Allah taksiratını affetsin

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ey ahâli, merhumu ,ayy pardon üyeyi nasıl bilirdiniz ? Allah taksiratını ve taksiratımızı affetsin ...sırıtık.:,

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
:D:D:D .......... bilirdik abla, olması beklenen bir şeydi. Allah hidayet versin...

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Sevmiştim, herkesle anlaşabilirim gibi, sayın admin banladın ama giden üye gibi içim konuşuyor şimdi.
Hııhh farklı fikirlere tahammülsüz ve fikir platformunda rahat bir sohbete açık değilsiniz vesselam..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevmiştim, herkesle anlaşabilirim gibi, sayın admin banladın ama giden üye gibi içim konuşuyor şimdi.
Hııhh farklı fikirlere tahammülsüz ve fikir platformunda rahat bir sohbete açık değilsiniz vesselam..

insan bildiği kadar adil bilmediği kadar zulm eder....
acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Biz insanlar her zaman bildiğimizi yaparız ama; Her bildiğimiz doğru olmuyor işte! KENDİ NEFSİME SÖYLÜYORUM;
Gerçek hayatta sahip olamadığım kudret,kuvvet sanal alemde elimde olsa dahi özünde beni güçlü kılmıyor. BEN BUNU BİLİYORUM. Belki bazen hepimiz bu hislere kapılabiliyoruz.
Belki yan yana gelsem, ilmiyle, bilgisiyle, şahsiyetiyle benden çok üstün olan insanları buradan banlayabiliyorum. Onları yargılayıp, hüküm verebiliyorum. Ama ekran kapanıp gerçek dünyaya dönünce ben kendimi biliyorum, Rabbim de beni biliyor..."
Huzur benli bir şey değildir; bizli bir bir şeydir.Forumun huzurunu sağlamak ....

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
bi gun koyduğunu başka bi gün nehy edersin syn admin. Bilmemkigghhn..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ahh Ah biraz daha kalsaydı acaba ne olacaktı.
Burada tartışılır firariyim kardeşim.
Ama konuşmasını haddini bileceksin.
Amac nedir ?
Sendeki vicdan onda yok.
Sadece muhalefet olmaya çalışmak, yaşının ve tecrübesizligin verdiği heyecan ile kuş kadar bilgiyle insanlarla eğlenerek ve hatta başkalarının fikirlerini şahıslastirmasi bana bir fayda vermez.
Sanada vermez .
3 Gün sonra söyleyecek kelimesi kalmayacak.
Ne demiştik;
Yuz verme arsiz olur!
"Psikoloktunuz sanırım " bu ne saçma bir soru böyle diyen birine bu sitede haddinden fazlaca zaman bile verildi.
Saygı yok !
Sevgi yok !
Bol bol boş laf !
Az çok tanirsiniz kolay kolay eleştirmem ve bu şekilde konuşmam.
Huzurumuzu ben bile kaçırdığımi düşündüğüm zamanlar siteden uzaklaşmak isterdim.
Hayirlisi olmuş bir türlü cevap yazamadigimdan anlamam lazımdı.
Bana bi mutluluk geldi hosgeldi :)
Hilmi abi sen şimdi tek kaldın başka kimse de yok kafasına kafasına doğruları vuracağın :)
Konulari saptirarak seni şaşırtmaya çalışan küçük hesapcilarda yok :)
Selametle

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aslında öyle arkadaşlar bana uyar, geçtikleri yazılara da tek tek cevap verecektim ama zaten "Allah taksiratını effetsin" denilmiş, cevap vermeye gerek yoktur.

Bir de şu vardır:

İçersinde bulunduğumuz forum kendi halinde bir forum, tartışmaların, ihtilafların, siyasi ve mezhebi kavgaların, münazaraların ve münakaşaların yaşanmadığı, iki de bir üyelerinin ceza almadığı, uyarılmadığı, farklı düşünce ve krıterlerde üyelerinin bulunmadığı, daha çok aile içi saadetinin görüntüsünü verdiği ve bireylerinin de saygı ve sevgi ekseninde birbirleriyle bağlarını sürdürdüğü bir forumu ifade ediyor.

Dolayısıyla, böyle bir forum içersinde, ceza alan üyenin yazılarına cevap vermek ve arkasından da heyacanlı tartışmaların yaşanması, var olan sükunu, sakinliği, huzuru ve edebi bozar diye düşünüyorum.

Dolayısıyla, üyenin ceza alması, onun inancına vurulan bir ceza değildir, fikrine de vurulan bir ceza değildir, ifade ettiklerime sebep verilen bir cezadır diye düşünüyorum. İşin esprisi de budur, dolayısıyla cezayı yanlış anlamayalım ve yanlış yorumlamayalım.

O arkadaş için uygun İslami forum siteleri de vardır, o arkadaş oralara gidip üye olursa daha hoş olur diye düşünüyorum.

Netice:

Ceza, var olan üyelerin birliği ve beraberliği ve paylaşımlarındaki sükunu ekseninde isabetlidir. Ki ceza alan da beni doğrulayacaktır.

Selamlar.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Zerre iman hıssetmedım .
Allah bılıyor yalan konuşmam.
Hayvanlarda kı allahı bıle hissederım.
Ayrıca buraya artık sıtenın sakınlıgı huzuru saygısı sevgısı dıye bırsey yazmayın. Kac gündür acaba ben ne konuşuyorum ne söyluyorum. Gonulsızım da sız de ısrarla cevap verdınız .pekı ne degıstı ,
islam sıtesı dedıkce hararetlendınız. Laıklık cumhurıyet vs. Banane laıklıkten kuran sunnetı paylaş .
ıslam sıtesınden cıktı bı an sıte . O kadar
ekrem abı hafsonu gelır halleder dıye duşundum ama erken davranıldı.

