Evlat edinilmiş çocuğa evlatlık olduğu kaç yaşında söylenmeli

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yusufsunnet2.jpg
062.jpg

Allahım ne olur bana yardım et...
evlatlık alınan çocuk bebekse çocuğun eve geldiği andan itibaren olanlar yeni doğmuş öz evladın eve gelmesiyle aynıdır.Tek fark sadece ailenin bildiği bir koskoca sır ve yalandır.
Bu çocuk aslında başkasının genlerini taşımaktadır başkasına aittir !!ama büyütecek olan aile onu sahiplenen ailedir.
Bu gerçekten çok önemli bir karardır ve en ufak bir şüphe bile varsa gelecekte ciddi sıkıntılara yol açabilir.
O nedenle evlat edinmek isteyen bir aile,konunun hukuki ,islami,insani ve vicdani boyutunu enine boyuna düşünerek karar almalı. Duygusal boyutu ise ayrı bir sorumluluktur.
Bir çocuğu evlat edinmek onu her şeyiyle benimsemek ,her şeyi ile kabulenmek demektir...
Başarılarıyla ve başarısızlıklarıyla; olumlu ve olumsuz karakter özellikleriyle, sağlıklı ve hasta haliyle,uyumlu ve uyumsuz yönleriyle bir bütün olarak kabul etmek ve bir hayat boyunca ona aile olmak ,sahiplenmek, desteklemek dünya ve ahirettini korumak demektir.
Bilinmelidir ki kendi çocuğuna sahip olunca yaşanan sorunlar neyse onlar evlat edinilen çocukta da yaşanılacaktır.Bir çocuğun aile için getirdiği bütün yükümlülükler aynen geçerlidir.

Evlat edinilmiş çocuklara evlat edinilmiş oldukları söylenmeli midir?
Bildiğiniz gibi kendim koruyucu Anneyim ve yabancı asıllı Yeni doğmuş bir bebeğe iki sene koruyucu Annelik yapiyordum..zaman ile onu çok sevdim ona çok bağlandım kalbimde Ona yer verdim..anasız büyüdüğü için de ismini Yusuf koydum...
neyse iki sene sonunda annesi onu evlatlık piyasasina vereceğini bildirdirdiler O An kalbim Parçalandı ben de bu yaşta evladını kaybetmiş bir anneyim..
Annesini buldum gittim yalvardim yapma oğlunu evlatlık verme ileride onun hayattini karartirsin..
Her çocuğun,ruhsal olarak sağlıklı gelişebilmesi için anne sevgisi ve şevkatine ,Annesine ihtiyacı vardir..
-Bakamam dedi imkanim yok!!
-Yusufu çok seviyordum halende çok seviyorum O benim Dünya ve ahirettim...
-Ben Sana maddi, manevi elimden gelen her imkanı sağlayacağım... yeter ki Yusuf Yüzlüm incinmesin..yetim kalmasin...gel bizim ile kal.Seni de evladini da baş tacım edeyim yeter ki yusuf annesiz kalmasin!!
Sevmek insanın kendi kendini aşmasıdır Bu satırları yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum..
-yapamam dedi!!Anne olmaya ruhen, duygusal, aklen hazır değilim..benim ile kalirsa onu daha incitir zarar veririm dedi..ve evladina ve Çocuk Esirgeme kurumuna bir mektup ile Oğlunu bana evladlik vereceğini söyledi..
Ne dedi isem,ne yaptıysam kararindan vaz geçiremedim..
-Bak dedim ben Oğlunu Çok Seviyorum ve Onu Allah rızası için alırım ama bunu da bil ki Oğlun Hiristiyan,olarak değil ! bir Müslüman Yusuf islam olarak yetiştiririm..O da dediki
-Eğer islam senin kadar güzel ve adil ise Müslüman olsun ben hiristiyanim ve Şu halime bak..
diyerek cekip gitti..gidiş O gidiş bir daha hiç ne aradı ne sordu.

