• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Hz.Mehdi Görmek

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Aralık 2012
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Merhabalar kardeşler. İşte anlatmak istediğim rüya bu idi. Bu rüyayı görene kadar ne Hz. Mehdi ne de Deccal diye bir şey biliyordum.Rüyam şöyleydi.

Birden bire bir oda da beliriyorum. Saray odası gibi güzel bir yer. Yanımda biri sağımda diğeri solumda 2 tane beyaz sakallı, uzun beyaz elbiseli evliya var. Elleri önünde birleşik ve başları eğik. Önümde ise bir adam var. Padişah gibi giyinmiş ama nasıl anlatılır, düşmanı bakışlarıyla yıkacak bir adam. Tam olarak hatırlayamıyorum ama yeşil gözlü,siyah saçlı, uzun ve düzgün sakallı birisiydi. Boyu uzundu. Aynanın karşısında savaş için hazırlanıyordu. Başında uzunca kavuğu vardı. Güzel kokular sürünüyordu ama çok kızgındı. Ben yanımdakilere neler oluyor, buda kim böyle dedim. Yanımdakiler bana "Şşt sessiz ol. O Mehdi hazretleridir dediler. Mehdi mi, oda kim ve neden bu kadar kızgın dedim. Onlarda Deccal olacak Meluna çok sinirlendi, Dünya'yı birbirine katmış yine. Çok kızdı o yüzden savaş hazırlıklarını başlattı, kafirlerle ve sahte müslümanlarla savaşıcak dediler. Sonra bana haydi haydi ne duruyorsun hazırlansana sende geliyorsun dediler. Bende ben mi geliyorum? Ama ben bilmem savaş dedim. Onlarda haydi haydi durma hazırlan senide götürüyoruz Mehdi senide istiyor dediler ve sonra uyandım. O güne kadar ne Mehdi duydum ne de Deccal. İnternetten araştırmaya başladım ve şaşırtıcı bilgiler buldum. Mehdi'yi rüyasında gören sadece 1 kişi bulabildim internetten onada ulaşamadım. Rüyamı yorumlayacak sitede bulamadım sadece burayı bulabildim. Lütfen yorumlayabilirseniz çok bahtiyar olucam. Teşekkürler :)
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Merhaba Kardesim
Subhânallâh, velhamdu lillâh, ve lâ ilâhe illallâh, vallâhu ekber, ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm..

ben bu ruyayi HAKKI ile yorumliyamam..ben gibi aciz gunahkari aşar..
ama Formumuzda BEDİR MUHAMMED ALİ agbimiz var
anca O yorumliyabilir..
Allah-u Taâla Kurân-ı Kerim’de şöyle buyurur: “Allah, ölmekte olan canları alır, ölmeyenleri de uykularında (bedenlerinden alıp kendilerinden geçirir); sonra ölümüne hükmettiğini yanında tutar, ötekilerini de belli bir süreye kadar salıverir.
Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır.” (Zümer, 42)

Güzel ahlâklı olan güzel şeyleri düşünür, güzel hülyâlar eder.
Güzel gören güzel düşünür,
güzel düşünen hayatından lezzet alır;
Fena düşünen fena hülyalar görür, hayatın lezzetini kaçırır. (8. Söz’den)
Hayirli geceler..
 

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Aralık 2012
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Peki Muhammed abiye nasıl ulaşabilirim?
 

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Aralık 2012
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Çok sağolasın hemen yazıyorum. Hayırlı geceler.
 

Kardeslik

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
16 Aralık 2012
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Merhaba Bugra Kardesim,

rüyani paylastigin icin Allah senden razi olsun. Kardesim acik söylemek gerekirse ben su an resmen hayretler icindeyim. Benim gece gördügüm rüya senin bahesettigin rüyaya cok benziyor.

Rüyam söyle basliyor... Cok büyük bir odaya giriyorum, cevremde insanlar var, tanimadigim ama güvenebildigim insanlar. Oda cok büyük, ayni eski bir sarayi andiriyor. Insanlar hazirlik yapiyorlar, heryeri temizliyorlar, toparliyorlar. Bulundugum ortamda ki insanlar bana hizmet ediyorlar. Burasi artik benim kalmam gereken yer olarak algiliyorum.

Saglicakla kalin kardeslerim
 

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Aralık 2012
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Gerçekten bende şaşırdım. Sadece benim gördüğümde Hz. Mehdi vardı. Ben bu rüyayı Ramazan'da görmüştüm. Ve bu arada ben Alevi-Bektaşiyim. Normalde Alevilik mezhebinde Mehdilik inancı var ama açıkça söylemek gerekirse Mehdi olayı biraz saçma geliyordu. Fakat gerçekten çok inançlı bir insanımdır. Namazımı,orucumu aksatmam. İşte bu rüyadan sonra bir araştırma yaptım. Gerçekten inanıyorum artık ve Mehdi'nin yolunu gözlüyorum. Her gece yatmadanda dua okuyorum onun için.Allah rüyanı hayretsin. Ama gerçekten gönülden inanıyorum ki, Hz.Mehdi'nin zuhuru çok yakın.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
selamu aleyküm,
rüyanızla ilgili olmasada Hz.Mehdi ile ilgili bilgileri BURADA bulabilirsiniz kardeşim...
 

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Aralık 2012
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Aleyküm selam kardeş :) Hz. Mehdi ile ilgili birçok araştırma yaptım ve bilgi öğrendim. Burdada öğrenmediklerim varmış. Baktım Eyvallah, sağolasın :)
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Eyvallah kardeşim sende sağolasın, yardımcı olabildiysek nemutlu bize.
 

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Şubat 2012
Mesajlar
677
Tepkime puanı
3
Yaş
66
Allahın rahmeti , bereketi vede hidayeti islam aleminin üzerine olsun. Allah kişiyi kendine dost seçerse. Dostuna rüya ile veya aklından kalbine vahiy ile yada esmaül hüsnada çile ile tecelli olur. O hal sahibini ehadiyetine birlik kapısına getirir. O birlik kapısının adı besmeledir. Besmele kainatın üzerine örtülen bir örtüdürki. O örtünün hakikatının içinde . Rahmanın tecellisini yaşayan hz adem. Rahimin tecellisini yaşıyan hz havva vardır.adem ve havvanın hayat yolunda kuranda ceberrut alemi denilen bir hakikat denizi vardırki. Her nefs bu hakikat denizinden geçer.cebrail alihisselamla başlayan bu yolculuk cenin ,cin ve melekütül alemini geçerek ruhu insan olmak için mehdiyet yani müşahade makamına davet edilir. O makamın sultanı hz cebraildir. Kişi mehdi alihisselamı mana aleminde gördüğünde allahın o kişiyi aklı muhammediyeye davet ettiğini . Ve nefsinin isteklerine karşı savaş açıp . Besmele kapısı yani evlilikte allah rüya sahibine sevdiğini bağışlayacağına işaret eder rüyanız hayırlara vesile olur inşallah .allah size esmaül hüsnanın kapısını açmış yolunuz açık olsun .en iyi allah bilir allah alimdir ruhul emin
 

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Aralık 2012
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Çok ama çok teşekkürler Muhammed abi Allah razı olsun. Fakat Esmaül hüsnanın kapısı derken ne demek istediğini anlamadım. Gönül sızım abla biraz açabilirmisin :)
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Hayirli, huzurlu bereketli gunler kardesim..
bildiğiniz gibi Esma Ül Hüsna Yüce Allah'ın (c.c.) yarattığı her noktada zatının tecellisini yansıttığı muhteşem anlam bütünleridir.
Her Esma aslında görünen anlamının altında çok daha derin manalar saklar.
mesela bana en cok beni anlatan ve ihtiyacim olan El Metin ve Es Sabur dur..
Metin Esması genel anlamıyla, her şeye gücü yeten, çok sağlam ve güçlü anlamına gelir.
Bu Esmayı yaşamınızda karşınıza çıkabilecek her olayda gücünüzü korumak, direncinizi arttırmak ve kuvvetinizi ortaya koymak amacı ile okunur..

El-Metin esmasının zikri en zor durumlarda bile sükunetinizi korumanızı, karşılaştığınız olaylar karşısında çok daha çabuk toparlanabilmenizi sağladigini fark ettim..

