- Katılım
- 26 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 19,432
- Tepkime puanı
- 185


BOŞNAK BÖREĞİ (MANTİYA) MALZEMELER :
◦ 1/2 KG. UN
◦ ALDIĞI KADAR ILIK SU
◦ TUZ
◦ 250 GR.KIYMA (YAĞSIZ
◦ 2 BAŞ KURU SOĞAN (YEMEKLİK DOĞRANMIŞ)
◦ KARABİBER
◦ YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (İÇ MALZEMEYE İLAVE EDİLECEK)
◦ ERİMİŞ TEREYAĞ VE SIVIYAĞ KARŞIMI (YUFKALARIN ARASINA SÜRMEK İÇİN)
YAPILIŞI :
◦ UN,ILIK SU VE TUZ BERABER İYİCE ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOĞRULUR.HAMURUN YUMUŞAKLIĞI NE ÇOK SERT NEDE ÇOK YUMUŞAK OLACAK.
◦ HAMUR BEŞ EŞİT PARÇAYA AYRILIP YUVARLANACAK.
◦ ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZ İLE ÖRTELİM.2 SAAT KADAR BEKLETELİM.
◦ İKİ SAAT DİNLENEN HAMURLARIN HER BİRİNİ TEZGAHA ALIP MERDANE İLE PASTA TABAĞINDAN BİRAZ DAHA BÜYÜK ŞEKİLDE AÇALIM.
◦ HERBİRİNİN ÜZERİNİ TEREYAĞ-SIVIYAĞ KARIŞIMI İLE YAĞLAYALIM.
◦ BEŞ YUFKAYIDA ÜST ÜSTE KOYALIM.
◦ EN ÜSTÜDE YAĞLADIKTAN SONRA 10 DAKİKA BEKLETELİM.
◦ MERDANE İLE YUFKAYI BÜYÜTELİM.
◦ YUFKA ÇOK İNCE OLMAYACAK.
◦ DAHA SONRA 4 PARMAK GENİŞLİĞİNDE MANTI YUFKASI KESER GİBİ KARELERE BÖLELİM.
◦ HER KARENİN ÜZERİNE KIYMA,KURU SOĞAN,KARABİBER,SIVI YAĞ VE TUZ KARIŞIMINDAN KOYALIM.
◦ BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATALIM.
◦ YAĞLANMIŞ TEPSİYE KATLANAN KISMI ALTA GELECEK ŞEKİLDE SIRALAYALIM.
◦ ÜZERİNEDE KALAN YAĞDAN SÜRELİM.
◦ HAMURLAR BİRBİRİNE BİTİŞİK BİR ŞEKİLDE DİZİLECEK TEPSİYE.
◦ ÖNCEDEN ISITILMIŞ 300 DERECELİK FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
◦ ARZUYA GÖRE ÜZERİNE YOĞURT DÖKÜLEREK TEREYAĞ GEZDİRİLEBİLİR.
afiyet Olsun yapamazsanız bize mantı yemeğine buyrun...yada en yakın Boşnak Börekçisine gidebilirsiniz....


