Büyü Var mıdır..?

Esin

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm
Yardımınıza ihtiyacım var , evli bir çocuk sahibiyim , eşimla aramız iyi değil yaklaşık üç senedir, ben oturduğumuz ev uğursuz geldi diye düşünüyordum , geçen ay evimi temizlerken çelik kapının bazı yerlerinden yumurta kabukları çıktı , çok korktum hayır değil diye düşündüm , sizce ne yapmam gerekir , yumurta kabuklarını atmadım , eşim benden iyice uzaklaştı .
Teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hosgeldiniz esin kardesim aslinda o kafes ruyasinda gordugunuz ruyadan sizin icinde bulundugunuz durumda ayni o kafes icinde gibi daralip bunaldiginizi anlamistim..

Maalesef bu tür konular çokça suistimal edilmektedir. Bu tür hadiselere itibar etmemek gerekir.
Bazı insanlar bu manada metafizik varlıkların isimlerini alet ederek menfaat sağlamaya çalışmaktadır. Tavsiye ettiği şeyler yapıldığında insanlar fayda göreceğine inanırsa psikolojik bir rahatlama hissediyor ve bu rahatlığı da bunu tavsiye eden kimseye malediyor...bu bir sirk tir..devada, carede sifa da anca Allah cc. dandir...

Sıkıntılı anlarımızda tövbe istiğfar etmeli,salevat getirilmeli ve inşirah,duha sureleri çokça Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azîm okunmasını bildirildi. Böyle yaparsak biizniAllah Teala SIKINTILARIMIZ da gecer ins.

Dua, ilaç gibidir. Allahü teâlâ dilerse tesir eder. Yani tesirini Allahü teâlânın verdiğine inanmalıdır!
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Dert-bela gelince, Hazret-i Yunus’un duasını okusun! Allahü teâlâ onu muhakkak kurtarır. Dua şudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke, inni küntü minez-zâlimin.

Büyü çözmek için büyücüye gitmek caiz değildir. Bu konuda okunması gereken sure ve dualar var..Allah`a siginmak var..Hamd olsun..

Meşhur ata sözümüzdür. Denize düşen yılana sarılır, denmiştir. Biz de bazen öyle oluyoruz galiba. Çaresini bulamadığımız, teşhisini koyamadığımız sıkıntılarımızda çareyi büyüde, sihirde görüyor; hemen hükmünü veriyoruz.

– Büyü yaptılar, geçimimizi bozup huzurumuzu yok ettiler. Ya da kısmetimizi kapatıp olan işimizi olmaz hale getirdiler. – Öyle ise çare nedir?
– Çare; büyücülere, sihircilere, falcılara gitmektir…
Maşaallah büyü bozucular, sihir çözücüler de düzinelerle.
Yeter ki sen paradan haber ver…
Bana öyle geliyor ki, parayı kesin, ortalıkta ne büyücü kalır ne de sihirci…
Biz Ehli sunnet olarak büyünün, yani sihrin varlığını kabul ediyoruz . Ancak bunun tarihte kalan bir ilim dalı olduğunu, nasıl yapılıp nasıl çözüldüğüne dair bir ilmin günümüze kadar gelmediğini düşünüyorum.
Bu yüzden de şurada burada büyü yapan yahut da bozan kimselere inanmıyorum..
Kanaatim odur ki, aile içinde insanlar, beyin yahut da hanımın tutumundan şikayetçi olurken olayı büyüye, sihre yormakta yanılıyorlar.

Büyü de sihir de tarafların kendilerindedir. Şayet rahatsızlık unsuru olarak gördükleri hallerini kendi iradeleriyle düzeltmeye yönelseler ortalıkta ne büyüye ihtiyaç kalırdi..
Ama nefsi böyle bir özeleştiriye talip olmuyor. Kendi kusur ve hatalarını düşünmeye de fırsat vermiyor. En kolay yolu gösteriyor.
– Büyü yapmışlar, sihirde bulunmuşlar.
Bundan sonra yatakta muska aramalar, kapıda çaput bulmalar alıp yürüyecek; evhamlar, vesveseler, masum konu komşulardan şüphelenmeler meydan alacaktır. Çık çıkabilirsen işin içinden.
oysa suizan Haramdir..

