Selamun Aleykum Hayirli bereketli Cumalar diledikten sonra biraz sohbet edelim dedim..
Ehh ne de olsa Hayat tecrubesi konusuyor.. Sayisizca Genç kardeşlerimize koruyucu annelik yaptgimiza gore bazilarini liseye bazilarini universitteye bazilarini da evlilige hazirladigimi biliyormuydunuz?
hiic kolay degill Sinirlerim geriliyor.. yipraniyorum.. bazen de cildiriyorum..

Genç kardeşlerimizle beraber birazcık sohbet edeceğiz...
Sizler de sessizce bizleri dinleyebilir veya bizlere katilabilirsiniz eğer isterseniz..
Bu gun Konumuz evlilik... Ne kadar da çok boşanmayla biten evlilik var etrafta değil mi? o yuzden Genç kardeşlerimiz artik evlenmekten korkar oldu sanki...
Oysa ki sizler doğru seçimler yapmak, mutlu olmak Anne olmak istiyorsunuz, biliyorum. .
Nefis ve şeytan bu yollarda öyle büyük tuzaklar hazırlamışlar ki..
Evlilik daha baslamadan sarsiliyor sanki..Zamanımızda aşk adeta şeytanın elinde oyuncak olmuş, aşk adı altında gençleri istediği yöne çevirir olmuş...malesef..mecazi aşk tuzaklari her koseye kurulmus..
Oysa hepimiz biliyoruz ki faniye duyulan aşk geçici bir duygudur... Maalesef ki erkeklerin güzelliğe, kadınların zenginliğe olan zaafları gözleri adeta kör etmekte...
Fakat bunlar hepsi gecici...
Erkek güzelliğine, kadın yakışıklılığına vurulduğu erkeğin, ileride çocuklarının annesi ve babası olup olamayacağını sorgulamalı oysa ki..
Yalnızca kendine eş seçme lüksü olmamalı, doğmamış çocuklarının adına da en doğru kararı vermek zorunda olmanın sorumluluğunu hissetmeli kalbinde..
Peygamberimizin (s.a.v) tavsiyesi dindar eş iken, bizler neden bu kıymetli tavsiyeyi tutmaz olduk?
Üç-beş gün sonra dinecek duyguların peşinde koşmaya kendimizi adamaktansa bu emeği, bu güzel duyguları doğru kişiye yöneltmek daha akıllıca olmaz mı..?
Güzelliğe, yakışıklılığa çok kısa sürede doyulur..İmanla ve güzel ahlakla süslenmiş bir kalbe ise ömür boyu doyulmaz..
Ne güzel söylemiş eskiler: Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter...
Bu konularda bazen ailelerin de yanlış yönlendirmeleri olabiliyor...
Kızı olan ana-babalar kendilerince kızları rahat etsin diye zenginliği ölçü alıp, asıl ölçüleri gözden kaçırabiliyorlar...
Oysa ki ne de büyük bir vebal altına giriyorlar, bir bilseler..
Sizler bilinçlisiniz..Böyle bir yanlış gördüğünüzde kırmadan ailelerinize bunu izah ediniz...
Ölçünüz ve niyetiniz Allah için olursa Allah sizleri yanliz bırakmayacaktır inşallah...
Dua ediniz..Dua sizden icabet Allah’tandır.
Flört haramdır. Haram yol izleyerek helale varmaya çalışmak akıllıca bir yol olabilir mi, ne dersiniz?
Helalden ayrılmayalım, harama bulaşmayalım...
Bırakın sizi çağdışı bulsunlar, size geri kafalı desinler. Bu zamanda geri kafalı olmak büyük ayrıcalık ve nimettir...bunu cok iyi bilin..aslinda her erkek iffetli,temiz olgun mumine hanim KIZLARI isterler...
Allah’ın emirleri doğrultusunda yaşamaya çalışmak geri kafalılıksa buna nasıl şükretsek azdır..Elhamdülillah..
Rabbim sizlere imanlı, güzel ahlaklı, beraberce ibadet ve hizmet yapabileceğiniz, cennete giden yolda yardımlaşarak beraberce yürüyebileceğiniz en hayırlı eşleri nasip etsin bu da benim sizler icin Cuma gunu Duam-dir...
Allah’ın doğru yoldan hiç ayırmadığı, nefsine ve şeytana uymaktan muhafaza ettiği kullardan olabilmemiz dileğiyle,
Allah’a emanet olunuz..Genç kardeşlerim..