- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Çikolata soslu profiterol malzemeleri
Hamur için
100 gr margarin
1 su bardağı su
1 buçuk su bardağı un
4 yumurta
Krema için
1 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 buçuk çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta
50 gr margarin
Üzeri için
100 gr bitter çikolata
5- 6 çilek
Çikolata soslu profiterol hazırlanışı
Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.
Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin.
Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın.
Margarini geniş bir tencerede eritin.
Suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak
koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin.
Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın.
Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar
pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından alıp soğutun.
Profiterollerin üst kısımlarını kapak
şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun.
Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü
erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
Çilek ile süsleyip servis yapın