Hayır hayır boşuna suçlamayın konu komşunuzu, yakınlarınızı ve dostlarınızı. var.Büyü falan yok, kendi ihmal ve kusurlarımız

"Bir toplum, kendilerini değiştirmedikçe, Allah onları değiştirmez." (13/Ra'd, 11).

Esin

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim

Gönül sızım ; Allah razı olsun sizden, çok teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cumlemizden kardesim bir sey degil..ama sunu unutmayin basimiza gelen kotu seyler asla!Allah-in merhametsizliginden, adaletsizliginden degil..
hem inanin sadece Siz ACI cekmiyorsunuz..her kesin kendince bir derdi,bir SIKINTI gam ve kederi imtihani var...
Bazen en zoru nedir bilirmisiniz ?en cok sevdiklerimiz ile imtihan edilmemiz..
ama eger
biz asil gormemiz,sevmemiz, dayanmamiz teslim olmamiz gerekeni unutup Fani olana bel baglar hayattimizi bu fani
gecici zorluklari olcu alirsak inanin hem dunya hem ahirettimizi kaybederiz...
Iki evladimi kendi ellerim ile topraga verdigim gun bu bir Anne icin bu nedir nasil bir duygu ve caresizlik oldugunu anliyabilirmisin?
ama hic bir seyi degistiremedim..degistiremezdim de.. Takdiri ilahi dedim ve bundan yolla cikarak Allah a olan teslimiyettimi, bagliligimi gozden gecirip kendimizi yeniledigimizde kimbilir varligin bilmedigi nice SIR hikmet Rahmet KAPISI acilir bize her SIKINTI icinde aslinda bir nimet vardir..bunu unutmayin kardesim
..

gülseda dündar

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selam olsun;
bu konuda bişeyler söylemek istedim çünkü yakınen tanık olduğum bir durum söz konusu..
çok yakın bir arkadaşımın abisine büyü yapılmıştı,hem de nişanlısı tarafından biz bu büyüyü bozdurduk hemde yüklü bi para karşılıgında ama inanın bana faydasını gördüler.. inandığımız Kuranı kerimde büyü yapanda yaptıranda günahkar olduğu yazıyor fakat sonuçta böyle bir büyü varsa bunu bozdurmamız rahatlamamız için gerekli olduğunu düşünüyorum.. o arkadaşımın abisi o dönemde hiç dua etmezdi bunu içimden gelmiyor diye açıklıyordu, büyü bozulduktan sonra ise çok şükür artık dua ediyor ve rahatladığını ifade ediyor.. tabi daha farklı yollarda var büyüyle alakalı onlarlada bu sıkıntını atlatabilirsin.. mesela sirkeli suyla yıkanmak sirke suyu büyü tutmaz ve daha birçok örnek var bu konuda google dan yapabileceğin küçük bi araştırma eminim işine yarıcaktır..
Allah seytanın oyuncaklarından korusun bütün müminleri..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Dua ilaç gibidir. Allahü teâlâ dilerse tesir eder. Yani tesirini Allahü teâlânın verdiğine inanmalıdır!
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Dert-bela gelince Hazret-i Yunus’un duasını okusun! Allahü teâlâ onu muhakkak kurtarır. Dua şudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke inni küntü minez-zâlimin.

Büyü çözmek için büyücüye gitmek caiz değildir. Bu konuda okunması gereken sure ve dualar var..Allah`a siginmak var..
Biz dermani Allah-tan degil insanlardan beklersek şirke gireriz..

Biz Ehli sunnet olarak büyünün yani sihrin varlığını kabul ediyoruz . Ancak bunun tarihte kalan bir ilim dalı olduğunu nasıl yapılıp nasıl çözüldüğüne dair bir ilmin günümüze kadar gelmediğini düşünüyorum.
Bu yüzden de şurada burada büyü yapan yahut da bozan kimselere inanmıyorum..

Bismillahirrahmanirrahim.

Kul e'ûzü bi-rabbil felâkı min şerri ma halâka ve min şerri ga-sikın izâ vakabe ve min şerrin neffasati fil ukadi ve min şerri hâsi-din izâ hased.

Felâk Sûresinin Anlamı (Manası)
« De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöken gecenin şerrinden, düğümlere üfleyen nefeslerin şerrinden, hasedini açıklayan ve hasediyle hareket eden hasetçinin şerrinden, sabahın Rabbine sığınırım. »

Muvatta

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Büyü var mıdır?

