Medine-i Münevvere'de ilk gecem ve Rüya yorumlari

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
medineimunevvere.jpg

Selamün Aleyküm Gönül Dostlarim bildiğiniz gibi Mekke-i Mükerreme'ye doğru yola çıkana kadar gerekse Rüya yorumlari gerekse kendi iş yerimde insan,
Ruh Sağlığı ,fizik, metafizik ,psikoloji, gibi konular ile o kadar dolmuş idim ki Hayattimda bana yer kalmamiş idi sanki..Hamd olsun Maddi, manevi akli dinlenmeye firsattim oldu...
Sessizliğe, dinlenmeye,kendinizi dinlemeye, duymaya, yalnızlığa önem verin. Bunlar insanın çalışmasına ,kendisini bulmasina yol açan şeylerdir O yüzden kendim de sık sık tatiler yapmaktayım.buna ihtiyacim var..Ruhen, bedenen, aklen ,yanlizliktan ,kendimden, nefsimden yorulmaktayim..YORGUNUM...

Medine'de ki O ilk gece Hâl-Ene kendime gelebilmiş değil idim..zaten insan ,zaman-mekân değiştirince sinir merkez sistemi birden bir An-da adapte olamıyor..
Bedenen, Fiziken bir yere gidiyorsunuz ama Ruhen, alışkanlığın, uyku ,hayat düzeninizin adapte olabilmesi için biraz zamana ihtiyaç vardir...

Derler ya hani,kap ne ile dolu ise dışarıya da onu sızdırır idi..ben de İçim, dışım, varım, yoğum ne ise onu sızdırıyordum..
Dışım derviş içim bomboş olmali idi ki Mekke'de Allah'ın misafiri, Medine'de Sevgili Peygamberimiz'in misafiri olduğumu hissedip bu duyguyu içimde sığdırabileceğim bir yer olmali idi...
Dünyayı, rüyaları, herkesi, kırgınlıkları ,kızgınlıkları arkamda bırakmalı idim!!Kişi zahiri, Dünyayı, terk etmeyince Hakka vasıl olmazdi...
Kaldır kendini aradan, çıksın ortaya Yaradan..etrafıma bakmaktan kendi İçime bakamiyor göremiyordum..

Kendine Gel kendine Muhacir diye Rabbim'den yardim dileniyordum...
Biliyorum İsyankarım, günahkarim lâkin Senin istediğin iyi ve sadık kimselerden olabilmeyi umarak kapına geldim Senden yardim dileniyorum..
La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil'Aliyyil'Azıym
Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah'ın yardımıyla elde edilir. bana nefsimi yenebilmem için Güç ve kuvvet ver...
Vallahi Sen Güç ve kuvvet vermezsen korkarim ki kazanma kuşağında kaybedenlerden olabilirim...
Hatalarımın farkında olarak kapına dayandım ey günahları ,günahkar kullarını affeden Rabbim!
Nefsine zulmetmiş bir zavallı olarak kapına geldim..ey zulmedenlerin bile rahmetini umduğu Rabbim!

Yüce Mevlâm! Merhametini esirgeme n’olursun! Ben ,Biz günahkarım, Sense bağışlayansın! Günahkar kullarıni Senden başka kim bağışlayabilir ki Annemi, babami,
sevdiklerimi ve islamiforumlar.net ailesindeki tüm mümin kardeşlerimi affet bağışla..

dua ede, ede uyuya kalmışım.

Medine-i Münevvere'de ilk gece Rüyamda bazi Rüyaları yorumlamakta ve iş yerimde ki bazi dosyalari incelemekte idim...
Dosyalari kendime birakayim da Rüyamda bazi Rüyaları yorumlamaya çalışırken yorumlamakta zorlanıyordum...
Allah'ım, bu rüyalar neden bu kadar karışık ...diye kendi kendime söylenirken Gaipten bir ses duydum; daha önce duyduğum hiç bir sese benzemiyordu.

"-Onlar,ölümü hatırlamıyor,sen de hatırlamıyorsun !hatırlatmıyorsun..."