Evlat edinilmiş çocuğa evlatlık olduğu kaç yaşında söylenmeli..
Yusuf gelecek ay sekiz 8 yaşında olacak..insan sevdiğine yalan söyler mi,ben tam 8 senedir sevdiğim bu insana yalan söylüyorum ..
ergenlik dönemine girmeden söylemeliyim..daha küçük tepkiside daha küçük olur her insanin gerçeği bilme hakkı vardır..
bunu kabulenmeyi,Öğrenmesi için zamana ve desteğe ihtiyaci olacak..

ergenlik dönemine kadar saklayamam!!Bu onu hem fiziksel hem de ruhsal değişikliklerin yoğun olduğu bu karmaşık yaşlarda gerçeğin açıklanması zaten kendi bunalımları içerisinde debelenen ergen gençlerin daha da fazla sorun yaşamasına şoka girmesine sebep olabilir..
Korkuyorum Allah'ım Onu incitmekten,Hayal kırıklığına uğratmaktan Onu kaybetmekten, yetimliğini hissetmesinden..
O beni Annesi bilirken Anne gibi severken ona nasil ben Seni Çok Seviyorum ama ben Senin Annen değilim!diyeceğim..Çok zor Çok..
"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"
Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"
La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil'Aliyyil'Azıym

https://www.youtube.com/watch?v=aVvwTzxcS2o

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
içim şu an senin kadar acıyor ve yine gözlerim doldu yusufuda sizide çok sevdim gönül dostum sana Rabbim kolaylık vermesi için güzellikle hayırla sonuçlanması için bu görevinin çok dua edecem inşallah Rabbim yar ve yardımcın olsun.

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ismi gibi ömrüde güzel olsun inşallah..

ruyamruya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah Yardımcın Olsun Abla,Çok zor.. dualarım Sizinle..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razı olsun evet Çok zor.. ama Gerçek Zehir kadar acı da olsa hakikat ilacını içmeli ve içirilmeli yoksa bir gün Yalanlar gerçeği ve bizi ve Sevdiklerimizi yok eder.
Yalan söylediğimiz de kendimize olan saygı ve güvenimizi yitiririz. İçimizde gizlediğimiz gerçek, sürekli bizi vicdanen rahatsız eder ve huzur bulamayiz!!
'Yalan kalbin üzerinde tül perde gibidir kişiyi hakikatten uzaklaştırır,gönül gözünü kör eder..hem kendini hem de sevdiklerine YAZIK eder...
söylediğimiz yalanlar bir gün ayaklarımıza dolanır. Ne olursa olsun önemli değil. Yeter ki yanımda olsun diyemezsiniz.. yanında olabilir ama bize cehennemi de yaşatabilir

Ben seni, yalansız ,yüreğim ile sevdim diyebilirmiyim ki..? Koca bir Yalan üzerine Sevgi ve güven binasi kurulamaz!!
Her kes kaderindekini yaşar nasibi kadar rızıklanır.Ben Onu evlatlık alma planı yapmadım!! sadece Kaderim de olanları yaşıyorum..
Beni taa İstanbuldan bir Yetime Anne olmam için getirten Rabbimin takdiri ilahi neden ,niçin sebep ve Hikmettini de bilmiyorum sadece Kaderimi yaşıyorum.

inşAllah Ona söyledikten sonra buraya tepkisini ve gelişen olayları yazacağım...Allah Yardımcımız Olsun

duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aslında söylemek ne kadar zor ise duymakta o kadar zor olur bence.. ama aradaki sevginin,bir duygusal köprü kurulabilmiş olması ve
ne kadar güçlü olduğu,Sevgimi Ona kalbine dokunabilmek ,kurduğumuz gönül bağı bağlantı da bir o kadar önemli...

Allah cc. yar ve yardımcımız olsun..
Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"
"Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"

“La havle vela kuvvete illa billâh”
Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah'ın yardımıyla elde edilir...
ALLAHIM yetiş ...güç ver...kuvvet ver...derman ver...merhem ol.
O Küçücük kalbi incinmesin,kırılmazsın,mahzun olup ağlamazsın..ben Ona kıyamam !Taşıyamaz O küçücük omuzlarında..

inşAllah Ona söyledikten sonra buraya tepkisini ve gelişen olayları yazacağım...Allah Yardımcımız Olsun

duaa..

LataBaba

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah yardımcınız olsun Allah hem sizin hem cocuğun bu sınavdan başarıyla çıkmasını sağlar inşAllahu Rahman

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
1512406_767331049986527_7344402308066525712_n.jpg

Selamun aleyküm evet Gönül Dostlarım eve geldik ve Oğluma Hakikati Gerçeği söyledim !kolay olmadı..söylemek ne kadar zor idi ise
duymakta o kadar zor oldu bence. Onu yanima aldim ve dedim ki..
-Allah'tan hep bir Oğlum olmasi için çok dua etmiştim ve O cc. Duami kabul etti ve bana Senin gibi merhametli, güzel bir evlad verdi...Sen Allah'ın Bir Lütfusun ..
baktım anlamıyor...

