Hayatin içinden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gul.jpg

yazdiklarimi begendiginize sevindim zaten konun basligi;
Hayatin içinden yani belli bir bilgi, istatige bagli olmadan Hayat tecrubelerimden ogrendiklerimi Gönül Dostlarim ile kendimce paylasmaya calisiyorum...
Her şeyle uğraşan hiçbir şeyde başarılı olamaz. ..Haklisiniz Yanlis !!
Her şeyle uğraşan hiçbir şeyde,hiçbir konuda Uzman olamaz...
Hâlbuki sadece bir tek şeyin üzerinde duran ,sadece O konuda yoğunlaşan,bütün gücü ile ona odaklanan anca O isin inceligini, bilir!!ustasi, uzmani olabilir...
şoförlükte uzman oldugunuz kadar diger konullarda usta oldugunuzu sanmiyorum..
Ben de mecbur kalinca sokuk yirtik ne varsa dikerim..ama uzmani olan terzi ablam gorunce gulmekten katilir!!!cddvb..sırıtık.:,
Yemekte yaparim..ama ahcilar gibi hayatta yemege lezzet katamam..dfrt..cddvb..
ama islamiforumlar.net Ailesinde ruyasini,soranin yazisindan ruhsal,duygusal ve psikolojik halini kitap gibi gozlerim kapali okurum...cunku en cok odaklandigim,emek,zaman harcadigim meslegim...

Ben Tek bir Islami Foruma ait olmak istiyorum..
Bir cok yerde gezip dolasip hic bir yerde kendime ait bir yer edinememekten ise Sadece tek bir yere Ait olup Orada kendi dunyami ve gönüllere Taht kurmak isterim..
her İnsan hayata tutunmak ve kök salmak için birisine ve bir yere ait olmak ister...
bir,yerde ,bir mekanda odaklanmak...daha verimli olduguna inanlardanim...
O forumdan Bu foruma baska sitteye gidenler ..dalgaya kapılmış gibidir..
kendini hiç bir yere ait hissedemez hep bir bosluk icinde donup dolasirlar...
göçebe gibi hisseder insan kendini..her şey yarım kalır:
her mutluluğunuz her hüznünüz her öfkeniz...her dostlugunuz..
hep yol almak zorunda ama hiçbir yere varmamaya mahkumsunuzdur.
hiçbir yere ait olmayan insana gölgesi bile ağır gelir işte..
iste boyle adminim ben sadece bir yere ait ollmak ve O ait oldugum tek yerde yatirimlarimi yapip genislemek kök salmak
ve Orada ins. Daima bilinip Hatirlanmak isterim...
Kök salmak bitkilere has bir özelliktir;diyenleri duyar gibi oluyorum ama ben bir Ulu yasli çınar olup
Gölgemde Genclerin,sevenlerin ,Dostluklarin, toplanip Muhabbet etmesini onlarin dua ve Sevgilerine sahit olmak istiyorum...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Elhamdullilah Hayatta Başarılı olmamin sebeplerinden bazilari;
Başarılı olmak için şartlar vardir:

-İman, adalet, doğruluk, fedakârlık.emek, gayret, azim,calismak, Allah a tevvekul etmek..

-Bilmedigim ,hunerli olmadigim, kabiliyettim disinda zayif oldugum yonlerimi ,islerimi hep Ehline sordum ve Her isi ehline biraktim...İşi ehline verdiğiniz zaman bir anlam ifade eder ...ve onem kazanir ve guzelesir..

-Hissî davranmamalı ve sabit fikirli olmamalı.Akil akildan ustundur..
Hakkı, doğruyu kim söylerse söylesin kabul etmeli. Söyleyene değil, söylenen söze bakmalı.

