eşimle aramız bozuk

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ne yemek ne sigara,sadece sevgili hasreti,
her dem, her gün, her an..ey sevgili
bu orucun iftarı ne zaman...
utngc..
acilangul1

ödev

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum Mavi kardeşim bakın Mehirle ilgili:

Soru: Düğünde takılanlar mı yoksa başta belirlenenmi mehirdir.
CEVAP: Düğünde takılanları mehir olarak isteyen birisi, bunun ayrıntısını getirmemişse her halde sadece kendisine takılanları kastedmiş olur. Yine de aile büyüklerinin bundan ne anlaşılacağı sorulmalıdır.

Görüldüğü üzere siz mehir konusunda bir açıklama getirmemiş iseniz karşı taraf düğünde takılanları mehir kabul etmemiş gözüküyor. Aslında tüm mesele düğün heyecan ve telaşı içerisinde diyolog eksikliği ve karşılıklı gönül hoşnutluğu ile düğünün gerçekleştirilememsinden kaynaklanmış.

Sizin tek beklentiniz aslında şuydu diye düşünüyorum...Karşı tarafın güzel bir çift lafla düğünü zorluklar içerisinde yapıyoruz kızım düğünde ki takılanlarla borçlarınızı öder masraflarınızı karşılar ve yuvanızı kurarız, sevenleri birleştiririz demeleriydi...Yazdıklarınızdan bu serzenişi çıkardım. Büyükler büyüklüğünü yapamışsa olsun siz küçüklüğünüzü yapın inş. Sabredin...Şuda var ki eğer gönül rızanız ile ile mehrinizi vermek isterseniz, helali hoştur kocanız dilediğince onuda kullanabilir.

Mavi kardeşim Rabbim inş. yuvanızı kurtarmanızı bu yönde adımlar atmanızı nasib etsin. Gönül yangını bir durum, şu an ne sizin nede eşinizin gönlü rahat değil. Allah yar ve yardımcınız olsun .

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
tmm Ekrem bey mi deyim, abi mi deyim sağolun. benim yapacak bir şeyim kalmadı şuan için, ben Ankara'ya salı günü geldim o gün bugün arayan olmadı, aralıklı mesaj attım eşime geri dönmedi. ben de hayırlısı olsun Allah'tan deyip gelişmeleri beklemekteyim. Rabbim'in de muhakkak bi bildiği vardır...

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum Mavi kardeşim bakın Mehirle ilgili:

Soru: Düğünde takılanlar mı yoksa başta belirlenenmi mehirdir.
CEVAP: Düğünde takılanları mehir olarak isteyen birisi, bunun ayrıntısını getirmemişse her halde sadece kendisine takılanları kastedmiş olur. Yine de aile büyüklerinin bundan ne anlaşılacağı sorulmalıdır.

Görüldüğü üzere siz mehir konusunda bir açıklama getirmemiş iseniz karşı taraf düğünde takılanları mehir kabul etmemiş gözüküyor. Aslında tüm mesele düğün heyecan ve telaşı içerisinde diyolog eksikliği ve karşılıklı gönül hoşnutluğu ile düğünün gerçekleştirilememsinden kaynaklanmış.

Sizin tek beklentiniz aslında şuydu diye düşünüyorum...Karşı tarafın güzel bir çift lafla düğünü zorluklar içerisinde yapıyoruz kızım düğünde ki takılanlarla borçlarınızı öder masraflarınızı karşılar ve yuvanızı kurarız, sevenleri birleştiririz demeleriydi...Yazdıklarınızdan bu serzenişi çıkardım. Büyükler büyüklüğünü yapamışsa olsun siz küçüklüğünüzü yapın inş. Sabredin...Şuda var ki eğer gönül rızanız ile ile mehrinizi vermek isterseniz, helali hoştur kocanız dilediğince onuda kullanabilir.