Büyü, bir insanın karar verme mekanizmasını onun hür iradesi dışında etkileyerek o insana yaptırılmak istenenlerin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla uygulanan bir yöntemdir.

Büyünün varlığı Kur’an tarafından da açıkça bildirilmiş ve hem yapan hem de yaptıranlar lanetlenmiştir. Sanılanın aksine büyü olgusu geçmiş zamanlarda kalmış bir safsata değil, günümüzde hâlâ çok yoğun bir şekilde uygulanan ve tesirli bir yöntemdir.

Allah’ın izni olmadan hiçbir şey gerçekleşemez ve büyü de elbette buna dahildir ancak Allah’ın yapılmasına izin vermesi bunu onayladığını göstermez. Aksine büyünün varlığı hem fail hem de kurban için çok önemli birer imtihan vesilesidir. Büyücü yasaklanmış olmasına rağmen nefsani arzularına yenik düşerek günah işler. Büyüye maruz kalan ise bir sabır sınavına tutulur ve çözüm mü arayacağı yoksa isyan mı edeceği ölçülür. yani büyü de tüm hayatımız gibi yalnızca bir sınav vesilesidir.İnsanlar yaşamlarını sürdürürken önce kendi nefisleri ile sonra da şeytan ile sürekli savaşmak zorundadır. Nefis yedikçe acıkan bir canavardır ve gözü hiç doymaz ayrıca bencil ve acımasızdır.

Hayatta istediklerini elde edemeyen, isteklerini gerçekleştirmek için savaşmaktan aciz, başkalarını kıskanan, karşısındakine yüz yüze iken zarar vermeye gücü yetmeyen zavallı insanlar nefislerinin ve şeytanın kışkırtmalarına kapılarak büyücülere koşarlar. Büyücüler ise gözlerini yalnızca Dünya malına dikmiş ve ahiretlerini gelip geçici bir konfor için satmış daha zavallı insanlardır.Kendilerine gelen insanların paralarını almak için yapmayacakları hiçbir kötülük yoktur. Büyü ile mutlu bir yuva yıkılabilir, iki insan birbirine düşman edilebilir, bir insanın akli ve ruhsal dengesi bozulabilir, insanların iflas etmeleri, tüm mal ve mülklerini kaybetmeleri sağlanabilir. Büyü yapılarak bir insanın evlenmesine mani olunabilir hatta ve hatta bir insanın yavaş yavaş eritilerek öldürülmesi dahi söz konusudur ve ne yazık ki tüm bunlar gerçektir.

Büyücü insandan çok hayvana benzer ve kesinlikle acıması yoktur. Onun için hayatta tek önemli olan para ve paranın satın alabildikleridir. Büyü yapabilmek için özel bir bilgi birikimi, yetenek ve tecrübeye ihtiyaç vardır. Herkes büyü yapamayacağı gibi, her büyücü de her büyüyü yapamaz çünkü her büyünün kendine has formülleri vardır. En az büyücüler kadar tehlikeli bir diğer grup “büyücü olduğunu iddia eden şarlatanlardır”. Bunlar büyü yapamazlar ama yapabildiklerini söyleyerek kendilerine başvuran insanları kandırır ve onların paralarını alırlar.Büyü yapılış amaçlarına göre kendi içinde değişik alt türlere ayrılır. Hemen hemen her konunun gerçekleşmesini sağlamak amacıyla tertip edilmiş bir büyü çeşidi mutlaka vardır ancak yine de bunları bazı genel kategorilere ayırmak mümkündür. Sıklıkla başvurulan büyüler şu şekilde sıralanabilir:

1) Aşk (Bağlama, Muhabbet, Celb ve Teshir) Büyüleri : Bir erkeği bir kadına yada bir kadını bir erkeğe, kendi isteği olmaksızın aşık etmek ve aralarında bir birliktelik kurulmasını sağlamak için uygulanır.

2) Tefrik (Ayırma) Büyüleri: Birbirini seven evli ve ya bekar iki insanı birbirinden ayırmak ve birbirlerinden nefret etmelerini sağlamak amacıyla yapılır.

3) Kısmet Kapatma Büyüleri: Bir insanın maddi ve manevi tüm hayatını alt üst etmek, iflas edip tüm malını kaybetmesine neden olmak ve/ya evlenmesine mani olmak için uygulanır.

