Yersen, rızkındır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İstifa..

Mahkemede hakim, Necip Fazıl'a: - Bak, der. Seni bundan böyle bir daha huzurumda görmeyeceğim, öyle değil mi? Necip Fazıl sorar: - Hakim Bey, yoksa istifa mı ediyorsunuz? sırıtık.:,
Allah RAZI olsun buna benzer bir olayi ben de bizzatihi yasadim...Evimde koruyuculugunu yaptigim yabanci KIZ cocugu asiri sorun yaratmaya basladiginda ona son Ültimatomu verdim..
-Kizim ya kendini duzeltirsin yada baska mekana gidersin!dedim..
O da siritarak niye Seni bu kadar mi biktirdim artik koruyucu Anne olmaktan mi vazgeciyorsun deyince..
_Hayir Dedim..ben koruyucu Anne olmayi birakmiyorum Seni
Cocuk terbiye edilme acik hapishanesine sevk edilmen icin muracaat edebilirim!sırıtık.:,
hii gun o gundur..Bu kizim kendini duzeltti....alkss

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Allah RAZI olsun buna benzer bir olayi ben de bizzatihi yasadim...Evimde koruyuculugunu yaptigim yabanci KIZ cocugu asiri sorun yaratmaya basladiginda ona son Ültimatomu verdim..
-Kizim ya kendini duzeltirsin yada baska mekana gidersin!dedim..
O da siritarak niye Seni bu kadar mi biktirdim artik koruyucu Anne olmaktan mi vazgeciyorsun deyince..
_Hayir Dedim..ben koruyucu Anne olmayi birakmiyorum Seni
Cocuk terbiye edilme acik hapishanesine sevk edilmen icin muracaat edebilirim!sırıtık.:,
hii gun o gundur..Bu kizim kendini duzeltti....alkss
sırıtık.:, aynen firariyim kardeşimizin paylaştığı fıkraya benzemişbrrvo
eh isterse düzelmesin sonuçda cezaevi korkusu olunca ister istemez kendisini düzeltecek tabi:)
Aslında varya allah size kolaylık versin be kardeşim biz evde bi torunla başademezken siz kaç yetime koruyucu annelik yapıyorsunuz allah size sabır versinduaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hani bir Kissa hikaye vardir bilirmisiniz..Bir Aganin bir cok cok cesit ve cinsten koyunu varmis...ayni benim gibi her ulkeden ,her irktan..koruyuculugunu yaptigim gibi..
ama Bu agaya coban dayanmiyormus..kolay mi ayni anda farkli cins koyunlari gutmek...
ve Bir gun cobansiz kalinca Koyde bir Veli-ye akil sormaya gitmis...
Veli de Ona coban bulman icin iki tercihin var..ya Deli birisini
bulursun o zaten deli dir daha fazla O`nu delirtemezler..
Yada vurdum duymazgenis bir coban gerekli..
hic bir seyi kafasina takmiyan butun gun kaval calip gulen,oyniyan biri...
Aga da Deliyi ne yapayim demis..ve gitmis vurdum duymaz bir coban bulmus...her sey yolunda..coban mutlu..koyunlar mutlu..kurt ise en mutlu imis..sırıtık.:,dfgtn
ama gun gelmis,gecmis koyun surusu buyuk miktarda kayip oluyormus...500 koyundan 100 koyuna dusunce...xxzzl..
Aga cobani cagirmis bu ne istir?diye..
Coban da valla bilmem agam ben kaval, zurna calip,kendi akadaslarim ile telefonda mesajlasirken ne oluyor pek fark etmedim demis...sırıtık.:,
iste KISSA dan hepimize HISSE....
Vurdum duymaz..sorumsuz kisiler SORUMLU-dur..
onlar suruyu toplayip,cogaltmak yerine sadece dagitip, buyuk kayip verirler...