-Başkalarının acılarından ve geçmiş felaketlerinden ders almalı. Böyle insanların nasihat ve tavsiyelerine kulak vermeli. Yapacağımız işi, daha önce bunu denemiş, tecrübeli kimselere danışmalıyız;
çünkü onlar, kendilerine pahalıya mal olmuş doğru görüş ve bilgileri sana bedava verirler.
İllâ bizim de başımıza gelmesini beklememiz doğru olmaz. Bize de çok pahalıya mal olur...velhasili kelam..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
insanin kendine yaptigi kötügü hic bir dusman yapamaz...
biraz vesvese biraz kafa karisikligi biraz celiski ve stress inancsizlik ve seytana KAPI aralanir...
ve sonunda cikan büyük trajedi ..
Ve insan aldandi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
manzaralar.jpg

Hakikati aramaya çıkar ,dag,tepe,bayir gezer filozoflari dolaşırız.
Fakat oralarda bulamaz yine evimize ,kendimize döneriz.
Kendi kendimize “ben bunu evvelce de biliyordum ama bu şekilde bakmamıştım, bu manaya geleceğini hiç düşünmemiştim” deriz.
Şimdi bize yeni bir görüş ve bakış açısı açılır, aynı hakikatin başka bir yüzünü görürüz. cunku farkli boyut ve pencereden bakariz..
İçimizdekini tanımak ve keşfetmek için dışarılarda dolaşmak bir bakıma zorunludur. Çünkü dış yolculuk olmadan evdekinin kıymeti bilinmez.
Bu ikisi birbirini tamamlar. Gece gündüz kitap okuyacaksın, filozofları dolaşacaksın ve sonunda bunların bir şeye yaramadığını
zaten gerçeğe ve hakikate sahip olduğunu anlayacaksın...

hakikat kristal bir küre gibidir. kaynağından gelen ışığı binlerce parçaya bölüp bize hakikati farkli bicimlerde sunar.
hiç bir hakikat yaşam denen düzeneğin dışında aranamaz..
Evren içimizdekini bize yansıtır...velhasili kelam..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Başkalarının davranışlarına hükmedemez ve onları değiştiremeyiz. Kimse bizim istediğimiz gibi düşünmek
ve davranmak zorunda değil. Herkes kendi istediği gibi davranır.
kendi davranışlarımıza hâkim olmaya, kendimizi düzeltmeye çalışmalıyız. “falanın yaptığı yanlıştır” deyip ona buna
kızmanın hiçbir yararı ve anlamı yoktur.
Önce o eleştirdiğiniz şeyleri yapmayarak örnek olmaya çalışın. Birini nasihate müsait görürseniz ona uygun bir lisanla doğruyu söylersiniz.
hic Kimseyi kınamaya ve zorlamaya hakkınız yoktur.
Kimseyi de KINIYARAK doğru yola getiremezsiniz.
Ben değişince dünya zaten değişecek!
Her ferd biriciktir,Allah cc. herkese mühlet vermiştir.
Büyük dönüş gününe kadar bizi beklemektedir.
Bu büyük bir inceliktir.

SEN ÖNCE KENDİNİ TEMSİL EDEBİLİYOR MUSUN ONA BAK !
“Kendini değiştirmedikçe, içinde bulunduğun durum değişmeyecek…”