Mavi kardeşim Rabbim inş. yuvanızı kurtarmanızı bu yönde adımlar atmanızı nasib etsin. Gönül yangını bir durum, şu an ne sizin nede eşinizin gönlü rahat değil. Allah yar ve yardımcınız olsun .

sağolun Allah razı olsun. mehirle ilgili şöyle deyim, görümcemin eşi hoca, o bizim dini nikahımızı kıyarken mehirden bahsetti şahitler gelmezden önce ve dedi ki eşime mehir olarak ne verirsin o da ne isterse dedi, o zaman dedi miktar olarak söyledi 4 bilezik takmışlardı ama (miktarı çok çok önemli değildi ama dedikleri gibi yapmadılar) tanesi bir buçuk milyarlık dedi enişte oysaki biz birlikte gittik aldık tanesi 1 milyar 200 e denk geldi; her neyse 3 tane bilezik mehir olur dedi. biz de bizim taraftan takılanlarla birlikte geleceğimiz için yatırım yapıcaktık olamadı tabi henüz böyle bişey... çünkü yanlış anlaşılmalar oldu eşimin tarafı okuduysanız eğer benim ailemi hırsız tuttu, ben gelin olduğum gün bu yüzden dolayı üzerime geldiler eşim bile o gün dolduruşa geldi, evlendğimiz gün bile sorun oldu, sonra düzelse de ara kırgınlık oldu bende ve ailemde, böyle böyle olumsuzluklar devam etti ve ailesine karşı aşırı soğukluk hissettim samimi bulmadım beni ve ailemi evlerinde misafir ettiler çünkü köyde düğün 3 gün sürecekti ama onda da aileme yakınlarıma surat astılar ve gelişen gerginlikler....

ben de sizin dediğiniz gibi düşünmüştüm ama inanın fazla fazla takıldı paralar düğünü de karşılardı masrafları da. benim demek istediğim ben eşimi ve Allah o günleri gösterirse geleceğimizi düşünüyorum biraz olsun bi borcumuza katkıları olsaydı sıkıntı olmazdı sonuçta eşimin ailesiyle anlaşacağı bi konu bile olsa bana da fazla fazla yansıycak bi durum. bir de ben hiç gitmediğim bi memlekette ailemden akrabalarımdan hiç kimse olmayan biriydim ant da ister istemez hepsi üst üste geldi bi de ayrıca benim moralimi bozan eşimle ilgili bi konu da hastanede çalışıyo bi gün 24 saat evde bi gün işte, evlenmeden aylar öncesinden bu durumu konuştu müdürleriyle ama kendisi de pek üzerinde durmadı beni yalnız bıraktı düşüncelere daldım ister istemez ve gerildikçe gerildim eşim yanımda olsaydı eğer bu düşünceler kafamda dağılırdı. ama işte sonumuz böyle oldu. Allah razı olsun inş her şey düzelir, düzelmezse de eğer Allah'ın takdiri derim kaderime razı olurum ne yapayım. hayırlı geceler

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ne yemek ne sigara,sadece sevgili hasreti,
her dem, her gün, her an..ey sevgili
bu orucun iftarı ne zaman...
utngc..
acilangul1

bana hitap ediyor biraz ama zaman geçtikçe haber gelmeyince soğukluk giriyo içime her ne kadar içim yansa da...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
tmm Ekrem bey mi deyim, abi mi deyim sağolun. benim yapacak bir şeyim kalmadı şuan için, ben Ankara'ya salı günü geldim o gün bugün arayan olmadı, aralıklı mesaj attım eşime geri dönmedi. ben de hayırlısı olsun Allah'tan deyip gelişmeleri beklemekteyim. Rabbim'in de muhakkak bi bildiği vardır...
Bey dışında ne isterseniz onu diyebilirsin(niz) kardeşim çünkü henüz bey mertebesine ulaşamadım ama az kaldı, önceleri çevremde dost bildiklerim ama gerçekte düşmanlarımmış işte o sahte dostlara karşı çok yakında yine bey olarak geri dönecem inşallahsırıtık.:,

Yani, dediğiniz gibi neticeyi beklemekten başka yapacak bişey yok,
he aradan zaman geçti eşiniz tlf,la vs halen size dönmedimi, bırakın dönmesin kardeşim, dönmediğine o pişman olacaktır siz değilqqww..k
anladığım kadarıyla eşiniz ana kuzusu, keşke evi terketmeden önce birkez daha düşünseydiniz çünkü bildiğim kadanıyla evi terketmek boşanma sebebidir:imkansiz:.
İnşallah sonuç buraya kadar varmaz kardeşim,
Allah yar ve yardımcınız olsunduaa..