ANLIYANA...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
sırıtık.:, aynen firariyim kardeşimizin paylaştığı fıkraya benzemişbrrvo
eh isterse düzelmesin sonuçda cezaevi korkusu olunca ister istemez kendisini düzeltecek tabi:)
Aslında varya allah size kolaylık versin be kardeşim biz evde bi torunla başademezken siz kaç yetime koruyucu annelik yapıyorsunuz allah size sabır versinduaa..
amin cook dogru ve yerinde bir dua..
Koruyucu Anne olmak icin basvurdugumda bin cehennemden gecirip o zaman anca Cennete varabilirsiniz diye gulmuslerdi.. bilmem kac kurs, kac program bitirdik..bir seneden fazla sure bizi egittiler..cunku koruyuculugunu yapacagimiz cocuklarin hic biri normal ailelerden gelmiyecekti..hepsi, akil, ruh, duygu bozuklugu olan ozel ve farkli cocuklar olacakti...
tamam bizi egittiler ama bir konuda eksik biraktiklarini simdi anca anliyabildim..
Bize Sabri ,sefkatti, insanligi ogretmediler..
o yuzden bu konuda pek basarili olduklari da soylenemez..
oysa koruyucu Anne veya Anne olmak icin ilk basta gerekli olan Sevgi ve SABIR idi..bu iki vasfi olmiyanin vay Haline derim..cddvb..
Kazanma kusaginda kaybetmek ne kadar ACI degil mi?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ya Gozunuz korkmasin Koruyucu Anneler diger Anneler gibi yanliz degiliz!
bizimle birlikte ayni cocuk uzerinde calisan Çocuk Psikoloğu ,cocuk egitimcileri ve her turlu Devlet yardim ve destegi gormekteyiz..
zaten kendi meslegim de cocuk ve insan ayni zamanda Elhamdullilah Muslimanim! Muslimanlar merhametli, Sabirli ve Allah-in emanettine Sahip cikarlar O yuzden..Korumam altindaki KIZLARIm ya okuyacaklar Ya okuyacaklar.. ahh onlarin benden cektikleri..xxzzl..sırıtık.:,
SABIR nedir? bizi kizdiran olay da o ilk AN da sabirli..anlayisli ve kendimize ,ofkemize Hakim olmaktir...
oyle bir durumda ben ya bahceye cikiyorum.. yada forma giriyorum yada sevdigim bir Gonul Dostumu arayip konusuyor veya kendime bir cay kahve koyup
La Havle vela kuvvete illa billah ..Allahim lutfen guc Kuvvet ver diye defalarca okur sakinlesirim Elhamdullilah....
cunku bazi olaylar benim kisiligime ve Fitrattima aykiri..
O An kendi kendim ile savasa girmekteyim..
evet o hareketi kendi KIZIM yapsa cildiririrdim ama bu cocuklar daha iyisini bilmiyorlar ki?
yani adil olmak gerekli..bu cocuklari egitmek, yontmak.. hayatta, insanliga kazandirmak ise Allah-in izni ile Bizim gorevimiz..
insanin degerini bilmeyen insan yetistirmenin zorlugunu da asla bilemez..

biz guller, sunbuller, domates, biber yetistirmiyoruz.. bataklik icinde INSAN yetistirmeye calisiyoruz..
Hayvanlari egitmek insani egitmekten zordur..
Hayvanin huyunu, bedenini kucuk yastan alip sirkler icin yetistiriyorlar..
Ya insani 12 yasindan sonra kAPINA getiriyorlar sadece huyu, suyu degil yuregini SIRETINI degistiremezseniz suretini de degistiremezsiniz..
yuregnini, gonlunu yumsatmak, kini, nefretti sokup atip onun yerine sevgi ve insanligi, yerlestirmek bu da anca Allah cc. yardim, inayet ve Rahmetti ile olur..
ahh acmayin Yarali yuregimi icinde kerbela vardir.. selamet ile Hayra kalin...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Ya Gozunuz korkmasin Koruyucu Anneler diger Anneler gibi yanliz calismiyoruz..
bizimle birlikte ayni cocuk uzerinde calisan Çocuk Psikoloğu ,cocuk egitimcileri ve her turlu Devlet yardimi gormekteyiz..
zaten kendi meslegim de cocuk ve insan ayni zamanda Elhamdullilah Muslimanim! Muslimanlar merhametli, Sabirli ve Allah-in emanettine Sahip cikarlar O yuzden..Korumam altindaki KIZLARIm ya okuyacaklar Ya okuyacaklar.. ahh onlarin benden cektikleri..xxzzl..sırıtık.:,
evet onların senden çektiklerini azda olsa tahmin edebiliyorum, çünkü herkes gibi sizinde bazı (kati) kurallarınız illaki vardır,
qqww..kbeleş yok yangelip yatmak hiç yok çalış kazan ye, gibi kurallar meselasırıtık.:, zaten olması gerekende budur nerde disiplin varsa
sopa.gif
orda huzur vardır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
evet onların senden çektiklerini azda olsa tahmin edebiliyorum, çünkü herkes gibi sizinde bazı (kati) kurallarınız illaki vardır,
qqww..kbeleş yok yangelip yatmak hiç yok çalış kazan ye, gibi kurallar meselasırıtık.:, zaten olması gerekende budur nerde disiplin varsa
sopa.gif
orda huzur vardır
aynen kainatta her seyin bir kurali ,duzeni ve dengesi vardir..
Yolda araba surerken polis sizi durdurup ahh cook guzel araba kullaniyorsunuz diye sirtinizi sivamaz..
muhakak ki kurallara uymadiginiz, icin kendi ve trafikteki diger insanlarin hayattini tehlikeye koydugunuz icin sizi durdurup uyarma ve ceza verme geregi duymustur...
bazen bu cocuklari kendi kendilerinden, kendi nefislerinden, kendi arkadas cevrelerinden kuralar , disiplin ile korumaktayiz..
buna da KATI Sevgi denir..
Onlari sevdigim icin bugunlerini koruyup geleceklerini saglam temellere kurabilsinler diye evet KATI kuralarim var.. ama
SANA OLAN sevgimden dir bilesin...
Sopa yok.. hii sırıtık.:,
aynen ya okuyacaklar.. ya calisacaklar yada bir ise yariyacaklar.. Kainatta hic bir sey sebepsiz, hikmetsiz, gayesiz, amacsiz, gereksiz yaradilmamistir ..hele ki insanoglu...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
bazen bu cocuklari kendi kendilerinden, kendi nefislerinden, kendi arkadas cevrelerinden kuralar , disiplin ile korumaktayiz..
buna da KATI Sevgi denir..
Onlari sevdigim icin bugunlerini koruyup geleceklerini saglam temellere kurabilsinler diye evet KATI kuralarim var.. ama
SANA OLAN sevgimden dir bilesin...
Sopa yok.. hii sırıtık.:,
aynen ya okuyacaklar.. ya calisacaklar yada bir ise yariyacaklar.. Kainatta hic bir sey sebepsiz, hikmetsiz, gayesiz, amacsiz, gereksiz yaradilmamistir ..hele ki insanoglu...
Sopa hernekadar cennetten çıkma olsada buradaki lafın gelişiydi, tabiki insanoğlu sopayla terbiye edilmez, tatlısöz yılanı deliğinden çıkartırmış, herşey tatlı dille çözülür.hmmnn
laf lafı açıyor yılan dedimde aklıma geldi,
geçen senelerde annemin babasından (dedemden) kalan bibahçeye gitmiştim tabiki bahçe bakımsız olduğu için birden kısa çam ağaçları ve çalı çırpı doluydu, bahçe biraz meyimli olduğu için içinde gezerken yorulmuş şurda bi soluklanayım diye oturmuştum belki iki mt ilerimde bir hışırtı duydum baktım aboooo bileğim kalınlığında bir yılan benim sigara dumanından rahatsız olmuş olsa gerek sssssss sssssss diye diye ileriye doğru gidiyordu (sssssss derken aslında neler dediğini tahmin ediyorum) ben buna aaa rahatsızmı oldun gitme gel kucağıma uzan biraz seveyim seni diye çağırdıysamda ssssss laya ssssss laya uzadı gitti, demekki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış sözü yanlışmış diyemiyorum çünkü onu çağırdığımda elimde ciara vardı belki ondan gelmedi, iyikide varmış yoksa halim haraptıdfgtn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aynen laf lafi aciyor.. evet burada fiziksel, zihinsel. duygusal, kisisel tacizler yasak..yani elin ile degil sozun ile bile hic kimseyi rencide edemezsin...Kanunen yasak.. demek ki kanun bunlari siddetle yasaklamamis olsa Allah bilir kim kime dum duma neler eziyetler yapilirdi...
