- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

Malzemeler:
- 1 bütün tavuk
- 3 adet iri soğan
- Yarım kaşık salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yeteri kadar tuz
* Soğanı incecik doğruyoruz.Salça, tuz,karabiber,pulbiber ve yağı ilave edip güzelçe karıştırıyoruz.
* Hazırladığımız bu soğan harcımızı temizlenmiş tavuğun içine doldurup yorgan iğnesi ile dikiyoruz.(içinden çıkan ciğerini vs.de dikmeden önce harcın üzerine kapatıp dikiyoruz)
* Doldurulmuş tavuğumuzu düdüklüde pişiriyoruz.Suyu ile pirinç pilavı yapıyoruz.
* Servis tabağına aldığımız pilavın üzerine, pişmiş olan dolma tavuğun içindeki soğanlı harcı, yayarak koyuyoruz.
* En üste parçalamış olduğumuz tavuğumuzu ilave ediyoruz.
Vee, servis ediyoruz...
Afiyet, şifa olsun!..