Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

2yytta1.jpg

Kaymaklı ekmek kadayıfı malzemeleri

1 ekmek kadayıfı (600 gr)

2 kg toz şeker

10 su bardağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

200 gr kaymak

Üzeri için

Kaymak

Toz Antep fıstığı


Kaymaklı ekmek kadayıfı hazırlanışı

Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi
örterek 20 dakika bekletin.
Yumuşayınca suyunu süzdürüp,
temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın.
Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın.
Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.
Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden
kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin.
Suyunu çekince ocaktan alın.
Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip
üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın.
Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Ekmek kadayıfının arasına kaymak
yerleştirmeden de hazırlayıp,
sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz.
 
Üst Alt