- Oğlum dedim Sen benim karnımdan gelmedin!!
-Peki nerden geldim Anneanemin karnından mı geldim diye sordu ?

-hayır, dedim!Hastahaneden getirdiler Seni ama orada bir başka Anne, Kadının karnından doğdun sonra Bize geldin..
Bizde Seni görünce çok sevdik!! yüreğime düştün be oğul!!Seni evlatlık aldik!!

-Peki Annem beni doğuran Annem öldü mü ?
-hayır!ölmedi çok şükür !!
-ölmedi ise niye beni Size verdi ki..?

- çocuk sahibi olmaya,Seni sağlıklı bir şekilde büyütmeye O zaman hazır değildi!Ne yapti ise Seni ,sevdiği için O zamanlar ,O yaşta
Senin için en iyisi bu olduğuna karar verdi herhalde...

Hani Öz çocuk annesinin karnında 9 ay büyür ya ama Sen benim kalbimde her an büyüdün ve halen de büyüyorsun evimin direği, ciğer parem, baklavam, Deniz Gözlüm...
Seni doğurmasam da Seni evladim gibi sevdim ,seviyorum ve hep de seveceğim bu hiç bir zaman değişmiyecek...bunu da böyle bilesin..

Neyse O An bir sessizlik kapladı ortalığı! Ama aslında kulakların duyamadığı sessiz,acı çığlıklar vardı!!
Bir varmış; bir yokmuş.. Evvel zaman ve şimdi ki zaman içinde, çok sesli sessizliğin hikayesi idi.... Karanlıkta ışık arar gibi bir evladlik hikayesi bu..

Gözlerden dökülen yaşlar süzülüp gülüşlerle boğuluyor.. Bir uğultu ve sessizlik duyamayanlara göre..; ama sevgiyle, aşkla ,Ana yüreği ile dinleyen,okuyana çığlık çığlığa yaşanmış,yaşanan bir hikaye..

Oğul Yüreğim yandı; sana,SEN evlatlıksın deyince...ama bunu kimse Sen dahi bilmiyorsun..
Ben derdimi, hüznümü ve kederimi yalniz Rabbim'e söylerim...

Neyse Oğlum sessizce odasına çekildi ve Yatağına uzandı bu olanlari,duyduklarini mantıkla,akla ,kalbine uygun bir mana ,sebep, bulmaya
Cevapsız sorularına cevap arıyor bulamayınca ,aklen ve duygusal olarak tıkanıp kalmıştı sanki...
makul bir açıklama olmazsa insan beyni O Noktada düğüm düğüm tıkanıyor..

-Ona dedim ki haydi Parka Dondurma yemeye gidelim..
-Tamam anne dedi ve gittik!!Onu oynarken seyrediyor,İçimden Dualar ediyordum!!

ALLAHIM yetiş ...güç ver...kuvvet ver...derman ver...merhem ol.
O Küçücük kalbi incinmesin,kırılmazsın,mahzun olup ağlamazsın..ben Ona kıyamam !Taşıyamaz O küçücük omuzlarında..bu süreci atlatması için Ona yardim et!!

Neyse Dondurma aldik ve Karşılıklı yerken bana dedi ki..
-Anne beni beni doğuran Annem acaba neye benziyordu..?
-Bilmem herhalde ayni Senin gibi çok güzeldi...

-Anne dedi beni doğuran Annemi bulmama yardım edermisin dedi..?
-tabiki ederim ama kanunen 16 yaşında olman lazım!!Sana Söz veriyorum 16 yaşına gelince anneni buluruz...

-peki anneni bulunca ne yapacaksin ki diye sordum..
-Ona sarilip sadece Anne seni seviyorum ,Seni çok özledim diyeceğim!dedi..
O beni sevmediğini söylemedi ki sadece fıtrî,doğal bir tepki, duygu gösterdi.. anne ne olursa olsun,nasıl olursa olsun anneler sevilmez mi..?
Buda rabbimin bir Hikmetti,bir Esmasi-dir..

