Tabi ki gönül dünyasinda yasin da kemalat noktasinda bir degeri vardi... Ve olmaliydi... Yas olmasa bile "akl"imizi vahiy ekseninde kullanabilme melekesi bize ögretilmeliydi... Her hoca ve cemeat kendi degerleini beynimize empoze etmekten o güzel degeri bize ögreten olamadilar...
Gönül dünyamda güzel bir degisiklik oldu güzel de zahiren cilelerde görüneye basladi...
Kafasinda kasket olan... Hotel olan... Boynunda kiravat ol.. Resmiyyeti zahirinde siritan insanlar bizden iyi nasipleniyorlardi... Islam dairesinin disina atilarak.. Elbette gönül dünyamin zahirinde problemler yasanacagi kesindi... Üzdüler, üzüldüm, ufak tefek sürgünler oradan oraya olmadi da degil...
Kemalat yasomla geriye baktigimda gahatalarim da olsa "SAFIYET" yanimla halan gurur duyarim o günlere...
Kemalat yasimla gerideki hatalarimi anladim ama o zamanki "SAFIYET" de (tertemiz masumluk hali) bugün de yok..
Yani teraziler ayni...
Olgunsunuz saafiyet ortada yok...
Genc ve dinamiksiniz önünüzde müslüman birakmiyorsunuz süpürüyorsunuz ama güzel de bir Saafiyet var...
Bilemiyorum ikili gönül dünyalarimda varmis ya da olabiliyormus, ben de isin icnden cikamiyorum..
Ya bu oyun cidden zormus... ---)))))
Allah RAZI olsun demekki Genclerimize Islami teblig ve Tenkid ederken Onlarin yas ve kemalat seviyelerini de goz onune almaliyiz..
cunku O An icinde bulunduklari Yas akil.. fikir..bedeni.. Ruhi.. Hormon ve fitri durumlari da Iman-i algilamakta cook cook onemli...
Kardeşim, şunu kendime de çok zaruri gördügüm için nefis muhasebemde hep tekrarlarım
_ey Ahmet ..Mehmet fatma..Nur ister yüksek değerli bir insan ol !!ister siradan..ister din gorevlisi ister..ev Hanimi..
ister genc ister yasli...
ama şu gerçeği hiç mi hiç unutma!!!
Sen senin kendin için degilsin... sen Allah içinsin...
Onun mahluklarına da Onun için bir arac bir hizmet durumundasın...
yanılıpta günlerini yıllarını kendin için harcayıp zayi etmeyesin bu benim HAYATIM!!!
istedigim gibi yasarim.. istedigim gibi de bedenimi de mal ve mulkumu de kullanirim!!!
Yapamazsin kardesim yapamazsin!!!
"Bütün göklerin ve yerin mülkü, gerçekten Allah’ındır; O’nundur. O hayat verir ve öldürür. Size Allah’dan başka ne bir veli vardır, ne de bir yardımcı..."
TEVBE - 116