Gönül Sızım Gönlünüzdeki sızıları dindirecek bir bölüm

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tabi ki gönül dünyasinda yasin da kemalat noktasinda bir degeri vardi... Ve olmaliydi... Yas olmasa bile "akl"imizi vahiy ekseninde kullanabilme melekesi bize ögretilmeliydi... Her hoca ve cemeat kendi degerleini beynimize empoze etmekten o güzel degeri bize ögreten olamadilar...
Gönül dünyamda güzel bir degisiklik oldu güzel de zahiren cilelerde görüneye basladi...
Kafasinda kasket olan... Hotel olan... Boynunda kiravat ol.. Resmiyyeti zahirinde siritan insanlar bizden iyi nasipleniyorlardi... Islam dairesinin disina atilarak.. Elbette gönül dünyamin zahirinde problemler yasanacagi kesindi... Üzdüler, üzüldüm, ufak tefek sürgünler oradan oraya olmadi da degil...
Kemalat yasomla geriye baktigimda gahatalarim da olsa "SAFIYET" yanimla halan gurur duyarim o günlere...
Kemalat yasimla gerideki hatalarimi anladim ama o zamanki "SAFIYET" de (tertemiz masumluk hali) bugün de yok..
Yani teraziler ayni...
Olgunsunuz saafiyet ortada yok...
Genc ve dinamiksiniz önünüzde müslüman birakmiyorsunuz süpürüyorsunuz ama güzel de bir Saafiyet var...
Bilemiyorum ikili gönül dünyalarimda varmis ya da olabiliyormus, ben de isin icnden cikamiyorum..
Ya bu oyun cidden zormus... ---)))))

Allah RAZI olsun demekki Genclerimize Islami teblig ve Tenkid ederken Onlarin yas ve kemalat seviyelerini de goz onune almaliyiz..
cunku O An icinde bulunduklari Yas akil.. fikir..bedeni.. Ruhi.. Hormon ve fitri durumlari da Iman-i algilamakta cook cook onemli...
Kardeşim, şunu kendime de çok zaruri gördügüm için nefis muhasebemde hep tekrarlarım
_ey Ahmet ..Mehmet fatma..Nur ister yüksek değerli bir insan ol !!ister siradan..ister din gorevlisi ister..ev Hanimi..
ister genc ister yasli...
ama şu gerçeği hiç mi hiç unutma!!!
Sen senin kendin için degilsin... sen Allah içinsin...
Onun mahluklarına da Onun için bir arac bir hizmet durumundasın...
yanılıpta günlerini yıllarını kendin için harcayıp zayi etmeyesin bu benim HAYATIM!!!
istedigim gibi yasarim.. istedigim gibi de bedenimi de mal ve mulkumu de kullanirim!!!
Yapamazsin kardesim yapamazsin!!!

"Bütün göklerin ve yerin mülkü, gerçekten Allah’ındır; O’nundur. O hayat verir ve öldürür. Size Allah’dan başka ne bir veli vardır, ne de bir yardımcı..."
TEVBE - 116

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Babami seviyorum, annemi seviyorum, gönül dünyam onlarla ic ice ama... Gencken de bunu anlatmak istedim eskilere, kelamalat yaslarinda da ayni seyi ifade ederim. Evleniyor musun unutma aile kuruyorsun demeksin... Cocuklarin olacak onlarla ilgileneceksin demektir... Onlarin okullari, egitimleri olacak demektir ve onlarla ilgileneceksin demektir ayni zamanda...
Yani demek istedigim su idi... Aile efradiniz icin harcamalariniz, ugrasiniz ekstra degildi, lütfen bana mütemadiyen söylemeseydiniz, onlar sizlerin asli görevleriydi... Bugünün insani icin de ifade ediyorum... Zaten Peygamberimiz ifade etmis...
Aileniz, cocuklariniz, onlarin dersaneleri, egitimleri, okullari, yarin ki evlilik hayatlari, onlari düzene koymaniz vs... ey anneler ve babalar ve bilhassa babalar bunlar ekstralariniz degil bütün bunlar asli görevleriniz... Asli görevlerinizdir... Asli görevleriniz ile ekstralaribizi karistirdiginizdan dolayi ahlakiyla nesv-ü nema bulmus gencler caddeleri süslemiyorlar ya... Dikkat edin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ulNVo.jpg

