• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada oğlunu görmek

sealıfe

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es selamun aleykum verahmeturullahi.
abla benim eşim rüyasında; oğlumuz Mert Resul kendisini çamaşır makinasının içine atmış. makina çalışırken eşim görüyo ve makinadan çıkartmış. bunun bir manası varmıdır.
Allah c.c. sizlerden razı olsun.
özge,bursa,24,ev hanımı

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykum Selam ve rahmeturullahi ve berekatuhu..Hayirdir insallah,...
esinizin oglunua olan duskunlugu rüya bilinc altinda merak ve endiseleri ile olusan bir Ruya..

Rüyada bir oglu dünyaya geldigini veya haluhazirda olan oglunu görmek; evine yeni bir kismetin gelecegine delalet eder.
Hayirdir yoksa Mert resule bir kardes mi gelme ihtimali var..
Ogul görmek bereket ve bolluk isaretidir...

Rüyada çamaşır makinası görmek, çamaşır makinası kullandığını görmek gerçek yaşamınızda sahip olduğunuz üzüntü, keder veya sıkıntıyı çözmenizde size destek verecek birisi ile karşılaşacağınıza işaret eder..
lakin makinede oglunu yikamasi Allahu Alem acaba oglunuzun bir hastaligi, SIKINTISI mi var ki bir sekilde sagligina kavusup, arinip insallahu Rahman ileride Ak, pak, temiz hayirli bir evlad olmasi seklinde de yorumlanir.. Hayirli aksamlar..

Alyazmali

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada oğlunu görmek

Selamünaleyküm,

Bugün sabaha karsi rüyalar gördüm. Oglumu ariyordum, daha sonra bir evde oldugunu ögreniyorum oraya kosturarak gidiyordum. Oglumun ana okulundaki bir kiz cocugu kapinin disinda, bana saskin bi sekilde bakip, bana oglumun iceride oldugunu söylüyor, oglum bana sesleniyor. Kapiyi aciyorum ve oglumun kolunun kapiya sikistigini fark ediyorum, kolu morarmisti. Iceridede bir kac oglan cocugu vardi, cocuklara kiziyorum neden kapiyi acip oglumu kurtarmadiniz diye. Dahada ilginci tam size bu mesaji yazmak icin hazirlanirken, oglumda bana rüyasinda bir cocugun (ama kendisi degil) kolu kapiya sikistigini gördügünü söyledi. Oglum 3 yasinda ama bana gördügü rüyalari hep anlatir ve benzer bir rüya görmesi beni cok sasirtti.

Daha sonra sunlari gördüm. Ogluma biz, yani annem ve babamla, alisverise gidelim diyorum, bizimle gelmek istemedi, evde kalmak istedigini söyledi. Ben annemle ve babamla süpermarkete gidiyoruz ama market insaat halinde, yani tadilat yapiliyor. Alisveris yapamiyoruz. Market cok katliydi. Bizde sürekli merdivenlerden yukari cikiyoruz. Ama merdiven düz yukariya dogru cikmiyor, yani arada bi yerlerden geciyoruz, insanlar oluyor. Sonra yine yukari cikiyoruz. Daha sonrada oglumun evde yanliz oldugunu (dayisi evdeymis,uyuyormus), beni isteyebilecegini düsünüp ordan cikmak icin acele ediyorum. merdivenlerden asagiya inecekken merdivenin ikinci basamaginda bir tane ici yiyecek ve degisik seylerle dolu (yani birisi alisveris yapmis) bir alisverisarabasi gördüm. Alisveris arabasinin sol tarafindada bir cocuk arabasi vardi. ben alisveris arabasini ordan cekmek icin dokundugumda merdivenlerden asagiya düstü. Daha sonra bebek arabasinin icine baktim kücük bir bebek vardi 1,5 - 2 aylik, belki 3 aylik, ama kizmi erkekmi bilmiyorum, güzel Tatli masum bir bebekti. Bu bebegi buraya kim koymus diye sorarken, bu arabada alisveris arabasi gibi düserse derken bebegin annesi ve bir kadin daha (bebegin anneannesi gibi bir kisi) kapidan cikip geliyorlar. Bebegin annesi bebek arabasina dogru geliyor, bende kadina kiziyorum. Bebegi bebek arabasiyla basamaklarda nasil biraktinda gittin diye, alisveris arabasi gibi düsebilir dedim. Oda umursamaz bi sekilde bisey olmaz düsüncesi ile bebek arabasini aldi gitti.