Kendınıze gelın bırazcık ya da ıslamıforum aılem kavramını kaldıralım.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aman efendim bir üye banlandiginda ardından sayfa açılmasa daha iyi mi ne. Kıyamam kimseye vardır bir hikmeti gelişinin tanışmaklıgımızın. Bende vakitlice ban yemistim. Neyse simdi hüzün vakti.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Ben pek takip edemedim ama demek ki üye çoğunluğa oldukça sıkıntı vermiş... ihvann_hilmi'nin dediği gibi arkadaş sadece buraya uygun değildi, yani bu forumun yapısı böyle; duygusal, sakin, saygılı, huzurlu... Aksi tavırlar ister istemez dışlanıyor. Aslında tartışmaların yapıldığı, hakaretlerin havada uçtuğu, sürekli hır-gür olan yerler de var. Belki oralar da arkadaşı açmadı ne bilelim. Yoksa ki hiç tanımadığımız, görmediğimiz birini yargılayıp infaz etmek bizim işimiz değil. Kimseyi de cezalandırmak gibi bir yetkimiz de yok zaten. Biz ancak bu forumda daha fazla bulunmasını istemedik diyelim... Bununda banlamaktan başka çaresi yok. Vesselam...

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Duygular efil efil oluyor ban yediğinde insan, nereden bileceksiniz bilemezsiniz,:imkansiz:.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
İslam Sitesi içersinde farklı fraksiyonlardakiler de olabilir. Üye olurken bunu zaten belirleyemiyorsunuz! Onlar gelip bir şeyler yazarsa, sitenin mefkuresine bir şey olmaz ki. Onlar yazar siz cevap verirsiniz. Burada ne olurdu o zaman yoğun tartışmalar olurdu. Bu da güzeldir, bu güzellik bazı yerlere uygunluk da gösterir ama burada öyle hararetli tartışmalar yaşanmıyor ki, onun için o havayı verecek sesler de kesilecektir, başka yapacak bir şey yoktur.

Burada 100 tane ateist yazı ve yorum da geçse sitenin amacında ve gayesinde bir değişiklik olmaz...

Duygular efil efil oluyor ban yediğinde insan, nereden bileceksiniz bilemezsiniz,:imkansiz:.

Her üyenin başına gelen normal bir şeydir ban..! Banlananlar buna alışmışlardır merak etmeyiniz... :) :)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Burada 100 tane ateist yazı ve yorum da geçse sitenin amacında ve gayesinde bir değişiklik olmaz...

Tamam abi 100 değil 1000 tane ateist te gelse; sitenin ne amacına ne de bizim imani yönümüzde bir sıkıntı oluşturamaz ama; böyle her şeye bir cevabı varsa, hiç değilse insana insan olduğu için saygı göster felsefesi yoksa, kusura bakma ama huzur olmuyor!

Belki saygısıyla, haddini aşmadan güzel bir üslupla yazsaydı, soracaklarını öyle sorsaydı, belki de halen aramızda olabilirdi...
Belki de biz onun hidayetine vesile olabilirdik ama o nasıl etkilediyse bizi, bizden de öyle tepki gördü vesselam..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz

Tamam abi 100 değil 1000 tane ateist te gelse; sitenin ne amacına ne de bizim imani yönümüzde bir sıkıntı oluşturamaz ama; böyle her şeye bir cevabı varsa, hiç değilse insana insan olduğu için saygı göster felsefesi yoksa, kusura bakma ama huzur olmuyor!

Belki saygısıyla, haddini aşmadan güzel bir üslupla yazsaydı, soracaklarını öyle sorsaydı, belki de halen aramızda olabilirdi...
Belki de biz onun hidayetine vesile olabilirdik ama o nasıl etkilediyse bizi, bizden de öyle tepki gördü vesselam..

Hayırlısı artık. Nakıslıkları olanlar öğrenmesini bilmelidir. İtaat güzeldir, hırçınlık kötüdür..! :) :) :)

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Fırtına geldi ve dindirdi..! Daha fırtına gelmez inşallah..! :)

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül Dostlarım ben paylaşımlarda herhangi bir yamukluk görmedim aksine sakin, güzel ama biraz sivri dilli bir üslup kullanmış, banlamak yerine sorularına cevap verip teskin etmek daha mantıklı geliyor bana sonuçta buraya gerçekten sormaya öğrenmeyede gelmiş olabilir...

Firari arkadaşımada katılıyorum, banlanmak gerçekten pek berbat bir şey...Banlamanın çözüm olduğunu düşünmüyorum, açıkça söylemem gerekirse belki onun gözünde aciziyetimizi ifade ediyor bile olabilir bu yüzden teklifim banın kaldırılıp soruların cevaplandırılmasıdır.

Arkadaşın açtıgı laiklik başlığına gelince bence bu sitede muhakkak olması gereken bir konu burası sadece müslümanların girip faydalandığı bir site olmaktan çıkıp müslim, gayrimüslim herkesin girip faydalanıp en azından bir göz atması için konu sıklığı bol olması gereken bir site.Sonuçta ne demiş Ebu Said El Hayr:

"Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..."

Selam ve dua ile.

Üst Alt