Bugün hüzünlüyüm,siyahlara gömülmüş, hafif ıslak gözlüyüm.
Kalbimde sela veriliyor,Yüreğimde bir ACI var...her CUMA oldugu gibi...
Sela mi cuma selavatlari mi okunuyor bilemiyorum..Onu yuregimi sormak lazim...
Dedim ya bos veer beni..onemli de degil..
Mü’minin Gönlüne Sürûr Vermek ...
Rabbim ne merhametlisin..Din kardesimin Gönlüne Sürûr Verir iken SEN de benim Gönlüme rahmet ediyorsun!...
Mümin, mümine şifadır. Onun için, hastanın en büyük ihtiyacı bir mümini görmektir. Mümin, mümin için rahmettir.
Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Mahşerde, herkes buram buram güneş altında yanarken, elli bin sene orada terlerken, yedi sınıf Müslüman arşın gölgesinde gölgelenecekler,
onlar için azap korkusu yoktur. Bunlardan biri, müminin yüzüne Allah rızası için bakanlardır.)
Müminin simasına, Allah için bakanlar, arşın gölgesinde gölgeleneceklerdir.
Senin ile konusurken bazen kelimelerin bittiği yerde gibi kendimi hisseder innalilllahi ve innaileyhiraciun derim..
Hepimiz Allah tan geldik ve o`na dondurelecegiz.. senin ile konustugumda aslinda sendeki imani ,teslimiyeti sabri seviyorum..
ve iste bir mumin anneye yakisacak bir Tevvekul ....
hayallerim ,rüyalarım, sevinçlerim, hüzünlerim hep yarım...
hayata dair ne varsa yarım..yarımları tamamlayacak yegane güç sensin...Rabbim..
işte geldim kapındayım, cümlelerim yarım, yakarışlarım yarım...
Tamamla beni ve guzel Ahiretligimi Eyy ebedi sevgilim..
gizli aşikare, açığa vurduklarım, gizlediklerim..herşeyimi bilen tek sahibim...
benide darusselam,a yerleştirin dediğin kulların içindemiyimiz Rabbim...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bir anne, üç kız evladıyla beraber aynı hücreyi paylaşmışlardı hapishanede. Başörtüsüne destek mitingine katılmalarından dolayı. Çıktılar. Nasıl bir ruh haliyle yürüyorlardı ki kamyonu farkedememişler. Anne ve iki kızı kıl payı ölümden döndüler ama anne bir kızını o kazada yitirmişti. Anne kimbilir nasıl feryat etmiştir. Ahhhh!!! Medres-i yusufiyye neden bizi asıl esarete düçar kıldın ki. Üç evladımla misafirlik gayet hoştu hücrende. Özledim.

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Aleyküm Selam... Sizim kardesim sizler bilirsiniz lakin karisiklik sizler de degil sanirim, bizim oyununuza ayak uyduramamiz bir problem olmasin insallah... Biraz öyle oldu gibi... Yani sizler güzel seyler yazdiniz ve oyunun formatina da uygunda... Bizler ise o formatta bir seyler düsemedik bu beyaz sayfalara... Buradayiz bizler... Bir seyler karalariz belki zaman gectikce... Bakalim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Araftayım...! Iki bilinmezlik arası bir diyardayım...
Yusuf'un terkettiği kuyuda,, Züleyha'nın utancındayım...
Ben israfil'in üflediği yankıdayım. Ne cennetde ne cehennemde "ar" ve "af" devranında yalnız Allah'ın[c.c]sevdasındayım... o yuzden kendimi aramaktayim..