Sonra ben acele ediyordum oglum evde diye, tam marketten cikarken, ben cikmistim, babam daha icerde bana meyva suyu alalimmi diye soruyor (ananas suyu idi). Bende gerek yok, biz fazla meyva suyu icmeyiz dedim (gercektede fazla icmeyiz). Sonra alayimmi almiyayimmi derken, tamam iyi al o Zaman dedim bende babama. Babam gelmeyince iceri cagirmaya girdigimde. Kirmizi büyük domates almak istedigini, aldigini, gördüm. Domatesi denemk amacli kesmisler bir Kücük masaya koymuslar. Babam domatesden yemisti, elindede bir tane büyük kirmizi domates (tarla domatesi) vardi. Ben yemedim ama domatesde gercekten cok güzelmis lezzetliymis diye görünüsünden anlayip öyle düsündüm.

Emekleriniz ve yorumlariniz icin simdiden cok tesekkür ederim.

Hayirli günler. Allaha emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Alyazmali kardesim desenize Siz de benim gibi Gurbettesiniz..Gurbette evlad bir baska kiymetlidir...
Rüyada oğlunun kolunu kapiya sıkıştıgini görmek ;Masallah oglunuza kendi Küçük kalbi, idraki Büyük bu gunlerde oglunuza maddi, manevi,
duygusal olarak biraz daha temkin ve tedbir ve Dua ile SARILIN...
veren El alan Elden ustundur.. ben boyle evladlarim ile kotu ruya gordugumde cocuklarim icin sadaka veririr veya bir hayrat yapariim..
ve evladima Allah a emanet eder.. korumasi icin Rabbime siginirim..

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Sadaka belayı defeder ve o en tesirli ilaçtır. Sadaka kesinleşmiş kaderi defeder.
Dert ve hastalığı dua ve sadakadan başka hiçbir şey ortadan kaldıramaz.” [16]

Dilsizin konuştuğu,sağırın işittiği, körün okuduğu tek dil, sevgi ve şefkat ve merhamettir..
oglunuzun iki dunya ,iki karar arasinda o masmavi dunyasinda korkuyu ve kaybetme duygusunu yasatmamaya dikkat edin seklinde de ruyaniz yorumlanir...

Markete gitmek, marketten alışveriş yapmak ;Bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için sorumluluk hissettiğinizi işaret eder..
Rüyada domates görmek SIKINTI ile yorumlanir.
Ama bazen de domates görmek;,
RIZK, bereket ve paraya delalet eder.
Rüyada mevsiminde domates görmek bereket ve bolluga isarettir. Mevsim disinda görmek ise geçim sikintisina isarettir.

"Kalbini Allah’a Bırak…
Kalbini Allah’a bırakan, sukunete erişir..
Ama kalbini insanlara bırakan hep sıkıntılı, hep kaygılıdır…."
Yahya Bin Muaz

Alyazmali

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm ablacigim,

yorumun icin cok tesekkür ederim. Allah razi olsun. Rüyalari cok güzel yorumluyorsun. Bugünlerde ogluma fazla Zaman ayiramiyorum, bende farkindayim. Ayrica elimizden geldigince sadaka vermeye calisiyoruz ama en kisa zamanda tekrarlamamiz gerekiyor o Zaman. Sana katiliyorum, gurbette yasamak zor bi durum. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Allaha emanet ol. Hakkini helal et.

Hayirli günler.

seçili

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda oğlumla beraber yatmak istiyorum,oğlum bana kızgın,yatmak istemiyor boğazımı sıkacağını söylüyor fakat bunu söylerken yüzü karanlık bir halde sonra yatarım ancak arkan dön yüzünü görmeyeyim diyor bende onun dediğini yapıp arkamı dönüyorum aradan fazla zaman geçmeden oğluma dönüyorum ama oğlum yerde yatıyor ve geliyorlar diye bağırıyor onu öyle görünce çok korkuyorum ,hemen oğlumun üstüne Fatiha, Nas ,Felak surelerini okuyorum sonra oğlum su isteyince uyanıyorum bana bu rüyanın yorumunda yardımcı olurmusunuz.Teşekkürler

Yönetim/Edit;
https://www.islamiforumlar.net/ruya...-paylasmak-icin-uymaniz-gereken-kurallar.html

rüya yorumları üyenin profiline bakarak bilgilerini okuduktan sonra bilgilerin doğru olduğu varsayılarak yorum yapılır,
şayet bilgilerinizi yanlış vermiş olursanız rüyanızda ona göre yorumlanır,
siz seçili kardeşim, bulunduğun yer i izmir olarak belirtmişsiniz, oysa IP no (***.*. 57.215) istanbuldan katıldığınızı söylüyor...

Oğlum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çocuklar, toprak ve çöp

Hayırlı cumalar, Alah hayırlara vesile olsun.