Ölüme Çeyrek kala olduğu anda bir başka gözükür bu dünya, insanlar,sorunlar ahhlar ve Beddualar bambaşka gözükür ölüm gözüyle,ölü gözüyle...her kes ve her şey Çok anlamsız olur...
arasıra gidip mezarımı kazıp yatıp içine ölmeden kendimi hesaba cekesim geliyor.Allah sonumuzu hayr etsin.inşallah..
RABB'im yar ve yardımcımız olsun.Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,O Da Bugündür.

Ötelere kul hakkı, ödenmemiş Hesaplar ile gitmeyelim...Bir mü'min için tevbe kapısı her an açıktır; insan, altından kalkılmaz hesaplarla ötelere gitmemek için sürekli temiz yaşamalı,
kul hakkı gibi ağırlıklara hayatta iken çok dikkat etmelidir..

Ölüm her ne kadar uzağımızda gibi görünse de her daim yanı başımızda. Aslında ölüm de mesele değil çünkü nasıl yaşarsak öyle ölüyoruz.
Hatalar yapıyoruz. Çoğu zaman da rüyalarda ya da yaşadığımız olaylarda manevi uyarılar alıyoruz.
Kimi insan fark ediyor kendine çeki düzen veriyor. Kimisi de yaşayan bir ölü oluyor...görülmemiş hesaplarla öbür dünyaya gitmeyelim....
fırsat varken günah ve kul hakkı gibi ağırlıklardan kurtulmanın yollarını araştırmalı ve ölüme her an hazırlıklı olmalıdır.
Gıybetini yaptığı, haklarını yediği, bir kötülük ettiği kim varsa, onlara ulaşmanın ve helallik almanın bir yolunu mutlaka bulmalıdır.
selam ve dua ile Selamet ile...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Hayırdır inşAllah gönül sızım. Bu rüya bir işarettir belki. Bence bu yolculuk sizi bir anlamda rahatlatmış olmalı... Hoşgeldiniz..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
dervis.jpg

Hayırdır !Hayırdır!! Gönül Dostum,Hoş bulduk Allah(cc) razı olsun aynen Umre ibadetti ve kutsal topraklar beni Ruhen, aklen,sinirsel olarak beni rahatlattı..
Life is Full of pressure( Hayat basınç, baskı, zorlama,sıkıntı,telaş koşturmaca dolu...)
Herkeste bir koşturmaca,bir telaş hakkı ile kul olmaya bile vaktimiz yok!!
etrafimizda olanlari,sevdiklerimizi, kendimizi bile algılamaya vaktimiz yok..
Soluklanmaya rahat bir nefes almaya bile vaktimiz yok!!..
yaşamaya ,mutlu olmaya, sevmeye,sevilmeye, insan olmaya vaktimiz yok!
dünya hayatı ve ahiret arasında denge kurmaya bile vaktimiz yok!!
Kendimiz olmaya, Hakkın huzuruna huzur ile varmaya bile vaktimiz yok!!
Bu Hızlı Yaşam temposu benim Ruhsal sağlığımı olumsuz etkiliyor....

Stress, Deprasyondan kurtulmak istiyenler Hac ya da Umreye gitsin!!!Kendini bulsun!!

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
gönül hocam hoşgeldiniz.Allahın selamı üzerinize olsun işallah.inanın yeriniz bu sayfada çok belli oluyordu.ne mutlu size ki o mübarek toprakları ziyaret ettiniz.Rabbim bize de nasip eder işallah.Rabbim yar ve yardımcınız olsun işallah...

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum kardeslerim Rabbim nasip ederde gideriz inşallah okadar ihtiyacım varki.. panik atak depresyon hersey var.. Allah kabul etsin..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''Biliyorum İsyankarım, günahkarim lâkin Senin istediğin iyi ve sadık kimselerden olabilmeyi umarak kapına geldim Senden yardim dileniyorum..
Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah'ın yardımıyla elde edilir. bana nefsimi yenebilmem için Güç ve kuvvet ver...
Vallahi Sen Güç ve kuvvet vermezsen korkarim ki kazanma kuşağında kaybedenlerden olabilirim...
Hatalarımın farkında olarak kapına dayandım ey günahları ,günahkar kullarını affeden Rabbim!
Nefsine zulmetmiş bir zavallı olarak kapına geldim..ey zulmedenlerin bile rahmetini umduğu Rabbim!