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İnsanlar düşünmüyor fakat düşündüklerini sanıyorlar.
Düşünmek temelde zihnin gerçeğe olan bir tepkisidir.
Zihinsel faaliyetlerin içeriğini gerçekler değil, başkalarından öğrenilen şeyler teşkil ettiğinde buna düşünmek denemez.
Bir başkasının düşüncesini öğrenmek elbette yararlı ve gereklidir fakat bu bizi düşüncelerin asıl kaynağına götürmelidir.
Yani başkalarının düşünceleri bizi gerçeği daha iyi görmemize yardımcı olmalıdır.
Böyle değilse bizi daha da körleştirir. Soyut fikirlere, kelime ve kavramlara aşırı değer vermenin ve bunları bir papağan gibi dile getirmenin düşünmekle alakası yoktur.
Düşünemeyenlerin en önemli özelliği düşünceden korkmalarıdır. Bellediklerine aykırı en ufak bir şeye çok büyük bir tepki gösterirler.
Dünya değişir, bunlar asla değişmezler.
Beyin tenbelleşince düşünme yetkisi darbe alıyor. Allah Kuran'da bu yüzden defalarca akla ve düşünmeye vurgu yapar.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Niye insanlar beni arayıp sormuyor, niye benimle ilgilenmiyorlar ?diye düşünüyorsan aldanıyorsun dostum! Kimse seni arayıp sormak ve ilgilenmek zorunda değil.
Bakalım sen onlara karşı görevlerini yapıyor musun?
Sen böyle olmadığın halde onlardan ilgi ve iyilik bekliyorsun. Bunda haksız değil misin? Kendinden başka kimseyi suçlama.
Sen nasılsan insanlar sana öyle davranır.
Önce kendi kusurlarını gör ve kendini düzelt. Sen iyi olduğun halde senin kadrini bilmiyorlarsa bu senden bir şey eksiltmez. İnsanlardan ilgi beklememeli, onlara güvenip bel bağlamamalı ama başkalarının bize güvenip bel bağlayabileceği bir adam olmaya çalışmalıyız.
Biz insan olalim gerisi Allah Kerim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
her bilgi güç değildir. Güç olan bilgi vardır ve yük olan bilgi vardır.
Bilgi ile farkındalık ayrı şeylerdir. Farkındalık yenilenmedir.
Diğer bilgiler ise telefon rehberindeki bilgiler gibidir.
Hafızayı sadece işgal ederler. Bilinci değiştirmezler, dönüştürmezler. İnsana güç vermezler.
Farkındalık,gercek ilim ve aydınlanma ise insanın varlığını artırır... Vesselam.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
BATI BİZE NE KAYBETTIRDI?
Batı yalnız Doğunun maddi servetini çalmadı, onun ruhunu da çaldı. Ona aşağılık duygusu aşıladı, kendine olan güvenini yok etti
ve her bakımdan üstün olduğunu beyinlere kazıdı.
...........

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her şeyi olduğu gibi kabullenemeyenler,kendini değiştirmeyi değilde,Kabullenemediğini değiştirmeye yeltenirler..
ne boş bi çaba ve hoşnutsuzluk halidir bu...!!!
Oysa kendinde ki eksikliğindir,sana gösterilenler,
bu Sana Allah-in bir lutfu ve fırsattır da...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayat öyle değişken, öyle karmaşık ki; hızına yetişemiyor insan. Bir gün var olan ertesi gün yok oluyor, bir gün can olan ertesi gün ırak veya mezarda olabiliyor...
Bir gün güldüren şarkı günler sonra hüzünlendirebiliyor. Bir gün yediğin yemek tat verirken, ertesi gün ayni tadi duyamiyorsun...
Gün oluyor dostunla keyif ile cayini icerken , gün oluyor tek basina icerken hüzünleniyor içleniyorsun.
Bir gün gözünden yaş damlarken, ertesi gün birisi çıkageliyor ve o yaşı silebiliyor yanağının en kırmızı yerinden…
dedim ya Hayat böyle bir şey işte...

Bilmem ki nasil derdimi anlatsam;Bir dert ki düşman başına! Gönül hicran yarası desem…Değil!
Ekmek parası desem…yook Değil!Hamd olsun karnimiz tok sirtimiz pek
Bir dert ki…icimde yanlizlik sevgisizlik ve yetersizlik eksiklik gibi bir sey...

İnsan hayatı düz bir çizgi değildir Nasıl mevsimler aylar günler farklı farklıdır aynen öyle insan da bazen neşeli ve mutlu
bazen kederli ve elemli; kasvetli, hüzünlü ve bir boslukta hisseder kendini....
kimi zaman özgüveni yüksek kimi zaman acziyet ve yetersizlik içerisinde olabilmektedir.

Ruhun da Her zaman dört dörtlük olmak mümkün değildir.
dedim ya Hayat böyle bir şey işte.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt