Yusuf

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
semazen.jpg

Yusuf aşkın,azmin ve ümidin adıdır.Rabbimin Rahmetti dir..
Köle pazarlarında satılsa,yıllarca hapsedilsede kardeşlerinin karşısında dimdik durabilmenin,Yakub'a kavuşmanın ve adaletin adı...Bati da yetisecek mumin dir...

Biri çıkıp şu köle Yusuf,şu zindanda ki Yusuf 7yıl sonra iktidarda olacak ve ülkeyi yönetecek dese herkes bunu diyene deli derdi...
hiristiyan bir aileden Yusuf islam yetisecegini kim soylerdi..
Allah herşeye kâdirdir.

Her Yusuf düştüğünde aklıma,şu dar-ı dünyada..
şu sürgün edildiğimiz Gurbet diyarda ferahlığa,huzura ve inadına zafere ruhum tekrar şahidlik ediyor...
Allahu ekber.. hizmet, cihad, dava, tebliginin zamani ve mekani yoktur..

Ne kadar yalnızlığın kader olduğunu,anlaşılamayacağını fısıldasada kulaklarına iblis,Yusuf'u hatırla ve anla...
Bir gün,nankörlük etmeyeceğin,kıymetini bileceğin,şükrünü zikredebileceğin ve imtihan günlerini bitirdiğinde aşk tutacak ellerinden..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
YUSUF
Onu ilk gördüğümde oldukça çirkin gelmişti gözüme...
ehh nede olsa dun gece daha yeni dunyaya gelmis ..
O sabah da kapima bir yetim gibi atilip birakilmisti...
Küçücük bir et yumağı gibiydi...ama Rahman dan daha yeni gelmisti.. Baki dunyanin nuru vardi sanku o bembeyaz prnbe yuzunde..
mademki Anadan alinip hasret kuyusuna atilmisti.. o zaman adi Yusuf olmali idi..
Biraz büyüyüp palazlanınca bizim olacaktı...Anne diyecekti..Allah diyecekti..Anne Yusuf yuzlum Kur`an okuyacakti ins..
Eyy Rabbim bu cocugu Salih olan insanlardan eyle diye
Ona ettigim ilk dua idi.. ve Bugun yusufum 5 yasinda..
abdestini alip Fatiha suresini okuyup Namaza durdugunda o kucucuk bedeni sanki Alem de kocaman bir mumin gibi gorunuyor..
Yusuf gibi, temiz, iffetli takvali olmasini nasip et Allahim...
yabanci komsumun oglu ona yusufun ingilizcesi olan josef dediginde oglusum ona kizginlikla
my name is not josef benim adim josef degil YUSUF diye haykirdiginda..Rabbime sukr ettim..
ogluma adini sordugunda soyledigi su my name is Yusuf I m Muslim Elhamdulillah!!
adim Yusuf muslimanim Elhamdullilah..
baybyy

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
çok istedim..dunyada bir dost bulmayı..ama yuregim artik Ask tan Sevdalardan,Dosttan da kacar oldu..
Rabbim ne hikmettir bu;Hep son Yolculugun,ilk yolcularini karsima cikarip HAKKA kendi ellerim ile ugurluyorum..
hep Yar ile Yarenlerim arasinda ince bir SIZI da kaldim..
Ahhh Gönul SIZIM...
Rabbim Sakin Takdirine Sikayette oldugumu sanma sadece artik Ayriliklari ,tabutlari omuzlarimda tasimaya gucum kalmadi..
ama yusuf yetisiyor..once ins. iyi bir hizmet insani olmasini nasip et Rabbim...

Allah'ım, Seni sevmeyi ve Seni seveni sevmeyi ve Senin sevgine beni yaklaştıracak şeyi sevmeyi bana nasip et ve Senin sevgini bana kendimden, âilemden ve (sıcak ve harâretli günde) soğuk sudan bana daha sevimli kıl."
(Tirmizî, Deavât 72, 73)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yusufun Ten güzelliğini gören Mısırın kadınları Ellerini kesmişler! Eğer Gönül güzelliğini görebilselerdi canlarından geçerlerdi!
Yusufum O kadar guzel ve masumdur...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
1001476.jpg
1001475.jpg

1001507.jpg
pp.jpg

yusuf2.jpg
yusuf1.jpg

006.jpg
062.jpg

yusufsunnet.jpg
yusufsunnet2.jpg

Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr..
Allah Teala bize yeter O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır. o ne güzel hâmi ne güzel güvencedir..
Hepiniz hepiniz şahit olun ki;yetimime Allah'ı vekil kıldım...

