Çikolata Soslu Profiterol

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

1z6uofn.jpg

Çikolata soslu profiterol malzemeleri
Hamur için

100 gr margarin

1 su bardağı su

1 buçuk su bardağı un

4 yumurta

Krema için

1 buçuk su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

1 buçuk çorba kaşığı un

1 paket vanilya

2 yumurta

50 gr margarin

Üzeri için

100 gr bitter çikolata

5- 6 çilek

Çikolata soslu profiterol hazırlanışı

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.
Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin.
Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın.

Margarini geniş bir tencerede eritin.
Suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak
koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin.
Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın.
Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar
pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından alıp soğutun.

Profiterollerin üst kısımlarını kapak
şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun.
Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü
erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
Çilek ile süsleyip servis yapın
 
Üst Alt