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
"gönül sızım çok güzel konuşuyorsunuz ama ben sizin yazdığınız msjın aynısını atsam bana yine cvp vermeyecek bundan eminim "
demissiniz...

guzel konusmuyorum..ben bir edebiyatci veya siyasetci degilim! inandigim, yasadigim tecrubelerden ogrendigim hakikati Allah-in izni ile yaziyorum...
Siz bu olayi kafanizda bitirmissisiniz gibi...
hersey kafada baslar ve biter...Siz ailenizi kurtarabileceginize ilk once kendinizi inandirin.. sonrada acizane, pismanlik ve samimiyet ile Allah cc. dan hayirlisini dileyin..
O`na yonelin..Kalplerin sahibi Kalpleri kontrol eden birbirine isitan da sogutan da muhabbetin Ask-in da Sahibi O degil mi?
benim yazdiklarimi kalpten inanarak besmele ile hayirlisi ile yazin..lutfen....
cevap verip vermiyecegini ins. birlikte gorecegiz...Ben de Sizin icin Hayirlisi ne ise olsun diye dua edecegim...
Selametle kardesim...

tamam sizin dediğiniz gibi yapıcam inş gerisi Allah kerim, zaten yazdıklarınızı kaydetmiştim. ben bitmesini yine de istemiyorum bazı sevmediğim huylarına rağmen. dediğinizi dinlicem ve inş msj atıcam. bakalım herhangi bişey dicek mi derse sizle burda paylaşıcam inş. yalnız babam annem kardeşlerim de görse ona msj yazdığımı bana kızarlar; çünkü eşime sinirlendiğim zamanlar annemle sıkıntımı paylaştığım oldu, o da doğal olarak niye böyle yapıyor ki diye kızıyordu, değişmez diye de düşünüyolar, ben de zaman zaman öyle düşünüyorum ama seviyorum. bi de şunu söyleyim babam eşimi arayıp onunla nereye ne borcunuz var dediğinde şuna şuna borcumuz var dedi, babam da oğlum mobilya borcunun tamamını ben üstleniyorum sen hiç merak etme, en azından bi yerden ferahlarsın rahat olursun dedi, o da tmm dedi, babam arkasına bizimle maddi manevi sıkıntılarınızı paylaşın deyince, babama "kimseye gerek yok eşimin bilmesi yeterli" dedi, babamın iyi niyetine karşılık bu cvbı verdi babamın sesi bozuldu, ben eşimin yanındaydım ben bozuldum Allah razı olsun diyeceğine dediğin şeye bak diye fısıldadım sinirlendim. sonuç itibariyle benim eşimden yana korkum acaba yapılan iyilikleri bilecek mi, kendi öz annesinin demesi gereken şeyi benim babam dedi üstlendi bizim iyiliğimiz için, ama diyorum ya keşke iyilik bilse benim korkum bu çünkü iyilik bilmediği bunları unuttuğu sürece ben zamanla soğuycam ondan.

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Bey dışında ne isterseniz onu diyebilirsin(niz) kardeşim çünkü henüz bey mertebesine ulaşamadım ama az kaldı, önceleri çevremde dost bildiklerim ama gerçekte düşmanlarımmış işte o sahte dostlara karşı çok yakında yine bey olarak geri dönecem inşallahsırıtık.:,

Yani, dediğiniz gibi neticeyi beklemekten başka yapacak bişey yok,
he aradan zaman geçti eşiniz tlf,la vs halen size dönmedimi, bırakın dönmesin kardeşim, dönmediğine o pişman olacaktır siz değilqqww..k
anladığım kadarıyla eşiniz ana kuzusu, keşke evi terketmeden önce birkez daha düşünseydiniz çünkü bildiğim kadanıyla evi terketmek boşanma sebebidir:imkansiz:.
İnşallah sonuç buraya kadar varmaz kardeşim,
Allah yar ve yardımcınız olsunduaa..

amin abi inşallah ama şu var ana kuzusu sanırım. biz nişanlıyken annesiyle sert konuşurdu ben öyle konuşma derdim ama evlendik gayet güzel konuşuyorlardı. hep öyle olsunlar ama ortalığı karıştırmadan inş. ama erkek eşinin de annesinin de yerini bilecek ne olursa olsun. benim babam her zaman annesiyle eşinin yerini ayırt etmiştir her zamanda savunmuştur annemi, sağolsun. Bizim babamız böyle olduğu için doğal olarak eşimiz de öyle olsun istiyoruz.