Rüyamda evladımla(16 yaşında oğlum) aynı yatakta yatmaktayız ikimizin arasında ilginç bir diyalog vardı tam hatırlamıyorum yalnızca üstümdeki örtüyü kaldırıp ona sen bu bedenden çıktın diyorum, birden başka bir çocuk bir kız çocuğu beni bir evin önüne kadar getirdi kapıda tanımadığım bir kadın sanki ön dişleri var yok gibi içerde hani kirpiklerine kadar beyaz bir çocuk gördüm ama kadın bizi içeri almadı. kapıdan geri döndüm. Tuhaf ama etrafı inşaaat arazisi var kepçe falan ortalık toprak benim sırtımda kocaman çöp torbası bir adam bana seslendi ve bacım ne taşıyorsun ver çöpü şuraya atalım ne taşıyorsun ve verdim attık. Teşekkürler şimdiden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı cumalar, Alah hayırlara vesile etsin ins.
Hayirdir insallah..
Rüyasında oğul görmek , ne şekilde olursa olsun bolluk ve berekete delalettir.

"benim sırtımda kocaman çöp torbası bir adam bana seslendi ve bacım ne taşıyorsun ver çöpü şuraya atalım "
Hayat mı bizi yordu, yoksa biz mi hayatla çok uğraştık? gerekli, gereksiz, zamanli, zamansiz Endişe ve kaygılar altinda kendi kendimize zulm ediyor...
Yani yorgunluğu zihnimizde kendimiz yaratıyor, besliyor, büyütüyor ve içinden çıkılmaz bir hale getiriyoruz...

kazanma kuşağında kaybedenlerden olmamak icin
Öfkene,iradene eline beline diline sahip ol...
bir gönül kırdıysan onun dermanı ol
yanlış yapmak da var günahkar olmakta
hatasız kul olmaz ....
hatana sahip cik!!hatanı telafi et kendin ile barış...
yoksa ruhsal sağlığını kaybedebilirsin..
kendini İyilik ve güzellikler ile besle...
sırtındaki gereksiz Endişe ve kaygılari at artik!!yoksa altinda ezilip bir daha ayaga kalkamazsiniz!!!

Gençlik gaflet demektir. Onlar için hayat sanki bitip tükenmeyecek, hep akıp gidecek bir yoldur.
O zindelik, o güç kuvvet zail olmayacak gibi gelir gence. Gencin biri sırtında kamburu olan ihtiyara sorar: “Amca bu kamburu nereden aldın?” İhtiyar cevap verir:
“Evladım, senin de yolunun üzerinde, ömrün varsa sen de alırsın.” Genç inanmaz buna.
Kendini taşıyan bu dalın bir gün kuruyacağı ihtimali yoktur zihninde. Sanki hayat tek mevsimliktir, bahardan gayrı mevsim yoktur...
hayirli gunler...

Oğlum

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı akşamlar olsun. Rüyamı yorumladığınız için teşekkür ederim.

sultan-64

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada oğlunu görmek

selamün aleyküm iyi akşamlar. rüyamda oğlum geldi yanıma. oğlum şu anda bizden ayrıldı gitti. konuşmuyor bize dargın. rüyamda köhne yıkık harabe bir evde görüyorum. bende elimde patates soyuyorum ipe ciziyorum. oğlum bunu al da pişirelim deyip eline veriyorum alıp dışarıya bırakmış gitmiş. bir de babama söyle kafatası ile uğraşıp durmasın başına bir iş gelcek yoksa dedi. ne demektir bu rüya. yorumlarsanız çok sevinirim. Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam iyi akşamlar kardeşim Allah yardımcınız Rüyaniz Hayr olsun ..
oğlunuz ile aranizda ne geçti bilmiyorum ama Büyüklük Sizde kalsın..evladiniza Dua edin!
Rabbim Gönlüne Muhabbet ,sevgi,merhamet akil, fikir , idrak nâsib etsin..

"rüyamda köhne yıkık harabe bir evde görüyorum"
Rüyada harabe ev,görmek hoş bir rüya değildir. Bu rüya sizin manevi bakımdan yıkılmış olduğunuzu,bir ruhsal çöküntü içinde olduğunuzu Gönül eviniz köhne olmasini ifade eder.

harabe evlerin merdivenleri neden yıkık dökük yada merdivenlerinin,olmadiklarini biliyormusunuz..? Çünkü geleni gideni haal hatirini sorani, seveni yoktur!!Harabe evler yalnızlığa mahkûmdurlar.. Ve Merdivensiz gönül evine giremediğimiz icin harabedir!! yani hem Han hem yolcu ikisinin de kendine göre aklinca sebepleri vardir!!
harabe evlerde ins olmadiği icin Cin gibi farkli yaratiklar ve farkli insan kilikli mahlukatlar mekan kurabilir!!Kissadan Hisse..