Yüce Mevlâm! Merhametini esirgeme n’olursun! Ben ,Biz günahkarım, Sense bağışlayansın! Günahkar kullarıni Senden başka kim bağışlayabilir ki Annemi, babami,
sevdiklerimi ve islamiforumlar.net ailesindeki tüm mümin kardeşlerimi affet bağışla..''

Ne kadar benimle örtüşen hisler ,yaşanmışlıklar var bu yazıda şuan aynen bu duadayım,hatta uzun zamandır bu duadayım önümdeki engeli aşıp bir adım daha Rabbime gidemiyor olmanın acısı artık gerçekten beni üzüp yormaya başladı hasret saçımı başımı yoluyor.

''Sessizliğe, dinlenmeye,kendinizi dinlemeye, duymaya, yalnızlığa önem verin. Bunlar insanın çalışmasına ,kendisini bulmasina yol açan şeylerdir O yüzden kendim de sık sık tatiler yapmaktayım.buna ihtiyacim var..Ruhen, bedenen, aklen ,yanlizliktan ,kendimden, nefsimden yorulmaktayim..YORGUNUM...''

Yukarıda ki resim ile bu satırlar yolumun adını koyuyor.Emeğine yüreğine sağlık gönül dostumdgüüll,.dgüüll,.dgüüll,.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm hoşgeldin ablacigim. Manan hayrolsun inşallah.

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Hatırlatman gereken var gönül dostum gittikçe batanlar var benim gibi...bende dün akşam kendimi bedirde görüyordum kafir ordusunu gördüğüm halde bizlerden kimse yoktu yine batıyorum daha derine dahada bir türlü çıkamadım.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Tövbe Estağfurullah ya Hayrolsun inşallah :(

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
İnşallah hayır olur sevgili tuğçe kardeşim ama zümrüdü anka kardeşimin gördükleri pek boş değil,biliyormusun sen emek veriyorsun düzlüğü görüyorsun oysa her yer bataklık ve çoğu insan o bataklıkta çığlık çığlığa debeleniyor ve farkında değiller,birde benim ve zümrüdü anka kardeşim gibi olanlar var bilip erişmek için eli kolu bağlı gibi çırpınanlar yani felahı görüp erişemeyenler oysa kendi elini kolunu bağlayan bizleriz dualarınızı eksik etmeyin bizlerden iradelerimizi hayra yönlendirebilelim.Kendini kurtaramayan insanlar Bedir'de Hak için nasıl savaşabilir ki?

tozduman

Moderatör
Moderatör
Hümeyra abla bugün bi kaç kere okudum bu yazdığını açıkçası dedim ki rüya için. O kadar müslüman var bir savaş olsa önce ben giderim dedim.
Twitter kullanıyorum. Ateistler müslümanlara sorular soruyor ve sayıları inanılmaz fazla.
Boynum agridi onlara anlattıkca alay ettiler. Galiba sayımız azalıyor :(

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Sana tavsiyem boynunu boşuna ağrıtma fıstığımqqww..k Mevlana hazretleri ''çorak toprağa tohum ekme'' diyor.Kur'an da 30.cüz de bulunan Abese suresinin nüzül sebebi buna benzer bir olay üzerine indirilir ve efendimiz bile Allah cc'den şöyle bir ikaz alır.
'' 5-Ama ihtiyaç duymayana gelince,

6-sen onun sesine özeniyorsun.

7-Onun temizlenmemesinden sana ne!

8-Ama sana can atarak gelen,

9-içinde saygı duyarak gelmişken,

10-sen ondan tegafül ediyor (ona ilgi göstermiyor) sun.

11-Hayır, hayır, sakın! Çünkü o (Kur'an) bir öğüttür.

12-Artık onu dileyen düşünsün! ''

Yine Kasas suresi 56 ayette ise;'' BismillahirRahmanirRahim;İnneke lâ tehdî men ahbebte ve lâkinnallâhe yehdî men yeşâu, ve huve a’lemu bil muhtedîn(muhtedîne).''