Sizde Size uygun Sizi anlatan Esma Lafiz zikir Allah-in cc Esmaül hüsnanın kapısı calin...
Her ismin kainatta bir karşılığı vardir..
"Esmâ-i Hüsnâ' Ben-i Âdem'e öğretilen isimler"
Yani bu mübarek isimlerin her biri kâinattaki bir fennin bir ilim dalının hakikat ve temelini teşkil eder.
Meselâ hukuk ve adalet ilmi Adl ismine iktisat ilmi Rezzak ismine dayanır.
Böylece Hz. Adem'e bütün ilmî ve fennî özü çekirdeği ve yeteneği ogretilmistir..
Adem neslinin geliştirdiği bütün bu ilmi ilk öğretimin güzel meyveleridir. Meleklere karşı insan nev'i olarak bize üstünlük kazandıran da budur.

Dünya gezegeninde her şey sonuçta bu 99 ismin tecellisidir. İnsanlarda bu esmaların tecellilerini farklı şekillerde görüyoruz. İnsanlar kendi üzerlerinde
hangi esmaların tecellilerini görmek istiyorlarsa onu vird edinebilirler.
Ama bazı esmalar birlikte zikredilebilir.
Mesela 'Er-Rahman Er-Rahim Ya Fettah Ya Rezzak beraber çekilebilir
mesela kendim en cok El-Hayy...zikrinide cekerim..
cunku bir cok cocugun sorumlulugunu tasidigim icin ve acizligimi, de bildigim icin ..Rabbime yoneliyorum..
zinde,Genç ve diri ve guclu olabilmem için çekiyorum ve gercekten de sanki enerji dolu her Ya Hayy ..dedigimde kalbime sanki kuvvet ve zindelik ve pozitif enerji veriliyor..
ama bu esmalari bir gun degil her zaman devamli vird halinde okunmalidir...

her İnsan, bu isimlere muhtaçtır
İnsan Esmâ-i İlahiye ile devamlı bir münasebet içindedir.
Onun Esmâ-i İlahiye'ye dayanarak kendisinde hâkim olan ismi vird edinip her gün çekmesi o insanın dualarının kabulüne ve mânevî terakki adına ilerlemesine vesile olabilir.
İnsan 'ın sıfatlarını bildiren isimlere muhtaçtır. Kişi çeşitli durumlarda vaziyetine en münasip olan bir ismiyle Rabb'ine niyazda bulunmak ister.
Bu isimlerin olmaması halinde insanın O'nunla irtibatı eksik kalır.
mesela ben Sabirsiz bir insanim ve kizinca cok KIRICI olabiliyorum..
iste bu esmalar ile bu noksanligimin giderilmesi icin Rabbimin bu isimleri ile Ona yoneliyor ve yardim diliyorum..
ins. anlamissinizdir..
Hayirli gunler...
 

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Aralık 2012
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Çok teşekkürler anladım kardeşim :)
 

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Şubat 2012
Mesajlar
677
Tepkime puanı
3
Yaş
66
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

RÜYADA MEHDİ AS GÖRMEK; ALLAH'A AND OLSUN Kİ GÖRDÜĞÜN O SARAY ODASI SENİ YARATAN RABBİNİN HUZURUNDA SANA VE AZALARINA ŞAHİTLİK EDECEK AKLINDIR .

SAĞINDA VE SOLUNDA OLAN BEYAZ SAKALI BAŞLARI ÖNE EĞİK OLAN İKİ KİŞİ. AKLIN SOL KANADINDA VE SAĞ KANADINDAN YÜRÜYEN İLİM SAHİBİ ALİMLERİN SENİN NEFSİNİN TEVAZU İLE İLME YÖNELİP ALLAHA KELAM İLE DEĞİL HAL İLE DÖNMENİ BEKLEYEN İKİ İLİM KAPISIDIR.

HANGİ İLMİ TERCİH EDERSEN ET HAK RAZI OLACAK . BU İLİM KAPILARI ZAHİR VE BATIN İLİMLERİDİR. MEHDİ, SEMAYI DÜNYAYA ADALETİN GELMESİ VE AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ İÇİNDE YAŞAYAN İNSANLARIN YÜZLERİNİ ALLAHA DÖNECEĞİNE İŞARETTİR.

HAKİKAT ŞUDURKİ SENİN MEHDİ AS GÖRMEN VUCUDUNDA SANA HİZMET EDEN MELEKÜTÜL ALEMİN YANİ AZALARINI ALLAH HAKİKATA DAVET EDİYOR.