Patates soymak, kısmete ve arzu edilen isteğe işaret eder.
"ipe ciziyorum. oğlum bunu al da pişirelim deyip eline veriyorum alıp dışarıya bırakmış gitmiş"
aradaki iletişim kopukluğuna sanki Sizi duyamiyor ya da siz kendinizi siz kendinizi doğru ifade edemiyorsunuz ..olarak yorumlanir ..

"bir de babama söyle kafatası ile uğraşıp durmasın başına bir iş gelcek yoksa "
babasi ne ile uğraşıp durduğu ne ise bu kargaşayla sonuçlanacak içinde bulunduğunu gergin ruh halinin yansımasıdır. ..

hayatın merdivenleri yüksek ve dardı çoğu zaman
kendimizi her salışımızda biraz daha aşağı iner ve dibe hızla yaklaşırsınız...
inmek çıkmaktan daha kolay olurdu..
belki hayat merdiven inmekten ve çıkmaktan ibarettir bir yaşa kadar
büyük bir yaşam savaşıyla çıktığımız merdivenler
bir yaştan sonra iniş oluverir
ve bizi ömrün olduğu yere yönlendirir
son nefeste yanında olmak istediyimiz
belki ana ,belki evlat,belki de yanlizlikti..

Oğlunuzu kaybetmek istemiyorsaniz ona basamak basamak yaklaşmak zorundasiniz yoksa basamak basamak kaybetme yolunda olduğunuza yorumlanir...
Selametle..

duaa..

sultan-64

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun yorumunuz için hayırlı geceler.

Tefim

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba,
Dün gece görmüş olduğum rüyadan çok etkilendim; rüyam şu şekilde; birisi elime 2 kitap verdi ve vereni görmedim. Kitaplardan biri küçük avuç içi kadar bir kuran, diğeri ise yine küçük boyutta bir kitaptı. Kitabı açtım, içinde arapça yazılmış dualar ve her sayfayı çevirdikçe semazen kıyafeti giymiş zatlar gördüm, ardından çevirdiğim sayfada şu an 3,5 yaşında olan oğlumun semazen kıyafetli resmini gördüm ama resimde 13-14 yaşlarında bir çocuk olmuş, büyümüştü. Rüyada içimden çok üzülerek dedim ki, Allahım oglum büyümüş ve ben onun bu yıllarını görememişim sanki benden ayrı büyümüş gibi. Ama bakıyorum oglumun resmine tertemiz güzel bir delikanlı olmuş; resminin altında da oglumun adı yazıyor, adının altında da sanki soyadıymış gibi ingilizce dürüstlük demek olan honesty yazıyor. Bu rüya beni çok etkiledi; özellikle bensi büyümüş olma duygusu beni tedirgin etti, acaba ölecek miyim de oglumu göremeyecekmiyim duygusuna kapıldım. Allah rızası için rüyamı yorumlayabilir misiniz teşekkür ederim.

YÖNETİM/EDİT: https://www.islamiforumlar.net/ruya...yorumu-isteyenler-icin-cok-onemli-duyuru.html

hayat72

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada oğlunu görmek

Selâmün Aleyküm
Görmüş olduğum bir rüyanın anlamında bana yardımcı ola bileceğinizi düşünerek rüyamı sizinle paylaşmak istiyorum. Rüya için de bir başka rüya gördüm, bu rüyada oğlumla beraber aynı odada uyuyoruz ve beni bir karabasanın sıkıştırdığını hissediyorum. O na karşı durmaya ve şiddetle hareket etmeye, bir yandan da bildiğim duaları ve Kelime-i_şehadet‎ getiriyorum ve sonrasın da rüya içinde gördüğüm rüyadan uyanıyorum. Oğlumun baş ucumda olduğunu görüyorum, ayağa kalkıyorum ve oğlumun yürümekte güçlük çektiğini görüyorum, ona destek olmak için kollarımla ona sarılıp kapıya doğru yöneldikten sonra oğlumun yatağına bakıyorum ve oğlumun uyuduğunu görüyorum. Kollarımın arasındaki ogluma baktığımda adeta ağzının yüzünün kaydığını ve ayaklarının çarpık olduğunu gördüm. ışık düğmesine ne kadar basarsam basaym ışıkları açamadım bu arada oğlumun bu halini gördüğüm an bildiğim duaları söylemeye çalışıyorum ve sonra uyanıyorum.

İlgi ve Alakanıza Teşekkür Ederim, iyi çalışmalar dilerim.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Bir meydanda oğlumu siyah bir yazma yani başörtüsünü üçgen yapmış elinde tutuyordu. Uzakta bir yerde eski eşi elinde yeşil başörtüsünü üçgen şeklinde tutuyordu. Hiç konuşmadan tutuyorlar ama konuşuyorlardı. Ben de uzaktan seyredip, durumu anlamaya çalışıyorum. Sonra uyandım.

Üst Alt