4) Hırsızlık Büyüleri: Çalınmış bir malın geri getirilmesi için hırsıza zarar vermek amacıyla uygulanır.

5) Ölümcül Büyüler: Bir insanın yavaş yavaş eriyerek ölmesini ya da kendisini öldürmesini sağlamak amacıyla uygulanan büyülerdir. Çoğunun bozulması da mümkün değildir. Hristiyan din adamları ile hiçbir alakası bulunmamasına rağmen bu büyü çeşidi “Papaz büyüsü” olarak da anılmaktadır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sihrin en büyük tesiri ruhlar üzerindedir; fikirleri bozar, kalbleri çeler, ahlâkı perişan eder, toplumların altını üstüne getirirler.

Sihrin aslı yoktur diye aldanmamalı ve böyle sihirbazlardan sakınmalıdır.
Bununla beraber bunları yapanlar, Allah'ın izni olmadıkça kimseye bir zarar veremezler. Çünkü gerçek tesir ne sihirde, ne sihirbazda, ne tabiatte, ne ruhta, ne yerde, ne gökte, ne şeytanda, ne melektedir. Hakiki müessir ancak ve ancak Allah'dır.
Fayda ve zarar denilen şey de ancak O'nun izni ile meydana gelir. O halde her şeyden önce Allah'dan korkmalı ve Allah'a sığınmalıdır ve bunlara karşı koymak için de
Allah'ın kitabına sarılmalıdır.
Allah'ın kitabını arkalarına atan bu sihirbazlar çok iyi bilirler ki, Allah'ın kitabını verip de sihri satın alan bir kimsenin, elbette ahirette hiçbir nasibi yoktur.
Bunun sonu açıkça hüsrandır. Celâlim hakkı için bunların, uğruna kendilerini sattıkları şey ne kötü şeydir, amma keşke bunu biliyor olsalardı.
Gerçi bunlar sihrin sonunu ve onu yapan sihirbazın ahiretten nasibi olmadığını ve sihre aldananın sonunun sadece hüsran olduğunu bilirler.
Fakat yine de bu bilgilerine uygun hareket etmedikleri için davranış biçimleri cahilanedir. Diğer taraftan ahiret nasipsizliğinin ne kadar korkunç bir şey olduğunu bilmezler.
Aslında sihrin asıl zararı başkalarından çok yapanlaradır. Ömürlerini nasıl çirkin şeylerle geçirdiklerini bilmezler.

Kaynak: Elmalı Tefsiri

Kul e'ûzü bi-rabbil felâkı min şerri ma halâka ve min şerri ga-sikın izâ vakabe ve min şerrin neffasati fil ukadi ve min şerri hâsi-din izâ hased.

« De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden karanlığı çöken gecenin şerrinden düğümlere üfleyen nefeslerin şerrinden hasedini açıklayan ve hasediyle hareket eden
hasetçinin şerrinden sabahın Rabbine sığınırım. »

ıhlamur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
arkadasım içini böyle şeylerden ötürü kuşkun varsa.. ayetel kursiyi kendine ve eşine okuman iyi olacaktır.. nas ve felakta çok etkılıdır..

şunu soyleyeyım..2011 yılı benım için çok zordu -sınanma zamanımdı belkide- evliliğim kopma noktasına geldi(7yıllık evliyim) (boşanma için gün alınacaktı ama gidilmedi) ve 2düşük yaptım maalesef :( aşk evliliğinin dezatanjı ailelerin kabuletmemesi..ve evliliği yıkmak için uğraşmaları..neyse.çok seyler oldu ama anlatmak istemiyorum özellıkle düşüklerimle ilgili ve şiddetten nefret eden esımden şiddet görmek(durduk yere hiçbişey yokken yani bahaneleri vardı sadece tuzu az olmuş,cay cok sıcak vs 9ay boyunca şiddete maruz kalmak insanı yıpratıyor haliyle) bendede büyümü acaba dedirttiği an ben Rabbime sığındım.. ayetel kursiyi dilimden eksık etmedim.. şimdi Allaha şukur yine eski gunlerımızdeyız..cocugumuz yok ama olsun mutluyum huzurluyum.ilerde olur inşaAllah. ibadetlerimede devam ediyorum.refaha cıktım diye ibadetlerimi kesecek değilimya.. Anneannem her derdi bana namazlarını kıl,Kur'an öğren diye ama ben;bir musibet bin nasihatten hayırlıdır cümlesine çok uymusum.. şimdi Allaha şükür Kur'anımı öğrendim ,gecmıste kılmadıgım namazlarımı hesapladım kaza namazı olarak kılmaya basladım yavastan.. bu konuda arkadas secimide önemli,Allah yolunda olan kardeslerımızle gorusmek ibadetler acısından şevklendirir,bilgi alısverısınde bulunabılırsen güzel olur yoksada net var neyseki ;)mesela eşimin akrabalarından hala daha maymundan evrimleştiklerına inananlar var.. yada islam dininde olan tutupta islam dinini kötüleyıcı karikatürler yayınlamaz değilmi..ama inada yapıyorlar işte ben bikere uyarmıstım da.şimdiyse onlara karşı en büyük bedduam Allah ıslah etsın,kalplerine minicikte olsa iman filizi yerleştirsin,,doğacak cocukları islamı adıyla değil tadıyla yasasın diye dua ediyorum... Aminnnn (konu alakasız yere geldi ama yazmak istedim sadece,konuyu dagıtmak istemedim kusura bakmayın)

alemra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aklımın almadığı dualarla büyü yapanlar var bu nasıl birşeydir.Dua şifadır.Peki art niyete nasıl kullanılır bir türlü kafam almıyor bunu :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ahh benim guzel yurekli kardesim büyü yaptiklarinda okuduklari Dua degil..

Büyü veya sihir (Arapça: سحر); insanların doğaüstü, paranormal veya mistik yöntemlerle doğal dünyayı (olayları, nesneleri, insanları) etkileyebildiğini öne süren uygulamalar ve bunların çevresinde oluşturulan kültürel sistemdir...

Popüler kültürde sık rastlanılan büyü yapma yöntemleri arasında; çeşitli malzemelerden karışımlar hazırlama, büyülü sözcükler söyleme veya hareketler yapma, büyülü yazılar veya semboller çizme, sihirli değnek gibi araçlar kullanma, belirli bir kişiyi sembolize eden kuklalar kullanma, kan veya hayvan yağı kullanma sayılabilir.
Büyüler zengin, sağlıklı veya başarılı olmak, birine yardım etmek gibi iyi amaçlarla veya birini cezalandırmak gibi kötü amaçlarla da icra edilebilir.

Siz bunlara fazla takilmayin bunlar ile ugrasanlar Seytanin cocuklaridir daha ne diyeyim..
Allah islah etsin hidayet versin..

« De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden karanlığı çöken gecenin şerrinden düğümlere üfleyen nefeslerin şerrinden hasedini açıklayan ve hasediyle hareket eden hasetçinin şerrinden sabahın Rabbine sığınırım. »

alemra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz

« De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden karanlığı çöken gecenin şerrinden düğümlere üfleyen nefeslerin şerrinden hasedini açıklayan ve hasediyle hareket eden hasetçinin şerrinden sabahın Rabbine sığınırım. »

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
tabi daha farklı yollarda var büyüyle alakalı onlarlada bu sıkıntını atlatabilirsin.. mesela sirkeli suyla yıkanmak sirke suyu büyü tutmaz ve daha birçok örnek var
Selamu aleyküm, birçok örneklerin içinde, eve giriş kapısının üstüne rakı koymakta vardfgtn
Bunları bende duydum, hatta ben yıllar önce baş ağrısından duramazdım, bizimkiler sağolsunlar sağa, sola sorup, soruşturup bende muska olduğunu öğrenmişler, birgün yoldan geldim yemekten sonra su içecem onee sürahi içinde bir kağıt, kağıtta arapca bişeyler yazılı, dedim buda neyin nesi yoksa beni öldürüp mirasıma konmak için muskamı yaptırdınız, diye espiri yaptım ve gerçekten muskaymış ama başımın ağrısının geçmesi için yapılmış muska, üleynnn benim başımın ağrısıyla muska büyü ne alaka ben yolda giderken arabanın camını açtığım zaman yediğim rüzgarın ve egzost dumanının etkisiyle meydana gelen baş ağrısının muskayla ne alakası olur diyedfrt.. söylendim ve kağıdı yırttım attım.
venihayetinde mesleği bırakıp birkaç yıldır yola gitmiyorum şimdi ne baş ağrısı kaldı, nede diş ağrısı, (uykudan gürültüyle uyanmadığım, ve stresli, asabi olmadığım zamanlar hariç) konuyla ilgisi yok ama ağızdaki çürük dişlerinde baş ağrısı yaptığı malumdur.
İşin gerçeği ben oldum olası bu büyü, muska gibi şeylere inanmam, inananada kızarım çünkü bize ne geliyorsa hepsi ALLAH(c.c.)tan geliyorhmmnn

eesila

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İslamda büyü var mıdır?