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Hakkinizi helal edin..moraliniz cook bozuk bunu fark ettigimiz icin Sizi biraz tebbesum ettirmek istemistik..
Ahh kardesim iste burada yasananlarda aynen sizin evliliginiz gibi..
Birbirimizi tanimiyoruz...tanimadigimiz icin farkli ve yanlis anlisilabiliyoruz..oysa iki tarafin da niyetti guzel ve Allah RIZASI ..
biraz bizi ve bizlerde Sizi tanima firsattimiz olsa inanin birbirimizi sever daha iyi anliyabilirdik..
Mesela size biraz yuklenmemin Sebebi kendinizi muhasebeye cekip ins. yuvanizi kurtarma yoluna itmek istemistim..
Allah cc. hic kimsenin yuvasini bozmasin!!heleki birbirini Severek ayrilmayi nasip etmesin...
kardesim hangi devirdemiyiz evet 21. asrin ahir zamani fitne devrindeyiz..malesef...
Kendim Okyonuslar otesinde Feministler ulkesinde yasamaktayim..ve kendimi ezdirmem diyenlerin insanliktan cikmis ve hep buhranda yanliz yasiyan kadinlarin hallerine her gun sahit olmaktayim..
Biliyorum kardesim.. baris da savas da tek tarafli olmaz...yani bu konuda haklisiniz O da suclu ama o sadece tabiati fitratti mahiyettinde hareket etmis..
Niye hep Size yuklendim? esinizi ve ailesini kotulemek ile sizi baris yoluna goturemem kardesim...
Siz kendinizi degistirmedikce Rabbim Sizin kaderinizi de degistirmez..onun icin Size Allah icin samimi, dosthane biraz yuklendim.. Hakkinizi helal edin...

Esiiniz sakin , uyumlu, Sizi seven..Kirmaktansa size bilet alip selamet ile ugurliyan kendi duygu ve dusuncelerini acikliyamiyan tipik bir Anadolu erkegi...
Kardesim.. sakin olun.. cokca dua edin.. inanin bende sizin icin duaciyim..
ama insan kendi hata ve acziyettini anladiginda Rahman kapisinda pismanlik ve Tevazu ile edilen dua geri cevrilmez...

asagidaki konuya da bir goz atarmisiniz lutfen...
ins. allah-in izni ile Sizin bu yuvayi kurtarabilecek iman, Sabir ve insanlik dolu bir yureginiz olduguna inaniyorum.. Selamet ile Hayra kalin...

https://www.islamiforumlar.net/gonulden-gonule-dertleselim/24807-aldatildim.html

aldatıldım... okudum Allah'ım yardım etsin çok zor bi durum beterin beteri var gerçekten, hele aldatılmak Allah kimseye vermesin inş. hayırlı sabahlar. Allah'a emanet olun.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
amin abi inşallah
ama erkek eşinin de annesinin de yerini bilecek ne olursa olsun. benim babam her zaman annesiyle eşinin yerini ayırt etmiştir her zamanda savunmuştur annemi, sağolsun. Bizim babamız böyle olduğu için doğal olarak eşimiz de öyle olsun istiyoruz.
Ecmain olsun inşallah.
değerli kardeşim, nişanlılık dönemi ayrı evlilik dönemi ayrıdır,
nişanlıyken tabiki annesine, varsa kardeşlerine karşı sert konuşacak,ki sende, waaaaaow nişanlıma bak hele beni nasılda savunuyor diye düşüneceksin, ama gerçek yüzünü evlendikten sonra göreceğini nerden bileceksinxxzzl..
Evet birçok genç kızlarımızın hayalidir huyu babasının huyuna benzeyen bir eş bulmak, ama malesef ummadığın taş baş yararmışgghhn..
yuva yıkmak kolay ama yuva kurmak zordur Umarım sonuç tatlıya bağlanır kardeşim hakkınızda hayırlısı neyse Allah(c.c.) onu nasip etsin inş.

