Genç kardeşlerim birazcik aşk-tan evlilikten sohbet edelim mi?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
evlilikteklifi.jpg

Selamun Aleykum Hayirli bereketli Cumalar diledikten sonra biraz sohbet edelim dedim..
Ehh ne de olsa Hayat tecrubesi konusuyor.. Sayisizca Genç kardeşlerimize koruyucu annelik yaptgimiza gore bazilarini liseye bazilarini universitteye bazilarini da evlilige hazirladigimi biliyormuydunuz?
hiic kolay degill Sinirlerim geriliyor.. yipraniyorum.. bazen de cildiriyorum..sırıtık.:,cildirtiyorlar beni ama insanin degerini bilmeyen insan yetistirmenin zorlugunu ve degerini bilemez degil mi?

Genç kardeşlerimizle beraber birazcık sohbet edeceğiz...
Sizler de sessizce bizleri dinleyebilir veya bizlere katilabilirsiniz eğer isterseniz..
Bu gun Konumuz evlilik... Ne kadar da çok boşanmayla biten evlilik var etrafta değil mi? o yuzden Genç kardeşlerimiz artik evlenmekten korkar oldu sanki...
Oysa ki sizler doğru seçimler yapmak, mutlu olmak Anne olmak istiyorsunuz, biliyorum. .
Nefis ve şeytan bu yollarda öyle büyük tuzaklar hazırlamışlar ki..
Evlilik daha baslamadan sarsiliyor sanki..Zamanımızda aşk adeta şeytanın elinde oyuncak olmuş, aşk adı altında gençleri istediği yöne çevirir olmuş...malesef..mecazi aşk tuzaklari her koseye kurulmus..
Oysa hepimiz biliyoruz ki faniye duyulan aşk geçici bir duygudur... Maalesef ki erkeklerin güzelliğe, kadınların zenginliğe olan zaafları gözleri adeta kör etmekte...
Fakat bunlar hepsi gecici...
Erkek güzelliğine, kadın yakışıklılığına vurulduğu erkeğin, ileride çocuklarının annesi ve babası olup olamayacağını sorgulamalı oysa ki..
Yalnızca kendine eş seçme lüksü olmamalı, doğmamış çocuklarının adına da en doğru kararı vermek zorunda olmanın sorumluluğunu hissetmeli kalbinde..
Peygamberimizin (s.a.v) tavsiyesi dindar eş iken, bizler neden bu kıymetli tavsiyeyi tutmaz olduk?
Üç-beş gün sonra dinecek duyguların peşinde koşmaya kendimizi adamaktansa bu emeği, bu güzel duyguları doğru kişiye yöneltmek daha akıllıca olmaz mı..?
Güzelliğe, yakışıklılığa çok kısa sürede doyulur..İmanla ve güzel ahlakla süslenmiş bir kalbe ise ömür boyu doyulmaz..
Ne güzel söylemiş eskiler: Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter...
Bu konularda bazen ailelerin de yanlış yönlendirmeleri olabiliyor...
Kızı olan ana-babalar kendilerince kızları rahat etsin diye zenginliği ölçü alıp, asıl ölçüleri gözden kaçırabiliyorlar...
Oysa ki ne de büyük bir vebal altına giriyorlar, bir bilseler..
Sizler bilinçlisiniz..Böyle bir yanlış gördüğünüzde kırmadan ailelerinize bunu izah ediniz...
Ölçünüz ve niyetiniz Allah için olursa Allah sizleri yanliz bırakmayacaktır inşallah...
Dua ediniz..Dua sizden icabet Allah’tandır.
Flört haramdır. Haram yol izleyerek helale varmaya çalışmak akıllıca bir yol olabilir mi, ne dersiniz?
Helalden ayrılmayalım, harama bulaşmayalım...
Bırakın sizi çağdışı bulsunlar, size geri kafalı desinler. Bu zamanda geri kafalı olmak büyük ayrıcalık ve nimettir...bunu cok iyi bilin..aslinda her erkek iffetli,temiz olgun mumine hanim KIZLARI isterler...
Allah’ın emirleri doğrultusunda yaşamaya çalışmak geri kafalılıksa buna nasıl şükretsek azdır..Elhamdülillah..
Rabbim sizlere imanlı, güzel ahlaklı, beraberce ibadet ve hizmet yapabileceğiniz, cennete giden yolda yardımlaşarak beraberce yürüyebileceğiniz en hayırlı eşleri nasip etsin bu da benim sizler icin Cuma gunu Duam-dir...
Allah’ın doğru yoldan hiç ayırmadığı, nefsine ve şeytana uymaktan muhafaza ettiği kullardan olabilmemiz dileğiyle,
Allah’a emanet olunuz..Genç kardeşlerim..

