Ben sende kendimi ve kalbimin Sahibini buldum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kalbiminsahibi.jpg

Sen beni bekliyordun ve ariyordun ben ise kaderimi.. herkesin aradığını buldum derken ben kalbimin Sahibini buldum sende..
Bir çay içerken ,simid yerken, Martılar Marmara Denizinde uçuşurken senin ile karşılıklı sohbet ederken, birbirimizi bu kadar anlıyor olmanın nasıl mümkün
olabileceğini düşünürken sonra, ortada ne çay, ne sen, ne ben ,ne Deniz ,ne Martılar var idi bir Ezan sesini duyuyorum derken ,ben kalbimin Sahibini buldum sende..
Belki farklı Ülkelerde ,mekan ve belki de ayrı zamanlarda, aynı hüzünle uyumamız ve uyanmamız.
Belki küçük bir çocuk iken, belki gençliğe ilk adımlarımızı atarken, belki de bir ikindi vakti, içimizdeki , aynı hüznü ve acıyı Aynı zamanlarda
yaşamamız idi beni Sana yaklaştıran...

Seni bana yaklaştıran ve sevdiren bu hüznün adını ne Sen bana söyleyeceksin ne ben Sana.O hüznü senin sesinin tonunda,gözlerinin derinliğinde bir olaya bakış açında, yaklaşımında bulacağım ve Sevgi ile mavi,mavi gülümseyeceğim sana.
Sen ise neden gülümsediğimden habersiz, aynı içtenlikle kahve,kahverengi gülümseme ile cevap vereceksin...
ama biliyorum; gülen gözlerimin ardındaki sakladığım acılarımı hissedeceksin..

Bir Ağustos sabahı daha önce hiç görmediğim bir insanı kendime bu kadar yakın hissetmenin nasıl mümkün olabileceğini düşünürken,
ben farkında Olmadan kalbimin Sahibini buldum sende..
Belki farklı Ülkelerde ,mekan ve belki de ayrı zamanlarda, aynı dualarla uyumamız ve uyanmamız aynı duada buluşmamız Kader bizi birleştirmişti...
Birbirinden habersiz de olsa aynı duaları etmiş insanlar bir gün yakınlaşır,Rabbim,birbirini buldururmuş.

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Er rahim esmasının sırrı ilahiyesinden .kıyameti kübra öyle bir haldirki. Ademiyetten ,rahman esmasının sırrına ,rahmanın sırrından rahimiyete geçen ruh yıllar önce zahirde kaybettiklerini sadece göz açıp kapanacak bir zaman sızlıkta kavuşa bilir .sırrı ilahiyede bu hal rahman suresi ayet 33 idrakında hidayet edilenlere nasipleridir. El hay

Yazdıklarımızın şahidi nahl suresi -ayet 77 ya hayy

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
her insan göründüğü gibi güçlü değildir
içinde hala ölmeyen duyguları bir adet çocukluğu biraz yaşanmışlık,bir tutam acı,bir tutam hayattan yediği kazıklar,bir tutam hüzün bir tutam keder barındırır....
İnsanı böyle sert görünmeye iten nedenler hala etrafımızda dönerlerolduğun gibi görünmek suçsa ben Suçluyum ...

Düşmek olası bir eylemdir ayrılığın elinde. İçten dışa,dıştan içe...
Hayat ve Sevdikleriniz kayar parmaklarınızın arasından.
Hayattaki yeriniz yersiz ,gayesiz gelir.
Her şey en gerideki yerini alırken siz seyirci kalırsınız sahip olduklarınızı kaybetmeye.
Kurtaramadığınız gibi kurtaranınızda olmaz....

acilangul1

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
SON yazdığınız cümle herşeyi özetlemiş zaten Kurtaramadığınız gibi kurtaranınızda olmaz....Gerçekten de öyle oluyo maalesef hep iyi niyetle yaklaşıyorsun hayatta çoğu şeye sonuçta aynı böyle tarifinizdeki gibi oluyor.insan yaşadıkça aldığı en büyük ders farkındalık... herşeyden çok kendinin farkında olması ve ben ne yapıyorum nereye doğru gidiyorum yolun sonunda eni neler ekliyor vs.ve herşeyi soruluyor insan bu da daha çok arkına vardırıyor herşeyi...Allah ne büyük bi nimet vermiş ki sayısız nimetlerinin arasında akıl gibi düşünmek gibi kıymetini bilenlerden eylesin inşallah

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm arkadaşlar o cümleye bende takıldım özellikle kurtaranınız olmaz sözüne bu benim ''ümidime'' dokundu gönül dostum Yaradan varsa kurtaran yok mudur?Ben yanlış mı değerlendirdim onuda bilmiyorum ama okudukca hep yüreğim yaradan var hümeyra diye bağırdı...seninde değerlendirmeni almak isterim gönül dostum selametle kal.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Mesleğimden dolayı hergün başka insanlarla tanışma yada muhabbet etme fırsatım oluyor.
Dolayısı ile insanlar yada hayata dair farklı şeyler yakalıyorum hepsini yazma fırsattım olmayınca kalbimde kalan tek bir cümle de yazıyorum...
"Kurtaramadığınız gibi kurtaranınızda olmaz...."

bu cümlenin bir hikayesi tabiki var!!
Duydum ki bir müslüman kardeşim eşini aldatmış..tabiki çok kızdım!! ve ona bunun ne kadar Çirkin olduğunu anlatırsam onu bundan vaz geçirebilirim diye düşündüm...ve ve öylede yaptım...ters tepki verdi..ve ben anladim ki;Ben onu kurtarmak isterken sadece ben vardim Yaradan yoktu sanki kurtarici bendim haşa bu Kardeşime dua etmeyi unutmuştum..sadece kendine,kendi nefsine güvenip yola çıkan kimseyi Kurtaramadığınız gibi kurtaranınızda olmaz....Çünkü siz Allah'a değil kendinize güvenip yola çıktiniz misali.. Bilmem anlatabildim mi ?
.......

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Çok iyi anlattın arkadaşım ama sen hala çok sinirlisin la havle vela kuvveten illa billah aliyyül azim.Arkadaşına moral olmaya çalış nur arkadaşım ,şimdilik anlatamayacağım şekilde arkadaşınla yollarımız kesişiyor o yüzden acısını anlayabiliyorum senin gibi bir dostun yanında olması insana kuvvet veriyor bana bile belki farkında değilsinizdir ama bir numaralı moral kaynağısın varlığınla yazıların yorumlarınla güzel arkadaşım.Selametle iyi ki varsın yolumuzu birleştiren Rabbime hamd olsun.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamün Aleyküm arkadaşlar o cümleye bende takıldım özellikle kurtaranınız olmaz sözüne bu benim ''ümidime'' dokundu gönül dostum Yaradan varsa kurtaran yok mudur?Ben yanlış mı değerlendirdim onuda bilmiyorum ama okudukca hep yüreğim yaradan var hümeyra diye bağırrdı...seninde değerlendirmeni almak isterim gönül dostum selametle kal.

hmmnn Selamun aleyküm hümeyra kardeşim, tabii ki allahın dilemesiyle oluyor herşey o ayrı bir konu ama benim yazımda da anlattığım gibi gönül sızım ablanın da söylemek istediği aynı. Hemen hemen yani, bir kişiye şahsa yönelik içinden gelerek iyi niyetle bir iş yaptığında yanlış anlaşılabiliyorsun bazen ve ikilem de kalıyorsun, keşke karışmasaydım, konuşmasaydım diyorsun. Bence anlatılmak istenilen buydu...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleyküm hümeyra ve emos_25 kardeşim Kalemi Yazdıran YÜREKTİR Yüreği Dile Getiren Rahman ve Rahim olan Allah cc. dir... yazana değil, yazdırana bakın...
ben sadece kendi dünyamda şahit olduğum bir olayı yazarım artık okuyan her kes ancak kendince, kendi idrak ve kendi yaşanmışlığından gördüğü,
edindiği tecrübe ve içinde,bulunduğu Ruh halinin kabın hacmine göre şekil alır ve öyle de anlarlar..
Yazılanlar,Yazanın değil, okuyanın içsel ve görsel algılamasına göre mana değişimine uğrar.
Herkes idrakinca, kadarinca, kederince nasibince payını alır... okur ve idrak edebilir ancak...
yazıdan,anladıkları kişinin iç dünyasının aynasıdır..

Okumaya, yazmaya ihtiyacımiz var... insanlari, kendimizi Gönül dilimizi anlamaya... kendimizi gelistirmeye Kalem ve Kelâmi birakirsak kendimizi kaybederiz...

Kendi yüreğinin dilini çözersen, âlemdeki bütün dilleri anadilin gibi konuşur ve anlarsın.
Kavga, anlayamamanın ve anlaşılmamanın çocuğu. Kendi yürek dillerini çözemeyenler, hatta böyle bir dilin varlığından bile habersiz olanlar, dünya barışından söz ediyorlar...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm arkadaşlar;ben orda yine yanlış anlamamın kurbanı oldum kusura bakmayın aldatan ve aldatılan konusun daki yanlış anlamam üzerine yorum yazmıştım ama aldatan arkadaşınızmış gerçi farketmiyor aldatanda aldatılanda din kardeşim ve her ikisininde yardıma manevi desteğe ihtiyacı var.
Gönül dostum kendinden bahsetmiş ordaki satırlarda ben onun ''kendini bilen Rabbini bilir''nasihatıne vakıf olduğunu bildiğim için yaşadıklarında yanlış yapsa bile sonunda düşünüp kendini düzeltmek için çaba sarfedeceğini terazisini kurup olanları hak hukuk adalet vicdan olarak tartacağını bildiğimden o satırlara hiç değinmedim.Sonuç olarak onun kazandırdıklarını ve kendi kazandıklarını anlattım,ümid ediyorum ki bende nacizane düşüncelerimi ifade edebilmişimdir inşallah can dostlarım.Selametle kalın.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
sahil.jpg

Aşk başka,amaa Sen de bir başkasın...
Sahildeki çay bahçesindeki mescide gittim ve kendi kendime dedim ki; İyi ki buldun beni. İyi ki buldum kendimi.
Ben kendini az çok keşfetmiş biriyim. Aşık olunca nasıl, nefret edince nasıl, özleyince nasıl, unutunca nasıl hissedeceğimi biliyorum.
Her duygumun karşılığı, yaşanmışlığı var.amaa Bu başka çok başka!! Aşk Yazılmaz Yaşanır.
............

acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
11238529.jpg

Sufi daima şu anın hakikatini yaşar... ama ben anın hakikatini yaşayamadım ya işte buna yanıyorum Yar...
acilangul1

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
"Kader"in cilvesi! Kendini "sen"de bulmak!

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Mevlam eşyanın hakikatıni şuhud nasib eylesin bizlerede inşaallah kgüll..,kgüll..,kgüll..,

Üst Alt