İnternete girmek günahmı?

hasobam07

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleykum öncelikle arkadaşlar. Ben bilgisayar bölümü okuyorum. Öğrendiğim bazı şeyler oldu mesela yabancı tarayıcılarla biz nette gezdiğimizde ister istemez para kazandırıyoruz.
Şimdi dünyanın çeşitli yerlerinde mücadele eden müslüman kardeşlerimize bir nevi ihanet etmiş oluyormuyuz ?
Çünkü biz onlara para kazandırdıkça onlar kardeşlerimize işkence yapıyor ,öldürüyor,gün gelcek bizede aynısını yapmaya çalışçaklar (ALLAH korusun).

Muvatta

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleykum öncelikle arkadaşlar. Ben bilgisayar bölümü okuyorum. Öğrendiğim bazı şeyler oldu mesela yabancı tarayıcılarla biz nette gezdiğimizde ister istemez para kazandırıyoruz.
Şimdi dünyanın çeşitli yerlerinde mücadele eden müslüman kardeşlerimize bir nevi ihanet etmiş oluyormuyuz ?
Çünkü biz onlara para kazandırdıkça onlar kardeşlerimize işkence yapıyor ,öldürüyor,gün gelcek bizede aynısını yapmaya çalışçaklar (ALLAH korusun).

Ve aleykümselam, yerli arama motoru varda biz mi girmiyoruz? İnternete girmek için başka bir seçenek yok ki! Böyle düşünürsek çok şeyi terketmek lazım. O zaman bilgisayarı da hiç kullanmamak lazım, tamamen yerli bilgisayar var mı? Ya da gözlük kullanmayalım, yerli optik sanayi var mı? Televizyon kullanmayalım, cep telefonu, yazıcı bilumum elektronik aletler yani. Tamam içiyorsak yerli kola içelim, ithal ürünler kullanmayalım, seçenegi olan durumlarda yerli olanı tercih edelim.

hasobam07

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Sen de dediğinde haklısın ama mesela dizi izlemek için bilgisayarı kullanmalımıyım yoksa kullanmamalımıyım.

Muvatta

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Sen de dediğinde haklısın ama mesela dizi izlemek için bilgisayarı kullanmalımıyım yoksa kullanmamalımıyım.
Kimse sana kullan veya kullanma diyemez ki! En azından ben bu konuda hüküm veremem. Bu konuda hüküm verecek kişide bir şekilde teknelojiden faydalanmış olacak, hiç tekneloji kullanmasa bile kitap bastırsa yine matbaa makinası kullanmış olacak. Bu konuda başka diyeceim ve bilgim yok. Belki konuyu daha iyi bilen biri olursa farklı bir cevap verebilir.selamlar.

hasobam07

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Verdiğin cevaplar için teşekkürler ALLAH razı olsun.

hasancan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İnternete girmek günah diye bir yargıda kimse bulunamaz , niyet asıl amaç olmalı yani internete girdiğinde değilde ne yaptığımızdadır olay . Bence internet ilim öğrenmek için en ideal kaynaktır zaten peygamber efendimizde ilim çinde olsa bile öğrenin buyurmuştur.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Aleykümselam hasobam kardeşim.
Güzel kardeşim ben sizin kafanızı kurcalayan soruya bir açıklama yapayım.
Ben pek bilmiyorum bu tarayıcılarla devletlerin bir bağlantısı varmı var olduğunu sanmıyorum ama illaki vergisini alıyorlardır.
Şimdi sen islamiforumlar. net tesin, ve bu forum serdar kardeşime ait, bizlerde burada bazı paylaşımlara imza atıyoruz ve aynı zamanda bilgilerimizi tazeliyoruz değilmi?
Şimdi; serdar kardeşimin bu forumu bir menfaat karşılığı için açmadığını ben çok iyi biliyorum ama diyelimki serdar kardeşimiz bu forumdan para kazanıyor ve kazandığı parayı biryerlere gönderiyor diye biz buraya ve diğer islami forumlara girmeyelimmi? bildiklerimizi paylaşıp, bilmediklerimizi öğrenmeyelimmi?
Ve konu başlığını dikate alırsak, bu senin internete ne amaçla girdiğine bağlı,
Mesela; internete girip nerede baldırı çıplak varsa onlara bakıp videoları seyredersen bu tabiki günah, ama islami site lere girip dinii bilgiler öğrenip, islami paylaşım yaparsan niye günah olsunkihmmnn
İşte bu forumun serdar kardeşime ait olduğu gibi bahsettiğin bu tarayıcılarda bazı şirketlere ait fakat gelirleriyle dünyanın çeşitli yerlerinde bahsettiğin kardeşlerimizi öldürüyorlarmı, öldürmüyorlarmı onu bilemeyizxxzzl..

Selam ve dua ile.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es-Selamu Aleyküm.
Arkadaş bir genelleme yapmış ve öyle bir çıkmaza sokmuş ki soruyu, ne cevap versen kuru sıkıya dönüşecek. O halde bize tek bir teknolojik ürün göster ki maden aşamasından başlayarak sırf Müslümanlarca üretilmiş olsun... Biz sanayi inkılabı mı gerçekleştirdik ki bunu düşünüyorsun. Araba üretiyorsun parçaları her şeyi dışardan geliyor. Türk uçağı diyorsun kritik parçalar yine ithal! O zaman bizim yaşamamız başkalarının ölümüne sebep oluyor. Googledan elde edilen gelir oraya gidiyorsa, ee gitmesin diyorsan bu yetmez,o ülkeyle de ticareti, konsolosluğu, uçuşları herşeyi bitirmelisin!! Aksi halde genelleme kısırdöngüye sürükler. Çünkü google'ın sahibi o ülkede yaşıyor! sonuçta uzayda yaşamıyor. Dediğim gibi o ülkeyle her türlü ticari ilişkini tamamen kesmelisin ki ülkenin zenginleşmesine dolayısıyla o kişinin de zenginleşmesine katkıda bulunmayacaksın, o adamların işine yarayacak menfaatlerin önünü keseceksin. Ha ben dağa çıkarım yayla hayatı yaşarım tahta ev yaparım, koyun beslerim, elektrik kullanmam devlete de vergi vermem; devlette benim vergi verdiğim parayla o devletle ticari ilişkiler kurmasın dersen o başka... Diğer türlüsü şu olur... bir söz var: bizim gelin bizden kaçar, başını örter gıçını açar :)

Üst Alt