Yurekten tovbe etmek istiyorum ama yuzum yok

strongenough

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Ocak 2016
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Selamlar,
Forma henuz uye oldum. 32 yasinda calisan bir bayanim. Yurekten tovbe etmeme yardimci olacak bir tavsiye bulabilirim umuduyla geldim.. Ben cocuklugumdan beri kosulsuz, kuskusuz yuce Rabbime, kitabina, yuce Hz.Muhammed'e yurekten inanan ve elinden geldigince vazifelerini yerine getirmeye calisan, haramdan uzak durmaya calisan biriyim. Inancli bir annenin evladiyim. Ama asla yapmam dedigim gunaha dusup zina isledim. Isteyerek yapmadim, farkina bile varmadim tecrubesiz oldugum icin ve o kisiyle iliskimi bu yuzden en ufak bir yakinlik tekrarlanmadan kestim. 2 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim. 4 haftalikken hamileligimi sona erdirdim. Bunu da Allah'in cezasi olarak goruyorum. Dogru duzgun birsey yasamadan ve hamilelik gibi bir durum imkansizken basima geldi. Olayi anlattigim yakinlarim inanmadilar bu sekilde olduguna. Nitekim basima geldi. Cok mutsuz ve huzursuzum. Surekli Kuran-i Kerim dinliyorum isyerinde, arabada. Namaz kilmaya calisiyorum hergun. Insallah 5 vakti duzenli olarak ta kilacagim. Ama tovbe etmeye yuz bulamiyorum Rabbime. Utanci icimde cok buyuk, dilime bile dokemiyorum. Cok istiyorum yurekten saatlerce namaz kilip tovbe edeyim. Helalim olmadan birdaha tekrari soz konusu degil ama tovbe edemiyorum yurekten. Tutamayacagimdan degil yuzum olmadigindan. Nasil yapacagim? Bana yol gosterenden Allah razi olsun.
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Aleyküm selam kardeşim,
Öncelikle tam teslimiyetle Allaha yönel ve sağlam bir tövbe et!
Şeytan önce günah işletir, ondan sonra da Allahla aranı tamamen bozmak için insana ümitsizlik verir...
Unutma;
Allah tam teslimiyetle edilen duayı da, tövbeyi de kabul eder ama samimi olacaksın! bir daha aynı ve buna benzer günahları işlememeye kesinlikle karar verecek, azimli olacaksın...

Allah affetsin inşallah, hatasını anlamak, pişman olmak tövbeye giden ilk yoldur, gerisi için de samimi bir kalple Allaha tövbe etmek ve Allahın yolunda sağlam adımlarla gitmek için dua etmek gerekiyor...
Aklına gelen her ümitsizlik için;
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim...de.

Allaha yaklaş, İnşallah o da seni affedecektir,
Allahın rahmeti azabını geçmiştir! o RAHMAN dır, Rahmeti boldur.
 

strongenough

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Ocak 2016
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Hasbinallahu ve nimel vekil diyorum surekli. La havle vela kuvvete de her gun dilimde. Hic umidimi kaybetmiyorum. Ama utaniyorum. Yurekten tovbe etmek istiyorum. Hic bunlari yasayacak bir kiz degildim. Hic dogru yoldan sasmadim ama kinadim birini herhalde ki Allah basima verdi. Icimde agirligi tas gibi. Buyuk din alimi olan bir dedenin torunuyum. Rabbim tovbe firsati verir insallah tek dilegim.
 

uslu_çocuk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
20 Ocak 2016
Mesajlar
60
Tepkime puanı
2
Tevvab'a da tövbe etmeyeceksen kime edeceksin?
Tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir.
Mesele günah işlememek değil, işler işlemez farkedip pişman olmak ve tövbe etmek.
Cennet'e gidenler arasında çocuğunu diri diri gömmüş olanlar bile var, sen emin ol, Rabbimin gücü bütün günahlarını örtmeye yeter, yeter ki HİÇBİR ZAMAN ümitsizliğe kapılma ve nasuh tövbesi et.
 

Esss

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Haziran 2016
Mesajlar
23
Tepkime puanı
0
Selamün aleyküm kardeşim. Şeytana kulak verme. İblisin hoşuna gitmiyor ki seni tövbe etmekten alıkoyuyo. Pişmansın, hatanın farkındayım, utanç duyuyorsun... Hele birde dökülüyorsa gözlerinden pişmanlık gözyaşları, yüreğin cız ediyorsa aklına geldikçe gafletin Cenab-ı Hakk seni huzuruna çağırıyor demektir. Kardeşim et tövbeni utancını dile getir seni senden çok seven Allah'a et secdeni inşallah kabul edecektir. Allah(c.c.) kullarına merhametli, şefkatli olduğunu belirtiyor. Rabbim seni rahmetiyle kuşatsın. Kalplerdekini ancak Allah bilir. Sen samimiysen Rabbim zaten bunu biliyor. Unutma Allah affetmedi sever, bağışlayıcıdır. Umutla af dile ve asla hatalarını tekrarlama.
 

Esss

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Haziran 2016
Mesajlar
23
Tepkime puanı
0
Kardeşim Rabbim seni gafletten uyandırmış ki sen tövbeden bahsediyorsun. Rabbin seni seviyor ki kaybolup gitmene izin vermemiş. Et tövbeni sıkı sıkı sarıl ibadete, helale... Aç yüreğini Rabbine. Hepimizin zaman zaman hataları oluyor. Önemli olan Hakk a dönüp bir daha çamura bulunmamak. İnşallah bunu başarıp, Rabbim'ize kulluk görevimiz yapabiliriz. Eğer ki Rabbim gönül gözünü açmasaydı, aklına gelir miydi tövbe? Kaybolup gitmez miydik. Rabbim bizlere merhamet ediyor görmek lazım. Görmek içinde sadece bakmak yetmez. Gönül penceresinden açmak lazım. Kalp ancak Allah ı anmakla huzur bulur. Allah a şükret tövbe fırsatı verdiği için. Bir video izlemiştir kardeşim şuan linki hatırlasaydım keşke. Ama videoyu anlatıyım. Küçük bir çocuk tövbeyi anlatıyor. Bir bardak siyah boyalı suyun üzerine su ekliyor. Yavaş yavaş su eklendikçe renk değişiyor, bardak taşıyor. Sonra su berrak hale geliyor. Kalpten edilen tövbede böyle kardeşim. Bardak kirlenen kalp eklenen su ise tövbe gözyaşları...
 

Forumdaüyekişi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Haziran 2018
Mesajlar
8
Tepkime puanı
3
“…التَّائِبُ مِنْ الذَّنْبِ كَمَنْ لَا ذَنْبَ لَهُ – “Günahından tam olarak dönüp tövbe eden, onu hiç işlememiş gibidir.” (İbn Mâce, zühd 30; et-Taberânî, el-Mu’cemü’l-kebîr, 10/150)
 
Üst Alt