''Doğrusu sen, sevdiğini doğru yola iletemezsin; fakat Allah dilediğini doğru yola iletir ve doğru yola erecekleri o daha iyi bilir.''

Bu sebeple Allah cc emrine muhalefet olmamak adına ve onlara hidayeti verecek ancak Allah cc olduğu için ve emri maruf nehyi anil münkeri ise ancak ders alacaklara yapılacağını bende anladım.İki gündür hem soru soruyorlar bana hemde Allah kelamı ile cevap verince nefisleri hoşlanmıyor hem Allah kelamını inkar ediyor şeytanın kudurukluğuna uyup, hem beni suçluyor adam ne diyeyim, kendi çukurunda boğul git seni ancak Hidayet nuru kurtarır ben ne desem boş deyip kaçıyorum.İşte tuğcecim dediğin gibi az kaldık etrafımız sarılmış durumda çember daralıyor malesef gündüz ışık arar hale geleceğiz hatta geldik bilekgüll.., hiç kafanı o imansızlar la yorma dilini ve güzel yüreğini hiç yorma sen Allah cc rızasına ne kadar daha tutulurum diye yolunda ilerlemeye gayret et,efendimiz bile onlarla uğraşmaması için onlara dini anlatma gereği olmadığını Allah ikazla belirtmiş bize de öyle yapmak düşer.Zaten önce insana Allah cc'den o ilham hidayet nuru kalbine gelir sonra insan arayış içine girer arar sorar Allah cc ona yardım eder aradığını buldurur.Bize imansız için debelenmek anlatmak yoktur.Gerçekten arayan iman eder şeytana uyup soru soran ise ya alay eder yada inkar eder o yüzden hiç uğraşma cehennemi Allah cc ne ile dolduracağını boşuna belirtmiyor değil mi?Bizleri hıfzı muhafaza eylesin Rabbül alemin, iman, Kur'an ile kalplerimizi nurlandırsın ,dünya ahiretimizi af ve afiyeti ile donatsın inşallah....Selametle kal güzel kardeşim:)mrhbba..

tozduman

Moderatör
Moderatör
medineimunevvere.jpg

Selamün Aleyküm Gönül Dostlarim bildiğiniz gibi Mekke-i Mükerreme'ye doğru yola çıkana kadar gerekse Rüya yorumlari gerekse kendi iş yerimde insan,
Ruh Sağlığı ,fizik, metafizik ,psikoloji, gibi konular ile o kadar dolmuş idim ki Hayattimda bana yer kalmamiş idi sanki..Hamd olsun Maddi, manevi akli dinlenmeye firsattim oldu...
Sessizliğe, dinlenmeye,kendinizi dinlemeye, duymaya, yalnızlığa önem verin. Bunlar insanın çalışmasına ,kendisini bulmasina yol açan şeylerdir O yüzden kendim de sık sık tatiler yapmaktayım.buna ihtiyacim var..Ruhen, bedenen, aklen ,yanlizliktan ,kendimden, nefsimden yorulmaktayim..YORGUNUM...

Medine'de ki O ilk gece Hâl-Ene kendime gelebilmiş değil idim..zaten insan ,zaman-mekân değiştirince sinir merkez sistemi birden bir An-da adapte olamıyor..
Bedenen, Fiziken bir yere gidiyorsunuz ama Ruhen, alışkanlığın, uyku ,hayat düzeninizin adapte olabilmesi için biraz zamana ihtiyaç vardir...

Derler ya hani,kap ne ile dolu ise dışarıya da onu sızdırır idi..ben de İçim, dışım, varım, yoğum ne ise onu sızdırıyordum..
Dışım derviş içim bomboş olmali idi ki Mekke'de Allah'ın misafiri, Medine'de Sevgili Peygamberimiz'in misafiri olduğumu hissedip bu duyguyu içimde sığdırabileceğim bir yer olmali idi...
Dünyayı, rüyaları, herkesi, kırgınlıkları ,kızgınlıkları arkamda bırakmalı idim!!Kişi zahiri, Dünyayı, terk etmeyince Hakka vasıl olmazdi...
Kaldır kendini aradan, çıksın ortaya Yaradan..etrafıma bakmaktan kendi İçime bakamiyor göremiyordum..