SEVMEK ALLAHI'IN ADIDIR...
Sevmek; kulun muradıdır .
Sevmek; sahiplenmektir korumaktır.
Sevmek; şefkattir merhamettir .
Sevmek; Nakış nakış SABRI dokumaktır...
Sevmek; Yaratılanı hoş görmektir yaratandan oturu.
Sevmek; Gerektiğinde nefsine dur diyebilmektir
Sevmek; Her şeyden önce gururunu yenebilmektir!..
Sevmek; Nefes alabilmek Velhasılı sevmek; Yaşamak yaşatmaktır!..
Sevmek; Yorulmak nedir?.. Usanmak nedir?..Bilmemektir!..
Sevmek; Ona yürürken ayagına batan dikenlerin acısını hissetmemektir... Sevmek; kendi tarafından olan çoğu az gorüp sevdigin tarafından olan azı çok saymaktır...

Sevmek;Sevgili Muhammed'in sav.aşkı sevgisi hurmettine Yetimleri sevmektir...
Sevmek istersen gönül çıranı yak..bak o zaman ne güzelikler gösterir HAK..
Kainnatti yüreğinde seyretirir...
Yetim'i gördüm beğenmedim derken sen ona birde yetim Peygamberimin gözü ile bak!!

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm,
Maşallah hocam çok tatlı yusufcuk ALLAH bağışlasın inşALLAH rabbim bana da böyle bir yetime annelik etmeyi nasip eder.İnşALLAH karşıma çıkacak insan da bu zihniyette biri olurda yada inşALLAH hayırlısıyla memur olursam çokk hayal ettiğim birşey memur olsam maddiyatım biraz iyi olsa da bende bir yetim kız çocuğuna annelik etsem hocam bana dua edermisiniz bu kasım atamalarında memur olayım rabbimin izniyle çok istiyorum hayırlısıyla dualarınızı eksik etmeyiniz selametle...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
أَلَمْ يَجِدْكَ يَتِيمًا فَآوَى

Seni yetim bulmadı mı? Sonra (seni) (himaye edecek bir kimsenin yanında) barındırmadı mı?
93 / DUHÂ - 6

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
MAŞALLAH. ALLAH bağışlasın.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
oğlum ve ben

6islam_dekarasyon_56.jpg

Evimde misafir odası yok...her tarafi kullaniyoruz..Biz eve değil evim bize hizmet ediyor Ev bizi kullanmiyor biz;Ben ,oğlum ve yetimlerim evi kullaniyoruz!!!
Evin her yerinde Ben, oğlum ve kimsesiz Çocuklar ile yaşıyoruz...arkamda evimi değil !!salih evlad bırakmak istiyorum..Beni sevgi ve Dua ile anacak o küçük yüreği...

Misafir için ayırdığım yemek takımlarım, çatal kaşık takımlarım da yok. En iyileriyle kendimiz yiyoruz. Misafir gelirse onlara da bizimkilerin aynısından çıkarıyoruz ..
Anlıyacağınız insan ayırımı Yapmıyoruz..sırıtık.:,

Biri evime geldiğinde evim dağınıksa panik de olmuyorum Ben koruyucu şefkat Eviyim..
Evi,havuzu, meyve bahçelerimi ,değil!! beni ve oğlumu görmeye geliyor benim sevdiklerim, sevenlerim.Bu yüzden ev dağıldı diye kızmam oğluma beraber dağıtıyor beraber topluyoruz.

