Allahım ne olur bana yardım et...
evlatlık alınan çocuk bebekse çocuğun eve geldiği andan itibaren olanlar yeni doğmuş öz evladın eve gelmesiyle aynıdır.Tek fark sadece ailenin bildiği bir koskoca sır ve yalandır.
Bu çocuk aslında başkasının genlerini taşımaktadır başkasına aittir !!ama büyütecek olan aile onu sahiplenen ailedir.
Bu gerçekten çok önemli bir karardır ve en ufak bir şüphe bile varsa gelecekte ciddi sıkıntılara yol açabilir.
O nedenle evlat edinmek isteyen bir aile,konunun hukuki ,islami,insani ve vicdani boyutunu enine boyuna düşünerek karar almalı. Duygusal boyutu ise ayrı bir sorumluluktur.
Bir çocuğu evlat edinmek onu her şeyiyle benimsemek ,her şeyi ile kabulenmek demektir...
Başarılarıyla ve başarısızlıklarıyla; olumlu ve olumsuz karakter özellikleriyle, sağlıklı ve hasta haliyle,uyumlu ve uyumsuz yönleriyle bir bütün olarak kabul etmek ve bir hayat boyunca ona aile olmak ,sahiplenmek, desteklemek dünya ve ahirettini korumak demektir.
Bilinmelidir ki kendi çocuğuna sahip olunca yaşanan sorunlar neyse onlar evlat edinilen çocukta da yaşanılacaktır.Bir çocuğun aile için getirdiği bütün yükümlülükler aynen geçerlidir.
Evlat edinilmiş çocuklara evlat edinilmiş oldukları söylenmeli midir?
Bildiğiniz gibi kendim koruyucu Anneyim ve yabancı asıllı Yeni doğmuş bir bebeğe iki sene koruyucu Annelik yapiyordum..zaman ile onu çok sevdim ona çok bağlandım kalbimde Ona yer verdim..anasız büyüdüğü için de ismini Yusuf koydum...
neyse iki sene sonunda annesi onu evlatlık piyasasina vereceğini bildirdirdiler O An kalbim Parçalandı ben de bu yaşta evladını kaybetmiş bir anneyim..
Annesini buldum gittim yalvardim yapma oğlunu evlatlık verme ileride onun hayattini karartirsin..
Her çocuğun,ruhsal olarak sağlıklı gelişebilmesi için anne sevgisi ve şevkatine ,Annesine ihtiyacı vardir..
-Bakamam dedi imkanim yok!!
-Yusufu çok seviyordum halende çok seviyorum O benim Dünya ve ahirettim...
-Ben Sana maddi, manevi elimden gelen her imkanı sağlayacağım... yeter ki Yusuf Yüzlüm incinmesin..yetim kalmasin...gel bizim ile kal.Seni de evladini da baş tacım edeyim yeter ki yusuf annesiz kalmasin!!
Sevmek insanın kendi kendini aşmasıdır Bu satırları yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum..
-yapamam dedi!!Anne olmaya ruhen, duygusal, aklen hazır değilim..benim ile kalirsa onu daha incitir zarar veririm dedi..ve evladina ve Çocuk Esirgeme kurumuna bir mektup ile Oğlunu bana evladlik vereceğini söyledi..
Ne dedi isem,ne yaptıysam kararindan vaz geçiremedim..
-Bak dedim ben Oğlunu Çok Seviyorum ve Onu Allah rızası için alırım ama bunu da bil ki Oğlun Hiristiyan,olarak değil ! bir Müslüman Yusuf islam olarak yetiştiririm..O da dediki
-Eğer islam senin kadar güzel ve adil ise Müslüman olsun ben hiristiyanim ve Şu halime bak..
diyerek cekip gitti..gidiş O gidiş bir daha hiç ne aradı ne sordu.
Evlat edinilmiş çocuğa evlatlık olduğu kaç yaşında söylenmeli..
Yusuf gelecek ay sekiz 8 yaşında olacak..insan sevdiğine yalan söyler mi,ben tam 8 senedir sevdiğim bu insana yalan söylüyorum ..
ergenlik dönemine girmeden söylemeliyim..daha küçük tepkiside daha küçük olur her insanin gerçeği bilme hakkı vardır..
bunu kabulenmeyi,Öğrenmesi için zamana ve desteğe ihtiyaci olacak..
ergenlik dönemine kadar saklayamam!!Bu onu hem fiziksel hem de ruhsal değişikliklerin yoğun olduğu bu karmaşık yaşlarda gerçeğin açıklanması zaten kendi bunalımları içerisinde debelenen ergen gençlerin daha da fazla sorun yaşamasına şoka girmesine sebep olabilir..
Korkuyorum Allah'ım Onu incitmekten,Hayal kırıklığına uğratmaktan Onu kaybetmekten, yetimliğini hissetmesinden..
O beni Annesi bilirken Anne gibi severken ona nasil ben Seni Çok Seviyorum ama ben Senin Annen değilim!diyeceğim..Çok zor Çok..
"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"
Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"
La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil'Aliyyil'Azıym
https://www.youtube.com/watch?v=aVvwTzxcS2o