Yunus a.s duasıyla ilgili hadis

osman1518

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yunus a.s duasıyla ilgili hadis.
Sevgili arkadaşlar, gerçekten şunu merak ediyorum;bu duayla ilgili sevgili peygamberimiz (s.a.v)'ın bir hadis-i şerifleri vardı.
Elde etmeye gücünün yetmeyeceği bir ricası olan kimse, bu duayı 40 gün 41 kere okusun, arada hiç dünya kelamı konuşmasın, sonra olacaklara ise dikkat etsin diyorlardı. Acaba bu hadisin kaynakları (veya kaynağı) nedir? Sevgiler, saygılar.

osman1518

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
iyi de ben orda yunus zikriyle alakalı hiçbirşey göremedim?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
iyi de ben orda yunus zikriyle alakalı hiçbirşey göremedim?

Biz nefislerimize zulmettik. Sen bize merhamet et.
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin

Efendimiz buyuruldu ki, "Birinize derd ve belâ gelince, Yûnüs Peygamberin duasını okusun! ALLAHü teâlâ Onu muhakkak kurtarır. Dua şudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn".

Zaten olan ve bilinen bilgi budur. Bu da linkte yazıyor. Herhangi bir sahih kaynak ben bilmiyorum o nedenle mesajda rivayet yazdım.

osman1518

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Peki acaba bu dua, sadece sıkıntı için mi okunur, yoksa istediğimiz başka şeyler için de okuyabilir miyiz? Saygılar.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Kendi fikrimi söylebilirim; Duanın anlamına bakmak lazım. Biz nefislerimize zulmettik. Sen bize merhamet et. diyor ben olsam bu duayı bir hata işlediğim, nefsime zulmettiğim, Rabbimin hoşuna gitmeyecek birşey yaptığım zaman okurum. Tabi bu sıkıntı verici bir durum olduğundan, sıkıntı için de okunabilir demek mümkün. Bu dua sadece sıkıntıda okunur, başka zaman okunmaz diye bir şart yok zaten. Güzel ve aslında geniş anlam taşıyan bir dua, bence her zaman okunabilir.

Üst Alt