Selamün aleyküm sizden bi konu hakkında bana yardımcı olmanızı istiyorum. Ben 9 yaşında iken annem vefat etti biz 4 kardeştik abim ablam ben ve küçük kız kardeşim ve babannem var sonra babam tekrar evlenmek zorunda kaldı ve evlendiği kadın bize çok kötü davrandı. Şuan hepimiz evlendik ve 2 kardeşimde bu kadından var. Kadın hala bizimle uğraşmakta ve bizim ailemizle kötü olmamız için elinden geleni yapmakta. En sonunda babamızla da görüşmemizi istemiyor, kendi çocukları için herşeyi yapıyor babamla da araları bozuk en ufak tartışmada ablasına gidiyor her gittiğinde geri dönmek için ya arsa ya para ya da altın istiyor ve ben bu kadından bize karşı okuma yaptırdığından büyü yaptırdığından şüpheleniyorum çünkü hiçbir zaman bizim iyi olmamızı istemedi, zamanında da muska bulmuştum cebinde eşimle sebep yokken bile tartışıyoruz ve benim aklıma hep bu kadın bize bişeymi yaptırıyor sorusu oluşuyor ama sonra diyorum rabbim sen ol demezsen olmaz eğer varsa öyle bişey varsa da kendi boynuna dolansın diyorum sizce yanlış mı düşünüyorum? Sizce muska diye bişey varmı artık bi hocaya gitmryi bile düşünüyorum o derece şüphelerim var ...

Ç

çokbilmiş

Kayıtsız
Misafir
Selamün aleyküm sizden bi konu hakkında bana yardımcı olmanızı is tiyorum.ben 9 yaşında iken annem vefat etti biz 4 kardeştik abim ablam ben ve küçük kız kardeşim ve babannem var sonra babam tekrar evlenmek zorunda kaldı ve evlendiği kadın bize çok kötü davrandı şuan hepimiz evlendik ve 2 kardeşimde bu kadından var kadın hala bizimle uğraşmakta ve bizim ailemizle kötü olmamız için elinden geleni yapmakta en sonunda babamızlada görüşmemizi istemiyor kendi çocukları için herşeyi yapıyo babamlada araları bozuk en ufak tartışmada ablasına gidiyo her gittiğinde geri dönmek için ya arsa ya para ya da altın istiyo ve ben bu kadından bize karşı okuma yaptırdığından büyü yaptırdığından şüpheleniyorum çünkü hiçbir zaman bizim iyi olmamızı istemedi zamanında da muska bulmuştum cebinde eşimle sebep yokken bile tartışıyoruz ve benim aklıma hep bu kadın bize bişeymi yaptırıyo sorusu oluşuyo kafamda ama sonra diyorum rabbim sen ol demezsen olmaz eğer varsa öyle bişey varsa da kendi boynuna dolansın diyorum sizce yanlış mı düşünüyorum? Sizce muska diye bişey varmı artık bi hocaya gitmryi bile düşünüyorum o derece şüphelerim var ...

Aleykümselam, gerçek bilgili bir hocaya gidip tavsiye alabilirsin. Ama medyumlara, büyücülere paçanı kaptırma sakın. Felak ve Nas sureleri ile Ayet-el kürsi oku devamlı. İnanarak ve anlamını bilerek.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Başımıza gelen her sıkıntı büyüden mi kaynaklanır..

es-Selamu Aleyküm.

Her bir geçimsizliğin, her başınıza gelen musibet ve sıkıntıların sonu büyüye çıkar diye bir kaide yoktur. Büyüyü çirkinlikleri ile tam manasıyla yapanları belki de zor bulursun... Çevrenizde ben büyü yapıyorum diyenlerin yaptıkları büyü mü olduğu tartışılır. yani bu işin ehli gerek! Ben de iki kere kulağımı bir kere burnumu kıvırdım al sana büyü yaptım derim: etkisi olur mu? Ha!! Allahu Teala dilerse bir insanın bedduası da tutar başına bir musibet verebilir. Sen de korkarsın ki büyü mü yapıldı bana diye...