galiba aynisi turkiyede de baslamis.. yaslilar, cocuklar, engeliler Devlet sosyal koruma altinda guvencede Hak ve hukuklari kanunen korunuyor.. Ahh insanlik..
Insanlar ölüyor tamam anladik Allah-in emri ya insanlik niye
bu hale geldi?niye ölüyor?hy..
Vicdanlarimiz hakim olmazsa boyle kanunlar hakim de hukum de olur!
insanin evladini, Anne babasini korumasi ,hizmet etmesi..
Allah-in emri degil mi?ilginç::.
Allah cc. Alemlerin RABBI emr ederken O`na uymayip Avrupanin kanun ve sistemimi beni insan edecek yuuh yaziklar olsun...insana ve insanliga..
Allah korku ve Sevgisi insan olmaya yetmez mi? illa kanun, kural ve yasak ve cezaevi korkusu ile mi dogru olani yapacagiz?
Bir den korkmiyan binlerden korkmaya mahkumuz iste ACI ama gercek....hy..
cocuklarina, yaslilarina kimse olmiyan evlerinin kenar koselerinde zulm ederken acaba orayi Allah gormuyor mu?
bu nasil bir gaflet ve iman zayifligidir Allahim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sopa hernekadar cennetten çıkma olsada buradaki lafın gelişiydi, tabiki insanoğlu sopayla terbiye edilmez, tatlısöz yılanı deliğinden çıkartırmış, herşey tatlı dille çözülür.hmmnn
laf lafı açıyor yılan dedimde aklıma geldi,
geçen senelerde annemin babasından (dedemden) kalan bibahçeye gitmiştim tabiki bahçe bakımsız olduğu için birden kısa çam ağaçları ve çalı çırpı doluydu, bahçe biraz meyimli olduğu için içinde gezerken yorulmuş şurda bi soluklanayım diye oturmuştum belki iki mt ilerimde bir hışırtı duydum baktım aboooo bileğim kalınlığında bir yılan benim sigara dumanından rahatsız olmuş olsa gerek sssssss sssssss diye diye ileriye doğru gidiyordu (sssssss derken aslında neler dediğini tahmin ediyorum) ben buna aaa rahatsızmı oldun gitme gel kucağıma uzan biraz seveyim seni diye çağırdıysamda ssssss laya ssssss laya uzadı gitti, demekki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış sözü yanlışmış diyemiyorum çünkü onu çağırdığımda elimde ciara vardı belki ondan gelmedi, iyikide varmış yoksa halim haraptıdfgtn

Yilan meselesinde ben de rah. Annemin koyunde bir kucuk yilan gorup korktgumda tas ile ezmek istedigimde Annem ne cok kizmisti..
KIZIM sana zarar vermiyen bir canliyi niye öldürmek istiyorsun.. ya O yilanin evinde bekliyen annesi, cocuklari varsa? Ya O yilan baska bir varlik ise ve yilan surettinde kendini sana gosteriyorsa..
Ya Yarin mahser gununde Senden davaci olursa.. Ya Rabbim Sana kizmaz mi Canini SEN mi verdin ki canini almayi kendinde Hak buluyorsun..?
evet Ben can vermedim ki almaya hakkim olsun...
diyerek o gun ilk vicdan dersimi annem den almistim...
selamet ile Hayra kalin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
538456_429645093717520_100000161009201_1897250_1284650771_n.jpg

aşk kendine gönüllü kurban seçer ,gönülsüzü değil...
Gönül sızım

Üst Alt