Kendine Gel kendine Muhacir diye Rabbim'den yardim dileniyordum...
Biliyorum İsyankarım, günahkarim lâkin Senin istediğin iyi ve sadık kimselerden olabilmeyi umarak kapına geldim Senden yardim dileniyorum..

sevdiklerimi ve islamiforumlar.net ailesindeki tüm mümin kardeşlerimi affet bağışla..

dua ede, ede uyuya kalmışım.

Medine-i Münevvere'de ilk gece Rüyamda bazi Rüyaları yorumlamakta ve iş yerimde ki bazi dosyalari incelemekte idim...
Dosyalari kendime birakayim da Rüyamda bazi Rüyaları yorumlamaya çalışırken yorumlamakta zorlanıyordum...
Allah'ım, bu rüyalar neden bu kadar karışık ...diye kendi kendime söylenirken Gaipten bir ses duydum; daha önce duyduğum hiç bir sese benzemiyordu.

"-Onlar,ölümü hatırlamıyor,sen de hatırlamıyorsun !hatırlatmıyorsun..."

Ölüme Çeyrek kala olduğu anda bir başka gözükür bu dünya, insanlar,sorunlar ahhlar ve Beddualar bambaşka gözükür ölüm gözüyle,ölü gözüyle...her kes ve her şey Çok anlamsız olur...
arasıra gidip mezarımı kazıp yatıp içine ölmeden kendimi hesaba cekesim geliyor.Allah sonumuzu hayr etsin.inşallah..
RABB'im yar ve yardımcımız olsun.Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,O Da Bugündür.

Ötelere kul hakkı, ödenmemiş Hesaplar ile gitmeyelim...Bir mü'min için tevbe kapısı her an açıktır; insan, altından kalkılmaz hesaplarla ötelere gitmemek için sürekli temiz yaşamalı,
kul hakkı gibi ağırlıklara hayatta iken çok dikkat etmelidir..

Ölüm her ne kadar uzağımızda gibi görünse de her daim yanı başımızda. Aslında ölüm de mesele değil çünkü nasıl yaşarsak öyle ölüyoruz.
Hatalar yapıyoruz. Çoğu zaman da rüyalarda ya da yaşadığımız olaylarda manevi uyarılar alıyoruz.
Kimi insan fark ediyor kendine çeki düzen veriyor. Kimisi de yaşayan bir ölü oluyor...görülmemiş hesaplarla öbür dünyaya gitmeyelim....
fırsat varken günah ve kul hakkı gibi ağırlıklardan kurtulmanın yollarını araştırmalı ve ölüme her an hazırlıklı olmalıdır.
Gıybetini yaptığı, haklarını yediği, bir kötülük ettiği kim varsa, onlara ulaşmanın ve helallik almanın bir yolunu mutlaka bulmalıdır.
selam ve dua ile Selamet ile...

Unutmamaliyiz :(
Hep hatırlıyor ve cok korkuyorum. Ben korkuyorum ölüm den. Çünkü Günahım çok gelirse Allah beni kabul etmezsse:( Allahtan başka kimimiz var ..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Hümeyra abla ben o gece müslüman olan kardeşlerime çok üzüldüm. Karşımızda sivri konuşan insanlar vardı ve öyle çok sıkıştırıyorlardi ki ben o yüzden de cevap yazdım. .
Biz cümle kurarken bile dikkat etmek zorundayız ,düşünmek zorundayiz. Sınırları zorliyorlar.
Hatta bir kaç tane ateist bana " yeter kendini parcalidigin güzelim " dedi. Bende onlara sizi en güzele Allaha emanet ediyorum dedim :)
Onlar benim kelamimla müslüman olmasalarda cevap veremeyen sıkışan müslüman yerine birseyler yapmaya çalıştım.
Birde Ben o günden sonra Türkiye için müslüman ülkesi demiyorum :( diyemiyorum!
Çok lar o kadar çok lar ki :(
Inanmayabilirler saygı duymak zorundalar .
Kliseyé ye saygi duyuyorlar ama

Üst Alt