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Anladim efendim... O karisilik bizlerde de mavcut... Halden diger bir hale devran ederim...Namazim ve ibadetlerim olsa da... Ask'in cevherinden, gönlün derinliklerinden, yüregin ince sizisindan ve kalbin o lahuti ve hos kalibindan cikarak askla bulasmis ibadet yok gibi... Iste ben de yaptiklarimda, yapagaldiklerimde ask her daim semsiye olsun... Aski arayanlara selam olsun.. Onun potasinda kendisini eritebilenlere selam osun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bizim üç bayramımız vardır. Birincisi Ramazan ve Kurban Bayramıdır. Bu tabiatın, nefsin bayramıdır. İkincisi, kamil îmanla göçmek şartıyla ölüm bayramıdır. Bu, büyük bir bayramdır. Üçüncü ve en büyük bayram ise, ahirette Allah’ın tecellisine mazhar olunduğu zamanki bayramdır...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir yavan hâldeyim, ne saklım saklı, ne bilinir gizim.. Bir boşluk ki dolmuyor içim, ne nâkışım nâkış, ne tamamdır bitiğim..
Bir ürkek hâldeyim, ne sedâm duyulur, ne az olur sesim.. Araftayım, susuz; ne serabım serab, ne ab-ı içtiğim..
Bir bilinmez hâldeyim; ne bildiğim yalan, ne gerçek bildiğim. Bir yarım aklın kuyusunda ,öbür yarım aşk ın kuytusunda. ..
cennet ve Cehennem arasında ucu sırattan geçen bir uçurum kenarında Ârâfta.! Ârâfnda arasında "ar" ve "af" yarasında...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Önceki mü'minlerin ilahî emirlere yaklaşımı 'İşittik ve itaat ettik' şeklindeydi....
Şu anki müslümanların zihniyeti ise 'İşittik, düşünüyoruz, tartışıyoruz, akletmeye çalışıyoruz, mütalaa ediyoruz
ve nasib kismet olursa...
ömrümüz yeterse, işimiz, gücümüz, sosyal konumumuz ve yasalar elverirse itaat edeceğiz....
Ama elbetteki mü'minler ilahî emirlere ancak 'Semi'nâ ve eta'nâ' derlerdi." <!-- /haber -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gökyüzüne güneye doğru baktığınızda ayın etrafında dolaşan parlak bir yıldız görürsünüz...
Ayın çevresinde bıkmadan usanmadan dolaşır...
Ay en nurani halini alınca en yakınındadır...
Ay kaybolunca o da kaybolur...
Bir türlü bir araya gelemezler...ama hic de AYRI kalamazlar...
Gönül gözü ile bakanlar gökyüzündeki aşk dansını seyrederler...
Bizler bu yıldıza çoban yıldızı deriz...
Aşk dünyasında ise o yıldıza hasret yıldızı denir..
Eyy hasret yıldızı ...Her Gidiş Ayrılık Demek Değildir ..
Bazen Ne Kadar Uzağa Gidersen Git Yüreğin Hep Bıraktığın Yerdedir ..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Vakit ayrılık vaktiydi… Vapur iskeleden hareket etmek üzereydi. adam gözleri dolu dolu sevdiği kadına doğru baktı. yuzune doyasiya seyretti...
sevdiği kadının saçlarının kokusunu içine derin derin çekti ve alnına bir veda busesi kondurdu. Arkasına dönüp bir iki adım uzaklaştı, sonra durdu, geri dönüp sıkıca Yuregi ile sarıldı...
sanki hiç gitmek istemezmiş gibi.
kadin, olanlara anlam veremiyordu bir türlü.
“Neden ağlıyorsun?” dedi biraz hüzünlü bir surat ifadesiyle. adam son kez Sevdigini Yureginin taa icine cekercesine bir icten Ahh edisi vardi.
Sevdigine sonrada “kendine çok iyi bak Daglarin Kizi emmi!…” Kendine iyi bak' dedi ve gitti. Sanki kendime iyi bakmasam geri dönecekti.
dedi ve vapura doğru koştu.ama vapur kacmisti..
sevinerek tekrar geri geldi..daha biraz zamanlari vardi..
hasret gideriyor mutlulugu ve hicrani sanki ayni anda yasiyordu...saatine bakti ikinci vapur da gelmis ayrilik zamani catmisti..
nerden bilebilirdi ki bu son defa sevdigini gormesi idi.. Vapur uzaklaştıkça genç kadının kalbi yerinden fırlayacakmışçasına çarpmaya başladı.
sanki yuregi bir anda bosluga burunmustu..aman dedi yaa ne kadar da duygulastim bu gunlerde....
Nerden bilebilirdi ki..Onu Son kez O gun gorup Ahirette kadar vedalastigini.....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
405060_378812052204486_906149366_n.jpg

Bülbül gibi vefalı Aşık var mı dünyada.?
Sevdasından bir zerre kaybetmiş mi..Geçen onbinlerce yılda..!
Herkes güle hasta bense bülbüle Rabb'imden bir beste çığırır güle,Ne şiirler yazardı gelseydi dile,
Utanırdı en değme şairler bile..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
senibeklemek9sv18ftwz7pm5.png

hani cok özlerde belli edemez söyleyemez ya insan
ama icinde hep bir şeylerin,birilerin eksikligini hisseder ya
derinden derine...
işte sen de benim hissedipte söyleyemedigim
sözlerimin bittigi yerdeki en Büyük Özlemimsin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
10155410_851685208180171_1328074551059548563_n.jpg

Seçimlerinizi başkalarının hayal kırıklıkları üzerine kurmayın,kırılan sizde olmayın

HicranN

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül sızım kardeşim paylaşımların gerçekten çok güzel onlardan bazılarını iznin olmadan araklayıp:=)) sosyal paylaşım sitemde yayınlıyorum hakkını helal et kardeşım

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum gonulsızım.. Bir ruyamın anlamına bakarken yazılarınızı gorup begendım takıp edıyorum.. Dusuncelerınız cok guzel.. Been bıturlu erısemıyorum boyle dusuncelere.. korkularım rahat bırakmıyor beni.. Korkuyorum.. içim durup durup daralıyor bu ruyalar benı cok etkılıyor bazen hayattan tat falan alamıyorum yemek yıyemıorum 1 haftada 6 kılo verdım.. ilaçlar kullanıyorum.. gecmıyor.. Ruhum rahat değil sanki.. Napabilrim bilmiyorumdaa.. Sizi takipteyim sizin yazılarınızla gönlüm sanki biraz huzur buluyor..

https://www.islamiforumlar.net/gonulden-gonule-dertleselim/34661-gunahlarimdan-cok-korkuyorum.html

Üst Alt