selamun aleyküm ihvan kerdeş içimi kararttın sağol Uzgunnn ALLAH içinizdeki bekarlara söyleyin evlensınler demıyor zaten

içinizdeki bekarları evlendirin diyor gerçi günümüzde görücü usulu pek kalmadı insanlar kendı kendılerını evlendiriyorlar ama ben çok seçici bir insanım ne bana ulaşanları ne de yakın çevremin buldukları kişileri kendime uygun bulmadım aradıgım ozellıkler bır arada kımsede yok

aradıgım ozellıkler:ahlak , dindarlık ,eğitim ,fiziksel uyum, kişilik uyumu bunların hepsini bir arada bulamadım:imkansiz:.
Müslüman müslüman kardeşini üzmez. Her fiil ve ameliye de ona karşı her daim "emin" olandır müslüman. Dolayısıyla, "iç karartma ameliyesi" aklımdan geçmedi.
Burada yapılan yorumları ve verilen cevapları sadece kendiniz için düşünmeyiniz, üyelerimizin dışında da bu sayfalara gelip yazılanları okuyan kardeşlerimiz vardır. Biz yorumlarımızda onları da baz alıyoruz. Yani sizin şahsınızda "genel"e de kelam etmeye çalışıyoruz.
"İyi bir seçiciyim" demenin karşılığı şudur sanırım. Peygamberimiz'in mübarek kelamında vurgulanan 5 özelliğin de erkekte havi olmasıdır,
Din merkezde olmak kaydıyla,
Güzel olacaktır,
Zengin olacaktır,
Gerek kendisi ve ailesi "asil" olacaktır,
Yine gerek kendisi ve gerekse ailesi "soyca" iyi olacaktır...
Diyeceksiniz ki hayır...
Dini güzel olsun yeterli... Bunda da en ince ayrıntıları kollayabilirsiniz, doğrudur, çok ince ve hassas detaylara girmek, evliliği zorlaştırır, yanlış anlamayınız yanlış bir şey yapmıyorsunuz ama evliliği zorlaştırır ve evlilik yaşını yükseltir.
Mesela bir arkadaşım var, 60 yaşında, Tıp doktoru, avukat, hanımefendi nice tesettürlü kapalı kadınlar bulundu, ama evleneceği kadın, illaki boylu olacakmış, mavi gözlü olacakmış, ince ve narin olacakmış, beyaz tenli, tertemiz ve masum ve sevecen yüzlü olacakmış, kibar, asile ve görgülü olacakmış, aşk kadını olacakmış, 35 ya da 38 yaşlarında olacakmış ve hiç evlenmemiş olacakmış.... Olacakmış da olacakmış...
Ne oldu yaş 60, zenginlik o biçim, JEEP'e bin 300.000 TL'lik olsun, tek dolaş tek yaşa...
Böyle yani...
Bu arkadaş "Ben neden evlenemiyorum bende muska mı var?" diyor,
"Sen de muska falan yok, büyü falan da yok, "sen önce şu aklını bir değiştir" diyorum... Daha ne diyeyim...
NOT
Erkekler de kadınlar da çok çok çok seçici olabilirler... Bu günah değildir... Seçsinler en deruni manada...
Evlenemiyorlarsa "Ben neden evlenemiyorum" falan da demesinler diyorum...
Duacıyım, kimsenin kalbini karatmam asla günahtır...
En kısa zamanda hassasiyetlerine uygun tertemiz, asil, adam gibi adam bir beyefendi kapınızı çalar...
Allahü Teala yardımcınız olsun...