Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Alternatif Tıp
Yulaf
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="hüzün" data-source="post: 16521" data-attributes="member: 15"><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong>Yulaf</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong>Diğer İsimleri :</strong> Alef, Avena, Oat, Avoine, Avena sativa</span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong>Botanik Bilgi :</strong> Buğdaygiller familyasından, 50-150 cm boyunda, bir yıllık otsu tahıl bitkisidir. Gövdeleri boğumludur. Bu boğumlardan ince şerit halinde yaprakları çıkar. Çiçekleri sık olmayan salkımlar halinde açar. 2-11 çiçekten oluşan salkımlarında 1-3 tane çiçek, tohuma dönüşür. Bu tohumlarından yetiştirilen yulaf günümüzde daha çok hayvan yemi olarak kullanmakta, besin değeri diğer tahıl ürünlerine göre daha az olduğu için üretimi giderek azalmaktadır. Yulafın taneleri, yeşil sapı ve samanı hayvan yemi olarak tüketilir. Bisküvi, puding ve yulaf ezmesi olarak insanlar tarafından yenir. </span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong>Yetiştirildiği Yerler :</strong> Yurdumuzda üretimi daha çok Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılmaktadır.</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Bilinen Bileşimi : Beyaz yulafın tohumları % 50 oranında nişasta (karbonhidrat), % 13 protein, % 7,5 yağ ile kalsiyum, demir, B1 vitamini ve nikotinik asiti içerir. Bitkinin samanı silisit asit yönünden zengindir. Ayrıca kalsiyum ve musin taşır. </span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong>Faydaları :</strong></span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Kan şekerini düşürür.</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Bedensel ve ruhsal yorgunlukları giderir. Bedeni rahatlatır.</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Stres altında zayıflayan sinir sistemini destekler ve güçlendirir.</span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong>Kullanım Şekli :</strong> </span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Kuru yulaf taneleri su veya sütle kaynatılıp yulaf lapası yapılarak ya da taneleri ezilip yulaf ezmesi şeklinde içine bal, şeker ya da meyve katılarak yenir.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hüzün, post: 16521, member: 15"] [FONT=Verdana][SIZE=3][B]Yulaf[/B] [B]Diğer İsimleri :[/B] Alef, Avena, Oat, Avoine, Avena sativa [B]Botanik Bilgi :[/B] Buğdaygiller familyasından, 50-150 cm boyunda, bir yıllık otsu tahıl bitkisidir. Gövdeleri boğumludur. Bu boğumlardan ince şerit halinde yaprakları çıkar. Çiçekleri sık olmayan salkımlar halinde açar. 2-11 çiçekten oluşan salkımlarında 1-3 tane çiçek, tohuma dönüşür. Bu tohumlarından yetiştirilen yulaf günümüzde daha çok hayvan yemi olarak kullanmakta, besin değeri diğer tahıl ürünlerine göre daha az olduğu için üretimi giderek azalmaktadır. Yulafın taneleri, yeşil sapı ve samanı hayvan yemi olarak tüketilir. Bisküvi, puding ve yulaf ezmesi olarak insanlar tarafından yenir. [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [B]Yetiştirildiği Yerler :[/B] Yurdumuzda üretimi daha çok Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılmaktadır.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] Bilinen Bileşimi : Beyaz yulafın tohumları % 50 oranında nişasta (karbonhidrat), % 13 protein, % 7,5 yağ ile kalsiyum, demir, B1 vitamini ve nikotinik asiti içerir. Bitkinin samanı silisit asit yönünden zengindir. Ayrıca kalsiyum ve musin taşır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [B]Faydaları :[/B][/SIZE][/FONT][B][FONT=Verdana] [/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=3] Kan şekerini düşürür.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] Bedensel ve ruhsal yorgunlukları giderir. Bedeni rahatlatır.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] Stres altında zayıflayan sinir sistemini destekler ve güçlendirir.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3] [B]Kullanım Şekli :[/B] Kuru yulaf taneleri su veya sütle kaynatılıp yulaf lapası yapılarak ya da taneleri ezilip yulaf ezmesi şeklinde içine bal, şeker ya da meyve katılarak yenir.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Alternatif Tıp
Yulaf
Üst
Alt