...Mahir...

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
yüreğine sağlık, beğenerek okudum çok güzel bugünleri dile getirmisin.ALLAH razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
simdi en cok sorulan sorulardan birisi de..bu guzel kizlari egitip ,yetistirirken..koruyuculugunu yaparken en cok neyden faydalaniyorsun..?
Evet Cocuklarim icin cokca dua eder ve gecmiste yaptigim hata ve yanlislardan ders alirim..derim.
ve olaylara feraset gozu ile bakmaya calisirim..
İnsanın feraset sahibi olabilmesi için kalbini art niyet ve peşin hükümlerden arındırması şarttır...cunku bu cocuklar sizin cocuklariniz gibi degiler cok farkli ve hic bir Aile ,ahlaki terbiye egitim almamis..bembeyaz bos kagitlar gibiler..
ayni zaman da tecrübe, akıl ve fıtrata uygun geleceği okuyabilme özelliğidir...
bizler hic bir cocugun fitratini degistiremeyiz.. sadece o fitrati daha guzelle yoneltmesi icin yardimci olabiliriz..

Feraset sahibi mü’minin gelecek konusunda yanılmaması ve geleceği okuması anlamına da gelmektedir...
Geleceği kesin olarak elbette Allah bilir; ama akıllı bir insan geçmişin tecrübeleri ve kişilerle olaylar konusundaki bilgileri ile geleceği de görebilir...
İslam bilginleri aklın tarifini yaparlarken “Geçmişten geleceği, olmuştan olacağı bilmek” demişlerdir.
Geçmişin tecrübeleri, eşya ve olayların mahiyet ve özellikleri insan akınlın önüne geniş bir kapı açarak gelecek ile ilgili fikir verir.
mesela lisede cok basarili olmiyan bir cocugun TIP fakultesine koymak ..
zamani bosuna beyhude harcamaktir
okullu degil el isleri..dikis nakis..seven bir cocugu zorla okulla gondermek gibi..
yani cocuklarimizi cook yakindan takip edip maddi manevi olarak iyice tanimamiz gerekli..ve ona gore onlari Allah-in verdigi nimet ve huner uzerine gitmeleri icin yardimci olmaliyiz..cocuklarimiza hep HAYIR dua ve sevgi..yi de eksik etmiyelim ins..
arada Gonul..guven..baglari kuramamis isek isimiz cook zor derim..
bu da hep cok kucuk yastan baslamali derim..
aradaki kopru olmadan Onlara hayatta ulasamaz..ve yardimci olamazsiniz.. demek ki her sey ilk once Anne ve Baba da basliyor..O yuzden cocuklarimizi yargilar iken ilk once bir kendimize bakarim derim Selamet ile Hayra kalin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yüreğine sağlık, beğenerek okudum çok güzel bugünleri dile getirmisin.ALLAH razı olsun.
cumlemizden efen dim..de tabiki bugünleri dile getirmeliyim biz bu vaktin bu Asr-in insanlariyiz ve cocuklarimizi..genclerimizi bu zamana gore yetistirmeliyiz..
evet Belki de Kuzey Amerika dayim.. ama bizim cocuklarimiz aslini ozunu kim olduklarini hic unutmadilar ve Unuturmiyacagiz ins..azinlik ruhu ile hep islam musliman kimligini tasimalari icin gece gunduz dualar etmekteyim.. bATI batakliginda guller bulbuler yetistirmek kolay degil ama Allah isterse her seye kadir dir.. yeter ki bizler elimizden geleni yapalim.. gerisi Allah Kerim-dir derim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bu gun Vaktin cumasini kilmak icin camiye gittigimde..Caminin parkinda iki polis arabasi ve
yuzlerce gencin agladigini gordum.. Allah Allah neler oluyordu..Sonradan ogrendigime gore..
Trafik kazasinda hayatini kaybetmis yirmi yasindaki bir kardesimizin cenazesi vardi...
demek ki Ölümün Yaşı Yoktu..
Baktim bir yanda ailesi..Annesi agliyordu Istırap içindeydi.. ehh kolay mi Oglunu ve oglu ile ilgili bir suru hayaleri de bir an da yok olmustu...
Oglu buyuyecekti..okulla gidecekti belki de muhendis de olacakti.. evlenecekti.. mini mini cocuklari olacakti belki de torunlari da..
iste bir an da butun hayalerini oglu ile ilgili planlarinin ucmasi kolay degildi..
Oysa her birimizin kendimiz ve sevdiklerimiz icin planlarimizi hep kurariz ama cenab-i Allah cc da bizim icin planlari vardir..
ve imam efendi bugun ku Hutbeyi Genclere seslendi...
"Külli nefsin zâikatü'l-mevt", yani "Her nefis ölümü tadacaktır." meâlindeki âyet ile hutbesine basladi..
ve genclere icinde bulunduklari Vaktin..zamanin kiymetini bilmelerini istedi..
Kur`an-i kerimde Rabbimiz duha suresinde Asr suresinde Zaman ile yemin etmekte..nicin bu Zaman bu kadar onemli ki diye hutbesine devam etti.. Namazin vakti.. orucun.. Hacc-in..zekatin her seyin bir zamani yokmudur diye genclere soruyordu..
ve her sey kendi zamaninda daha bir kiymetli oldugunu anlatiyordu.. iste genclik te zamani icinde bir baska degerli oldugunu ve bu kiymetli vaktin degerini bilmelerini istiyordu...
her seyin belli bir olcusu.. dengesi.. SINIRI oldugunu..ve bu SINIR disina kactigimiz her olayda kendi aleyhimize oldunu soyluyordu.. ve hayatinizin her bolumunu.. vaktini..cok manali,anlamli hikmetli.. faydali kullanmalari gerektigini vurguluyordu..
neden mi cunku belki yarin hic dogmiyabilir bizim icin diyordu..
hayat ve ölüm her an yanyana..
"-Peki, mü'minlerin en akıllısı kimdir?" diye sordu. Peygamber -aleyhissalâtü vesselâm.
"-Ölümü en çok hatırlayan ve sonrası için en güzel şekilde hazırlık yapanlardır. İşte (gerçek) akıllılar bunlardır." buyurdu.(İbn-i Mâce, Zühd, 31)
O hâlde gerçek akıllılar, sadece ölüme hazırlananlardır. Çünkü ölüm, kaçınılmaz bir şekilde herkese uğruyor...
Er geç bize de gelecek... Kimse ölmekten kurtulamamış ve yine kimse, öldükten sonra tekrar eski hayatına dönememiş. O hâlde ölümü ve onun ardındaki hayatı iyi öğrenmeliyiz. Sonra da ona göre hayatımızı gözden geçirmeli ve sonsuz bir hayat için hazırlık yapmalıyız."
diyerek hutbesini Dua ile bitirdi..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
417075361814430513496214832888.jpg

