Yerli Tavuk Dolması

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117

3111.jpg


Malzemeler:
  • 1 bütün tavuk
  • 3 adet iri soğan
  • Yarım kaşık salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
* Soğanı incecik doğruyoruz.Salça, tuz,karabiber,pulbiber ve yağı ilave edip güzelçe karıştırıyoruz.
* Hazırladığımız bu soğan harcımızı temizlenmiş tavuğun içine doldurup yorgan iğnesi ile dikiyoruz.(içinden çıkan ciğerini vs.de dikmeden önce harcın üzerine kapatıp dikiyoruz)
* Doldurulmuş tavuğumuzu düdüklüde pişiriyoruz.Suyu ile pirinç pilavı yapıyoruz.
* Servis tabağına aldığımız pilavın üzerine, pişmiş olan dolma tavuğun içindeki soğanlı harcı, yayarak koyuyoruz.
* En üste parçalamış olduğumuz tavuğumuzu ilave ediyoruz.
Vee, servis ediyoruz...
Afiyet, şifa olsun!..
 
Üst Alt