Tamam oğlum,gözümün Nuru Sen mutlu ve huzurlu ol bir gün Allah'ın izni ile her şey Yoluna girecek..su akar yolunu bulur..
Sevginin olduğu yerde bencillik , kıskançlık ,nefis barınmaz..Şüphenin olduğu yerde inancın yeri olmaz...misali..
Kıskançlık, insanların dünyaya olan bağlılıklarından kaynaklanan önemli bir tavır bozukluğudur.
Allah cc. Kuran'da "Nefisler ise 'kıskançlığa ve bencil tutkulara' hazır (elverişli) kılınmıştır..." (Nisa Suresi, 128) ayetiyle insanların nefsinde böyle bir özellik olduğunu bildirmiştir.
"Onu arındırıp-temizleyen gerçekten felah bulmuştur." (Şems Suresi, 9)

Ben Rabbime güveniyorum ve ona sığınıyorum Rabbim hiçbir emeği karşılıksız bırakmaz! Hiçbir hizmeti zayi etmez..
Yeterki niyetimiz halis olsun, Allah rızası için olsun, Mevlam nelere kadirdir...

Çocuğun bunu derhal anlaması beklenmemeli,zaman ile kafasina, kalbine takilan sorulari olacaktir!!her soru sorduğunda;
aklen, idrak, fizyolojik ve duygusal yaşına uygun açıklamalar tekrarlanmalıdır...
Şimdilik her şey yolunda,başka soru sormuyor ,aklınca beni kontrol ediyor Onu eskisi gibi seviyor ve ayni davranıyormuyum...?

Hak şerleri hayreyler,Zannetme ki gayreyler
Ârif onu seyreylerMevlâ görelim neyler,Neylerse güzel eyler

Sen hakk’a tevekkül kıl,Tefviz et ve rahat bul
Sabreyle ve razı ol,Mevlâ görelim neyler,Neylerse güzel eyler
...

acilangul1

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Hoşgeldin sefalar getirdin gönül dostum yolun büyük bölümünü katetmişsin elhamdülillah yusuf gibi akıllı ve seni seven bir çoçuğun bunu böyle sakinlik ve ağır adımlarla ilerleyerek güzellik ve hayırla karşılayıp senin içinde kendi içinde zorlaştırmayacağını tahmin etmiştim çok sevindim bir haftadır meraktandan öldüm ne yaptınız nasıl geçti görüşmeniz diye bundan sonraki yolunuzda kolay olmayan zamanlarınız olabilir ama mutlaka Rabbim hayır niyetle çıkılan yolda müminleri yüzüstü bırakmaz yar ve yardımcımız o iken bize tevekkül etmek düşüyor görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler.Selametle kalın arkadaşım gönül dostum...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Vicdanı Rahatsız Eden Herhangi Bir Şey inanin;ilahi kanuna Aykırıdır...
evet çok doğru! Oğluma Hakikati Gerçeği söylemeden evvel Vicdanen Rahatsız oluyordum!!sevdiğim insanı,aptal yerine koyup her gün yüzüne baka baka yalan söylüyordum Onu kandırıyor,aldattığım için vicdan azabı çekiyordum..

müslümandan daha güzel, daha doğru sözlü kim olabilir ?ben Müslüman kategorisine uymuyordum..
benim Fetvam, mürşidim, yol göstericim, kılavuzum Vicdanımdı..

Ve Hamd olsun Oğluma Hakikati Gerçeği söyledim!ilk günlerde ;sadece kenisini doğuran Annesini sevdiğini söylüyordu onu destekliyor ve halene daha çok seviyordum...
Sevgi;Koşulsuz, şartsız ,çıkarsız, menfaatsiz gönülden sevmekdir..

Ben Onu kalbim ile Sevdim!!Allah'ın bir hediyesi ve emaneti, Paha biçilemeyecek kadar değerli olan bu emaneti en güzel şekilde korumak ,
yetiştirmek ve Sevmek için Alemlerin Rabbine söz vermişim...Yaradan,dan ötürü yaradılanı sevmişim..Vazgeçmem Ondan!!

''O aşk ve Sevda ki sevgiliden iyilik gördüğünde artmayacak kadar doygun, kötülük gördüğünde de eksilmeyecek kadar sağlamdır.''
Çünkü Allah'ın rızasına erme ipi ile dikilmiştir.

