- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Kaymaklı ekmek kadayıfı malzemeleri
1 ekmek kadayıfı (600 gr)
2 kg toz şeker
10 su bardağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
200 gr kaymak
Üzeri için
Kaymak
Toz Antep fıstığı
Kaymaklı ekmek kadayıfı hazırlanışı
Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi
örterek 20 dakika bekletin.
Yumuşayınca suyunu süzdürüp,
temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın.
Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın.
Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.
Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden
kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin.
Suyunu çekince ocaktan alın.
Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip
üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın.
Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Ekmek kadayıfının arasına kaymak
yerleştirmeden de hazırlayıp,
sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz.