Allah c.c merhameti

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
"O’ dur sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize melekleri ile rahmet eden. O, mü'minlere karşı çok merhametlidir." (Ahzab,43)
Allah-u Zülcelâl bu ayetle: ‘ Allah sizin üzerinize rahmet etmekte, melekleri de sizin için devamlı istiğfar etmekte, bunu da sizi zulmetten nura çıkarmak için yapmaktadır. Allah müminlere karşı rahimdir’ buyurmaktadır.

Eğer
Allah-u Zülcelâl müminler için ‘rahim’ yani merhametli olmasaydı, devamlı olarak mü'minlere rahmet eder miydi? Meleklere de 'Müminler için istiğfarda bulunun!’ diye emreder miydi!

Meleklere: “Ya Rabbi! Müminlerin günahlarını affet!” diye dua etmelerini emreder miydi? Bir başka ayet-i kerimede
Allah-u Zülcelal şöyle buyuruyor: “ Allah, kullarına çok lütufkardır." (Şura,19)

Allah-u Zülcelâl, hem merhamet sahibidir. Hem de azabı en ağır olandır. Yani, Allah-u Zülcelâl kendisine asi olan kimselere karşı ‘şedidü'l-ikâb’ yani şiddetli cezalandırandır. Müminlere karşı da çok latif ve çok merhametlidir.

Ben, şahsen, daima
Allah-u Zülcelâl' in merhametinden bahsetmek istiyorum. Çünkü Allah (C.C.)' ın merhameti gazabını geçmiştir.

Hz. Peygamber (S.A.V) hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur: “
Allah merhametlidir, merhameti sever.”

Bir kimsenin,
Allah-u Zülcelâl' in ‘Lâtif’ isminden pay alması için, yumuşak ahlâklı ve merhametli olması gerekir. Çünkü Hz.Peygamber (S.A.V) diğer bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: “Yeryüzünde birbirinize merhamet edin ki, gökte de Allah size merhamet etsin.”
 

elifgibi

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
28 Mart 2011
Mesajlar
2,125
Tepkime puanı
26
70ox.png
 
Üst Alt