Oğlum,gördü ki onu sevmekten vaz geçmiyorum,Sevgimde eksilme yok O da beni tekrardan eskisi gibi tekrardan anneciğim diye sevmeye devam etmeye başladı...
Bu Zor günlerimde Rabbim hep yanımda oldu, bir kez beni yalnız bırakmadı, Hamd olsun..

duaa..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
NE GÜZEL HABER GÖNÜL DOSTUM ÇOK SEVİNDİM ;Ben bunu bekliyordum empati yapmaya çalıştım kendi çoçukluğuma indim yusuf ne düşünür ne hisseder ben çoçukken neler hissediyordum diye ,bulduğum tek şey sevginin ağır geldiği ve her zorluğu geride bıraktığı idi tıpkı yusufta olduğu gibi onun yüreği çoçuk yüreği artı mevlana yüreği merhametli bir insan akıllı,duygusal zekası tüm zorlukları sevgiyle aşacak kadar kuvvetli bunu büyüdükce sizde kendiside görecek.Çok mutlu oldum güzeller güzeli anne bugün aldığım en güzel haber buydu galiba Rabbim daim eylesin tüm korkularından seni mutluluğa evlatlarınla huzura selamete erdirsin inşallah Allah'a emanet olun.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm Gönül dostum;küçük yusufla işleriniz nasıl gidiyor merak ettim?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül Dostum Allah razı olsun ne Ona nede Bana kolay almadı...Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez...
Bu Hızır bazen bir insan bazen de bir olay bazen de Hidâyet ,Rahmet gibi kalbe inen bir nur bir sevgi, bir idrak bir dayanma güçüdür .
O rahmet, suyun çorak bir toprağı yumuşatması gibi kalbi yumuşatır. Kalp doğru söze açılır ve o doğru sözü hemen kapar.
Tıpkı yumuşamış bir toprağın, tohumu kapıp da yeşermesi gibi..." Allah cc. yar ve yardımcımız oldu.

ALLAHIM yetiş ...güç ver...kuvvet ver...derman ver...merhem oldu Niyet hayır, âkıbet hayır oldu Hamd olsun..Her şey Gönül rayına oturdu.

acilangul1

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
ELHAMDÜLİLLAH;çok sevindim gönül dostum insanın gönül aynası önündeki yolunada karşısındakilerede maske olmadığı zaman doğruyu yansıtır yusuf küçük bir insan onun maskesi olmaz ve ne olduğunu bile bilmez bilsede o akılla zaten alıp takmaz:) Rabbim onu öyle güzel yaratmış ki aynasıda temiz olduğundan baştan onunla ilgili hissettiklerimi yazmıştım ve daha da önemlisi Rabbimin adaletine rahmetine inandığımdan bu sonuça şaşırmadım ve çok sevindim Rabbim dahada iyi etsin inşallah gönül dostum can arkadaşım o küçük yüreği çok çok öpün benim için onu veren Rabbime sonsuz şükürler olsun.Yerlerin ve göklerin sahibine emanet olun.Selamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleyküm evet Gönül Dostlarım Evlâdlık,aldığım Oğlum,benim dünyam'da, Ahiretim'de..
Ben Onu kalbim ile imanim ile Sevdim!!Allah'ın bir hediyesi ve emaneti, Paha biçilemeyecek kadar değerli olan bir emanet
O benim kapanmiyacak olan amel defterim....

Onu en güzel şekilde korumak ,yetiştirmek ve Sevmek için Alemlerin Rabbine söz vermişim...
Yaradan,dan ötürü yaradılanı sevmişim..Vazgeçmem Ondan!!
Âhirette Beni kurtaracak büyük bir eserim yok biliyorum..ama Bir çocuğa yetimliğini ,annesizliğini hissetirmedim ya!
artık ölsem de gam yemem..ancak emek,zahmet ve hizmetlerini, Çektiklerimizin mükâfatını ve bedelini görebiliriz..
kimse sınanmadığı günahın masumu ,yada kahramani değildir..
bir şeyleri nefsinize hakim olarak yapmıyorsanız işte o zaman o şey hakkındaki imtihanı geçmişsinizdir.sınanınca kaybedenleri, şimdilik sınanmadığı için kaybetmeyenler kınamaya kalkarsa, sadece komik olurlar, acınası hale düşerler. sınansaydılar belki kaybedebilirlerdi...
bu yüzden, kimse kimseyi günahından ötürü kınama hakkına sahip değildir..
ben onun annesine onu terk edip gitmesine kızıyorum,ama onu yargılamaya hakkım yok!!
biz insanları yargılayamayız, ancak Allah cc. yargılar...

ama O halen hiç görmediği rüyasındaki, hülyasındaki,hayalindeki annesini ve sevgisini bana anlatir..Onun annesi onu istemiyor ,istemedi...O dünyayı seçti ben de ahiretti ...

ama Oğlum halen onu doğuran annesini kalbinde hisseder...demem o ki anne ya da evladimiz ne kadar kötü olursa olsun;
anne, evlad Sevgi insan fıtratında var olan bir duygu..insan ,kızabilir,kırılabilir, hayal kırıklığına da uğrayabilir ama yüreği hep sever...insanı en güzel surette halkeden yüce Allah bu seçkin varlığa sevgi gibi güzel bir duyguyu da yaratılışla birlikte lutfetmiştir. Yani Sevgi insan fıtratında var olan bir duygudur...