KADINLAR EVLENMEDEN ÖNCE YADA GENELDE ...UYANIK AKL NİMETİNİ VE RAHİM SIFATINI KULLANIN..
ÖNCE SİZ KENDİNİZ SORGULAYIN KENDİNİZİ ...
MADDİ MANEVİ İHTİYAÇLARDAN DOLAYI,ERKEĞİN ESİRİ OLMAKTAN SA EVLİLİK ALTINDA ZORAKİ KAĞIT ÜZERİNDE... YOK İMAMIN NİKAHI ALTINDA GÖNÜLSÜZ BİRLİKTELİKLE KENDİNİZİ KANDIRMAYINIZ ...
ALLAHIN RIZASINI BOŞA ARAMAYINIZ ....
ÇÜNKÜ SAMİMİ GÖNÜLLERLE YAPILANDA ALLAHIN RIZASI VARDIR ÖYLE BASKI VE MENFAATLERDE DEĞİL...
BU KENDİNDE HUZUR BIRAKMADIĞI GİBİ EŞE DE HUZUR VERMEZ AĞZINIZDA AŞK OLUR AMMA AŞKI YAŞAYAMAZ ,YAŞATAMAZ RUHSUZ ,ŞEVKSİZ OLURSUNUZ...
EV HALKINA DA GEÇER BU HALLER...SOR BAKALIM ÖZÜNE NE DİĞECEK SANA ..
VİCDANIN SESİNİ DİNLE HAKKLARINI BELİRLE Kİ HAKİKATI BULASIN ....
ALLAHIN RIZASI RİYAKARlikLARDA ,DUNYEVI MENFAAT VE CIKARLARDA OLMAZ ...
simdi bu yazi da nerden cikti diyenlere oylesine iste.. vicdanim ile bir hemhal ettim..
aslinda beni bilenler bilir ki hic bir yazim tesaduf eseri yazmam! cunku kainatta tesadufe tesaduf etmedigim icin hep hayatimizdan gercek kesitlerden ..gunluk olay ve yanlislarimizdan etkilenerek..Kissadan HISSE babinda yazmaya calisan bir Muhacirim iste....
Anliyana...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Artik Sabrin ve hasrettin, bekleyisin olmadigi Hızlılık ve çabukluluk devrinde yaşadığımız için olsa gerek utanmaya vaktimiz kalmadı...
zannediyorum ki. "Utanarak vakit kaybetmemeli, karşımızdaki ile hemen irtibata geçmeli, ne kadar çok insan o kadar çok entellik, o kadar çok sosyallik" anlayışı mahvediyor bizi ve gittikçe mahvedecek. dfrt..
Her yaz biraz daha açılan hemcinslerimin "zevklerini" tartışacak değilsem de, karşılıklı cinslerin ilişkilerinin bu kadar yavan, normal karşılanması beni rahatsız ediyor.
Ve caddelerden sokaklardan geçtikçe, insanların vıcık vıcık
ilişkilerine maalesef ki şahit olunca, psikolojim gerçekten alt üst oluyor,kadinligimdan bazen utaniyorum...