Ya cin musallat olduysa diye düşünmek yok, birinin bedduasını mı aldım diye kendimizi eleştirmek yok... Belki de başına gelen olumsuz şeyler kendi yaptıkların sebebiyle gelmiştir. Hemen biri büyü mü yaptı demek uyanıklık, kurnazlık olur!

Yumurta kabuğu gördün madem alıp at dışarı.. Üç kere Felak ve Nas suresi oku, büyüyse bile tesiri kalkar. Bu sureler sırf hatim yapasınız diye inmedi!

Efendim, kocamla aramda tartışmalar oluyor, haksız yere gelip bana şiddet uyguluyor. Nas Suresinde cinlerin ve insanların göğüslere vesvese verdiği zaten buyurulmuş. Belki biri size karşı eşinizi kışkırtıyor. Bu kişiler insan da olabilir cinler de.

Her şeye büyü demeyiniz. Müslüman ülkede yaşıyoruz ama sorsanız er-Rahim nedir diye açıklayamazlar, belki de bağışlayandır diyeni bile zor bulurken, din konusunda ilimden bu kadar mahrum iken tutup size ayetlerle büyü mü yapabilecek ya HU! Büyü vardır, tamam da iki çatal çıngırtmakla bu işler olmuyor. Fitne çıkartmayın! Bana acaba şu büyü mü yaptı diye kişileri zan altında bırakmayın. Kötü göz (nazar) eder yine zarar görürsünüz ona bakılırsa! Bırakın başkaları büyü mü yaptı demeyi. Bizim milletimiz bu işleri bilmezler sırıtık.:,

e2009

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Yerdım

Merhaba eesila hala aynı sıkıntıları yaşıyormusunuz?

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Ben de konuya şöyle yaklaşayım:
Hz İsa büyücü müdür? Muhataplarına büyü mü yapardı Hz İsa..?
Ya Hz Musa..? Yine Hz Süleyman ya da Hz Muhammed..?
Hatta bir ayette kafirler bütün Peygamberleri istisnasız (Zariyat Suresi) büyücülükle suçlamışlardır..!

Aslında böyle bir şey asla yoktur değil mi? Lakin, insanlar değerlerine göre, putlaştırdıkları, tapındıkları ve kutsal kıldıkları inançlarına göre böyle bir iftirayı da arzedebiliyorlar muhataplarına.
Yani Peygamber'ler insanları, Allah'a, gönderilen Kitab'a, gönderilen Din'e insanları davet ediyor, birçok insan aklını ve iradesini gönderilen Peygamber'e "itaat"te kullanınca, kafirler de sanırlar ki, itaat edenlerin beyinleri, kalpleri, iradeleri ve akılları Peygamberler tarafından düğümlendi, büyülendi vs.
Hadise budur..!
Onun için büyü son tahlilde, gözbağcılık, oyunculuk, düzenbazlık, hilekarlık şeklinde tarif edilmiştir.
Bütün bunlar, akil olan insanın, doğru ve dürüst olan insanın, bir takım yalan ve yanlış telkinlerle aklının, kalbinin, yüreğinin "şüphe"ye düşürülmesiyle alakalıdır.
Yani asıl incelik şuradadır, hadise sanal'dır, gerçekte öyle bir şey yoktur, ama göze, akla, kalbe ve gönüle öyle bir şeyin varlığı ya telkin edilir ya da oyunculuk ve gözbağcılık ile göze aynen öyle gösterilir. Mesele budur!!!

NOT

Aile içi kavgalarda da büyü fonksiyonları yoktur. Ya hanımefendiye kocasının "adil" ve "doğru" ve de "dürüst" duruşu ağır gelmiştir, ya da kocaya hanımefendisinin bu hali ağır gelmiştir ya da her ikisinin de bu minvaldeki halleri her ikisine de ağır gelmiştir...

Adam gidiyor, kadınlarla kızlarla gününü gün ediyor, kadın da diyor ki, "Kocama büyü mü yapıldı acaba..?" :) :) :)

Eee benim de gülmem gerek değil mi?

Üst Alt