• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada dua istemek

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
merhaba öncelikle ben bu gece bir rüya gordum çok etkılendım rüyamda annemden dua ıstıyorum (gercek hayatta olmasını ıstedıgım bırsey) annemde bana benım ıcın hep dua ettıgını vede benımde dua etmemı ıstedıgını soyluyor yuce Allah herseye kadirdir sıkıntılı gunler den sonra dualarımız kabul olucak diyor rüyam bu kadar ben çok etkılendım ve sabah uyanır uyanmaz namaz kıldım dua ettım ruyamı dusunerekten agladım acaba bu bana bir işaret olabılır ı sızınde yorumlarınız almak ısterım sımdıden tesekkurler Sena Pehlivan yaşım 21 bekarım

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aeykum selam hosgeldiniz kardesim..
Uyeliginiz HAYIRLI ve daim olur ins.

Gönlü Mutmain Ol-an-ınArayış Derdi Olmaz ..
Gonlunuz Mutmain Huzurlu degil ki bir Dua ve arayis icindesiniz...

İlahi her neyi yasak ettinse onu ittim; elime her ne sundunsa onu tuttum. İlahi gönlüm oduna ne yaktınsa o tüter; vücudum bahçesine ne ektinse o biter...Ya Hayy
Hakk-in dilli Halikin dilli Onu anlamak icin

Ruyanizi HAYIR dir ins. deyip Hayra yoralim...
Dünya üzerinde yaşayan tüm insanlar gerçek mutluluğu yaşayabilmenin yollarını ararlar.
Her birinin mutlu olmak için bir hedefi vardır.
Ancak bazi insanlar bu amaçlarına ulaştıklarında da aradıkları mutluluğu ya bulamaz ya da bunun çok kısa ve geçici olduğunu görürler..
Oysa ki gerçek mutluluk için insanların kalplerini Allah’a tam bir teslimiyetle bağlamaları ve Tevekkul etmelerinde dir!
yaşamlarının her anını Kuran ahlakına uygun bir şekilde yaşamaları gerekir.
Böyle bir Teslimiyet ve ahlak yaşandığında dünya hayatında her ne zorluk ya da sıkıntıyla karşılaşılırsa karşılaşılsın iman sahibi bir insan bu şartlarda dahi kalbinde Allah’a dayanıp güvenmenin O’nun rızasını ummanın huzurunu iç neşesini ve mutluluğunu yaşayabilecektir.

Ruyada Dua istiyen ve istenen kimse icin hayır ve berekete nail olur!
aslinda kardesim..laf aramizda samimiyet ile sunu belirtmeden de yazimi bitiremiyecegim...
Rüyalarla Kişisel Gelişim Yolculuğu da vardir ama malesef isimize gelmiyen irsadi ruyalari hep gormemezlikten..geliriz...
Kardesim annenizi KIRDI iseniz gonlunu ve Duasini alin...

Rabbim en iyisini bilir.. ama Ruya tabiri..ve ruyadaki esyalarin Haal ve Kaal dili ile anlattiklari bunlardir...Rabbim her seyin en iyisi bilen-dir!

Nedir seni daraltan böylesine bunaltan nasıl bir derttir seni ağlatan söyle gönül!
Yüreğini dağlayan nedir söyle ağlama gönül..
Sen değil miydin bir zamanlar umutlarıyla yaşayan
Sen değil miydin gönül kardeşlerine "dua edin" diyen
Hani "ağlama" derdin ya dertli insanlara...
Sen de rahat ol ağlama gönül!
Seni çok seven seni senden daha çok bilen RABBİN var....
Allaha emanet olun.

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada dua istemek

s.a hayırlı günler..

rüyamda halamdan dua istiyordum halacığım umreye gitti giderken banada dua ediceğini söylemişti, bende gece rüyamda halamı görüyorum dışarda kar yağıyor bizim apartmanın altındayım hala diyorum sen gitmedin mi ne işin var burda oda diyor gideceğim bende bana dua et diyorum tamam diyor vvcc..

Allah hepimize o güzel kutsal topraklara gitmeyi orada dua etmeyi huzuru ve gerçek imanı yaşamayı nasip etsin inşallah vvcc..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam sena kardesim Hayirdir insallah..
ins. Rabbim Onun da Senin de Dualarini kabul etmesi icin Canu Gonul den Dua edecegim...
Ruyada Dua istiyen ve istenen kimse icin hayır ve berekete nail olur!
Herseyin bir zamani ve vakti var!O An geldiginde ins.Sende hayirlisi ise sevdigine kavusur!deste, deste guller ile cocuklariniz olur...utngc..:)
Allah hepimize o güzel kutsal topraklara gitmeyi orada dua etmeyi huzuru ve gerçek imanı yaşamayı nasip etsin inşallah

duaa..

