rüyada ölmüş babayı görmek
Selamün aleyküm 1983 yılında babam vefat etmişti. 40 yemeğini büyük abim kendi evinde vermek istedi.tüm aile oraya gitti.beni evde bıraktılar.çok üzülmüştüm.ortaokulda okuyordum.akşam okuldan geldim.evde yalnız başıma idim.akşam ezanı okunmuştu.yiyecek bir şeyler azırlamak için mutfağa gittim.sofrayı serdim.siniyi ve yemeği getirdim.tam sofraya oturmuştumki,babam duvarın içinden geçerek odaya girdi.çok şaşırdım,şaşkınlığım bir yana aklımdan öldüğü falan hep gitti.ya baba kapıdan gelsene dedim.o bana gülerek,oğlum bize her yer yol dedi.biz istediğimiz yerden geliriz dedi.ben o şaşkınlıkla baba sanada tabak getiriyim,yemek yiyelim dedim.o yine gülümsedi ve sen yemeğini ye dedi.ben tabak ve kaşık getirip koydum sofraya yinede.o somyada otururken ben yemeğimi yedim.yemek esnasında konuştuklarımızı hatırlyamadım hiç.yemek bittikten sonra yine sofrayı kaldırıp yanına geldim.bana,oğlum benim vaktim doldu gitmem lazım dedi.ya baba akşam akşam nereye gidecen dedim.o gülerek vakit tamam gitmem lazım dedi ve kakıp yine geldiği duvara doğru yürüdü.ben baba kapıdan gitsene dedim.bana doğru dönerek biz geldiğimiz yerden gideriz diyerek duvardan geçerek kayboldu gitti.sabah uyandığımda onun oturduğu yerde uyuyup kaldığımı gördüm.çok şaşkındım.acaba rüyamı gördüm diye düşünürken,aklıma siniye onun içinde tabak ve kaşık koyduğum geldi.mutfağa gittim ve sinide yemek yediğim tabağın yanında temiz bir tabak ve kaşığın daha olduğunu gördüm.çok sevindim ve çok duygulanmdım.bunu seneler boyu düşündüm,bazan da çoğu kişye sordum. net bir cevap alamadım.aradan seneler geçti.evlendim,çocuklarım oldu.küçük kardeşimin evleneceği vakit yaklaştığında evi büyütmemiz gerekti.evi ikiye böldük.ve seneler önce babamın 40 yemeğinde duvardan geçip,geldiği yer benim evimin dış kapısı oldu.o zaman için aklımdan çıkıp gitmişti.aklıma geldikçe hala,hem senip,hem hüzünlenirim.saygılarıma,allah,ın rahmeti üzerinize olsun.