Selamün Aleyküm Gönül Dostlarim bildiğiniz gibi Mekke-i Mükerreme'ye doğru yola çıkana kadar gerekse Rüya yorumlari gerekse kendi iş yerimde insan,
Ruh Sağlığı ,fizik, metafizik ,psikoloji, gibi konular ile o kadar dolmuş idim ki Hayattimda bana yer kalmamiş idi sanki..Hamd olsun Maddi, manevi akli dinlenmeye firsattim oldu...
Sessizliğe, dinlenmeye,kendinizi dinlemeye, duymaya, yalnızlığa önem verin. Bunlar insanın çalışmasına ,kendisini bulmasina yol açan şeylerdir O yüzden kendim de sık sık tatiler yapmaktayım.buna ihtiyacim var..Ruhen, bedenen, aklen ,yanlizliktan ,kendimden, nefsimden yorulmaktayim..YORGUNUM...
Medine'de ki O ilk gece Hâl-Ene kendime gelebilmiş değil idim..zaten insan ,zaman-mekân değiştirince sinir merkez sistemi birden bir An-da adapte olamıyor..
Bedenen, Fiziken bir yere gidiyorsunuz ama Ruhen, alışkanlığın, uyku ,hayat düzeninizin adapte olabilmesi için biraz zamana ihtiyaç vardir...
Derler ya hani,kap ne ile dolu ise dışarıya da onu sızdırır idi..ben de İçim, dışım, varım, yoğum ne ise onu sızdırıyordum..
Dışım derviş içim bomboş olmali idi ki Mekke'de Allah'ın misafiri, Medine'de Sevgili Peygamberimiz'in misafiri olduğumu hissedip bu duyguyu içimde sığdırabileceğim bir yer olmali idi...
Dünyayı, rüyaları, herkesi, kırgınlıkları ,kızgınlıkları arkamda bırakmalı idim!!Kişi zahiri, Dünyayı, terk etmeyince Hakka vasıl olmazdi...
Kaldır kendini aradan, çıksın ortaya Yaradan..etrafıma bakmaktan kendi İçime bakamiyor göremiyordum..
Kendine Gel kendine Muhacir diye Rabbim'den yardim dileniyordum...
Biliyorum İsyankarım, günahkarim lâkin Senin istediğin iyi ve sadık kimselerden olabilmeyi umarak kapına geldim Senden yardim dileniyorum..
La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil'Aliyyil'Azıym
Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah'ın yardımıyla elde edilir. bana nefsimi yenebilmem için Güç ve kuvvet ver...
Vallahi Sen Güç ve kuvvet vermezsen korkarim ki kazanma kuşağında kaybedenlerden olabilirim...
Hatalarımın farkında olarak kapına dayandım ey günahları ,günahkar kullarını affeden Rabbim!
Nefsine zulmetmiş bir zavallı olarak kapına geldim..ey zulmedenlerin bile rahmetini umduğu Rabbim!
Yüce Mevlâm! Merhametini esirgeme n’olursun! Ben ,Biz günahkarım, Sense bağışlayansın! Günahkar kullarıni Senden başka kim bağışlayabilir ki Annemi, babami,
sevdiklerimi ve islamiforumlar.net ailesindeki tüm mümin kardeşlerimi affet bağışla..
dua ede, ede uyuya kalmışım.
Medine-i Münevvere'de ilk gece Rüyamda bazi Rüyaları yorumlamakta ve iş yerimde ki bazi dosyalari incelemekte idim...
Dosyalari kendime birakayim da Rüyamda bazi Rüyaları yorumlamaya çalışırken yorumlamakta zorlanıyordum...
Allah'ım, bu rüyalar neden bu kadar karışık ...diye kendi kendime söylenirken Gaipten bir ses duydum; daha önce duyduğum hiç bir sese benzemiyordu.
"-Onlar,ölümü hatırlamıyor,sen de hatırlamıyorsun !hatırlatmıyorsun..."
Ölüme Çeyrek kala olduğu anda bir başka gözükür bu dünya, insanlar,sorunlar ahhlar ve Beddualar bambaşka gözükür ölüm gözüyle,ölü gözüyle...her kes ve her şey Çok anlamsız olur...
arasıra gidip mezarımı kazıp yatıp içine ölmeden kendimi hesaba cekesim geliyor.Allah sonumuzu hayr etsin.inşallah..
RABB'im yar ve yardımcımız olsun.Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,O Da Bugündür.
Ötelere kul hakkı, ödenmemiş Hesaplar ile gitmeyelim...Bir mü'min için tevbe kapısı her an açıktır; insan, altından kalkılmaz hesaplarla ötelere gitmemek için sürekli temiz yaşamalı,
kul hakkı gibi ağırlıklara hayatta iken çok dikkat etmelidir..
Ölüm her ne kadar uzağımızda gibi görünse de her daim yanı başımızda. Aslında ölüm de mesele değil çünkü nasıl yaşarsak öyle ölüyoruz.
Hatalar yapıyoruz. Çoğu zaman da rüyalarda ya da yaşadığımız olaylarda manevi uyarılar alıyoruz.
Kimi insan fark ediyor kendine çeki düzen veriyor. Kimisi de yaşayan bir ölü oluyor...görülmemiş hesaplarla öbür dünyaya gitmeyelim....
fırsat varken günah ve kul hakkı gibi ağırlıklardan kurtulmanın yollarını araştırmalı ve ölüme her an hazırlıklı olmalıdır.
Gıybetini yaptığı, haklarını yediği, bir kötülük ettiği kim varsa, onlara ulaşmanın ve helallik almanın bir yolunu mutlaka bulmalıdır.
selam ve dua ile Selamet ile...