"Allâhım! Sen'den sevgini, Sen'i sevenlerin ve senin sevdiklerinin sevgisini ve Sen'in sevgine ulaştıracak ameli talep ediyorum. Allâhım! Sen'in sevgini bana nefsimden,âilemden, malımdan ve soğuk sudan daha sevgili kıl!"
diyerek kulluk görevimizi yerine getirmenin sevincini yaşayabiliriz.

acilangul1

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam ablacım Allah(c.c) senden gani gani razı olsun. Ne kadar büyük ve güzel bir sevaba giriyorsun ne mutlu sana kim bilir sen sahip çıkmasan nasıl bir insan olarak yetişirdi. Bizler senin nasihatlerinden yol göstermenden bu kadar etkilenip hayatımıza yön verirken oğlun ne kadar şanslı büyüdüğü zaman daha iyi idrak edecektir. O aranızda geçen çizme tartışması bile ne kadar güzel bir evlat yetiştirdiğinin ispatı bence abla. Şimdilik sınanmadığı için kaybetmeyenler kınamaya kalkarsa, sadece komik olurlar, acınası hale düşerler. sınansaydılar belki kaybedebilirlerdi... Abla kimsenin kimseyi kınama lüksü yok kaldı ki sınanmadığımız bir imtihan hakkında konuşmak kolaydır ama yaşamak zordur. Ki hadis-i şerifte ''Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz derken kınamak hem anlamsız hemde tehlikeli olur. Ablacım kimileri dünyasını kimileride ahiretini seçer ne mutlu sana ki sen ahiretini seçmiş o yavrucağa sahip çıkmışsın. Ablacım bence her ne kadar kalbinde onu doğuran annesini hissetse de ileride annelik yapan mı yoksa terkeden mi diye düşündüğü zaman bence sadece yanında sen olacaksın senin yerin her zaman onda bambaşka olacaktır. Allah(c.c) sana uzun ömür versin ablacım senide evladının başından eksik etmesin.

Bu konuyu okurken kafama bir şey takıldı ablacım, onuda sana sormak istedim. Benim yaşadıklarımı biliyorsun ablacım ben ileride kızıma gerçekleri olduğu gibi abartmadan şişirmeden anlatmak istiyorum. Bunu yapmam yanlış olur mu ve doğru olursa ne zaman kaç yaşına geldiğinde anlatmam daha doğru olur?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
zamanı gelince..bunun zamanını,ancak zamanın Sahibi bilir ben bu konuyu;hesap yapıp planlamadım...
zamanı gelince kendin anlayacaksın..sen anlamak ,anlatmak istemezsen de olaylar kendiliğinden gelişir,yaşanır..

anlatacağım diyorum ,anlatacağım sana ne olur kesin bir takvim sorma bana,Allah ne zaman nasip ,kismet ederse zamanı gelince anlatacağım Sana...

acilangul1

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun ablacım çok iyi anladım. Rabbim her daim yar ve yardımcın olsun rahatsızlığınında şifasını nasip eylesin ve evladının başından eksik etmesin her şey için Allah razı olsun ablacım. Allah'a emanet ol...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
selamun aleyküm GÖZÜNAYDIN ablacım...
korkulan rüyanın sonu hayr olur derler senin ki de öyle olmuş abla.. ne diyelim Allah hayırlısıyla yanında büyümeyi nasip etsin inşallah..
rahmetli anneannem der di; "allah rızası için bir çocuk yetiştirenin sevabı hac'ca gidenin sevabı gibi dir"...
sen de hem Müslüman hayırlı bir evlat yetiştiriyorsun hem de hac'ca gitmiş gibi sevaba kavuşuyorsun, en çok ta müjdeli haber efendimiz 'le (s.a.v.) ahrette iki parmak kadar yakın oluyorsun ne mutlu sana.. Allah umduklarına nail etsin inşallah.. Allah'a emanet ol.. Hayırlı cumalar...
YETİMLERİN MERHAMETLİ ANNESİ...:)

gnlkctrk

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Üst Alt