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
öncelikle güzel dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim Allah razı olsun :) inşallah Rabbim sizede bütün isteyen müslümanlarada o kutsal toprakları ziyaret etmeyi nasip etsin...

sevgilerimle....

nurnurnur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada birinin sizden anne babanız hakkında dua etmenizi istemesi

Selamunaleyküm. Rüyamda kardeşim , anne-babam için dua etmem gerektiğini, aralarının kötü oldugunu, dua edersem aralarının düzeleceğini söyledi. Aslında araları şu an gayet iyi.Yorumlarsanız çok sevinirim.iyi günler duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim..Hayirdir insallah..
Kainatta her şeyin her ibadetin bir zahir bir de batınî yönü
vardır...
Dua sadece dunyevi seyleri kapsamaz bir de uhrevi yani onlarin ahiretti, hidayetti, rahmetti,maddî manevî
durumlarida kapsamaktadir..
Dua eden ve kendisine dua edilen kimse hayır ve berekete,
Rüyada dua etmek, mutluluğun ve başarının simgesidir.
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..
Hayirli evlad olun ki HAYIRLI evladlariniz olsun..
iyi gunler..

buzmavisi24

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Dua İstemek

Es selamu Aleyküm siz Değerli Mümin Kardeşlerim...
Bir kaç gün öncesine kadar görmüş olduğum duayı sizinle paylaşmak istedim.Daha öncede bir rüya paylaşımı yapmıştım ağzınıza yüreğinize sağlık güzel cevaplar yorumlar aldım fikir edindim.Gördüğüm Rüya bir uyarımıdır nedir anlamış deilim ve tekrardan size yazmak isteği duydum..
Rüya Şöyle İdi...
Rüyayı görmeden bir kaç gün önce bildiğim ve araştırdığım kadarıyla şuan Kars'ta Türbesi Bulunan EBU'L HASAN HAREKANİ Hz. leri ve aynı zamanda Peygamber efendimizin 5.kuşaktan torunu olan bu Zat'ı araştırmıştım internette; yalnız bu zat'ı yaklaşık 3 yıl önce askere giderken DursunAli Erzincanlı nın ağzından dinlemiş ve tanımıştım.Yalnız rüyam sadece bu Zat ile ilgili deildi .Gelelim Rüya ya
Şöyle idi Rüya...
Rüyam cok kısa idi hatırlamayacak kadar; birisi bana bu 3 kişiden dua iste diyordu ama süreklimi diyordu yoksa birkereliğine mi dedi tam hatırlamıyorum o 3 kişi şunlar idi
1-Peygamber Efendimiz Muhammet Mustafa (Alemlere rahmet)
2-Ebu'l Hasan Harekani Hazretleri (900 lü yıllar )
3-Gavsi Sani Hazretleri (hayatta )

sıralamaya bakarsak ne gariptirki ölenden yaşayana idi.. bütün dualarda peygamberimizin adı zikredilir sizce ebul hasan harekani hz lerini fazlamı kafaya takmışım yada gavsi sani hz lerini pek ismini ağzımda zikretmediğimden rüyamda olması??
yada gerçekten bu hikmet sahibi Allah dostlarından birseymi isteyeceğimden kiii tuhaf halim .. şu hadis'tir ki Mezardaki Ölülerden Dua İsteyin diyen peygamberimiz....

Sevgilerimle paylaşım yapan siz dostlarım Allah'a Emanet Olun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Değerli Mümin Kardeşim,Şafi’i âlimlerinden Alaüddin Ali bin İsmail Konevi, El-a’lam fi-Hayatil-enbiya kitabında diyor ki:
Peygamberlerin ve bütün Müslümanların ruhları, kabirlerine ve anıldıkları yerlere inerler. Ruhların, kabirleri ile bağlılıkları vardır.
Bunun için, kabir ziyareti müstehaptır. Kendilerine verilen selamı işitirler ve cevap verirler.
Cahillerin ve sapıkların kabir başlarında ve türbelerde yaptıkları taşkınlıklara, şirke ve Allahü teâlânın yarattığını düşünmeyenlere karşı, elbette karşıyız..

Bizler duamızı Allah c.c ye sunarız. İsteyeceğimizi ondan isteriz. Dualarımız Peygamberimize salat-ü selamla başlar ve yine öyle biter. Duanın başında ve sonunda Peygamberimizi zikretmek doğrudur. Duanın adabındandır. Allah'a ve Peygamberine saygımızı ifade etmiş oluruz. Fakat duamızı doğrudan Allah'a yaparız, O ndan isteriz, sonucu O ndan bekleriz...

Biz Yaşayan ölüleriz Hissiyati, Duayi,Zikri, imani hissedemiyorsak biz gercekten Yaşayan ölüleriz ..

"birisi bana bu 3 kişiden dua iste diyordu "

Himmet,Dua isteyen kimse; hem kendisinin, hem kendisine himmet(dua) etmesini istediği kimsenin ve aralarındaki irtibatın ve o duanın kabul edilme işleminin
yaratılışını Allahu Tealadan bilmeli ve öyle itikat ederek Dua etmelidir..

Allahu teala bir kimseye bir şeyi vermeyi murat etmişse önce onun kalbine o isteği düşürür. Sonra onun sebeplerini yaratır.
Himmet istemekte, evliyada hepsi vesiledir. Ancak Allah c.c. bir kimseye bir şeyi vermemeyi dilemişse, ona hiçbir şey fayda vermez..
Allahu teala kuluna yardım ettiğinde vesileler yaratır. Bu vesileler şu veya bu evliya şeklinde gösterilir. Aslında o yardımı yaratan Allah’tır vesile olan Allah’ın dilediği kimsedir… Bu durumda olan kul, o yardımı Allah’tan bilmezde o veliden bilirse, şirke düşebilir.
Vesselam.

buzmavisi24

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Dua istemek

Gönül Sızım hocam cok saolun yanliz sunu belirtmek isterim tabikide Allahtan baskasindan birsey istemek dogru olmaz verende alanda o mezardakilerden bizler icin Allahtan dua etmelerini isteriz sadece biz Vardir bunda bi hikmette hayirdir insAllah..

Üst Alt