- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
çıtır simit tarifi,evde simit yapılışı,simit yapılışı.
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 paket maya
1 çorba kaşığı şeker silme olacak
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 kaşık zeytinyağı
ılık su
1/2 çay bardağı sulandırılmış pekmez
YAPILIşI
Kuru malzemeleri yoğurma kabının içinde karıştırıp yavaş yavaş ılık suyu dökerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
Sonra mayalanması için sarıp bekliyoruz.
Yaklaşık sıcak bir ortam olursa 30 dk sonra hamurumuz mayalanmış olur.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde uzun çubuklar yapıyoruz.
iki uzun çubuğu birbirine dolayıp simit şekli veriyoruz.
Sulandırılmış pekmeze batırıp bolca susama buluyoruz her tarafını.
Sonra tepsiye dizip tepsi mayasının gelmesi için 15-20 dk daha bekliyoruz.
Kabarınca önceden ısıtılmış fırınımıza sürüp çıtır çıtır kızarmasını bekliyoruz
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 paket maya
1 çorba kaşığı şeker silme olacak
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 kaşık zeytinyağı
ılık su
1/2 çay bardağı sulandırılmış pekmez
YAPILIşI
Kuru malzemeleri yoğurma kabının içinde karıştırıp yavaş yavaş ılık suyu dökerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
Sonra mayalanması için sarıp bekliyoruz.
Yaklaşık sıcak bir ortam olursa 30 dk sonra hamurumuz mayalanmış olur.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde uzun çubuklar yapıyoruz.
iki uzun çubuğu birbirine dolayıp simit şekli veriyoruz.
Sulandırılmış pekmeze batırıp bolca susama buluyoruz her tarafını.
Sonra tepsiye dizip tepsi mayasının gelmesi için 15-20 dk daha bekliyoruz.
Kabarınca önceden ısıtılmış fırınımıza sürüp çıtır çıtır kızarmasını bekliyoruz