- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Muhallebili revani malzemeleri
Revani için
3 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limonata için
2 limonun suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
Muhallebi için
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
8 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
Türk kahvesi
Rendelenmiş çikolata
Muhallebili revani hazırlanışı
Yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
Ayçiçeği yağı, yoğurt ve diğer malzemeleri
ekleyerek hepsini çırpıp yağladığınız kare fırın tepsisine aktarın.
175 derece fırında pişirin.
Soğuyunca enlemesine ikiye kesin.
Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın.
Her iki revaniyi de limonata ile ıslatın.
Muhallebi malzemelerini bir tencerede
sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın.
Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın.
Üzerine diğer revaniyi kapatın.
Kalan muhallebiyi üzerine yayıp bol Türk kahvesi serpiştirin.
Servis yapın.