Şimdiye kadar çıkmayan tek bir leke,tek bir kalp kırıklığı olmadı zaten Kıyamam yetimime...
Hiç bir ev işi "anneee" diye seslenen oğlumdan daha önemli olmadı benim için. Hiç bir zaman kızmadım büyükler sohbet ederken araya girip fikrini söyledi diye.
Dinlemeyen büyükleri ikaz ettim aksine "oğlum size çok önemli bir şey söylüyor" diye...

Evimde Mutlu Çocuk seslerinden daha fazla önemsediğim hiç bir şeyim yok benim. Bu yüzden beni mutsuz etmeye çalışan insanların ne söyledikleriyle de ilgilenmiyorum.
ben sadece kendime kendi vicdanima ve Çocuklarima bakiyorum...

insanlar için ;bu kadar üzüp kasmayın kendinizi.. Şu ne der bu ne der diye düşünmeyin, ev kirlenir, üzeri kirlenir diye engellemeyin çocuklarınızı ne olur.
GERİ GETİREMEYECEĞİNİZ TEK ŞEY ONLARIN BU YAŞLARI OLACAK..

Nasıl olsa bir gün onlar da yuvadan uçup gidecekler..Çocuklarımın,bebeklik yıllarini çok özlüyorum...
...

selahattin

Kurallara Uymadı
Üyemiz
yusuf kuyuda sadece rabbine tevekkül edip ona yönelmiştir.öyleki ne bir bağırıp yardım istemesi,sesini dışarıya duyurmaya çalışması bile olmamıştır.ve oradan geçen kervan gelip yusufu kuyudan kurtarmıştır.daha sonraları züleyha meselesinden ötürü zindana atılmış,buradada yıllarca sabredip beklemiştir.gün gelip yanındaki arkadaşı zindandan çıkarken,ona demiştirki "hükümdara benden bahset" burada tevekkülü azda olsa bozulması sebebiyle 7 sene daha zindanda kalmıştır.

yine birgün züleyha zindana gider,sırf yusufunun sesini uzaktanda olsa duyabilmek için.zindandaki görevliye yusufu kırbaçlatmasını söyler.zindancı yusufa hürmet etmektedir.canını acıtmak istemez.yusufla anlaşırlar,yusufa vurmaz fakat yusufa gerçekten vurmuş canını yakmış inlemesini tembih eder.yusufda öyle yapar.sonra yusuf sana hürmetim çoktur lakin züleyha vurmadığımı anlarsa ikimizede etmediğini bırakmaz,şimdi anlayacak der.ve birkez olsun gerçekten vurur.bu defa yusufun canı yanmıştır.yusuf canının acısıyla inler.züleyha bu defa dayanamaz tamam vurma artık der.bunları kendime yazıyorum,keşke bizlerde gerçekten birkez inleyebilsek.belki züleyhamız tamam vurma artık diyecek.ama bizde nerde o ERLİK.aşk erlik ister,yürek ister,samimiyet ister,dert ister.allah nasip etsin bizlerede.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
farketmek.jpg

Ben derdimi ne dostuma söylerim, Nede düşmanıma... Zira; Dostum üzülür. Düşmanım sevinir...
Beni en iyi Rabbim anlar ve bilir...
Sonra Seni tek dinLeyenin , Allah cc.olduğunu Farkediyorsun Yusufum...Eyy Allahım beni Yâkub eyle..

Yâkub A.S ) şöyle dedi: “Ben kederimi ve hüznümü sadece Allah'a arz ederim (şikâyet ederim).
Ve sizin bilmediğiniz şey(ler)i ben Allah'tan (Allah'ın bildirmesi ile) bilirim."
12 / YÛSUF - 86

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr..
Allah Teala bize yeter O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır. o ne güzel hâmi ne güzel güvencedir..;yetimime Allah'ı vekil kıldım...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Abla sen yetimini kendi evladından ayrı tutmuyorsun ya! Allah inşallah hem bu dünyada hem öbür dünyada yetiminle beraber yüzünü güldürsün inşallah..:)
Allah yüzünüzdeki tebessümü daim etsin, gönlünüzdekinin hayırlısını nasip etsin...:)

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''Hepiniz hepiniz şahit olun ki;yetimime Allah'ı vekil kıldım...''