Hangi kesimin içine kendimizi atarsak atalım; dinci olsun, laik olsun, modacı olsun, dizici olsun; kendiliğinden
utanan, yüzü kızaran bir kız görme ihtimalimiz gittikçe azalıyor.
Gelincik bulmak kadar zorlaşıyor..artik..utngc..
Utanan ,edepli insanlarla karşılaştıkça onlara sıkıca tutunmaya çalışıyorum.
Her konuya her görüşe açık kızlar, giderek, her erkeğe açık kızlara dönüşüyor. malesef veya oyle bir izlenim veriyor olabilir...
Biraz çekinin ,Ya hu!!biraz kendinizi agirdan alin,biraz kizliginiza, kadinliginiza, iffetinize, edep ve kendi kisiliginize saygi duyun.. ne O oyle olur olmaz sacma sapan seylere kahkahalar sizi goren de ruhsal , duygusal bozuklugu yasadiginizi var sayacaklar...cddvb..
Siz kendinize saygi duymasaniz sizi hic kimse saymaz, hurmet etmiyecegini de bilmezmisiniz?
siz ki Yarin Fatihleri doguracak olan hemcinslerimizsiniz!
Derdimi biraz daha somut anlatmak gerekirse, hangi mevzu olursa olsun herhangi bir erkekle çekinmeden konuşabilen kızlara iyi gözle bakmıyorum.. inanin erkeklerde o tip kizlar ile hos sohbet etme icin sadece beraber olurlar..
evlilik konusuna geldiginde hanim, akilli, oturakli, edepli, az konusan kizlari tercih ederler...
Simdi bana birileri Ya Hu Sen de cook cag disi, yobaz bir fikirde oldugumu soyliyenler olacaktir..
inanin kardesim.. bu isin cağ içi veya dışı yoktur sadece dogru olani vardir....

Yani diyecegim sudur ki biraz çekinin kardeşim, biraz pembeleşse keşke o cocuksu yanaklarınız.
Biraz olsun bir tereddüt geçirin içinizden.
"Yahu bu karşımdaki erkek" deyin, "acaba böyle konuşmaya devam etsem mi"
filan deyin... İçinizde bir yerde o kaygı olsun bir miktar...
Çatlayan ar damarları ..Haya perdesi YIRTILMAZSIN!!!
Fazla saflığın lüzumu yok. Elbette
istisna insanlar olabilir ama her insanla nasıl da bu kadar rahat oluyorsunuz, bunu söylemek istiyorum.
Okul kantininde otururken yan masadaki erkeği gözünü ayırmaksızın "kesebilen" bir kızlar, gömleğinin üst üç düğmesini açıp "satış" görüşmelerine giden pazarlamacı kadınlar..
kadinliginiz, cinseliginiz ile ciktiginiz yerden inanin anca ahlaksizlik merdiveni ile bir gun inersiniz...

21. asirda Sevginin, dostlugun, kardesligin, vefanin ,insanligin eksikligini yasadigimiz yetmiyormus gibi bir de Utancın ,edebin eksikliğini yaşıyoruz..

Anliyana...

Üst Alt