- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25

Yoğurt tatlısı malzemeleri
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı yoğurt
50 gr eritilmiş margarin
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su
Yarım limon
Yoğurt tatlısı hazırlanışı
Şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın.
Şerbetin içinden limonu alıp soğumaya bırakın.
Yumurtaları çırpma kabına alıp şekerle birlikte iyice çırpın.
Yoğurt ve margarini ekleyip karıştırın.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave
edip düşük hızda mikserle iyice çırpın.
Yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş
dikdörtgen fırın kabına hamuru aktarın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında
her tarafı iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine şerbeti dökün.
Şerbeti çekinceye kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin.
Dilimleyip servis yapın