MEHDİ AS DECCALA KIZIP SAVAŞA ÇIKMASI; MEHDİ AS TEMSİL EDEN SENİN AKLIN, SENİ DOĞRU OLAN ALLAH YOLUNDAN AYIRMAYA ÇALIŞACAK OLAN KİŞİLERE, AZALARINA VE NEFSİNE SAVAŞ AÇIP SENİ TAKVA ÜZRE BİR HAYATA GÖTÜRECEKTİR.

AÇIKCASI ALLAH SİZİ İLMİNE DAVET ETMİŞTİR RÜYANIZ VE NEFSİNİZE AÇACAĞINIZ SAVAŞ MÜBAREK OLSUN. RUHUL EMİN.
 

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Aralık 2012
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
Çok teşekkürler Muhammed abi Allah razı olsun. Rüyayı göreli aylar olmuştu, bu rüyadan sonra zaten inanılmaz değişmeler oldu bende manevi açıdan. Bu çok açıkça belli ediyor kendini. Bir mürşidim yok ama çok şükür en büyük mürşidimiz olan Yüce Allah yardım ediyor bana. Tekrar Allah razı olsun.
 

LataBaba

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
10 Haziran 2014
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Rüyada Mehdi (a.s) Görmek

Merhabalar Arkadaşlar,

Öncelikle teşekkürle başlamak isterim. Site içinde biraz gezindim. Gerçekten faydalı bilgiler buldum. Allah hayırlarınızı katında kabul eylesin. İnşallahu Rahman

Ben bir rüya gördüm. Müsahitseniz yorumlamanızı isterim.
Rüyamda çok yakın arkadaşımla birlikte bir merdivenin en sonun da bekliyoruz. Sağdan soldan sesler geliyor. Mehdi a.s çıkmış. Özellikleri şöyle şöyle diyorlar. Ben pek inanmamakla birlikte arkadaşıma: '' Gel gidelim bakalım.'' diyorum ve birlikte gidiyoruz. Derken kendimi büyük bir geminin merdivenlerini çıkarken görüyorum. Ve biri geminin ucunda ufku seyrediyor. Birlikte onun yanına gidiyoruz. O da bize dogru yaklaşıyor. Bakıyorum anlatılan özelliklere sahip biri yani Mehdi as. Ve ben ona ''Merhaba'' diyor gülümsüyorum. O bana cevap vermiyor ancak o da gülümsüyor. Yalnız gördüğüm zatın sol gözü kırmızıydı.
Yorumunuzu berakla bekliyorum. Selamla..
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Merhaba rüyanız hayırlara vesile olur inşallah .allah size esmaül hüsnanın kapısını açmış yolunuz açık olsun .en iyi Allah cc. bilir Allah alimdir,Kerem Sahibidir...
Rüyada Hazreti Mehdi’yi görmek;
hayırlı gelişmelerin habercisidir. Rüyayı gören kişinin kendisi, ailesi yada etrafı hakkında güzel ve hayırlı gelişmeler olacağını müjdeler.
Yeter ki gerçek ile sahteyi ayırt edebilecek kadar akıllı olun............

"çok yakın arkadaşımla birlikte bir merdivenin en sonun da bekliyoruz "
Çileli bir hayatın sonuna doğru gelmenize yorumlanir..

"zatın sol gözü kırmızıydı."Rüyada kırmızı göz görmek, kırmızı gözlü birini görmek;
bu rüya genellikle korku, kabus, karabasan, cin, yaratık, varlık, rüyalarında görülmekle birlikte asıl anlamı enerji, canlılık ve seni seviyorum ifadesidir...
ama Siz de Yalnız iken düşüncelerinize,Başkaları ile iken sözlerinize ve sinirlerinize hakim olun.

birisi size derin bir sevgi beslediğini simgeler,ama Siz de tartışma ve hatta kimi zaman çatışma,kırıcı olarak sevgisini katl etmeyin..kissadan Hisse Selametle..
 

LataBaba

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
10 Haziran 2014
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Efendim, çok teşekkür ederim. Allah (c.c) yolunuzu açık eylesin. Saygılar, hürmetler. Selametle..
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Inşallah hepimiz onun askerleri oluruz. Rüyan Allah'in izniyle hayırlıdır.
 
Üst Alt