bilge_66

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
gönül sızım kardeşimi burdan da tebrik ediyorum yazdıklarını itina ile sanki bana hitab ediyormuş gibi okudum kendime dersler çıkardım , çok değerli nasihatlar insanın etrafında sizin gibi hakkı ve sabrı tavsiye eden bir dostu olmalı , hatta bir cevabınızı bizim forumda (islamibilinç) paylaştım hakkınızı helal edin Allah razı olsun kardeşim.

mavi kardeşime de Allahtan sabır ve bir an önce selamet diliyorum hakkında en hayırlı şekliyle sonuçlanır inşaallah , mavi kardeşim insanı üzen olaylar değil bakış açılarıdır sizin biraz bakış açınızı değiştirmeniz lazım .

bir de nişanlılık dönemi fertlerin ve ailelerin birbirini çok iyi tanımaları gerekir bu dönem bunun içindir ve evlilikle bitmek zorunda değildir biz burda yanılıyoruz , evlenince düzelir çocuk ,olunca düzelir ... sonuçta nişanlıyken yani yol yakınken bitirmek yerine evliyken ayrılıklar , bikaç çocukla ayrılıklar ya da aile faciaları çıkıyor ortaya . yanlış anlaşılmasın ayrlık- boşanma taraftarı değilim ama evliyken ayrılmaktansa nişanlı ayrılmayı bir çocukla ayrılmaktansa çocuksuz boşanmayı , iki çocukla boşanmaktansa bir çocukla boşanmayı yani zararın neresinden dönülürse kardır diye düşünüyorum ve 3 yıllık(son bir yılı ailelerimiz arasındaki bağlar tamamen kopmuştu)bir nişanlılık sürecinden sonra yaklaşık 25 yıllık acısıyla tatlısıyla geride bıraktığım bir evliliğim ve 4 çocuğum var elhamdülillah . bu yıllar boyunca sayısız kere boşanmaya o kadar çok sebep oldu ki , haklı gerekçelerle boşanabilirdim boşanmadım ve pek çook arkadaşımında boşanmadan geri dönmesine vesile oldum .

şunu bil ki mavi kardeşim hayatta problemler hiç bitmiyor biri bitiyor diğeri başlıyor ve problemin sadece adı değişiyor eğer eşini seviyorsan evliliğini devam ettirmek istiyorsan eşini ve ailesini affedeceksin geçmişi temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp ortaya getirmeyeceksin bu seni üzmekten başka bir şeye yaramaz inan , ekrem kardeşin diğer kardeşlerin dediği gibi anne oğul arasına girme ,bırak eşin kendisi yüzgöz olsun annesiyle birbirlerine söylediklerini unuturlar ama senin söylediğini , yazdığın mesajı unutmazlar senin ailene yapılanı unutmadığın gibi , insan kendisine yapılanı unutabiliyor ama ailesine yapılanı hazmedemiyor ,zamana bırak , maddi sıkıntılarmış bırak erkek düşünsün ha bu arada sen de sıkıntı çekeceksin elbette ama esas yük eşinin omuzlarında olmalı sen niye omuzlanıyorsun üstleniyorsun baban niye üstleniyor borcu üstleniyorsa da evladı içinse de karşılığında damattan bir minnet borcu beklentisine girmeyin yine bir hayal kırıklığına uğrarsınız

mavi kardeşim seni çok iyi anlıyorum , senin yaşadıklarını aynı şekilde ben de yaşadım hatta bana düğünümde görümcemin ince bir bileziği emanet takıldı düğünden sonra eve gelir gelmez görümcem bir odaya çekti kolumdan sıyırdı aldı düğünde hediye olarak takılanlar ve paraları kaynanam aldı biz uzunca bir süre eşyanın borcu sonra ev aldık evin borcu derken bu günlere geldik , eşyanın borcunda boğuşurken bir baktık rabbim ev lütfetti elhamdülillah , Allahu teala vaadediyor "ilmi dileyene malı dilediğime veririm " buyuruyor ama sıkıntı çekilmeden de birşeylere sahip olunmuyor güzel kardeşim :)

