Bir N A M A Z insan, tekrar tekrar kendi doğumundan ölümünü seyrediyor

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namazresimleri11.jpg

Bir N A M A Z boyunca insan, tekrar tekrar kendi doğumundan ölümünü seyrediyor..
Namaza başlarken getirilen tekbir ile şu imtihan dünyasına giriyoruz..
Kıyamda duruşumuz; ''gençliğimiz''dir..
Rukuya varışımız; ''ihtiyar''lıktır..
Secdeye gitmemiz; ''vefat''ımızdır..
İki secde arası; kabir tahtası başımızı vuruşumuzdur..
Veee en sonunda ayağı kalkmamız; ''HAŞROLUNMAMIZ'' dır..
Rabbim namazlarımızı emrettiği şekilde dosdoğru kılanlardan eylesin!amin.

Dualarımız makbul.. Günahlarımız af olsun İnşALLAH
...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namaz38.jpg

"Çocuklarınıza üç yaşında kelime-i tevhidi, dört yaşında Muhammed Resulullah’ı (s.a.a), beş yaşında kıbleyi ve secde etmesini,
altı yaşında rükû ve secdeyi eksiksiz olarak, yedi yaşında abdest alıp namaz kılmayı öğretin.”

Bismillâhirrahmânirrahîm..
"Ey Müminler.! Namazı Dosdoğru Kılın , Zekâtı Da Verin.. Kendi Nefsiniz İçin Her Ne Hayır Yaparsanız , ALLAH Katında Onu Bulursunuz.."
Bakara Sûresi / 110

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Müslim'in, Alâ b. Abdurrahman yolu ile Ebu Hureyre'ye dayandırarak bildirdiğine göre İslam peygamberi Fatiha suresini şöyle açıklamıştır:

"Yüce Allah şöyle buyurur: "Ben namazı kendim ile kulum arasında ikiye böldüm. Yarısı bana ve öbür yarısı kuluma aittir. Kulum istediğine kavuşacaktır."
Kul, "Elhamdü lillâhi rabbilalemin" dediği zaman, Allah, "Kulum bana hamd etti" der. Kul, "Errahmanirrahim" dediği zaman, Allah"Kulum, bana övgü sundu" der.

Namaz kılan kul, "Maliki yevmiddin" dediği zaman, Allah "Kulum benim şanımın yüceliğini ifade etti" der.
Namaz kılan kul, "İyyake na'budu veiyyake nestein" dediği zaman, Allah, "Bu söz hem bana ve hem de kuluma aittir. Kuluma istediği verilecektir" buyurur.
Kul, "İhdinessıratal müstakim, sıratallezine en'amte aleyhim, gayrilmağdubi aleyhim veleddallin" dediği zaman, Allah, "Bu söz tamamen kulumla ilgilidir, ona istediği verilecektir" der." [5]

hadi ey kalbim durma artık tövbe et ve Yaradanına en güzel hamdını sun, temizle kalbini pislikten, dünyalıktan ve kula yakışır bir şeklide MEVLA’ya yaklaş...
hadi be ruhum hadi be kalbim uymayın siz o nefsime o hep konuşur ve sizi kötüye götürür, siz ondan güçlüsünüz, siz ona hükmedersiniz hadi kırın onun gücünü
biliyorum yapacaksın sen bunu hadi o zaman bak Bilal-i Habeşi ezanı okumaya başladı
haydi şimdi namaz zamanı, haydi şimdi kurtuluş zamanı..HAYDI FELAHA HAYDI NAMAZA...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bugün ISLAM radyoda bir zatın, namazı ne için kıldığımız ile ilgili bir şeyden sözediyordu.
Dilimin döndüğünce özetlemeye çalışayım. “Ermişler, namazı Allah’ın rızasını kazanmak için kılarlar. Öyleyse, kendimize bu denli bir kişi bulup ona sımsıkı sarılalım.
Zira, namazını dosdoğru kılan, Hz. Muhammed’i ( S.A.V ) çok anan biri sizi de mutlaka bir noktada içine çekecektir. O zatlardır ki; Cenneti, içinde güzellikler olduğu için değil, Allah’ın rızası orada olduğu için isterler.
Cehennemden, eza ve azap orada olduğu için korkmaz, Allah’ın rızası orada olmadığı için günahlardan uzak durmaya çalışırlar.” dedi radyodaki kişi. Bu sebeple benim şahsi fikrim, anne ve babamızdan daha çok zaman geçirdiğimiz gerek iş, gerekse sosyal çevre arkadaşlarımızı ve yanında bulunduğumuz kişileri Allah yoluna kendini adamış kişilerden seçmeye gayret ederek ilk adımı atmış olmakla başlayalım işe.
Bu sayede Allah’ın izniyle, iyilikler, suyun üzerine bir taş düştüğünde oluşan halkalar gibi hızla ve büyüyerek devam eder ve İslam’ın ışığı herkesi sarar…
Bir Hadis-i şerif’te; “Bir mümmin diğer bir müminin aynasıdır. Eğer bir kardeşinizin hatasını görürseniz hemen düzeltiniz.” buyurulmaktadır.
Buradan dar bir anlam çıkarmak istenirse, bir mümin nasıl saçını başını aynaya bakarak düzeltiyorsa, kardeşininkini de düzeltsin denilebilir ki Allah’ın izniyle gönülden yapılırsa bunun bile sevabı vardır bu hadise göre. Daha derin manada düşünülürse, Allah’a olan kulluğunu yerine getirmekte ( ibadetlerinde ) bir aksaklık gördüğümüz bir kardeşimizi de aynamız olarak görüp, ona çeki düzen vermek durumundayız anlamı çıkarılabilir.
Daha dünyevi bir anlatımla, arkadaşımız namaz vaktinde bizi sinemaya davet ediyor ise, aynadaki aksimize çeki düzen verme anının geldiğini hatırlamalıyız.
Arkadaş ve çevremize de dikkat ederek, yanlız kendimizi düşünerek değil, bütün aynalardaki akislerimizi düzene sokmak, İslamiyete dahil olmayı düşünen ve bunun için bir vesile bekleyen bir çok insana da ışık olacaktır. İslamiyet dar kalıplarda düşünelecek bir din değil, cihanı kapsayan bir din olduğu içindir ki; bu denli hızlı yayılabilmektedir. Bir düşünün, eğer her inanan mümin bir kardeşini doğru yola çekmek için vesile olsa ve dünyada İslamiyet herkese zuhur etse, dünyada ne bir savaş, ne bir çatışma ne de bir fenalık görürüz AllaHIN izniyle.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namazresim.jpg

Namaz, psikiyatrik bir tedavidir.
Çünkü namaz kılan, kendini yalnız hissetmez..
namaza durdugunda Alemlerin Rabbi Onu huzuruna kabul ettigi icin kendini cok degerli hissetmektedir...
artik yer,zaman, mekan Gurbetlik diye bir sey kalmamistir..
Gönül sızım...

acilangul1

Üst Alt