yaratmamamış,yapmamamıştır..
bu rüyalar ölüm korkusunu da simgelemektedir..
bir arayış içinde olduğunuzu, çoğu zamanda ilahi bir mesaj - yardım almak, yol gösterici birini bulmak arzunuzu simgeler.
Ölülerinize ,kardeşinize hediye gönderin…
zaman sûfilerinden Beşşar bin Galip anlatıyor.
Vefatından sonra Rabia’yı (Sûfi v. 801) rüyada gördüm. Daha önce ona çok dua ediyordum. Dedi ki:
— Ey Beşşar, senin hediyelerin ipek mendillerle örtülü, nuranî tabaklar üstünde bize geliyor.
--Ben Nasıl olur bu? dedim. O:
— Bu hediyeler diri müminlerin duasıdır. Onlar ölülere dua ettikleri zaman, o dua nuranî tabaklar üstünde, ipek mendiller içine konulur. Sonra, hangi ölü için dua edilmişse ona getirilir ve bu falanın sana hediyesidir, denilir.
Dün gece yine aynı duyguya kapıldım ;ölüm korkusu..........
eskiden yalnız kalmayı severdim insanlardan kaçardım kendi kendime vakit geçirEcek bir çok şey bulurdum ...şimdi de bu duygu ara sıra oluşuyor içimde .ama herkesin uyuduğu saatlerde benim yalnız kalıp uykuya dalmam beni bu ölüm korkusuna itiyor.geceleri hiç sevmiyorum artık .
"toprağa girmek ve de tek başına" bu cümle beni mahvediyor artık .
bunun çok normal olduğunu söyleyen ve yeni bir hayat kapısı olduğunu hissetmeme ve de inanmama rağmen ..
aslinda şunu düşünüyorum : BEN YÜZLEŞMEYE KORKUYORUM .BİLEREK YA DA BİLMEYEREK YAPTIĞIM GÜNAHLARDAN KORKUYORUM .
bu dünyada herşeyden kaçabilirim ,kaçabiliriz ...ama ahirette naparım diyorum .
yeni öğrendiğim bir ayeti okuyorum artık bu korku gelince ve iyi şeyler düşünüyorum ,iyi şeyler ve ibadetlerimi yapmaya Çalışıyor ve dünya meselelerine geri dönüyorum.
“Bismillahirrahmanirrahim”
De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir. (EN'AM/162)