sen önce sekine okumaya başla Allah c.c. eşine de sana da ailelerinize de sakinleştirsin ve akibetiniz hayr olsun kardeşim :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
insanin Beklentileri ne kadar çok olursa dert de o kadar çoğalır ve hayal KIRIKLIGI yasiyabilir..
Evlilikte hani Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer..misalidir biraz..
bir yere konuk olan, ev sahibinin kendisine özel olarak yapılmış çok güzel şeyler ikram edeceğini düşünebilir. Ancak umduğuna kavuşamaz; çünkü ev sahibi, evde ne varsa onu ikram eder.
her insan da anca bildigi kadarinca ve fitratti seklinde hareket edebilir...
o yuzden Beklentilerimizi söküp atacak, sadece Allah’ın rızasını bekleyelim...
cunku beklentiler bitmedikçe, ıstıraplar da bitmeyecektir.

Ahir zamanda insanlar nehre dökülmüş çöp gibidir. Şuursuzca beklentiler icinde asil beklenti olan Allah RIZASI ni unutmus gibiler...Pek çok Müslüman, bir sürü istek ve beklentilerin sahibi…
zamanin muminleri bugun olmuslar yarisan muhendisleri...

Nasıl ki ufka yetişmek için koşan bir insan, ufuk zannettiği yere geldiğinde yine karşısında ufku görürse, aynı şekilde ihtiyaçlarını gidermeye çalışan insan da,
isteklerini giderdikçe, yenileri çıkacak ve onu kabre kadar koşturacaktır.

Evliliklerde en sık görülen sıkıntılar dan da birisi yuksek beklentilerdir..
oysa karsimizda sadece bir aciz insan oldugunu duygu,ofke ve akli ile her an yanlis yapabilen ...ve bizlere sunacaklarinin SINIRLI oldugunu bir idrak edebilseydik...

Her insan kendisini tamamlayacak birisini ister… Kadın olsun erkek olsun… Çünkü Allah, her kulunu farklı yaratmıştır. Bu farklılıklar birbirini tamamlayacak...Beklentilerden cook beklentilere manevi goz ile bakmayi bir bilebilsek...iste o zaman her seyin zaten aslini gorebilirdik...

İnsanın olduğu her yerde, problem de vardır.
Elbette ki evlilik hayatında problemler yaşanabilir. Kar yağmasa yağmur yağmasa bahar gelmez, hasat olmaz… Sabır, pek çok problemin çözümüdür…
Vel asr Suresi’nde, “sabredenler kurtuldu” buyruluyor…
ins. cevremizde hakkı ve sabrı tavsiye eden hep bir Gonul Ehli dostlarimiz olur...Selamet ile Hayra kalin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gönül sızım kardeşimi burdan da tebrik ediyorum yazdıklarını itina ile sanki bana hitab ediyormuş gibi okudum kendime dersler çıkardım , çok değerli nasihatlar insanın etrafında sizin gibi hakkı ve sabrı tavsiye eden bir dostu olmalı , hatta bir cevabınızı bizim forumda (islamibilinç) paylaştım hakkınızı helal edin Allah razı olsun kardeşim.

Hakkim Helaldir begendiginize sevindim.. Gercekler her zaman insan ruhuna hitap eder kardesim..

"İçlerinde durmaksızın fışkırıp-akan iki pınar vardır.”
(Rahman Suresi, 66)

ben bu ayetti kerimeyi iclerinde derken insana insanin ic dunyasina benzetiyorum..
her insanin icinde rahmani ve seytani iki pinar var sanki...
hak ve hakikatler Rahmani yonumuzu costurup bizi bize getiriyor.. Hamd olsun...