Sen söylemesen de biz biliyoruz niyetini,düşünceni,senin o pırpır atan ana yüreğinin güzelliğini gönül dostum Yusuf'u o bal yanaklarından öp annesi bizim için Allah cc Rahmet ve bereketi daim sizlerle olsun inşallah...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
BEN ZATEN SENİ, BİR KARŞILIK İÇİN YADA GELECEĞİMİN GÜVENCESİ OLARAK HİÇ SEVMEDİM Kİ..SADECE ALLAH RIZASI İÇİN ALDIM VE SEVDİM...
acilangul1

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Çok tatlıymış...
Yalnız bir şey merak ettim.
Kaç yıldır çocuk sizde?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Çok tatlıymış...
Yalnız bir şey merak ettim.
Kaç yıldır çocuk sizde?

Teşekkür ederim evet Çok tatlıdır bir de onu tanısanız ,Onun Güzelliği İçinde...
15 senedir koruyucu annelik yapmakta ve gönüllü olarak haftada iki kez Sokak Çocukları ve Women's Shelter Kadın sığınma evlerinde ki 12 ile 16 yaş arası hamile olan gençlere velilik, rehberlik,yardimcı olmaktayım.
Bu çocuğun annesine de kimsesiz olduğu için yardımcı oluyordum kendisi 16 yaşında idi,
Çok sakin, insancıl, temiz, güzel huylu ama toplumun ve kurtlar vadisinde bir kuzucuk ,kurban idi...

Onu sevdim, sahiplendim ,hamile idi,ne olursa Olsun o bir anne idi..bir oğlu olacakti..
kendim de oğlumu geçmişte kaybetmiştim neyse kader bizi birbirimize bağliyordu...

Doğumda yaninda idim..onu alip her şeyini maddi, manevi karşilama hazır idim evini bile ayarlamıştım amacim onlara sahip cıkmaktı ama o doğumdan sonra bana bir mektup ile oğlunu sevdiğini ama Anne olmaya hazır olmadığını ve oğlunun vekaletini vermişti..

bunu Kabul edemedim...korkuyordum ,bir çocuğu annesizliğe mahkum edemezdim vicdanim Kabul edemedi..ama anne ortada da yoktu mecburen koruyucu anne olarak evime getirdim..12 saatlik idi..
iki sene koruyucu anne olarak ona baktim, ama onu Çok sevdim, Çok bağlandim ama yine de onu annesizliğe mahkum edemezdim ...

iki sene sonra kanuni olarak annesini bulduk ama o Oğlunu evladlik olarak bana verdiğini ,istemezsem kim isterse evladlik alabilir diye resmi evrak vermiş ..ya evladlik alacaktim yada birileri alacakti..
o ise bana ANNE diyordu ANNE gibi seviyordu..Çok seviyordum ve halende Çok seviyorum...........
BAZEN ORTAK SAHİP OLDUKLARIMIZ DEĞİLDE ORTAK SAHİP OLAMADIKLARIMIZ BİZİ BİRBİRİMİZE YAKINLAŞTIRIR...

acilangul1

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Tebrik ederim, ozverili ve ornek bir davranis gercekten de... ;)

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Yusuf soyledigim gibi cok tatli...
Ama biraz kilosuna dikkat edin annesi...
Gobek biraz erimeli sanki... ;)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yusuf soyledigim gibi cok tatli...
Ama biraz kilosuna dikkat edin annesi...
Gobek biraz erimeli sanki... ;)

yusufsunnet2.jpg

Aynen katılıyorum kendim de devamli spor yaparım, spor salonlarina giderim,mesela her Sabah birlikte koşarız,spor hayatımın bir parçası..
Yusuf iki yaşından beri yüzme dersleri aliyor...basketball, karate, gymnastik oynuyor beraber yogaya gidiyoruz yani aktif bir Çocuk ama yemek yemeyide seviyor...dfgtncddvb..
anneside İri Kemikli, İri Yapılı İnsan idi...
ben ise zayıf incecik kemikli bir İnsanim..
bu yaz Akdeniz Sahillerinde belki biraz göbeğini eritir mi dersiniz ?
resimde bu son hali ...... :tüüh:,

acilangul1

Üst Alt