Muhallebili Revani

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

2vkamox.jpg

Muhallebili revani malzemeleri
Revani için

3 yumurta

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı ayçiçeği yağı

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardağı yoğurt

Yarım çay kaşığı karbonat

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Limonata için

2 limonun suyu

3 yemek kaşığı toz şeker

1.5 su bardağı su

Muhallebi için

5 su bardağı süt

5 yemek kaşığı pirinç unu

8 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

Türk kahvesi

Rendelenmiş çikolata

Muhallebili revani hazırlanışı

Yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
Ayçiçeği yağı, yoğurt ve diğer malzemeleri
ekleyerek hepsini çırpıp yağladığınız kare fırın tepsisine aktarın.

175 derece fırında pişirin.
Soğuyunca enlemesine ikiye kesin.
Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın.
Her iki revaniyi de limonata ile ıslatın.

Muhallebi malzemelerini bir tencerede
sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın.
Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın.
Üzerine diğer revaniyi kapatın.
Kalan muhallebiyi üzerine yayıp bol Türk kahvesi serpiştirin.
Servis yapın.
 
Üst Alt