Zerdeçallı Sebzeli Tavuk

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
havuz.jpg


Zerdecalli Sebzeli Tavuk

Malzemeler;

- 4-5 adet haslanmis tavuk baget
- 3 kap kadar dondurulmus karisisk sebze (bezelye, havuc, taze fasulye ve misir)
- 1 kap kadar domates konservesi ya da 2 adet ergin domates
- 1 adet kuru sogan
- 2 dis ince kiyilmis sarimsak
- 1 tatli kasigi incecik zencefil
- 1/2 tatli kasigi zerdecal ve kimyon
- 1/4 tatli kasigi tarcin
- 2 yemek kasigi siviyag
- tuz ve karabiber


Yapilisi;

- Yemeklik dogradiginiz soganlari siviyagda pisirin. Sarimsak ve zencefili ekleyin.2-3 dk kadar soganlar yumusayana dek pisirin.
- Barahatlari, tuzu ve biberi katin.
- Sebzeleri ekleyin, kaynamaya baslayinca kup dogranmis domatesleri ekleyin.
- Iri parcalar halinde ayrilmis tavuk etlerini de katip, altini kisarak sebzeler yumusayana kadar pisirin.
 
Üst Alt