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ecmain olsun inşallah.
değerli kardeşim, nişanlılık dönemi ayrı evlilik dönemi ayrıdır,
nişanlıyken tabiki annesine, varsa kardeşlerine karşı sert konuşacak,ki sende, waaaaa nişanlıma bak hele beni nasılda savunuyor diye düşüneceksin, ama gerçek yüzünü evlendikten sonra göreceğini nerden bileceksinxxzzl..
Evet birçok genç kızlarımızın hayalidir huyu babasının huyuna benzeyen bir eş bulmak, ama malesef ummadığın taş baş yararmışgghhn..
yuva yıkmak kolay ama yuva kurmak zordur Umarım sonuç tatlıya bağlanır kardeşim hakkınızda hayırlısı neyse Allah(c.c.) onu nasip etsin inş.

Sağ olun abi bu dualar beni rahatlatıyor.

summer

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Mavi adlı kullanıcı en son noldu inan çok merak ettim. İnşallah yuvanızı kurtulmuştur.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
bende merak ettim doğrusu

selamün aleyküm kendimi kaptırdım saatlerdir okuyorum cevaplar örnekler harika kendimdeki eksikleri,Rabbimin verdiği güzellikleri keşfettim Allah razı olsun herkesten mavi kardeşim 3 yıl sonra okuduk msj larını uzun bir zaman dilimi benim evliliğim kadar zaman geçmiş inşallah düzelmiş eşine dönmüşsündür.Mutlu haber duymayı isterim doğrusu...selametle kalın inşallah

agrice

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Biliyor musunuz ben de aynı şeyleri yaşadım ben de akrep burcuyum.Düğünde takı çantamın boş olduğunu kayınvalidemin hepsini aldığını gördüm.Balayımız mahvoldu.3-4 ay tartıştım eşimle ama o hep sustu.Sonra bunun bir sınav olduğunu düşündüm mutlu bile oldum.Allah bana fırsat vermiş diye düşündüm.Eşimle kavga edip geçici olan ömrümüzü ziyan ediyordum.Olan yine bize oluyordu.Para bu çalışır kazanırız dedim.Hem çalışmak ibarettir.Ben bir anda bıçak gibi kesince tartışmayı, konuyu bile açmayınca eşim bu sefer üstüme düşmeye başladı.Annesine gitsek seni üzecek birşey söyledi mi ya da yaptı mı demeye başladı.O bana da ailesine de birşey söylemiyor aslında.Ailesine karşı sessiz kalmasına kızmıyorum artık.Olması gereken de o zaten biz kimseye haddini bildiremeyiz Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz.Hakkimizi alalım derken kul hakkına da girebiliriz ki en kötüsü de budur.Size haksızsınız demiyorum.Aksine çok haklısınız ama bırakın bu olanlar size hayır olarak dönsün.Şimdi7 aylık evliyim.Diplomamı kiralamak istediler hem de ben aramadım ,beni aradılar.Oturduğum yerden para kazanıyorum,projeler geliyor.Allaha şükür yetiyor da artıyor bile.Siz hiç üzmeyin kendinizi.Ben çok kindar çok inatçı çok kıskanç biriydim çok tepki verirdim herşeye.İnanın bu bir sınav,fırsatı değerlendireyim dediğimden beri o kadar değiştim ki.Eltim kayınvalidem,eşlerimiz yemek yedikten sonra herkes kalkıyor masadan ben tek başıma topluyorum ama hiç sinirlenmiyorum çünkü Allah bana onun sevabını verir biliyorum.Herşey Allah için.Herkes ne kadar değiştiğimi söylüyor bu da doğru yolda olduğumu gösteriyor.Daha sevip sayılan biri olduğumu hissediyorum inşallah da öyledir.Peygamberimize bile peygamberlik 40 yaşında verilmiş der dedem.demek ki insan o yaşlara doğru doğru yola giriyor.İnşallah önümdeki uzun yolu iyi değerlendiririm.Naçizane tavsiyem gurur yapıp küs kalıp günaha girmemeniz.kayınvalideniz için günaha giriyorsanız onu kendinizden daha çok seviyorsunuz demektir :)Ben sizin yerinizde olsam eşimi arar onu ne kadar çok sevdiğimi söyler geri dönerim.Büyüklük sizde kalsın sonra oturun Allah'ın bu davranışınıza karşılık verdiği nimetlerin tadını çıkarın.Ama bi taraftan da bu dünyada değil öldükten sonraki hayatınızda ödüllendirilmeyi dileyerek :)Kendinize iyi bakınmutlu olun

Üst Alt